Genre: Biografie / Misdaad
Releasedatum: 30 augustus 2001
Bekijk via Prime Video
Plot Blow
"Based on a True Story."
George Jung is een zoon van een familie die maar met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. George neemt zich voor dat hem niet hetzelfde lot zal treffen. Hij verhuist naar Californië, waar hij een handel in drugs begint. Hij heeft hiermee succes, maar hij komt wel in de bak terecht. In de gevangenis heeft hij een celgenoot die hem wegwijs maakt in de cocaïnemarkt. Als hij vrijkomt wordt hij al snel de grootste speler in de handel in cocaïne.
George Jung
Kevin Dulli
Augusto Oliveras
Tuna
jimbo_koda
Dat dit echt waargebeurd is hé!
Wat een leven heb je dan, geweldige film, heb hem na scarface zitten kijken, en dan ben je helemaal in de sfeer!!!
Drs. DAJA
Deze man verdient een standbeeld. Nooit iemand vermoord en toch klauwen met geld verdient. Georgie Jung is gewoon een sympathieke gozer.
Johnny Depp speelde geweldig en Penelope zag er echt uit als een coke verslaafde (heeft vast veel moeite gekost).
5 sterren en ik zet mijn joker in.
Ja man,
Als je veel geld verdient MOET je wel een standbeeld krijgen.
Lang leve het kapitaal!
killerbee
Echt een goede film, beste sinds een half jaar ofzo die ik gezien heb. Tering
weet niet waarom maar echt goed!
gerwin016
Hele goede film. Was van begin tot eind leuk. Spanned was het niet maar kan je ook eens zien hoe het in dat circuit gaat en het is ook nog waargebeurd.
james1957
wie heeft je dat wijsgemaakt ?
Felix89
wiet is zeer verslavend, er zijn vele jongeren die in speciale afkick-centra zitten voor deze zaken. want laat je niet vangen hoor, op lange termijn is wiet zeer schadelijk en ga je zowel lichamelijk als geestelijk achteruit, flauw vallen, achtervolgingswaanzin, paranoia, allemaal neveneffecten van petten te smoren. tuurlijk geraak je er niet aan verslaafd van de eerste keer, maar dat is bij sigaretten ook
toch wel opmerkelijk wat je daar schrijft
Net terug van vakantie en nergens last van gehad , dus snap niet waar Felix het over heeft , en dat er vele jongeren in een afkickkliniek zitten klopt helemaal niet , hij roept maar wat,hij zal wel een alcohol probleem hebben !
Verder goede film , heb er echt van genoten !
Carcamel
Redelijke film, niet echt orgineel verhaal, behalve dan als je aan het einde er achter komt dat het echt is gebeurt.
Neemt niet weg dat ik de film/het verhaal een beetje zoutloos vond.
Ik kan me alleen niet voorstellen dat het allemaal zo geweldloos er aan toe gaat/ging.
Mischen is het toch allemaal wat mooier voorgesteld als het werkelijk was door George Jung
Maar de film keek heel lekker weg.
Theatertje
Heb deze film nog niet gezien, maar de hoofdrolspelers zijn wel goede acteurs.. Penelope en Johnny! Wel rare combi, maar deze moet ik gauw eens even checken dan!
Moet je zeker doen! Het is de moeite van het kijken misschien niet waard, maar elke fan van J. Depp moet deze film gewoonweg zien!
anne J
Alsof alleen JD fans hier naar kijken.. In mijn familie kring zit geen één JD fan en velen hebben deze film gezien, en vonden hem erg goed.
Ik ken vrienden die Blow hebben gezien zonder ook maar ooit van JD te hebben gehoord en Blow zeer goed vonden.
Accepteer nou maar dat deze film over het algemeen goed wordt gevonden, ook door niet JD fans. Sorry hoor, maar ik vind dat echt een super domme opmerking van jou, alsof de film erg slecht is, behalve voor mensen die JD zogenaamd "aanbidden".
BTW, dit was mijn eerst JD film die ik zag (4 jaar geleden), daarvoor kende ik hem ook nog niet, en ik vond deze film (samen met papa en broer) erg goed!
Theatertje
Hmm.... Ik vond de film tijdverspilling, sorry maar dat is nu eenmaal mijn mening. Waarschijnlijk ben je het niet met mij eens, maar REQUIM FOR A DREAM vond ik in dat opzicht een veel betere (drugs)verslavingfilm. En ik aanbid JD ook niet, maar ik vind hem wel een zeer goed acteur, al bevallen sommige van zijn rollen mij niet.
anne J
Daar ging het mij dus helemaal niet om... Het ging mij om jou rare opmerking, dus deze respons bevat geen waarde voor mij...
Theatertje
Hihi... Ja, het was eigenlijk wel een wat vreemde opmerking van mij. Alsof enkel fans van JD de film goed vinden! Nee, ik neem mijn woorden even snel terug als ze gezegd zijn.
Leland Palmer
Prachtige film en een waar meesterwerk! Wat mij betreft bijna zo goed als Donnie Brasco....! Johnny Depp overtreft alles door in deze film een van zijn beste acteerprestaties neer te zetten! Penelope Cruz ben ik niet echt een liefhebber van maartoch...ze doet het redelijk! Het verhaal is Blow is een die mij lang bij blijft. Je weet dat het opgebouwde imperium eens ten val kan komen, maar wanneer? Er zit een prachtige opbouw in de film waarbij je vaak ''feel good'' momenten beleeft. Helaas is het ook andersom zo...Er zitten ook veel momenten in de film die allesbehalve ''feel good'' zijn en je een echte brok in de keel doen veroorzaken!
Je hoeft echt geen liefhebber van ''drugs'' films te zijn of een grote fan van Johhny Depp te zijn om dit tot een waar meesterwerk te bekronen. Het verhaal sleept je mee en laat je zien hoe het echt gebeurde leven van George Jung ging in de periode dat zijn leven totaal op de kop stond. Van glorieuze momenten tot diepe dalen beleef je een van de beste films van Johnny Depp en een ware ode aan de films in deze categorie.....
De drugswereld kan wat mij betreft niet beter uitgelegd worden dan in Blow. Het laat zien hoe het vaak gaat met mensen die deze wereld betreden....De drugshandel maakt je stinkend rijk, maar vaak wil men toch teveel en stort op een gegeven moment het opgebouwde imperium in! Bekijk Blow en je beleeft het zelf zou ik zeggen!
* * * * *
luuk1988
wie heeft die quote:
depp maakt een afspraak met de wietboer en die boer zegt iets van
george if you bring me back 100.000 I have no more concerns
geen idee precies
, maar het was eerder iets van:
Amigo, if you bring me back 50.000 dollars, I will not have any more concerns ^ ^
Weet zeker dat het 50 was,, want ik heb de film net nog gezien
O god, ik kan deze film echt 100 keer kijken, ook al weet je precies wat er komt - toch blijf je het grappig vinden., toch blijft het je verassen en toch blijft het je raken.
Wat kun je beter doen op Johnny Depp's verjaardag (vandaag) dan de film kijken, die de aller eerste JD film was die je ooit zag en tevens je lievelingsfilm is? Niks beters
Dus ik heb Blow gekeken, dat was al weer eventjes geleden.
Prachtige film: juiste hoeveelheid humor, drama, actie, romantiek, etc.
Ik kan het op het moment niet beter beschrijven dan 'HarmJanStegenga' (2 berichten naar boven) deed. Ja, precies wat ik ook over de film denk
It's a piece of art on its own, ik blijf, of course, bij de 5*
EvertonPride
Ook ik heb hem gisterenavond toevallig gekeken.
Ik vind het een heel goede film, die in het beginstuk een scarface-achtig sfeertje heeft.
Toch kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat het waargebeurde verhaal ook zo was gegaan dat er wekelijks zoveel geld binnenkwam en drugs werd vervoerd. Desondanks is het gewoon een heel aangename film en heb ik het een 4 gegeven.
Zeker de moeite waard.
(ps: misschien lag het aan de nachtelijke uurtjes maar op 't einde van de film vroeg ik me af waar zijn dikke vriend was.?
N_SANE
Wat een ontzettende mooie film! Wat heb ik hiervan genoten. Er wordt een hele levensverhaal van Johnny gevolgd waardoor je je helemaal kunt inleven in deze film. De drugswereld wordt mooi naar voren gebracht en je krijgt te zien dat geld niet alles is in de wereld en dat je leven net zo gemakkelijk in kan storten als dat je die gemaakt hebt (d.m.v. illegale praktijken dan).
Het laatste kwartier was zeer verbluffend waarbij ik het gewoon niet meer droog kon houden. Zoveel liefde voor je ouders, zo mooi naar voren gebracht. Ook voor zijn dochter.
Deze film heeft mij echt weten te raken en ook namens de bovengenoemde punten een welverdiende en terechte 5*
Chilli
Ik denk dat ze mekaar uit het oog verloren zijn, weet nu niet meer of ik dat in de film gezien heb of ergens gelezen heb
anne J
George vertelt: Barbara died en the old gang broke up, en dan zegt hij dat hij echt niet weet wat van iedereen is gekomen enz,,
muismat
ik snap niet dat deze gemiddelt maar 3.69 heeft. vind het een prachtig meeslepend verhaal. met goed acteerwerk van Johnny Depp, Penélope Cruz en Ray Liotta. ik heb hem aan al mijn vrienden uitgeleent en hun vonden het allemaal ook een prachtige film, een 4.5*
Precies, dit is een van de beste drugsfilms ooit, denk dat ik mijn stem ook naar 4.5* ga verhogen, en ik ga lekker ruitjes ingooien: ik vind hem beter dan Scarface
, puh!
dr maikel
Prachtige meeslepende film .
Johnny depp die laat zien dat hij ook een normaal mens kan spelen.
Goed boeiend verhaal , En natuurlijk de soundtrack met als klapper de Roling stones.
fieko
prachtige film
zat helemaal in dat drugssmokelaars sfeertje
vind hem minstens zo goed als scar face
dikke 4.5*
Bobby Digital
Afgelopen weekend weer eens uit de kast gehaald deze film.
Blijft gewoon goede film met soms paar touchy moments.
Vooral de band tussen Johnny Depp en Ray Liotta als vader en zoon vind ik erg goed uitgewerkt.
Deze krijgt van mij zeker een 4,5*
DragQueen
frisse waargebeurde film, met knap acteerwerk van depp en cruz. er wordt een goed beeld geschetst van het drugs-circuit waarin de hoofdrolspelers zich bevinden. verder een reeel weergegeven docu-drama over hoe het er aan toe gaat in deze wereld. een zeer inhoudelijke film. 4 sterren.
Ché Cliché
Depp is een koning. In Hollywood staat deze acteur toch op eenzame hoogte met De Niro en Pacino.
De opkomst en ondergang van een drugs'baron'. Niet bijsterend origineel, maar wel prachtig gebracht. Sterke cast, prima verhaal. Soms wat traagjes, maar neemt niet weg dat dit een klasse 4 sterren film is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leven van een drugshandelaar.
Princ3sss
goede film!!!
wist je dat Ted Demme (de regisseur) ongeveer een jaar later stierf tijdens het besketten? Er werd cocaine in zijn lichaam gevonden...
soom
Bwuh, ende bwah
! Heel interessant gegeven die het niet heeft. Eerste keer Penelope Cruz
. Johnny speelt niet best, en ondanks dat de heer George, Jung heet van zijn achternaam, dit vind ik gewoon niks, ik heb er ook niet veel mee en ik irriteerde me erg aan de slechte, neppe voice-over. Bij deze film (omdat hij me niet bijster interesseerde) leek het einde maar niet in zicht te komen.. 2*.
Mike-1
Vandaag de film gekocht en voor het eerst gekeken. Ik wist niet veel over de film en wist dus niet wat ik moest verwachten. Maar de film is echt prachtig en deze zal ik nog wel eens vaker uit de kast halen.
Depp zet wederom een goede rol neer en het verhaal steekt mooi in elkaar. Ik blijf me er over verbazen hoe Depp zoveel verschillende rollen speelt in zoveel verschillende genres en toch geloofwaardig blijft. Top!!

Waargebeurde misdaadfilm 'Blow' met Johnny Depp verdwijnt binnenkort van Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf keiharde films op Netflix over de handel in verdovende middelen

Vijf films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997