• 8.711.993 stemmen

Le Soleil des Voyous (1967)

Misdaad / Drama | 100 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Action Man / Leather and Nylon / Il Più Grande Colpo del Secolo

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Jean Delannoy

Met onder meer: Jean Gabin, Robert Stack en Margaret Lee

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Le Soleil des Voyous

Denis Ferrand, een ouder wordende Franse ex-gangster en momenteel eigenaar van het café Domino, verveelt zich in het burgerleven. Hij bezit tevens een auberge en een autogarage. Hij haalt een oude Amerikaanse vriend over om aan een grote overval deel te nemen. Het doelwit is de inhoud van de kluis van de bank juist tegenover zijn café.

logo tmdbimage

Denis Ferrand

Jim Beckley

Monsieur Henri

Maurice Labrousse

La mère de M. Henri

M. Charles Goulette

Ange Peresi

Een originele heistfilm met zwaargewicht Jean Gabin. Zo zie ik ze graag.

De setting met het café, het tegenover gelegen bankgebouw en de garage geeft een bijzondere sfeer.

De film werkt vrij kalm toe naar de climax. Het eerste gedeelte is vooral een misdaaddrama, waar je de personages wat beter leert kennen. De heist die volgt is toch weer anders dan je kent uit andere films.

Een Franse film die sterk beïnvloed lijkt te zijn door Engelse en Amerikaanse genrefilms uit die tijd. En wel bijzonder dat Robert Stack en Margaret Lee hier in spelen.

avatar van david bohm

david bohm

Aangename film die korter aanvoelt dan de speelduur is. Paar markante figuren die in deze film spelen en Margaret Lee vind ik een aantrekkelijke vrouw. De heist is geinig gedaan en de film ziet er top uit.

Ben geen liefhebber van actie in films ik vind dat al gauw saai, maar hier zit een fraaie achtervolging met een vuilniswagen in. Lekker kort ook.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een ex-gangster samen met een oude vriend besluit een bank te beroven. Een goed opgebouwde heist-film waarbij de voorbereiding, de kraak zelf en de afhandeling uitvoerig in beeld wordt gebracht met hier en daar best een gewelddadige uitspatting. Echt spannend wordt het nergens en het is soms wat vergezocht.