Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Chuck Russell
Met onder meer: Kim Basinger, Rufus Sewell en Christina Ricci
Releasedatum: 30 augustus 2001
Plot Bless the Child
"Mankind's last hope just turned six."
Wanneer Maggie thuiskomt ontdekt ze daar haar drugsverslaafde zus Jenna, die haar baby bij haar achterlaat. Maggie voedt het kind op alsof het haar eigen kind is, ondanks dat het kind autistisch blijkt. Naarmate het kind ouder wordt uit het autisme zich echter op schrikwekkende wijze. Ondertussen wordt er een serie kindermoorden gepleegd in de stad.
Maggie O'Connor
Sister Rosa
Det. Frank Bugatti
Stuart
neo
het is al weer een tijd terug dat kim basinger in de bioscoop te zien zal zijn.volgens mij was dat het laatst met la confidential.maar ja zal je net zien dat ze op het laatste moment toch maar af zien van een release in de bios.is wel eens vaker gebeurd.lijkt me een stuk beter dan lost souls.
Armin
Ook hier geldt weer, niet orgineel, maar als liefhebber
van het genre zeker verteerbaar. ***
kbautr
Ja, toen ik in de sneak deze kreeg was ik enigszins teleurgesteld. Ik hoopte wat anders maar okee. De film heeft een trage opbouw, maar wordt langzaam aan sterker. EN ook spannender, met enkele goede schrikmomenten. Ik vond de special effects hier en daar wat tegenvallen. Wat goedkoop, net als de pc van een FBI agent die constant in het BIOS scherm staat (dat scherm wat je krijgt als je op DEL ramt als je pc opstart). Toch niet slecht, maar je moet enigszins van het genre houden. Toch 3,5 ster.
Groet Kbautr Bart
Jordy
Nou ben ik al zwaar allergisch voor dit soort religieuze thrillers (End of Days, Lost Souls), maar dit sloeg echt alles. Het verhaal is belachelijk, slecht, vergezocht, irritant, ongeloofwaardig en onorigineel, de special effects zijn belachelijk, en ik heb me dood zitten ergeren aan Kim Basinger, die als een zombie door de film loopt. Maar goed, de EO kan weer blij zijn, er zijn vast weer wat zieltjes gewonnen. Eén ster.
Blindfold
Hij is inderdaad een stuk beter dan voorgenoemde Lost Souls, maar er zit voor mijn smaak toch een beetje teveel religeloofingodenhetkomtallem aalwelgoed gelul in (het is net Contact
Jordy
DAT ZIT NIET IN CONTACT!!! GLOEIENDE GLOEIENDE!!!
nog één zo'n opmerking en je zoekt maar een ander forum!!!
Blindfold
Euh zei ik Contact. Die bedoel ik natuurlijk niet. Ik had het over die The Empire Strikes Back natuurlijk
Tigger
Tja, met het risico er af gedonderd te worden moet ik toch bekennen dat ik het best een aardige film vond... wat mij betreft een 'kleine' 3 sterren.
shayed
Hier sluit ik me bij aan.
LZA
Het komt niet vaak voor dat ik een film halverwege uitzet maar bij dit geval ben ik van ellende maar me huiswerk gaan doen
Baggerfilm...
moviefreak#1
Jezus, zo slecht was ie toch ook weer niet.
Orange Star
Ik vond het over het geheel gezien een heel aardige thriller, alleen vind ik het jammer van het einde. Dat gaat me toch iets te ver. Met die engelen die Mim dan weer tot leven wekken Ik vind het echter toch wel een film die 3,5* waard is.
edit: de spoiler werkt niet :S
Jordy
Wanneer je gestemd hebt op een film zie je de spoilers automatisch
Dead01
- 1979 stemmen
De film valt toch nog mee vind ik,het is nu niet de film maar toch goed voor 2.5 sterren.Heb er zonet naar gekeken en had geen enkel probleem om hem uit te zien.De demonen die Maggie ziet zijn nog goed gedaan vind ik wel
mikey
Ik vond het wel weer aardig dat dubieuze self-help organisaties nogal negatief werden belicht. 1.5
Ellocco
Knappe film, niet 100% correct maar heb me niet verveelt tijdens het kijken ervan.
een 3
trebor
Matige verhaallijn maar over de hele linie toch best het bekijken waard. Leuk voor de zondagmiddag.
*kelly*
Mooi verhaal, best wel spannend en een practhtige cast!
--------------->4*
blondegod8
Een zeer aardige film! snap niet dat de waardering zo laag is. Om deze wat op te krikken een 4 * !
SanniePannie
ik vond het wel een goede film alleen op het einde in die soort kerk als die engelen aan komen vliegen was een beetje apart vond ik, verpestte het. ook de rondvliegende duivelfiguurtjes (???) en dat het gezicht van die vrouw zo eng veranderde was jammer al bij al wel leuk filmpje kon ermee door.
tommykonijn
Niet zo een heel geslaagde film eerlijk gezegd vind ik, als Kim Basinger die rol niet zou acteren was het volgens mij al helemaal als een pudding in elkaar gezakt maar goed zij en een aantal aardige scenes kan de film niet redden van een niet hoge beoordeling.
vampyrmaiden
wat is iedereen weer negatief. Ik vond dit een hele goede occulte thriller.
medansavamhel
Als je meer punten gaat geven om het gemiddelde op te krikken dan is het gemiddelde niet meer te vetrouwen. Het lijkt mij verstandig de film gewoon naar waarde te beoordelen.
charmed one
een goeie cult film . hij is spannend . een leuke cast. wat willen we nog meer.
twinkl
De EO is protestants, je bedoelt vast de KRO??
EO , NCRV en de KRO willen allemaal zieltjes winnen , en daar is toch niks mis mee
Hervormd , katholiek , Protestant.... etc

Ruim 630 miljoen smaakt naar meer: 'F1 The Movie' krijgt officieel een vervolg

Nieuwe Spaanse Netflix-thrillerserie ‘That Night’ verschijnt deze lente

Humor en actie met Will Smith: 'Men in Black II' kijk je vanavond op televisie

Vanaf vandaag kun je op Netflix kijken naar de Poolse waargebeurde serie 'Lead Children'

The Debt

The Guilty
Thriller, 2000

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
Drama / Biografie, 2006
broer of zus relatieautismesatanismesubstitute demon