Cyborg Cop (1993)
Geregisseerd door: Sam Firstenberg
Met onder meer: David Bradley, John Rhys-Davies en Todd Jensen
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Cyborg Cop
"Programmed to kill... He is unstoppable."
Ex-agent Jack krijgt een telefoontje van zijn broer in nood, Phillip. Jack vertrekt naar het Caribische eiland St. Keith en wil zijn broer te hulp schieten. Hij weet alleen niet dat de diabolische wetenschapper Kessel mensen transformeert tot cyborgs en die verkoopt als killer-robots.
Jack Ryan
Kessel
Philip
Cathy
Callan
Cyborg
Hogan (as Anthony Fridjon)
Dr. Stechman
Crazy Man
Rastaman

djelle
Typisch actiefilmpje uit de periode waaruit heel veel b-films opdoken die toen wel iets deden met cyborgs of robots en al die onzin. Tussen al die prul door was de Cyborg-Cop reeks destijds wel één van mijn favorieten. Ten eerste omdat ik David Bradley graag zie spelen, ten tweede omdat hij hier nog eens erg cool neergezet wordt ook en last but not least omdat er gewoon veel leuke actie inzit. Bij recentelijke herziening onlangs ervaarde ik opnieuw deze pluspunten, maar ergerde ik me toch wel aan enkele minpunten ook (die me in m'n tienerjaren waarschijnlijk zelfs nooit waren opgevallen). Zo is er de verplichte vrouwelijke reporter die alleen maar irriteert, de muziek die soms op verkeerde momenten ingezet wordt, effectjes die nergens naar lijken enzomeer...
Niettemin blijft het vooral een leuk filmpje, met veel enthousiasme gemaakt en van een dikke portie actie voorzien (er zit een heel prettige actiescene in met een motor).
3,5*, met misschien wel een vleugje jeugdsentiment inbegrepen.

Fangs (crew films)
Onaangestoken bommen ontploffen toch, zogenaamde "getrainde professionals" bakken er niks van, de hoofdpersoon is onoverwinnelijk en sommige dingen ontploffen zonder enige reden. Maar... het is allemaal wél vermakelijk en daar gaat het toch om?
> 3*

Don_Mat
Wat een slechte film zeg. Dit is echt de b versie van Robocop, en dat is al een b film. Echt ik kan er niet meer van maken dan een 0.5 *

blisteringdude
hahaha dit is een humorfilm man, die special effects. 1* voor het lachen

The Last
Ik vind het een C-versie van Robocop
En trouwens wat was het beeld toch ook belabberd slecht toen ik 'm op tv zag.

stephan73
Best wel aardige rommel uit de koker van Sam Firstenberg.
Een beetje martial arts en een scheutje sci-fi moeten dit boeiend maken, maar helaas. Er zitten te lange stukken tussen die saai zijn en teveel onnodige humor, die het tempo er totaal uit halen.
Niet al te bijzonder!

charmed one
ik vond dit wel een leuke film.hij was ook wel spannend. ik vind david bradley wel een leuke acteur. hij speelt altijd wel leuk.

aburex
B-actiefilm die zo slecht opgenomen en gemonteerd is dat de actiescènes lachwekkend overkomen. Heb me dan ook soms kostelijk geamuseerd. Daarom 3*

Jonesy
Geweldige film. ooit geprobeerd vanaf een crosmotor een machinegeweer af te vuren met losse handen? geweldig toch.

Tonypulp
Cool! Eindelijk de dvd er eens in gepleurd en met succes. Bradley is erg stoer en de vele actiescenes zijn verdienstelijk. Paar sterke momenten, die eigenlijk op zichzelf al volstaan om een film de moeite waard te maken.
Het idee met cyborg soldaten gaat natuurlijk een beetje mee met die hype destijds, maar dat neemt niet weg dat het slechts een klein aspect is in een verder behoorlijk traditioneel jaren-80-stijl actiefilmpje met nodeloze explosies en cool-doenerij met motors en gare technologie.
Dit werkt altijd beter met een vleug jeugdsentiment, maar dat ontbreekt bij mij. Gelukkig staat het zelfs dan nog als een huis voor de liefhebber van foute en lompe actie, met wat onnodige romantiek en geinige one-liners.

Phantasm
Vrij aardige aktiefilm, niet echt goed en ook niet echt slecht, soms wel wat saaie stukken.

killer13
Gratis op YouTube te bekijken.
lol, je kan de hele film op youtube zien met nederlandse ondertiteling nog wel

lol, je kan de hele film op youtube zien met nederlandse ondertiteling nog wel
Alleen jammer dat deel 2 niet daar te vinden is.

xxERWINxx
goede vermakelijke actiefilm! ook wel wat humor en goed verhaal!

dutchtuga
Onderhoudende 90's sci-fi die natuurlijk erg opzichtig wil meeliften op de hype van destijds maar dit is en blijft B-meuk, vermakelijke B-meuk, dat wel. Cyborg Cop is nergens hoogstaand, maar gewoon leuk en nostalgisch, vooral op VHS .

finalman

finalman
lol, ik ga hem nu bekijken. Is ondertussen al bijna 20 jaar geleden dat ik hem nog zag.

Shaky
hahaha, geweldig wat een onzin. Pure B-productie die helemaal nergens goed is maar daarentegen ook nergens saai is. Een lekkere ouderwetse actiefilm. Verstand op nul en kijken. Leuk!

xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, gewoon een goede actie / sf film uit de jaren 90 vol met actie, explosies en humor.

xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, heerlijke 90's actie/ sf. film, verstand op 0 en lekker gaan kijken.
In de hele film gebeurd er wel wat en ook leuke scenes vooral dat hij een vrouw ontmoet een journalist en daarmee allerlei avonturen beleefd.
Het einde was ook erg geslaagd!

DragQueen
Zeer matige film, met een dergelijk slap verhaaltje zoals ze toentertijd wel vaker opdoken. De actie is dan wel nog enigzins vermakelijk, en David Bradley vond ik altijd wel een symphatieke verschijning vroeger. Zo ook in deze film, maar die weet hij nergens naar een hoger plan te tillen. Verder zien de effecten er tamelijk goedkoop en lachwekkend uit. 1,5 Ster.

TronMan
Heerlijk rommelige goedkope b film, maar met plezier zitten kijken .Leuk simpel verhaal, met soms onbedoelde humor, debiele effecten en foute achtergrond muziek,(vooral bij die achtervolging) maar wat maakt het uit.. Mooie blondine ook. Prettige pulp. Overduidelijk een film van Sam Firstenberg.
Ik heb de 3 dvd box voor de megaprijs!! van ; 2 euro gebruikt gevonden. Dus op naar deel 2 en 3.

'New Kids'-makers komen in januari met eerste internationale film 'Krazy House'

Casey Wilson noemt 'Santa Clauses'-collega Tim Allen (70) een hond: 'Slechtste ervaring met een collega ooit'

Charlie Sheen (58) keert na zes jaar terug als acteur: 'Geen wilde fantasieën'

Something's Gotta Give
Komedie / Romantiek, 2003

Parenthood
Komedie / Drama, 1989
cyborgvechtsportenpolitievuurgevechtone man armygeweldcaribische zeetough coppolice shootoutdrug runner action hero
Realtimes | Publishing Network
Social media