• 9.378.606 stemmen

Met onder meer: Paul de Leeuw, Nelly Frijda en Najib Amhali

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 februari 2009

Plot Spion van Oranje

Als Nederland wordt bedreigd door een gestoorde terrorist lijkt de homoseksuele couturier Francois van Vliet onze enige redding. Francois is tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de terrorist en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en de terroristische plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

avatar van Jules15

Jules15

canciser schreef:

Deze overgewaardeerde film slaagt er onvoldoende in mij in mijn ziel te raken.

overgewaardeerde film

avatar van canciser

canciser

Haha, waarschijnlijk is er iets verkeerd gegaan Wat ik over Spion van Oranje vindt. Buitengewoon goed in het verspillen van onze belastingcentjes. Moet ik voor deze film ook spoiler tags gebruiken? Ik kan best de helft verraden, veel slechter kan hij namelijk niet worden.

Mijn allereerste 0.5 in moviemeter! Dat heeft deze film vooral te danken aan het intelligente verhaal, goede acteurs, overtuiging en spannend en origineel einde.

avatar van gukker

gukker

Staat eindelijk in de flop 100, waar hij thuishoort. Films over een knullige spion zijn zóooooooooo cliché (Johnny English, Get smart anyone?)

avatar van maxo922

maxo922

Na herzien toch iets verlagen.

Er zitten hier en daar toch iets te veel flauwe, vooral kinderachtige grappen. Maar verder nog steeds vermakelijk. Halfje eraf * 3,0

avatar van Lee-john

Lee-john

Eigenlijk wil ik hem stiekem wel zien, alleen om te kijken of ie echt zo slecht is als iedereen zegt.

Hoewel ik me dat vrij goed kan voorstellen... (gezien de trailer alleen al).

avatar van canciser

canciser

Geloof me. Je hebt echt slechte films, maar deze slaat alles. Je zou hem inderdaad voor de lol kunnen kijken hoe slecht hij wel niet is, al zou ik er geen geld aan uit willen geven.

avatar van ronanskie

ronanskie

goede film alleen veel fantasie maar verder is het een goede film

Das ook weer bijna 2 uur van me leven die in niet meer terug krijg.

avatar van Shakermaker

Shakermaker

echt een flauwe film....

avatar van Leursio

Leursio

Brrr, dit gaat echt te ver. Amhali kan er nog net mee door, maar verder ...

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Beetje erg over de top!

avatar van radboud

radboud

Net deze film gezien en vond het een uitstekende parodie op al in hun soort gemaakte films. Net alles te flauw en overtrokken, ook het acteren wordt hier belachelijk gemaakt. Mensen bekijk deze film met een vette knipoog naar Hollywood en zie door de acteren de bedoeling van deze film.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

wat een grote schande deze film. Een verspilling van tijd en geld. Ze schatten hun publiek wel erg laag in. Geen drie kwart miljoenbezoekers waar ze op mikten. gelukkig maar want anders was het nog een succes ook.

avatar van bubbles79

bubbles79

Ik vond hem wel grappig, het is wel stomme humor. Mijn partner vond er echt niks aan. Dus je moet er van houden.

avatar van dancingbunny

dancingbunny

Ik vond 'm niet echt een flop.

Maar het kon stukken beter.

Grappige stukjes in de film.

3/5 keer gelachen.

Voor de rest niks speciaals of leuks aan.

avatar van maerk

maerk

Ist mir nog mitgefallen.

De meeste grappen in Spion van Oranje zijn veel te voor de hand liggend en te kinderachtig. Maar er zitten ook wel wat leuke grapjes in... Helaas zijn die dan weer tot een minimum gehouden. Om Jort Kelder, Gerard Joling en Lucille Werner kon ik wel lachen. Er is daarnaast ook goed aan gedaan om Najib Amhali te casten, die brengt toch nog wat leven in de brouwerij. Bij Paul de Leeuw is van acteren bijna geen sprake. Hij doet gewoon een typetje dat hij al tien keer vaker heeft gebruikt en als François is hij gewoon zichzelf. Veel te lachen valt er niet, maar niet alleen op dat vlak faalt de film. Oliehoek vond het hard nodig om de scènes met de Leeuw en Frieda extra emotioneel te maken. Dat irriteerde me veel meer dan de saaie, voorspelbare grappen.

Maar er valt niet alleen te zeiken, de film ziet er visueel prima uit. De camerastandpunten zijn mooi en de CGI ziet er verrassend goed uit. Over het algemeen gezien is de film niet zo slecht als ik verwacht had.

avatar van bollepeer

bollepeer

agh valt wel mee, het is in iedersgeval geen film voor de flop 100, ken veel slechtere films,

avatar van Schildpad.

Schildpad.

Compleet over de top, maar niet op een leuke manier.

Héél erg flauw allemaal.

avatar van TheJamm

TheJamm

Deze film was nog slechter dan ik van tevoren had gedacht! Mijn waardering voor Amhali's werk is na het zien van deze JOKE ook in een klap verdwenen.

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Zo te zien het het FilmFonds er een hele smak subsidie

(bijna € 850.000) tegenaan gegooid:

Archief | Filmfonds

avatar van Jetse

Jetse

Wat een treurnis!

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Wat een vreselijke draak van een film. Zonde van je geld en tijd om deze film in de bioscoop te gaan zien.

avatar van b00ts

b00ts

Niks bijzonders, maar zeker niet slecht. Prima parodie op van allerlei Amerikaanse bagger.

Ik snap niet waarom er zo negatief over deze film wordt gedaan. Ik weet zelf ook wel dat dit niet de leukste film is die er is, maar er zaten toch wel leuke stukjes in. Of heb ik dat mis?

avatar van Euro551

Euro551

tarantinomovies schreef:

Inderdaad ik vond de film wel lachen !!

Paul de Leeuw is gewoon geniaal

avatar van Kippie.

Kippie.

Lieve rol van Nelly Frijda, tenenkrommende rol van Plien van Bennekom. Wat heb ik me geërgerd aan deze film.

avatar van 30anouk12

30anouk12

ben ik de enige die het een leuke film vind?

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik had erger verwacht, maar ergens vond ik het nog wel vermakelijk.

Helaas haalt Tim Oliehoek niet het niveau van Vet Hard, waar de grappen en grollen je om de oren vliegen. Nu een uitgekauwd spionverhaaltje, met wat leuke actie erin verwerkt en heel schaars een goede grap. Het typetje Bruno is nog wel het leukste, al lijkt hij qua stemgeluid wel erg op Bob de Rooy. Het andere personage van de Leeuw is verder niets bijzonders. Goede keuze om Amhali ook te casten. Speelt meestal wel leuk rollen, nu ook als mislukte cop. Hofman speelt daarnaast wel erg vlak. Komt ook door het ongeïnspireerde script wat vol toevalligheden, gaten en clichés zit. De grapdichtheid ligt wel erg laag, en er is dan ook niet heel veel te lachen. Of de humor werkt niet of is het net niet. Af en toe een leuke vondst die dan vooral van de Leeuw maar verder zijn het aantal keren dat je kunt lachen erg nihil.

De actie ziet er dan wel leuk uit. Kun je best aan Oliehoek over laten. Lekker campy allemaal, geld trouwens ook voor de effecten. Met een groter budget, en een degelijk script zou de man best nog wat leuks kunnen maken waar hij in Vet Hard al mee begon. Leuke cameos ook trouwens van andere bekende Nederlanders, vooral het moment van Joling is erg geslaagd.

avatar van Rephlex

Rephlex

Pijnlijk slecht...

Heb de DVD blind gekocht, met Filmpje! (briljant!) in m'n achterhoofd...

Fout idee achteraf...

Geen halve ster, vanwege de bekende scène in de grafkelder, welke toch wel een glimlachje op m'n gezicht kon toveren.

avatar van Quido

Quido

Blijft jammer van het falende scenario, technisch gewoon een prima film.