• 9.375.055 stemmen

Genre: Roadmovie / Drama

Geregisseerd door: Neil Burger

Met onder meer: Rachel McAdams, Tim Robbins en Michael Peña

Plot The Lucky Ones

Omdat soldaat T.K. Poole (Michael Peña) door de oorlog in Irak verwondingen heeft opgelopen mag hij voor een periode naar huis. Als op het vliegveld blijkt dat alle vluchten naar zijn thuishaven zijn geannuleerd moet hij een andere manier vinden om thuis te komen. Bij toeval ontmoet hij twee andere soldaten - Cheaver (Tim Robbins) en Collee (Rachel McAdams) - die ook terugkomen van de oorlog. Eenmaal begonnen aan de reis naar huis komen ze erachter dat het leven in Amerika erg is veranderd. Dit feit brengt de drie dichter bij elkaar en wat een korte trip naar huis zou moeten worden loopt uit tot een onverwachte reis door het land.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van skipy05

skipy05

Heel mooie film. Verhaal is eenvoudig maar heel goed. Voor mij mocht er op het einde nog iets toegevoegd worden naar de toekomst toe het ze het verder doen. Heel leuke rol voor Rachel McAdams. Tim Robbins en Michael Peña waren ook heel goed. 3 goede hoofdrol spelers.

avatar van Xen0n

Xen0n

Hele vermakelijke film. Zoals vaker bij roadmovies is het verhaal natuurlijk vrij eenvoudig. Dat was bij deze in ieder geval geen probleem. De tijd vloog voorbij, en het was leuk om te bekijken. Genoeg hoeveelheid komedie, en een goede hoeveelheid drama.

De acteurs waren met zijn 3'en ook heel leuk bij elkaar, heel verschillend, maar toch passend. Ook goed geacteerd.

avatar van Dridge

Dridge

vranque schreef:

erg vreemd dat die auto bleef staan na die tornado. haha

En zo zaten er wel meer dingen in die niet klopten.

avatar van nairobi

nairobi

een ruim voldoende voor deze toch wel heel leuke film. het 'amerikaanse' druipt er met vlagen van af, maar als je hier een beetje doorheen prikt, zie je een vermakelijke film. tim robbins speelt fantastisch, daadoor tilt hij de andere acteurs naar een hoger niveau.

3,5**

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Leuke en vermakelijke film. Goeie rollen van de hoofdrolspelers met Robbins uiteraard als uitschieter. Het verhaal was wat dunnetjes maar luchtig genoeg om lekker weg te kijken.

Prima film. 3.5*

avatar van Killerbert

Killerbert

leuke vermakelijke film

avatar van Jules15

Jules15

Leuke, grappige film!

Iets te lief maar toch zeker vermakelijk!

De acteurs waren allemaal goed!

3.5 sterren

avatar van lelici

lelici

Van het begin tot het eind leuk gevonden, maar ik ben dan ook een liefhebber van roadmovies. Mooie opnames, soms aandoenlijk en komisch. 2 Uurtjes waren zo om. Ik had er nog wel 2 uurtjes naar kunnen kijken. 4,5*

avatar van noknoke

noknoke

Ja sorry hoor, maar dit is toch wel weer een film van "vul maar in".

Zit gewoon helemaal niks in, tijd geleden gezien ik weet nog niet eens meer hoe hij eindigde.

Roadmovie is denk niet mijn genre.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Sorry maar ik heb deze film niet uit kunnen zitten.
Ik vond alledrie de personages niet leuk om naar te kijken en ik vond het tot waar ik het heb gezien erg voorspelbaar.
Iedereen hier heeft het over die Rachel maar als ik had moeten kiezen tussen die drie was ik toch met T.k. Poole aan de rol gegaan, die was tenslotte ook piemelloos
Nee ik vond het allemaal effe te Amerikaans en daar ben ik nogal allergisch voor.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

lelici schreef:

maar ik ben dan ook een liefhebber van roadmovies.

Mag ik jouw de geweldige film Eldorado dan aanraden??

Vond ik echt een geweldige roadfilm.

avatar van Waku

Waku

"The Lucky Ones" is simpelweg een lekkere film om naar te kijken.

Ondanks het beladen thema, zeker in Amerika, de Irak oorlog, weet men de film toch redelijk luchtig te houden.

Vanwege electriciteits storing op de luchthaven zijn 3 militairen gedwongen alternatief vervoer te kiezen om toch redelijk op tijd bij

hun geliefden en familie te zijn. Dat wordt een lange autorit.

Tijdens deze rit komen de drie terecht in het prive leven van met name de sergeant.

En dit leidt weer tot ontwikkelingen waardoor de onderlinge band enkel meer groeit.

3 personages met een eigen verhaal.

Prima geacteerd en vlot gebracht.

Heerlijk meisje toch die Rachel Mc Adams...maar dit terzijde.

3,5*/4*

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Strontvervelende en oersaaie film.

Zelden zulke nietszeggende personages in een film gezien. En die Rachel Mc Adams mag er dan leuk uit zien, maar voor mij was ze de grootste irritatie in The Lucky Ones. 'Shut the fuck up', dacht ik bij alles wat ze zei. Vond haar buiten dat ze vervelend was niet best acteren.

Verder is deze film ook nog eens totaal niet grappig, beetje kinderachtig zelfs bij vlagen. En zo kabbelt de film maar een beetje voort en komt er geen einde aan deze lijdensweg van bijna 2 uur!! Hoe heb ik het uit kunnen zitten..En dan ook nog eens die 'typische Amerikaanse' sfeer de hele tijd. (wat een helden daar in Irak he!...).

Nee doe mij maar Sideways als we het toch over Amerikaanse Roadmovies hebben. Alhoewel het een belediging is om die filmtitel in dit topic te noemen.

avatar van Xstriem

Xstriem

Heb me vanavond wél vermaakt met deze roadmovie, wat normaal gesproken niet zo mijn genre is.

De personages trokken mij wel, naarmate je verder kwam in de film leerde je steeds meer over ze.... ach ja, het is ook een roadmovie (silly me;-)

Enige puntje: het had wel wat korter gekund.

avatar van Rodger

Rodger

Wat een leuke roadmovie.. met wat drama, en wat humor..

Film is prima te volgen,.. verveelt niet.. en blijft een echte roadmovie..

kortom.. simpel.. maar goed..

avatar van Toontje35

Toontje35

Kan me aansluiten bij mijn voorganger.... Leuke film, boeit wordt leuk gespeeld. Lekker relaxed

avatar van xaid

xaid

film laat me beetje me leeg gevoel achter

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg mooie Sparks verfilming weer. Ik heb al een enorm zwak voor roadmovies en daarbij komt nog eens een zwak voor McAdams. Dit kan toch niet misgaan?

En dat ging het ook niet. McAdams, Peña en Robbins zetten ijzersterke performances neer. Drie enorm uiteenlopende karakters maar de character development is zo enorm sterk. Het wordt nooit te intellectueel, gewoon een lief klein en oprecht filmpje. Vooral het karakter van McAdams is enorm aandoenlijk. Haar maniertjes, haar kinderlijke gedrag en haar aanstekelijke enthousiasme is erg mooi om te zien.

Er gebeurt voor de rest niet zo veel maar het heerlijke kabbelende tempo is gewoon heerlijk. De gesprekken tussen de drie (vooral die seks conversaties tussen Peña en McAdams zijn hilarisch. Al die dingen die McAdams zegt met een strak serieus gezicht ), en de struggles waar we onderweg mee geconfronteerd worden 'werken' gewoon goed.

Robbins, McAdams en Peña dragen the Lucky Ones en met de magie van het boek van Sparks kan er eigenlijk weinig misgaan. En dat gaat het ook niet.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Naomi Watts schreef:

Erg mooie Sparks verfilming weer.

... de magie van het boek van Sparks kan er eigenlijk weinig misgaan.

Waarschijnlijk heb jij een ongepubliceerde manuscript gekregen met dezelfde titel maar (Nicholas?) Sparks heeft niets met deze film noch verhaal van doen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Je hebt helemaal gelijk. Helemaal in de war gehaald met The Lucky One (waar de verfilming in 2012 komt en waar de protagonist ook bij de US Army served). Dat scheelt een verrassing als ik straks het boek ga lezen .

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik dacht inderdaad ook dat het een verfilming was van Sparks. Had wel logisch geweest, aangezien het verhaal goed bij hem zou passen

Was een lief filmpje. Je leeft gelijk vanaf het begin al mee met de drie personages, die trouwens erg goed worden neergezet door de acteurs. Een mooie kijk op hun dagelijkse problemen, vooral om te zien wat voor effect het heeft als je in het leger zit. Ik vond Rachel er ver bovenuit springen qua character, en wat zet ze Collee toch goed neer als een lieve, spontane en soms wat gekke meid. Heerlijke rol van McAdams, zeker een van mijn favoriete. Het is verder ook een rustige film met een vleugje humor en wat bar slechte special effects tijdens die tornado Dat kon eigenlijk echt niet, maar goed dat maakte de film niet minder voor me. Gewoon een heerlijke roadmovie, die mij op een bepaald vlak wel heeft geraakt.

avatar van lagaiske

lagaiske

Aangenaam filmpje die je achterlaat met een goed gevoel.

Kon wel hier en daar wat korter geweest zijn.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Lijkt me weer een uitstekende film met Rachel McAdams Wil alle films van haar zien, dus hier heb ik ook wel zin in.

avatar van Mrmns

Mrmns

Luchtig filmpje!

3,5

avatar van canciser

canciser

Matig en wat voorspelbaar, maar toch wel leuk om te kijken. De film oogt niet helemaal netjes afgewerkt en mist een goede soundtrack. Het verhaal zelf is ook niets bijzonders, en de personages zijn het eigenlijk ook net niet. 3*

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Redelijke, maar nietszeggende roadmovie.

Grootste minpunt is toch wel Rachel McAdams. Wat is ze bloedirritant in the Lucky Ones, en daarnaast enorm nep overkomend. Aan alle kanten droop de geforceerdheid van haar mooie, welgevormde lichaam. Dan blijven er nog twee over; Tim Robbins en Michael Peña doen hun ding, maar hun personages zijn niet boeiend genoeg. Een soort grijze muizen in legerpak.

De film mist ook humor. Het quasi vrolijke muziekje gedurende film was ook lichtelijk irritant. Daarnaast gebeurde er gewoonweg te weinig voor een (bijna) twee uur durende film, hoewel er toch een tornado, een auto-ongeluk, hoeren en wippartijen zijn ingestopt.

Verder wel lekker klein en verzorgt. Roadmovies behoren toch wel tot mijn favoriete genres, maar the Lucky Ones hangt ergens onder de middenmoot.

Het eindshot, met het vertrekkende vliegtuig vond ik letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt.

Kleine 3*

avatar van gauke

gauke

Een zogenaamde roadtrip, verfilmd als subtiele, realistische, milde, zachte, luchtige en lichte komedie, met wat drama en humor, waarbij het accent vooral ligt op karakterontwikkeling van de verschillend van aard zijnde hoofdpersonen. Een nadeel is dat de film geen enkele spanningsboog kent, waardoor het verhaal op bepaalde momenten saai overkomt. De natuuropnames van het Amerikaanse landschap zijn prachtig.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Roadmovie met drie soldaten die door omstandigheden samen on the road naar huis rijden. De drie raken erg gehecht aan elkaar en dat maakt de film zo warm aan het hart. Iedereen geeft hier om elkaar. Ook de humor mag er zijn : Cheaver die plots met een echtscheiding zit, TK met zijn erectieprobleem en Colee en haar gitaar... dat maakt de film ook een beetje maf. Ze zitten allen met hun problemen maar gaan er toch redelijk licht mee om.

Ik heb er wel met een brede glimlach naar gekeken. Enkel het einde zinde mij niet... zeer ongeloofwaardig dat ze zo'n buddies geworden zijn dat ze allen samen terugkeren naar Irak . Verder een frisse film over vriendschap die getrokken wordt door drie goede acteurs want zij maken de film de moeite waard.

avatar van Pim1993

Pim1993

Geweldig gecast, echt schitterend dat zulke verschillende personen/karakters zo'n sterke chemie kunnen creeëren. Mooi, persoonlijk had ik het eind wat meer vorm en duidelijkheid gegeven wat betreft de hoofdpersonen maar het huidige eind heeft ook wel weer wat.

4,0

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Verrassend leuke film met 3 totaal verschillende karakters die een roadtrip lang met elkaar zitten opgescheept.

Het einde viel me helaas erg tegen, dat had veel beter gekund.