Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Peter O'Fallon
Met onder meer: Christopher Walken, Jay Mohr en Denis Leary
Plot Suicide Kings
"A crime is a terrible thing to waste."
Wanneer de zus van Avery Chasten wordt ontvoerd, komen hij en een paar vrienden met het idee om de voormalig maffiabaas Charlie Barret te ontvoeren, om zo het losgeld te kunnen betalen. Terwijl de ontvoerde en vastgebonden Barret probeert om de jongens tegen elkaar uit te spelen, is zijn handlanger Lono Veccio naar hem op zoek.
Carlo Bartolucci
Jennifer
Lono Veccio
Marcus
Jordy
Goede film. Vooral prachtig geacteerd van Walken, echt goed om te zien hoe hij (vastgebonden en wel) de klungelende ontvoerders weet te bespelen. Verder zitten er een paar zeer grappige momenten in het verhaal, en is het einde redelijk verrassend. 3 en een halve ster.
Mik
Wie doneerde nou eigenlijk die vinger? die van het zogenaamd ontvoerde meisje bedoel ik
gimli f
Aardige film, minder als de Tarantino-films natuurlijk, maar wel redelijk lijkend qua thema. Er zaten wat aardige vondsten in...
*** Gimli's!
Macmanus
dat kun je wel zeggen, maar de rest doet het daarin tegen weer goed, erg leuke film.
3.5 sterren.
wackyboy
De film is bijna een who is who van sitcomland. Zag acteurs uit Roseanne, 6 Feet Under (okay, misschien niet echt een sitcom), Everybody Loves Raymond, Just Shoot me.
Toch een erg leuke film, voor een groot deel inderdaad dankzij Christopher Walken. Die man heeft een aura van krankzinnigheid en geheimzinnigheid om zich heen hangen, wat het altijd leukt maakt om hem in een film te zien.
Voor de rest een leuk verhaal wat je aandacht wel tot het einde vasthoud.
mimi mouse
Heb óf niet goed opgelet toen ik de film kocht, óf ben genaaid: verwachtte een maffia film haha. Zware deceptie dus, maar overall nog best weg te krijgen.
Quentin
Erg vermakelijke film met de fantastische Walken daarom al 1 * meer ....... 3,5 *
De GeuS
Onderhoudende film waarin thriller en komische momenten elkaar afwisselen; mooie rollen van Walken en Leary; 3,5 ster....
mafiabaas
Echt een goede film is het en vooral Christopher Walken speelde erg goed 3.5*
HiLL
geweldige film, walken is briljant en ook de anderen erg goed, heerlijke film
Phoenix
Beetje een tegenvaller. Natuurlijk zijn de jongens geen professionele kidnappers, maar dit sloeg werkelijk nergens op... Je vriendin is ontvoerd, en je haalt een whiskey on the rocks voor een man die geen haar beter is, met wie je vervolgens een potje gaat kaarten? Niet echt geloofwaardig, hoe charismatisch die gozer ook mag zijn (Walken blijft een genot om naar te kijken, heb alleen het idee dat hij nogal vaak dezelfde rollen speelt). Gelukkig is het einde goed, hoewel die laatste scène op de boot het weer compleet verneukte.
dje-em
haha geweldig. het is een beetje als zoolander die alles op de hak neemt. geweldige rollen van walken en leary. De jongens zijn zo onhandig en het lijkt zwak acteren maar volgens mij was het precies de bedoeling. geweldig!
boerenpummel
Walken in een typische Walken-rol zorgt voor een hele vermakelijke film die nergens saai of langdradig wordt. Echt bijzonder is het allemaal niet, maar 3,5 ster is de film wel waard.
newG
Vond het een goeie film maar het einde was zo slecht verteld dat het de score toch nog doet dalen naar 2.5* ipv 3
Shinobi
Een meesterlijke film met een fantastische rol van Christopher Walken hij weet wel hoe hij moet acteren.
Er wordt lekker veel in gepraat wat het zo lekker psychologisch maakt, dat hij zo met ze speelt.
Ik geef deze film 3, 5 sterren.
jherb
christopher walken is geweldig. denis leary is vermakelijk. voor de rest: kutfilm. ik haat kakstudenten. ze krijgen hun verdiende loon. amen.
Reticulated
Goeie film! goed verhaal! zeker de moeite waard om te gaan kijken.
Heb me geen moment verveeld.
sinterklaas
Erg leuke mafiafilm dat je eigenlijk als een komedie moet zien. Om de keer lag ik in een deuk vanwege de ongelukken en de misverstanden van de gangsters en die hele scenes met Lono en Mickey zijn ook van om vanaf het begin tot het eind de slappe lach te krijgen. Lopen ze de hele tijd maar over schoenen te zeiken, hoe kinderachtig.
Voor de rest heb ik me prima vermaakt met deze film. Iedereen speelde goed. Het verhaal vond ik wel een klein beetje weghebben van Fargo.
tommykonijn
Niet echt een geweldige film vind ik maar absoluut een vermakelijke misdaadfilm, Christopher Walken acteert weer goed zijn rol en dat zie ik graag, de rest acteert het ook geweldig kortom : deze kan je gerust eens huren op een zondagmiddag (als je van misdaadfilms houdt).
***
DeCol
Aardige misdaadfilm die een komisch tintje heeft. Er werd goed geacteerd en er zitten leuke twists in de film. Niet echt hoogstaand maar wel eens leuk voor een keertje.
Goldenskull
Dude wat speelt die Johnny Galecki (Ira) slecht zeg!
Wat een anti-acteur inderdaad
GinolaEHV
Middelmatig is het juiste woord. De film had zoveel meer kunnen zijn, maar door een gebrek aan sterke dialogen en spanning blijft het steken op een kleine voldoende.
Het script, het idee van het verhaal is zeer aardig, maar de uitvoering laat te wensen over. Het leukste karakter van de film was Leary, en dat zegt genoeg. Hij was namelijk niet zo heel veel in beeld.
Walken komt op de tweede plek, het is mooi om te zien hoe hij de kidnappers bespeelt. Dat had echter ook zoveel meer kunnen zijn.
Het einde kent mijns inziens iets teveel plotwendingen. Het is wel redelijk verrassend, dat beviel me.
3*.
Santino Corleone
Leuke film met de nodige spanning. Walken deed het weer prima, wat een geweldige acteur zeg!
Mads Smikkelsen
0,5 voor de moeite. Wat een budfilm zeg!! een hoop ge-OH op niksaf. Constant irritante dialogen met 1000 x fuck dit en fuck dat, alles in 1 ruimte. ZONDE VAN DE TIJD!!!!!!!!!! Walken, waarom heb je je hier voor geleend?????
Salto
Walken heeft deze film van het begin tot eind op zijn schouders erdoorheen gedragen.
Wat een geweldige acteur...

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Buffalo '66