Genre: Horror / Avontuur
Geregisseerd door: Jon Harris
Met onder meer: Shauna Macdonald en Gavan O'Herlihy
Plot The Descent: Part 2
"Fear runs deeper"
Sarah (Shauna Macdonald) weet te ontsnappen uit de verschrikkelijke grot waar de gebeurtenissen uit het eerste deel plaatsvonden. Een toevallige passant voert haar voor verzorging naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Een lokaal reddingsteam brengt haar terug naar het grottenstelsel waar ze uit wist te ontsnappen in de hoop om met haar hulp een paar overlevenden te vinden. Eenmaal aangekomen worden ze geconfronteerd met dezelfde nachtmerrie als voorheen.
Sarah Carter
Ellen Rios
Ed Oswald
Susanne Small
dutchtuga
Dat was met dit deel ook het geval. Een beetje een talentvolle regisseur weet met een bekend gegeven echt wel een boeiende horrofilm te maken.
Minotaures
Moet je 't eerste deel zien om deze te begrijpen of hoeft het niet?
Kevin13
Nee niet echt. Door de film heen zie je flashbacks. En een ingewikkeld verhaal is het ook niet.
Stel dat er een derde deel zou komen dan zou dat een heel nieuw verhaal moeten worden, die natuurlijk zich wel in de grot afspeelt, maar dan met andere personages. Weet ook niet of het zo'n succes zou worden, omdat je al weet wat er zich afspeelt.
De volgende regisseur vindt er wel iets op om dezelfde personages te kunnen gebruiken.
Jesse93
Maar iedereen is dood??? Enige wat je overhoudt is de politie, de oude man en de monsters.
Kevin13
In het voorgaande deel was ook iedereen dood..
Jesse93
juhnzun
Niet perse
Iedereen leek ook dood tezijn aan het einde in het vorige deel
Kevin13
De agente zal waarschijnlijk nog leven. Het beeld van die crawlers (dat was de benaming voor deze wezens dacht ik) tijdens het aanvallen van Sarah kan misleiding zijn. In het vorige deel zagen we Juno met voor haar zo'n tientallen crawlers. Ze zullen er wel iets op vinden, zeker weten.
dutchtuga schreef :
inderdaad, dezelfde mening.

Knap vervolg ! 8/10
Kevin13 schreef :
Een derde deel lijkt me zelfs heel gemakkelijk. Je vergeet de oude man, want daar draait het nu uiteindelijk allemaal om. Dus een prequel kan zelfs.
Kevin13
Ach ja, het kan inderdaad nog belachelijker gemaakt worden.
Kevin13 schreef :

juhnzun
Zullen dan vast tezien krijgen dat die ouwe die krengen gekweekt heeft
of dat die krengen de oorsprongelijke mijnwerkers waren en dat die ouwe hun baas was en hun nu heimelijk verborgen houdt om niet voor de gevolgen optedraaien
kalasnikov
Een vermakelijk 2de deel!
Ik heb weer genoten van die misselijke vleermuis/mens/mol figuren
Wat zijn die krengen toch heerlijk lelijk!
Het acteerwerk was wel matig
van mij krijgt hij 3,5 sterren
neo
Enkele berichten over spoilers verwijderd + een eerder bericht voorzien van tags.
mikey
Een herhalingsoefening dat doet denken aan Ripley. Zij was ook zo zielig dat ze elke keer weer moest optreden tegen het gespuis. Kort samengevat: veel van het zelfde in grotten die trouwens storend onnatuurlijk belicht zijn.
JeffreyV
Spannende film!
Zowiezo wel het eerste deel kijken en dan deze..
Verrassend einde!
Leland Palmer
Fuckin' awesome! Dat was het wel een paar keer bij deze Descent: Part 2. Het eerste deel was geweldig en dit tweede deel is niet veel minder wat mij betreft.
De film leunt op de claustrofobische sfeer en de - goedkope - schrikmomenten (mét uiteraard de bombastische muziek), maar... het werkt wel weer. Ik ben me weer een paar keer rotgeschrokken en die nauwe, donkere gangen daar diep onderin de grond houden de spanning er goed in. Ik zou geen problemen hebben met een 3e deel.
Het is wel regelmatig erg voorspelbaar en cliché, en ook het einde viel me wat tegen, maar ik heb weer prima genoten van dit avontuur. Makkelijke voldoende dus ook.
tijn79
Een geweldig vervolg is dit geworden zeg!
Alleen vind ik de manier waarop Sarah alsnog mee terug de grotten in gaat wel erg goedkoop gedaan; ze toont vrijwel geen verweer.
Hierdoor stel ik mijn punten toch iets bij naar beneden...
Verder vind ik hem vrijwel perfect aansluiten op deel 1.
Ik zou denk ik geen probleem hebben met een 3e deel,
maar ik hoop dat dat dan wel de final episode gaat worden
en geen Saw-achtige uitmelk bende
Goldenskull
Ja, net vervolg toch wel.
Vaak valt zo'n 2e deel nogal tegen en krijg je zo'n 'hadden ze het maar bij één deel gelaten' gevoel. Hier niet. Gewoon lekkere horror, die qua niveau zijn voorganger redelijk in het spoor kan volgen. Soms toch wat te cliché, bij een horror mag dat meestal van mij, hier is het soms net wat té. Kills zijn wel aardig over het algemeen. De man met de schep had ik al zien aankomen trouwens.
namingway24
Onnodig.
Het hele verhaal was natuurlijk totaal overbodig, vooral als je weet hoe de eerste film eindigde. Het is gewoon een goedkoop excuus om wat nieuw slachtvee te introduceren om door de wezens afgeslacht te worden.
En alle personages waren zó vervelend. In de eerste film leefde je echt mee met de meiden, maar in deze film konden de meeste mensen niet snel genoeg uit elkaar gereten worden. Sarah en Juno waren leuk om weer terug te zien, maar hun confrontatie kwam uit het niets, en nergens voelde je echt spanning tussen de twee. Het enige dat de film nog een beetje had kunnen redden voelde leeg aan.
In de eerste film werd er perfect gebruik gemaakt van kunstmatig licht van zaklantaarns, camera's en dergelijke. Nu waren de grotten veel te goed verlicht en zag je alles veel te goed. Het verrassingselement was ook vrijwel afwezig. Alle schrikmomenten waren totaal voorspelbaar en totaal niet schokkend.
De moorden waren gewoon oké. Bloed vloeide rijkelijk, maar had een veel te rare kleur en dichtheid. Het viel wel op in het donker, maar was totaal niet realistisch. Verder waren de moorden wel grafisch; een klein lichtpuntje...
Ik besef dat ik deze film te veel vergelijk met deel 1, maar dat is in dit geval onvermijdelijk, omdat de films zo vreselijk identiek zijn. In het eerste deel was het allemaal nog fris en spannend, nu was het één groot cliché: niet spannend, niet eng, niet boeiend...
megaman
Waar ik 't origineel zie als een meesterwerk in 't horrorgenre vanwege de atmosfeer, het acteerwerk en het verhaal daar komt het vervolg een beetje standaard over. Toch heb ik me op geen enkel moment verveeld en waardeer ik deze film stukken meer dan andere 'monster' films als bijvoorbeeld The Cave en The Relic. Jammer dat ze in Part 2 niet meer hebben gedaan met die verlaten mijn setting. Ik had graag nog wat verlaten gebouwtjes willen zien en verrroeste mijnwagentjes zoals in de videogame Tomb Raider. Misschien een goed idee voor een eventueel vervolg om meer variatie in de sets toe te passen. Verder vond ik Part 2 een zeer memorabel vervolg die helaas toch niet de klasse van de eerste film kan evenaren. Simpelweg omdat het teveel op deel 1 lijkt. Ook het acteerwerk was wat minder naar mijn mening.
sander.h
Een aardig vervolg.
De verrassing is er natuurlijk inmiddels vanaf, maar ook dit tweede deel levert een spannende film op.
Deel 1 wint echter overduidelijk, voornamelijk op basis van het verhaal dat daar gewoon beter is uitgewerkt . Hier voelen bepaalde elementen af en toe gezocht aan. Zoals de samenstelling van de groep. Waarschijnlijk alleen erop gericht om slachtoffers te hebben, niet omdat het personages zijn die nodig of interessant zijn.
Daarnaast miste ik het claustrofobische, benauwde sfeertje een beetje. Dat was toch een van de sterke punten van deel 1. Hier zie je af en toe wel iemand, al moeilijk kijkend, door een gang kruipen, maar je ziet ook gelijk dat er nog vrij veel ruimte is. Dat komt dan niet echt over.
Al met al echter een goed vervolg.
Overigens zag ik het einde niet echt aankomen, en ik kan ook niet zeggen dat ik het heel erg goed vond. Het zet echter de deuren naar een nieuw vervolg weer helemaal open.
AmazingPP
Ik heb weinig toe te voegen aan het commentaar van sander.h, want daar ben ik het volledig mee eens. Ik heb zelfs dezelfde waardering: 3,5 *!!
sander.h

DonOswaldo
- 1931 stemmen
Zeer degelijk vervolg.
Tenminste ook echt weer eens een keer een vervolg en niet losstaand met enkel hetzelfde concept en naam.
Lekker sfeervol en de lugubere grotten en goede muziek + geluiden dragen ook hier weer bij aan die claustrofobische sfeer. Ook een aantal goed geplaatste (sommigen minder goed, maar boeien) schrikmomenten.
Aantal fijne acties, met als hoogtepunt de geweldige verschijning van 'dode' Juno met haar bijl. Wel waren een aantal actie-scenes wat vluchtig gefilmd.
Oerdegelijk vervolg die dezelfde score als deel 1 weet te bemachtigen bij mij en me onverwachts doet hopen op een deel 3.
Celluloid Dreams
Ik vond 'm wel vermakelijk. Maar dan op een heel andere manier dan deel 1. Waar ik die ontzettend eng, benauwend en sfeervol vond was deze meer ontzettend grappig, totaal niet eng en vooral ontzettend sfeerloos. Ik weet niet of dat door de verschrikkelijk slechte blu-ray kwam of niet.
TriplaR
Heerlijk genoten (voorzover je jezelf een aardig aantal keer rot schrikken en continu afwachten op de volgende klapper genieten kan noemen) van dit waardige vervolg!
Deel 1 staat nog altijd bovenaan mijn lijstje horrors die als kenmerk hebben dat je ook daadwerkelijk schrikt tijdens het kijken van de film. Dat effect is met dit 2e deel weer zeer netjes overgedaan. Het blijft natuurlijk simpel, je weet vrij snel hoe men je de stuipen op het lijf zal jagen, maar het lukt telkens verdomde goed!
Soms kruipt er een clicheetje tussendoor, of wordt het ietwat voorspelbaar, maar dat stoorde niet. Je blijft er toch niet lang over nadenken, want die gedachte wordt zo weer met alle geweld het volgende kruipgat ingejaagd.
Ik hou wel van open eindes, en deze zag ik ook eigenlijk al wel aankomen. Ook had ik aan het begin van de film al een sterk vermoeden omtrent de ouwe man, dat op het eind bevestigd werd. Ben benieuwd wat men hier mee gaat doen.
Aanrader voor een avondje shaken.

The Descent
2005