• 9.370.282 stemmen

Ciske - Ein Kind Braucht Liebe (1955)

Oorsprong: West-Duitsland / Nederland

Geregisseerd door: Wolfgang Staudte

Met onder meer: Johan Valk, Heli Finkenzeller en Kees Brusse

Gesproken taal: Nederlands

Plot Ciske - Ein Kind Braucht Liebe

Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 en wordt verteld uit het standpunt van onderwijzer Bruis. Het gaat over Cis Vrijmoet, een straatjongen die zijn vader nooit ziet omdat die op zee zit en die wordt verwaarloosd door zijn moeder. Keer op keer wordt Ciske van school gestuurd, alleen onderwijzer Bruis weet echt tot Ciske door te dringen en hem onder de duim te houden. In een vlaag van woede doodt Ciske zijn moeder met een mes en moet naar een tuchthuis.

Commentaar van toevoeger:

Dit is de 'Parallelverfassung' van Ciske de Rat, gelijktijdig in de bestaande decors gedraaid met Duitssprekende spelers - een methode die in het begin van de jaren dertig veel toepassing vond.

avatar van streeter

streeter

Interessant! Is deze ergens te zien?

avatar van stinissen

Soms bij onze oosterburen.

avatar van borasi

borasi

has ich maar jemand um von zu lieben

Bekomm doch allen die kleidung

Is deze versie niet met Denny Christiaan ipv Danny De Munk?

avatar van stinissen

Nee waren beide nog niet geboren....

avatar van Bigjerry

Bigjerry

Ik zou deze versie heel graag eens willen zien, ook al om te vergelijken. Dick wordt natuurlijk nagesynchroniseerd, net zoals dat Duitse meisje in de Nederlandse versie, want 'Betje' is ene Heidi... lijkt me echt leuk deze versie eens te bewonderen. Als iemand weet hoe... ik hou me aanbevolen.