• 9.374.609 stemmen

Star Trek: First Contact (1996)

Actie / Sciencefiction | 110 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jonathan Frakes

Met onder meer: Patrick Stewart, Brent Spiner en Jonathan Frakes

Releasedatum: 6 februari 1997

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Star Trek: First Contact

"Resistance is futile."

Het ruimteschip 'Enterprise E' patrouilleert aan de rand van ons sterrenstelsel, wanneer de bemanning een noodboodschap van het hoofdkwartier van de Starfleet ontvangt: de Borg, een uiterst oorlogszuchtig buitenaards volk, zijn de ruimte van de Federatie binnengedrongen en stevenen af op de aarde. Kapitein Picard negeert de instructies van zijn oversten, die hem het bevel geven neutraal te blijven en zet de achtervolging in op de vijandige vloot. Maar de gevreesde koningin van Borg, die Picard zes jaar geleden had gevangengenomen en diens geest en lichaam in beslag had genomen, weigert zich gewonnen te geven.

Captain Jean-Luc Picard

Lily Sloane

Borg Queen

avatar van P. Kloetjeuris

P. Kloetjeuris

Beste Star Trek film van allemaal. Was echter nog veel beter geweest als de gein wat achterwege was gebleven. Beetje flauw soms. Toch niet slecht.

avatar van the_watcher

the_watcher

Iets in deze film maakt dat ik hem steeds weer kijk als hij op TV is. Desalniettemin vind ik het geen geweldige film. Misschien niet eens goede..

SuperSideSwipe

Veel van verwacht, maar viel behoorlijk tegen. Suf verhaal, red het niet bij het niveau van de betere aflevringen van de serie.

2,5

SuperSideSwipe

Naar mijn mening de beste van alle star trek films. Ongeloofelijk veel actie spat er van je scher af.

Deze film vond ik zo goed dat ik zelfs een hele adrenaline rush kreeg hahaha.

Echte topper dit!

4,5

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik had hem vroeger blijkbaar al eens gezien, maar helaas was First Contact niet zo goed als ik me kon herinneren. Het verhaal was wat aan de magere kant, en ondanks al dat tijdreizen blijft het toch vooral een rechtlijnige actiefilm, zonder veel extra bagage. En de Borg mogen dan in principe akelige slechteriken zijn, er ging helaas niet zo heel veel dreiging uit van die rubberen drones. Een beetje stijf allemaal.

Wel erg goed was de acteerprestatie van Patrick Stewart (vooral tijdens de knappe Moby Dick-scène) en de degelijke speciale effecten en decors. Verbluffend mooie opening ook, die lange zoom vanuit het Borg-schip. Net als de scènes rond de lancering van de raket en het uiteindelijke First Contact trouwens. Ik had eigenlijk geen idee welk buitenaards ras als eerste op Aarde zou landen, maar achteraf gezien, is het natuurlijk meer dan logisch.

Al bij al toch weer een erg vermakelijke Star Trek-film, maar net iets te routineus om er écht bovenuit te steken.

3 sterren.

avatar van SpyCow

SpyCow

Supersideswipe, waarom van 2,5 ineens naar een topper van 4,5?

Is jouw snappertje daar te beperkt voor?

SuperSideSwipe

Valt me nu pas op wat je nou precies bedoelde de vorige keer. Die eerste is de omschrijving die bij

"Star Trek Generations" hoort. Dit was de dag dat ik alle startrek films die ik had gezien ging becijferen. Heb blijkbaar schermen door elkaar gehaald.

avatar van SpyCow

SpyCow

SuperSideSwipe schreef:

ok, ik vroeg me steeds af waarom je in luttele minuten steeds van mening veranderde.

achja, tnx voor je info

Een goede Star Trek film, ik heb nog niet alle fims uit de reeks gezien, maar van de TNG films is dit veruit de beste.

Aardige special effects en het verhaal was ook wel leuk. De humor was soms grappig, maar iets te StarTrek. Veel actie en goede acteerprestaties van een aantal acteurs.

Voor een StarTrek film was ie goed, maar haalt het toch niet bij de betere afleveringen van de series. Daarvoor is de drama(diepgang)-factor te laag en de actie-factor te hoog, dit is aan de ene kant wel begrijpelijk aangezien het om een film gaat, die een groot publiek moet aanspreken.

Ik geef deze film tussen een 3* en een 3.5*, maar omdat ie me aanspreekt neig ik naar de 3.5*

avatar van Mescalino

Mescalino

Behoort tot de beste in de reeks an is zonder enige twijfel de beste Picard film. Kan er niets aan maar vind de Borg geweldig. In deze film vormen ze tenminste een dreiging. In tegenstelling tot de Voyager borg afleveringen.

5 sterren.

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik hou helemaal niet van star trek.

Dit is ook de enige film die ik wel leuk genoeg vind om uit te kijken. Dat betekent niet dat hij slecht is.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

straks op tv

heb mn borg outfit al aan

avatar van Ge0force

Ge0force

Zonder twijfel de beste Star Trek film ooit gemaakt! Vol actie, spanning, humor en memorabele momenten. 5*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik heb de film zonder veel moeite uitgekeken, maar een groot plezier was er nu ook niet echt aan.

Vooreerst speelt het verhaal zich vaak af op begane grond en krijg je aldus weinig ruimtespektakel te zien. Dat zit me wat tegen omdat ik nu eenmaal wat anders zoek in Star Trek-films.

Dan heb je de immer brave actiescenes, zodanig dat hij ook nog geschikt is voor kinderen. Leuk voor hen.

Scenes die echt bijblijven zijn er ook niet.

Alsnog 3* omdat er dan ook weer geen 10 minuten echt slecht te noemen zijn.

avatar van Baklap

Baklap

Star Trek, wat jammer dat er nog zo weinig gebeurt nu. First Contact, vind all trek films lekker om naar te kijken .. een lekkere 4

avatar van Mars4i

Mars4i

Wat betreft het verhaal wat mij betreft de leukste Star Trek film. The Borg mogen van mij in alle Star Trek films meespelen. Zoals eerder reeds vermeld is het wel wat jammer dat een groot deel zich gewoon op aarde afspeelt, waardoor er wat minder special effects in de ruimte zijn.

avatar van Diederik58

Diederik58

Geweldige Scifi. The Borg intrigeert mij.

Mooie beelden. Patrick Stewart draagt de film.

Jammer dat de series en films in de genre tegenwoordig dit niveau niet meer halen.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Dit vind ik veruit de beste Star Trek film. Komt zeker eens per jaar langs op tv maar kijkt nog erg lekker weg. Borg = vet.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Inderdaad. Ook stukken beter dan de films uit het Kirk-tijdperk. Misschien vanavond maar eens herzien, wellicht dat er nog een half puntje bij kan.

avatar van Franco_nl

Franco_nl

Ik vind de film een topper. Veel spanning en goed geacteerd. Wat mij betreft een aanrader.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film deze weer, al is hij niet zo goed als de vorige naar mijn mening.

Maar de special effects en vooral de make-up is prachtig.

Het verhaal had iets beter gekund, maar het is toch spannend en de acteerprestaties zijn goed.

avatar van snowrabbit

snowrabbit

Borg is altijd lachen! naar mijn mening een goede film!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik houd van heel veel SF, sterker nog het is mijn favoriete genre. Toekomstbeelden, concepten of monsters from outer space vorm kunnen me altijd wel boeien, zeker als het een beetje hip vormgegeven is. Vaak is er dan ook nog sprake van een aardige verhaallijn waarbij iets goeds het kwaads moet overwinnen via al dan niet spannende actiescenes en spetterende special effects.

Helaas is er ook een SF-stroming die wmb te serieus is en daardoor ook dodelijk saai. De serie Star Trek valt onder dat subgenre. Er wordt veel te serieus gedaan en zo lollig is het ook weer niet. Toch gaf ik ooit deze film een kans, 'omdat er toch niks anders op TV was. Anyway dit vond ik dus saai SF-geneuzel en het is nog een even StarTrek-film ook. Wat moeten die oneven films bij mij dan niet teweeg brengen?

avatar van sofripa

sofripa

De beste van de reeks, by far. Fijne jongens die Borgs. En eindelijk eens heerlijk geknok in de ruimte. Voor Star Trek begrippen dan. 4 sterren

avatar van movie fan

movie fan

geweldige star trek film , zeker 1 van de beste , en veel beter dan generations , en ook een zeer goede vijand , zalige film .

avatar van Betamax

Betamax

Dacht dat ik dit niets aan zou vinden... Dat liep anders prima film.

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Goede Star Trek film. De relatie met de Borg deed me een beetje denken aan de relatie met de Klingons van Kirk, en vond het daarom wel aardig. De film zelf was leuk, zeker het op het einde zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Net als The Wrath of Khan een enorme verbetering op het eerste deel.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een van de leukere films uit de reeks.

Het voelt qua personages gelukkig niet zo leeg meer aan, aangezien je al een klein beetje kennis met ze hebt gemaakt in Generations. Het begint met een fantastische lange shot van Picard. En dan krijgen we iets wat we nog niet eerder in Star Trek eerder zagen, een echte space battle. Een leuke actie scène met veel verschillende schepen en wendingen. Dan gaan we terug in de tijd. Tijdreizen zagen we al eerder in Voyage Home en in First Contact is dit opnieuw goed uitgewerkt. De film kent niet echt dode momenten en gaat als een sneltrein dor het verhaal. Toch zijn er momenten dat het wat minder interessant wordt maar n iet minder amusant. De karakters komen niet allen even goed uit de verf, en de snelheid zorgt er ook voor dat je af en toe niet echt de tijd krijgt om alles in je op te nemen.

Voor het eerst zien we wat grotere visual effects momenten en die zien er keurig uit hoor. Niveau ligt toch wel behoorlijk hoog, maar af en toe zie je toch wel overduidelijk dat het effecten zij. Ook de miniaturen zien er weer fantastisch uit. Dit keer is ook Goldsmith terug, en dat merk je. Prachtige score weer. Wel heb je tijdens het kijken wel een beetje het gevoel alsof je naar de serie zit te kijken, alsof niet alles uit de cast wordt getrokken voor een speelfilm. Vooral in het acteerwerk laat First Contact het wat afweten.

Af en toe wat minpuntjes, maar verder een prima en vooral leuke film.

avatar van Bobo-Roffel

Bobo-Roffel

ik leg hier een drol op

avatar van fasca

fasca

Inderdaad de beste van de Star Trek reeks.