Star Trek: First Contact (1996)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Jonathan Frakes
Met onder meer: Patrick Stewart, Brent Spiner en Jonathan Frakes
Releasedatum: 6 februari 1997
Bekijk via SkyShowtime
Plot Star Trek: First Contact
"Resistance is futile."
Het ruimteschip 'Enterprise E' patrouilleert aan de rand van ons sterrenstelsel, wanneer de bemanning een noodboodschap van het hoofdkwartier van de Starfleet ontvangt: de Borg, een uiterst oorlogszuchtig buitenaards volk, zijn de ruimte van de Federatie binnengedrongen en stevenen af op de aarde. Kapitein Picard negeert de instructies van zijn oversten, die hem het bevel geven neutraal te blijven en zet de achtervolging in op de vijandige vloot. Maar de gevreesde koningin van Borg, die Picard zes jaar geleden had gevangengenomen en diens geest en lichaam in beslag had genomen, weigert zich gewonnen te geven.
Captain Jean-Luc Picard
Dr. Zefram Cochrane
Lily Sloane
Borg Queen
Blindfold
Dit vind ik de beste Star Trek film. Vette effecten en veel actie. Niet zoveel technostartrek babble, zodat de niet-fans het ook leuk kunnen vinden, dus give it a try Jordy
neo
ben ik het helemaal mee eens.sinds ik deze heb gezien ,heb ik alle andere star trek films ook gekeken.
Blindfold
Dat is inderdaad een bijkomend voordeel. Worf is trouwens ook extreem cool in deze film.
Jordy
Ben na het kijken van deze film weer tot de conclusie gekomen dat Star Trek gewoon niet aan mij besteed is: ik geloof best dat het goed is voor sommigen, maar ik kan gewoon niet voorbij die rare pakjes, trieste aliens en belachelijke technische termen kijken, die werken echt op m'n lachspieren. Bovendien vond ik de Borg een beetje mislukte Universal Soldiers. Toch vond ik deze film wel goed hoor: goed verhaal, mooie effects en een paar grappige momenten. Maar aangezien deze film één van de beste schijnt te zijn denk ik dat het hier maar bij laat voorlopig. 3 sterren.
Blindfold
Als je de Borg hier al niks vond, moet je vooral niet de aflevering van de serie kijken waar ze worden geintroduceerd. Dan zien ze er echt niet uit.
Maar ik vind het al heel wat dat je zowaar een Star Trek film hebt gekeken en hem nog een voldoende geeft ook.
Armin
Daar was je wel erg snel bij. Ik was de tekst nog even aan het controleren en wilde net de boel gaan aanpassen. Sorry.
Armin
Wat is dan het verschil met bijv. Star Wars.
Rare pakjes, trieste aliens en technische termen??
Jordy
kwestie van smaak waarschijnlijk, ik vind in de oude Star Wars films de aliens leuk/mooi en de technische termen (voor zover ze er zijn) geloofwaardig
Armin
Dat jij zo snel op mijn bericht reageerde was dat toeval, of zie je dit soort berichten direkt ?? (en geldt dat ook voor andere wijzigingen die op de site plaatsvinden)??
Jordy
ik neem aan dat je van de update pagina op de hoogte bent? Verder krijg ik ook alle geplaatste berichten via mail binnen inderdaad (al was het hier meer toeval)
BoordAppel
Na 4x blijft dit voor mij de beste star trek film. Goed verhaal, mooie special effects en leuke personages. Tis ook duidelijk dat de cast nogal wat acteerervaring heeft opgedaan. Het 1e seizoen van de serie is erg lachwekkend. En ik snap echt niet hoe je deze film een 0,5 kunt geven? Zelfs voor niet trekkies is het een goeie science-fiction film.
troy31
was vandaag op de bbc. zag m voor de tweede keer. goeie film, ik kan me wel voorstellen dat hij leuker is als je de personages een beetje kent en ook de afleveringen hebt gezien dat picard assimilated was.
al met al een stevig verhaal, nog steeds spannend en op zijn tijd grappig. "the borg? sounds swedish".....
en picard blijft toch wel een held hoor.
4 sterren.
neo
mijn favoriete quote uit deze star trek film is van data:'' I believe I speak for everyone here, sir, when I say... to hell with our orders''. origineel is ie niet, maar de manier waarop oa picard daarop reageren is geweldig.
Queto Yurlunyur
Misschien wel de zwakste uit de hele serie. De scenes met Cochrane (Cromwell) zijn mateloos irritant, de sentimentele momenten komen niet uit de verf, en inhoudelijk is het allemaal erg leeg. Eigenlijk gewoon een dertien-in-dozijn space-shootertje. 2 *
BoordAppel
Queto ik begrijp werkelijk helemaal niets van jou. Maar ja, ieder zn meug en idd de Borg is het coolste ruimtevolkje ooit
Wat_Jij_Wil
Eerste star trek film, aangeraden door een fan die beweerde dat deze goed te pruimen was zonder daarvoor de hele reeks gezien te hebben!
Had er eigenlijk weinig van verwacht, maar was nog redelijk gefascineerd door het wereldje. Jammer van de slechte acteur/special effect ratio, maar de ''startrek''grappen maakte veel goed (bv. de scene waarin Captain Picard en Data bij de raket (?)staan)
Als dit de beste schijnt te zijn, dan laat ik het hierbij! 3 sterren
Dionysos
Als dit de beste schijnt te zijn, dan laat ik het hierbij! 3 sterren
Van de TNG-films is dit wel de beste ja. Die ervoor [Generations] is matig, die hierna [Insurrection] is ronduit kut en de laatste [Nemesis] is ook maar flauwtjes. Hoewel ik erbij moet zeggen dat als je deze gaaf vond, je laatstgenoemde ook wel wat zult vinden. Dat is ook grotendeels een action-flick.
Bah, TNG is gaaf, de crew is stoer, maar de films doen altijd teveel concessies ten opzichte van de serie om goed te zijn. Jammer.
jOzh
Ach ja, er wordt natuurlijk gezocht naar een compromis tussen wat het grote publiek aanspreekt en wat de fans 'pikken'.
Dus, zo min mogelijk technobabble maar wel weer genoeg aandacht voor de characters. Wat mij betreft doen al de films (vanaf de TNG-crew, heb TOS nooit gevolgd) onder voor de serie precies vanwege de concessies die gedaan worden.
First Contact was desalniettemin erg geslaagd, vandaar 4*.
aSMoDeuS
Ik had 'm alles gezien en ik moet zeggen dat dit een leuke film is.
Leuk verhaal, goed geacteerd.
Geluid in de ruimte blijft klote, maar daar kan ik wel mee leven...
Yak
Best aardig, maar toch werd er weer een blik space-clichés opengetrokken dat ik een aantal keren flink moest zuchten. Terug in de tijd reizen om een wandaad in het verleden te herstellen ten behoeve van een glorieuze toekomst, de obligate 'self-destruct-sequence', vijanden aan boord van je eigen schip, versteld staande naïeve aardklootbewoners, vriend die je het leven redde waarvoor je door het vuur wil, het is allemaal weer van de partij. Uitzonderlijk vreemd vond ik het dat de Borgs in hun vluchtactie precies naar de tijd en plaats van First Contact vortexen, dat is toch de laatste plek waar je gevolgd wil worden, en sowieso is het vreemd dat gekozen wordt voor een tijd waar de Borg-heerschappij nog niet voltooid is. Ook vreemd vond ik de ruimtereis van Cochrane, die al een klein kind versteld staat van zijn eigen uitvinding en die nota bene door mensen die dankzij zijn uitvinding bestaan, door de vlucht geloodst moet worden. Naast dat alles toch wel vermakelijk, maar zeker niet zo goed als de eerste drie Star Trek-films. 2,5*
gwaihir
Pffff Yak, jij hebt niet zoveel begrepen van First Contact volgens mij. Misschien moet je hem nog maar eens kijken. Kirk was leuk, maar deze film zit echt wel veel beter in elkaar dan de andere Trek films.
de obligate 'self-destruct-sequence',
Maar geen aftellend timertje deze keer!
Dat zou ik niet direct een cliche willen noemen.
Vind ik toch een vrij logische reactie.
Wat is daar vreemd aan? Zo kunnen de borg toch zorgen dat First Contact nooit plaatsvind en zo de hele mensheid assimileren. Zij moeten dit juist doen om te zorgen dat de borg -heerschappij wordt voltooid.
Als de borg niet waren gekomen was het hem zonder de mensen uit de toekomst ook wel gelukt. Hij is niet zozeer verbaasd als wel onder de indruk van zijn uitvinding. Ik denk dat de mensen die de atoombom hebben uitgevonden ook wel even onder de indruk waren van hun werk.
davidov
Idd boordappel, ik heb het in het algemeen niet zo op star trek films...maar deze vond ik toch behoorlijk goed en interessant. Eigenlijk heeft boordappel al alles genoemd behalve:
en cochrane moest niet door de vlucht geloodst worden, hij had gewoon 2 co-piloten... die deden waar ze voor zijn...hem helpen. als het niet de 2 trekkies waren, waren het 2 andere mensen...
neej, ik vond hem wel ok... 4* voor de verandering, het was een hele aangename film voor een regenachtige avond.

Star Trek: Nemesis

Das Finstere Tal
Western, 2014

Star Trek into Darkness
Sciencefiction / Actie, 2013
federationborgenterprise-e cyborgmontanaweerstanduitvinderstarshiprepaymentobsessieruimtevaartuigteleportationtijdreizenspeed of light business start-upruimte-operafirst contactobsessed outer spacetraumatized manwolf 359