• 9.092.802 stemmen

Geregisseerd door: Phillip Borsos

Met onder meer: Kurt Russell, Mariel Hemingway en Joe Pantoliano

Releasedatum: 28 november 1985

Plot The Mean Season

"A time between summer... and murder."

Malcolm Anderson is een reporter voor de Miami-krant. Hij heeft er genoeg van om over lokale moorden te schrijven en belooft zijn vriendin dat ze snel zullen verhuizen. Voor Malcolm zijn ontslag kan indienen, telefoneert de moordenaar uit zijn laatste artikel hem. De moordenaar vertelt hem dat hij opnieuw gaat moorden. De telefoontjes en moorden blijven doorgaan en Malcolm ontdekt dat hij in levensgevaar is.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Albert O'Shaughnessy

Harold Jacoby

avatar van FisherKing

FisherKing

Ondanks Muriel een hele aardige thriller vooral door het sterke spel van Kurt Russell

avatar van roda

roda

deze mogen ze ook weleens op dvd uitbrengen.

geweldige thriller met idd een sterke rol van Russel.

avatar van Lukic

Lukic

Zo geweldig is hij nu ook niet. 2,5 *

Wel aardig maar niet bijzonder. De cast is wel goed!

avatar van Waku

Waku

Ijzersterke en op sommige momenten zenuwslopende thriller. Goed onderhoudend, spannend.

avatar van mikey

mikey

Spannend thrillertje heeft een uitstekende sfeer en is mooi gemaakt. Nadeel is: erg ongeloofwaardig in de zin van: nooit een telefoontap om de dader op te sporen of eens een helicopter inschakelen. Zelfs het aannemen dat het laatste lijk de moordenaar is, geeft de kijker het gevoel dat hij bovenmatig intelligent is t.o.v. de profs in de film. En een irritante rol van Hemingway. 3

avatar van cambal

cambal

Een hele sterke film, zeker in die tijd en een voorloper in het hele serial killer gebeuren .

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Aardige film met Russell, voorspelbaar.

avatar van scorsese

• 12041 berichten

Aardige en ook conventionele thriller waarin een journalist persoonlijk betrokken raakt wanneer een seriemoordenaar contact zoekt met hem. Redelijk onderhoudend, maar naar het einde toe wordt het wel wat minder geloofwaardig. En ook de relatie tussen Kurt Russel, die hier trouwens een goeie rol neerzet, en Mariel Hemingway komt niet helemaal goed over.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Best een aardige serial killer film die bovendien redelijk spannend is. Kurt Russell is een journalist die rechtstreeks contact heeft met de serial killer aan de telefoon en daardoor pracht artikels uit zijn mouw kan schudden. De film houdt zich aan de conventies van het genre, maar er zaten aantal goede scènes in waardoor deze zich rangschikt bij de betere uit dit genre.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Kurt Russell in een van zijn beste rollen (naast The Thing wat mij betreft) in dit tamelijk onbekend werkje. Verdiend meer aandacht. Richard Jordan is tamelijk creepy, mevrouw Hemingway gewoon mooi als altijd. En met name het serieuze spel van Russell is opvallend.

avatar van frans123

frans123

Een film die ik in 85 gezien heb en indruk op mij gemaakt heeft. Troela Hemingway kon mij niet bekoren. Aanrader.

avatar van Movsin

Movsin

Doorsnee film over seriemoorden met het klassieke intrige, waarbij cliché's en het déjà-vu-gevoel de spankracht wat terug duwt.

Zelfs de wending op het einde was niet zo onvoorspelbaar. Hoe dan ook, duidelijk verhaald en behoorlijk geacteerd.

avatar van ZAP!

ZAP!

'The Mean Season' onderzoekt het spanningsveld tussen het nieuws, de sensatiezucht, de journalist (en diens ego) en de 'maker' van het nieuws, in dit geval een gehaaide seriemoordenaar die de wereld kotsbeu is. Als je 'm hoort redeneren, kan je d'r soms nog in meegaan ook. Maar ja, met moorden je punt maken gaat wel een beetje ver ('Se7en' lijkt hier trouwens ook stevig van geleend te hebben, maar misschien baseren veel van die films zich uiteindelijk wel op die ene weirde Zodiac zaak)...

Richard Jordan doet het erg goed, vooral de scène waarin hij incognito Malcolm in z'n hemd zet, is excellent. Of het allemaal zo geloofwaardig is? Tja, nee waarschijnlijk, maar dat is '80s en '90s thrillers eigen (net als de wat plichtmatige finale), hier stoort het me niet zo. Ook leuk om Andy Garcia weer even zijn ding te zien doen (verbal flip out!), maar ook de rest van de cast krijgt een pluim, zoals Richard Bradford en Richard Masur.
Niemand die Muriel Hemingway dus kon waarderen? Ik kreeg het bij tijd en wijlen warm van haar...

Dik 4,0*.