• 9.373.666 stemmen

Met onder meer: Renée Zellweger, Greg Kinnear en Morgan Freeman

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Nurse Betty

"She's chasing a dream... they're chasing her."

De ongelukkige serveerster Betty Sizemore is verliefd op een ziekenhuisdokter. Helaas is deze man niet beschikbaar omdat hij een tv-personage is uit een soapserie. Wanneer haar eigen echte, half criminele man door huurmoordenaars wordt omgebracht, vlucht Betty in shock naar Hollywood, naar haar dokter. Zonder dat ze het weet, zit in haar koffer een grote hoeveelheid drugs en de huurmoordenaars die de drugs zoeken, volgen haar...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dragon

Dragon

Half geslaagde komedie met enkele echt grappige momenten, maar als geheel te langdradig en onvoldoende boeiend. De film weet niet welke richting uit te gaan en wisselt daardoor constant van toon: lichtvoetige komedie, zwarte komedie, satire, tragi-komedie, misdaadkomedie, ... Op zich geen probleem, maar hier vond ik de combinatie niet echt geslaagd, eerder vermoeiend. ***

avatar van otherfool

otherfool

Compleet bizarre, a-typische en feitelijk onbegrijpelijke (zeker voor Hollywood begrippen) film. Komische en dramatische elementen wisselen elkaar af, er is romantiek, geweld... the lots. Alsof je 4 films tegelijk kijkt.

Helaas wordt het rommelboeltje nooit echt gezellig, daarvoor is Zellweger te vervelend, botsen de genres te zeer met elkaar en sluit de film af met een merkwaardige anticlimax.

Wel een film om gezien te hebben: 2*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Aparte gangsterkomedie. Over een groep mensen die gevangen zitten in hun eigen waanbeelden rond een soapserie. Betty is verschrikkelijk innemend als de droomster op weg naar het geluk.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Nogal slap filmpje, had zoveel meer ingezeten.

Het verhaal is erg interessant, en kan een leuke komedie of met wat aanpassing een leuk drama vormen. Nu ze voor komedie kozen en weinig tot geen echt grappige momenten erin heeft valt het me toch wat tegen.. en dat nog wel met deze cast..

De cast is daarentegen wel geweldig, en houd de film nog enigszins staande. Renée Zellweger acteert lief en grandioos, en meeleven lukt ook wel, alleen ja.. het drama zit er niet in. Morgan Freeman en Chris Rock acteren ook vermakelijk as usual, alleen ja.. de komedie zit er niet goed in. Daarbij zijn hun dialogen aardig nonsens.

Misschien vermakelijk voor een keertje, maar ik vind het net geen voldoende waard, ondanks de cast.

avatar van The One Ring

The One Ring

Vermakelijke film, maar niet eentje die helemaal werkt. Het is een zwarte komedie, zoveel is duidelijk, maar ik had het gevoel dat het allemaal nog wat zwarter bedoelt was dan dat eruit kwam. Tegelijkertijd had ik de indruk dat er ook wat pogingen tot drama waren, maar ook dat kwam niet helemaal goed tot zijn recht hier. Ook het einde is een beetje een domper (al was het wel onverwacht dat de twee domme sheriffs uiteindelijk in staat waren om de moordenaars te doden, ik dacht dat die twee slechts in de film zaten als kannonvoer).

Het is duidelijk een film die in de schaduw van Pulp Fiction gemaakt is. Geestig geweld en onzinnige, maar vermakelijk geschreven dialogen, gemixt in een misdaadplotje met kleurrijke karakters: zo'n soort film. Het mist echter net die finesse om er iets briljants van te maken, al heeft het zeker zijn momenten, zoals de moord op het begin en de pijnlijke auditiescène. En de acteerprestaties zijn uitstekend. Zellweger doet het erg leuk en Kinnear is goed als altijd. Best een onderschat acteur eigenlijk. Het opvallendst is Freeman, in een van zijn beste rollen. Niet gigantisch anders dan wat we van hem gewend zijn, maar toch net iets aandoenlijker en grappiger.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een origineel verhaal. Een beetje een vreemd begin, die niet echt komedie was, maar uiteindelijk werd de sfeer toch een beetje losser, vrolijker. De cast bestond uit een heleboel bekend volk. Ze speelden allemaal wel overtuigend, al waren het allemaal nogal typische rollen die ze al vaker speelden.

De muziek was redelijk opvallend, klonk bekend in de oren en paste wel bij de film.

'k vond het wel een puike film, die me de volledige speelduur wist te boeien.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Vrij slappe komedie ondanks de uitgelezen cast. Rollen zijn weinig diepgaand, vond Kinnear en Freeman nog wel vrij sterk acteren maar Chris Rock toont andermaal zijn beperkingen als acteur en de onophoudelijke grimassen van Zellweger werkten op den duur ook vermoeiend

Het verhaal is niet komisch genoeg om als komedie te worden bestempeld en niet ernstig genoeg om als drama te worden beschouwd.

Al bij al een niemandalletje dat leuk is om eens te zien maar die ik waarschijnlijk geen tweede keer zal bekijken.

Nipt 3 strren