• 9.381.113 stemmen

A Thousand Years of Good Prayers (2007)

Drama / Romantiek | 83 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Wayne Wang

Met onder meer: Henry O en Feihong Yu

Gesproken taal: Engels, Perzisch en Mandarijn

Plot A Thousand Years of Good Prayers

Mr. Shi (Henry O), een weduwnaar uit Peking, gaat zijn enige dochter Yilan (Feihong Yu) opzoeken in Amerika. Zij is net gescheiden en Mr. Shi is van plan haar bij te staan in deze moeilijke periode. Hij is er van overtuigd dat zijn dochter er weer boven op komt, maar zij is opvallend terughoudend wanneer Mr. Shi vraagt naar de redenen voor de scheiding.

avatar van Dejavu0181

Dejavu0181

Een erg goede film om naar te kijken... Kijkt gemakkelijk weg, ondanks het chinees en Farsi.

Een 4 dus...

avatar van marcelgg

marcelgg

Ik neem aan dat je wel ondertitels erbij had dan...

avatar van c-l-a-r-i-s-s-a

c-l-a-r-i-s-s-a

Mooi verhaal, maar wel een beetje langdradig/saai.

avatar van Mementos75

Mementos75

weinig inhoud en het gebrekkige engels, dat eigenlijk heel natuurlijk is voor iemand die vanuit china de US binnevliegt, bemoeilijkt het verloop van het verhaal en doet eerder af aan de film dan dat het wat toevoegt

avatar van Decec

Decec

Niet slecht, maar dit is geen Romantiek film, vind ik

avatar van david bohm

david bohm

Portret van een Chinese man die zijn dochter in de VS opzoekt. Gebeurt weinig in deze film, het acteerwerk is prima. De eenzaamheid van de personages is voelbaar.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik heb wel een beetje een dubbel gevoel bij deze film. Aan de ene kant is het verhaal heel mooi en tragisch. De eenzaamheid en tragiek komt ook heel erg sterk over. Vooral de scène waarin de vader door de spulletjes van zijn dochter loopt te rommelen omdat hij zo toch iets dichter bij haar is maakte veel indruk op mij.

Aan de andere kant gaat deze film nogal eens de langdradige en soms zelfs saaie kant op. Vaak wordt dat in films dan wel gecompenseerd door schitterende beelden of sterke dialogen etc. maar dat was bij deze film wel wat minder.

Toch gezien het mooie verhaal met veel onderliggende emoties en sterk acteerwerk is dit een mooie film om naar te kijken.

avatar van scorsese

Klein en ingetogen filmpje waarin een oude, chinese man zijn volwassen dochter in Amerika bezoekt. Een film over de kloof tussen ouders en kinderen, taalbarrieres en cultuurverschillen. De ontmoetingen die de man heeft zijn zowel grappig als triest. Verder wordt de vader/dochter relatie, die centraal staat, goed neergezet.

avatar van harm1985

harm1985

Mooie ingetogen film over een traditionele Chinese man die zijn dochter bijstaat als haar man haar verlaten heeft. De beste man (Henry O, die ik ken uit de film American Shaolin) heeft het goed met haar voor ('je moet wat meer eten, je moet aansterken) werkt haar ondertussen flink op de zenuwen en uiteindelijk komt het tot een confrontatie. De gesprekken tussen hem en die Iraanse vrouw zijn ook vertederend om te volgen, beiden spreken ze nauwelijks Engels en vaker gewoon hun eigen taal, en daardoor begrijpen ze elkaar niet altijd, maar er is wel iets tussen hen.

avatar van Nautilus

Nautilus

scorsese schreef:

Precies mijn gevoel na het zien van deze film. Sober, mooi ingetogen spel.

avatar van Gon1234

Gon1234

Een erg interessante film over het leven van Mr. Shi, en deels over zijn dochter Yilan.

Ik vond dat alles erg mooi in beeld werd gebracht. De buiten locaties waren mooi, en ook de camera posities waren goed gekozen. Ook werd de wereld waar het zich in afspeelt erg realistisch weergeven. Zo zag je bijvoorbeeld kleine details als een spijker in de woonkamer muur, waar duidelijk een schilderij heeft gehangen (van haar ex-man?).

Wat ik wat minder aan deze film vond is dat de ondertiteling soms erg storend was. Zowel de Chinese als de Engelse en Iranese taal werden allemaal ondertiteld, waardoor de taalbarierre niet goed overkwam. De personen hadden namelijk moeite met communiceren, terwijl je als kijker gewoon alles kon verstaan waardoor het soms moeilijk was om je in te leven in zijn situatie.

Ook vond ik dat ze wat meer met het verhaal hadden kunnen doen. Het verhaal tussen Mr Shi en zijn dochter Yilan vond ik namelijk niet heel boeiend of veel inhoud hebben. Ik vond de relatie tussen Mr Shi en de Iraanse vrouw veel interessanter.

Al met al was het een vermakelijke film, waarbij ik het erg boeiend vond om te zien hoe Mr. Shi alles beleefde. 3,5*

avatar van BBarbie

BBarbie

Strakke film over gebrekkige communicatie (of is het non-communicatie?) tussen verschillende culturen en verschillende generaties. Goed geacteerd, maar er zat iets te weinig vaart in. De ontmoetingen van de oude man met de Iraanse vrouw waren erg grappig.

De moeizame vader-dochter relatie deed me denken aan Stanno Tutti Bene (1990) en zijn Amerikaanse remake Everybody's Fine (2009).