• 9.372.320 stemmen

Las Garras de Lorelei (1974)

Horror | 80 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Grasp of the Lorelei / The Lorelei's Grasp / The Night the Screaming Stopped

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Amando de Ossorio

Met onder meer: Tony Kendall, Helga Liné en Silvia Tortosa

Gesproken taal: Spaans

Plot Las Garras de Lorelei

"You'll Never Sleep Alone Again!"

De legendarische Lorelei leeft al eeuwen in een grot onder de Duitse rivier de Rijn. Elke keer als het volle maan is, verandert zij in een reptielachtig schepsel dat hunkert naar menselijk bloed. Wanneer het ene meisje van een kostschool na het andere door haar vermoord wordt, wordt de jager Sirgurd aangenomen om het monster op te sporen en te vernietigen.

Elke Ackerman

Boarding School Principal

Martha (as Lolita Tovar)

Carlo Donati (as Joseph Thelman)

Blind Violinist

Bride-to-Be

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ik heb een tijdje geleden de DVD gekocht en de speelduur is 85 minuten. De Spaanse bioscoopversie was wel 80 min. De kwaliteit van de print van Amerikaanse BCI Eclipse DVD is heel goed.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De Ossorio grijpt met deze film terug op de legende rondom de Lorelei. De Lorelei is een stijle klip bij een smal stuk van de Rijn in Duitsland. Door de versmalling stonden er vroeger gevaarlijke stromingen waardoor menig schip verging. Maar men was in die tijd nog bijgelovig en zo werd er een legende geboren over een nimf bij de Lorelei. Het verhaal doet sterk denken aan dat van de Sirenen uit de Odyssee, al zou het in dit geval maar om een nimf gaan.
En zo begint dit verhaal (de film): na een bloederige moord op een van de studentes van een kostschool vlakbij de Rijn, word een jager (Tony Kendall) ingeschakeld. Langzaam maar zeker komt Kendall erachter dat het creatuur ook een zeer aantrekkelijke vrouw is. Hij raakt verliefd op haar, maar beseft ook dat dit niet zo kan doorgaan.
Wanneer hij ook gevoelens begint te krijgen voor een van de studentes van de kostschool hakt hij de knoop definitief door.
Daar het creatuur menselijke harten naar binnen werkt, worden we hier en daar getrakteerd op een aantal lekker bloederige en gore scenes.
Qua acteerwerk nog best goed te doen. De sfeer komt dan weer een stuk minder over, behalve dan het stuk in de grot van Lorelei. Die set was duidelijk met de nodige aandacht gebouwd.
Verder soms iets teveel romantiek naar mijn zin en de inmenging van Noorse mythologie vind ik ook een beetje apart.
Het creatuur ziet er alleen wel lekker cheesy uit en de scenes dat het in actie is zijn dan ook best vermakelijk.
Verder is de toevoeging van het nodige vrouwelijke schoon ook niet verkeerd.
Ik geef deze het voordeel van de twijfel: 2,5*.

avatar van joolstein

joolstein

Hoewel het script lichtelijk een chaos is, is het ook verfrissend. Want het plot is best creatief te noemen, een mengelmoes van weerwolf, met de opera van Wagner; "Der Ring des Nibelungen" en de eveneens Duitse "Lorelei" De Loreley begint vooral aantrekkelijke jonge vrouwen aan te vallen en de harten uit zijn slachtoffers te scheuren in een klein Duits dorp. De directrice van een meisjesschool huurt iemand in om de vrouwen te bewaken; en wel Sigurd (Tony Kendall) een jager. Tja en niet heel toevallig is dat ook de hoofdpersoon met hetzelfde beroep uit Wagner's opera.

Kendall is sympathiek als de heldhaftige Sigurd maar wordt overschaduwd door de vele mooie vrouwen in de film, waaronder Helga Line als de mysterieuze, roodharige, in bikini geklede babe, of Silvia Tortosa als de strenge sexy lerares. De film wordt zelfs meer vreemd als een excentrieke wetenschapper inclusief schaap zijn intrede doet. In de film vloeit de rode verf rijkelijk en alhoewel de dames alleen te bewonderen zijn in nachtkleding en bikini, zijn ze wel met een groot aantal. Het is daarmee zeker een film die het bekijken waard is!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Van de regisseur van de Blind Dead films. Dan moet je niet te hoge verwachtingen koesteren. Het voelde eigenlijk aan als een wat grafischere versie van The Creature from the Black Lagoon (die ik niet al te hoog heb zitten). De kills van het monster (dat er nogal cheesy uitzag) waren de leukste stukjes omdat ze nogal bruut waren (zij het dan meestal kort) al werd het allemaal wat repetitief na verloop van tijd. De vrouwen zijn mooi, vaak schaars gekleed maar zonder personlijkheid. Ook de held Sigurd (wellicht gestolen van Siegfried) zal wel eerder gekozen zijn omdat de vrouwen hem knap vinden en niet omdat hij kan acteren of enige uitstraling heeft. Niet dat de rest het veel beter doet. Het was al snel duidelijk wie het monster was. Het plot is rommelig en het is ook niet erg sfeervol. Tja te weinig goede punten om hier een voldoende uit te puren.

avatar van Noodless

Noodless

Helga Liné als de kille roodharige Lorelei en Silvia Tortosa zijn meteen al twee pluspunten voor deze film.
Liné is perfect gecast als de kille, maar toch verleidelijke Lorelei en Tortosa palmt de kijker in met haar wonder mooie grote ogen. Daarbij zijn er ook nog andere aantrekkelijke dames in de film aanwezig, maar verwacht er wel niet teveel van. Het blijft allemaal heel netjes en soft. Een ander pluspunt zijn de bloederige kills waarbij het hart uit de slachtoffers wordt getrokken. Kort, maar krachtig ! Het verhaal verloopt wat chaotisch, maar weet hier of daar ook wel te verrassen wat je al of niet geslaagd kan noemen. Zo is het moment dat je beseft dat de Lorelei een grot heeft en ook nog andere dames en heren hier aanwezig zijn zonder meer verrassend, maar misschien ook een beetje flauw. Vooral als de jager Tony Kendall daar geraakt, wordt het zelfs wat belachelijk. Maar oké, zeker niet verveeld. 6/10