• 9.373.254 stemmen

Met onder meer: Renée Zellweger, Greg Kinnear en Morgan Freeman

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Nurse Betty

"She's chasing a dream... they're chasing her."

De ongelukkige serveerster Betty Sizemore is verliefd op een ziekenhuisdokter. Helaas is deze man niet beschikbaar omdat hij een tv-personage is uit een soapserie. Wanneer haar eigen echte, half criminele man door huurmoordenaars wordt omgebracht, vlucht Betty in shock naar Hollywood, naar haar dokter. Zonder dat ze het weet, zit in haar koffer een grote hoeveelheid drugs en de huurmoordenaars die de drugs zoeken, volgen haar...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van dttom

dttom

wat een ongelofelijke kutfilm ik heb geen een keer gelachen daar was ook geen aanleiding tot want ik haat verhalen met toeval en je ziet alles ver van te voren aan komen ookal ben ik dan voor de pauze nog weggegaan.0,5 ster

avatar van litpho

litpho

Ik vond dit wel een leuke film. De psychische afwijkingen die zowel Betty als Freeman's karakter krijgen gedurende de film zijn erg goed neergezet, en de arme acteur die de 'love interest' van Betty speelt is erg goed. Deze film had ik alleen niet in het vakje 'komedie' geplaatst. Dat schept volkomen verkeerde verwachtingen. Maar als je een aantal van de absurde punten uit Being John Malkovich leuk vond, dan vind je Nurse Betty waarschijnlijk wel aardig.

avatar van Jordy

Jordy

Als je de namen Chris Rock en Renée Zellweger hoort, verwacht je misschien (net als dat ik dat deed) een komedie als Me, Myself and Irene ofzo. Zo'n komedie is Nurse Betty zeker niet. Nurse Betty is een zwarte komedie: de grappigste momenten zijn nog wel de momenten dat er mensen doodgeschoten worden. De humor in Nurse Betty is zo droog en subtiel, dat het heel goed zou kunnen dat je Nurse Betty totaal geen goede film vindt. Maar als de film de juiste snaar bij je raakt, is de kans groot dat je (net als ik) 2 uur lang in een hele, hele grote lachstuip ligt. 3 en een halve ster.

avatar van kbautr

kbautr

Briljante film. Eindelijk eens een komedie die niet terugvalt op de onderbroekenlol. De reactie van TOM (kun je kleine letters gebruiken, we lezen je toch wel) is zwaar overdreven. Het script zit sterk in elkaar, de acteerprestaties zijn prima. Daarnaast zorgt de muziek voor een perfecte mix, van drama, (zwarte) humor en een geniaal scenario.

Bart

avatar van Etienne U

Etienne U

Gaat helemaal nergens over...........heb hem daarom ook maar na 20 minuten uit gezet!! Zo ongelovelijk Saai

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ontzettend genoten van deze film! 4 'n halve ster, echt waar!

avatar van krissie

krissie

nou, ik vond deze film een topper!

misschien niet zozeer door de filmische kant en, toegegeven, er zitten wat vreemde passages in (die zwijmel/filosofische scene in de bergen met de ondergaande zon vooral, maar die begon me pas bij de vierde keer kijken te storen) maar ik heb zelden na het zien van een film zolang met een smile on my face rondgelopen; heerlijke, onderhoudende roadsoap!!!

avatar van gimli f

gimli f

Ik vindt de film wel degelijk interessant en sterk.

De film is niet expliciet grappig, maar het heeft toch wel iets; die karakters van Zellweger en Freeman dan vooral.

Ik zie het niet als (pure) komedie, maar als een soort zwart(gallig)e, komische dramafilm. De huidige tv-cultuur wordt lekker geparodieerd.

Al met al is dit een aardig stuk vertier, al moet ik onthullen dat ik wel een zwak heb voor Zellweger, met haar ietwat nerveuze en verlegen rollen (zucht...).

avatar van Ericinho

Ericinho

geen hilarische comedy, geen platte onderbroekenlol, maar een meer verfijnde zwarte comedie. Wordt redelijk goed geacteerd, en je gaat zelfs medelijden voelen voor Betty.****

avatar van gotti

Vond hem ook erg goed. Geweldige rol van Zelwegger en ook de combinatie van Freeman/Rock vond ik ook erg goed. 3,5*

avatar van empirekees

empirekees

Geweldige film, de beste rol van Renéetje, ik had soms zo met haar te doen, en zo zielig vond, dat haar gewoon een knuffel wilde geven. Renée laat altijd smelten als ze een beetje met haar hoofd schud, en haar mondhoek trekje doet. Het acteerwerk van de andere zijn goed, er was chemie tussen Morgan Freeman en Chris Rock(de beste rol van hem, naar 'Bad Company' en 'Head Of State' te hebben gezien)

GEWELDIG 4*

avatar van homerjay

homerjay

Erg aparte film. Zwijmelmomenten, bloederige scenes, en verknipte personages wisselen elkaar af. Af en toe wat mager uitgewerkt, maar zeker een onderhoudende film.

avatar van pjotr

pjotr

Erg leuke film...

De soap 'A Reason To Love' deed me trouwens erg denken aan die andere geweldige serie 'Invitation to Love'.

avatar van SSeagal

SSeagal

Leuke combinatie van humor en drama, erg leuk uitgewerkt verhaal, heb hem laatst op tv gezien!! ***

avatar van puck

puck

pjotr schreef:

Invitation to Love

avatar van speedy23

speedy23

Etienne U schreef:

Dit vindt ik nu ongelooflijk stom. 20 minuten bekijken van een film die er 112 duurt en toch stemmen...

avatar van Dragon

Dragon

Half geslaagde komedie met enkele echt grappige momenten, maar als geheel te langdradig en onvoldoende boeiend. De film weet niet welke richting uit te gaan en wisselt daardoor constant van toon: lichtvoetige komedie, zwarte komedie, satire, tragi-komedie, misdaadkomedie, ... Op zich geen probleem, maar hier vond ik de combinatie niet echt geslaagd, eerder vermoeiend. ***

avatar van filmliefhebber

filmliefhebber

Een aandoenlijke Zellweger, en de opzet van het verhaal is wel goed, maar dan dat einde. ik zat echt te wachten op een einde dat geen enkel medelijden toont met het hoofdpersonage. Neen dus. Weer dat typische happy end (gruwel gruwel)

Morgan Freeman heeft al beter staan acteren. en dan die ergerlijke Chris Rock (gruwel gruwel)

beoordeling: 2 / 5

avatar van oudetonge

oudetonge

was leuk, niet echt grappig maar wel goede verhaallijn

avatar van Mike Lopez

Mike Lopez

sterke fillm, geweldig geacteerd, goeie verhaal, bizarre film, een 4 (****)

avatar van Bananas

Bananas

Ik vond het een rommelige film waarbij de personages niet op elkaar leken te reageren....alsof ze allemaal een eigen film speelden. Bijtijds wel wat grappige momenten maar het concept had wat mij betreft iets meer uitgediept mogen worden.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Na het kijken van de film bleef ik toch enigzins versuft achter. Het einde van de film vond ik onnodig en had anders gemoeten. Nu kreeg je een erg abrupt en afgeraffeld eind, wat toch een vervelende nasmaak geeft op een verder erg grappige & droge film. Jammer. 3*

avatar van Alan Smithee

Alan Smithee

Een lichtelijk onevenwichtige mix van (harde) actie en komedie, maar Zellweger speelt hier toch aanstekelijk en tussen Freeman en Rock is ook wel chemie. 3,5 ster!

Die reporter speelt trouwens George McFly in de eerste Back to the future film. Het was voor mij de eerste keer dat ik hem in een andere film zag spelen.

Hij had geloof ik destijds te hoge (geld)eisen om aan deel 2 & 3 van BTTF mee te doen dus toen hadden ze hem er maar uit geschreven.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Ik zag deze film toevalig op bbc en op het moment dat dat hoofddeksel er af werd gehaalt!!....

..........ik heb dit afgelopen jaar niet zo'n schokend moment meegemaakt als toen!!

alleen jammer dat het verhaal niet echt sterk en solide liep.

avatar van dave

dave

ook al speelt freeman in deze film een huurmoordenaar, hij zal altijd sympathiek lijken.

sorry morgan, het ligt gewoon aan je uitstraling!

een goede film overigens 3.5*

avatar van Vlinderella

Vlinderella

Ik vind dit een geweldige film. Heerlijk hoe naief en onschuldig Renee haar rol als Betty speelt. Leuke scenes als Betty de acteurs uit haar soap tegenkomt en denkt dat het allemaal echt is. Terwijl de acteurs denken dat Betty ook een actrice is. Erg zielig als Betty de set op wordt geduwd, en er niets meer van snapt. De scene in de bergen is inderdaad een beetje teveel gezwijmel en zeikerig. Verhaal kan dan wel niet overal even sterk zijn, maar ik eb deze film zeker al 5x gezien, en wordt er elke keer weer blij van.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

erg vermakelijke film. het eerste deel vond ik weinig aan, maar toen ze op zoek ging na haar "ex-verloofde" werd het echt grappig. uiteindelijk werd het alle onzin bij elkaar wat heel grappig was. ook leuk acteerwerk, zeker van zellweger en freeman maar zoals verwacht was chris rock niet super maar ik heb veel erger gezien!

avatar van Aion

Aion

Onevenwichtige film, het is vleesch noch visch. Het verhaal op zich vind ik leuk en daar was zeker een goede film mee te maken geweest. Het einde is ronduit slecht en rommelig. De combinatie van komedie en geweld komt wat mij betreft heel nauw en hier is het mislukt zodanig dat ik er een heel nare smaak aan overhield.

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1905 stemmen

grappig uitgangspunt. het is allemaal wat anders dan normaal, op zich al een pluspunt.

te overdreven om serieus genomen te worden en te weinig komisch om om te kunnen lachen. Nee, het is het allemaal net niet.

dus

Had veel meer in gezeten.

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Ik had net als een paar anderen dat het een komedie zou zijn zonder een diepere laag, en flauwe humor dus.

Het gezicht van Renée Zellweger is geweldig waneer ze een heel boos gezicht op trekt wanneer ze Dr. Lonnie Walsh/Eric ziet.

Sommige stukjes waren ook heel sneu waar je inderdaad medelijden met Betty krijgt.

Het is geen standaard komedie/drama en raar dat die zo lage waardering heeft.