Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Howard Hawks
Met onder meer: Cary Grant, Rosalind Russell en Ralph Bellamy
Plot His Girl Friday
"She learned about men from him!"
Walter Burns is hoofdredacteur van de Chicago Morning Post en zit met de handen in het haar. Hij heeft niemand om de terechtstelling van de moordenaar Earl Williams te verslaan. En dan staat plots zijn ex-vrouw en journaliste Hildy Johnson voor hem met het nieuws dat ze ontslag neemt en gaat trouwen met de verzekeringsmakelaar Bruce Baldwin. Burns probeert haar ertoe te overhalen toch nog één interview af te nemen van de terdoodveroordeelde.
Walter Burns
Endicott
Mayor
McCue
djelle
En bij bv. een politieke film mag dat wel?
De voortdurende woordenstroom is natuurlijk DE eigenschap van oud-Hollywood komedies.
jordybeukeboom
Bij vlagen hilarische film, soms een beetje flauw. Ik vind Cary Grant geweldig als arrogante, nietsontziende dandy en ook Russell is goed. Boeiend, maar wat te flauw voor een echte topnotering.
3,5 ster
The One Ring
De herziening beviel me een stuk beter dan de eerste kijkbeurt. Waarschijnlijk omdat ik de machinegeweerdialogen ditmaal beter bij kon houden. En die dialogen zijn echt perfect en hilarisch. Het wordt allemaal heel theatraal gebracht door de acteurs, maar dat werkt hier heel prettig. Grant en Russel zijn op hun best en de bijrollen mogen er ook zijn. Het aantal geniale oneliners is niet na te tellen.
Verhoogd naar een dikke 4*. Topvermaak, wederom van Hawks.
Movie_fan#
Hier staat de hele film op.
veron35
Ik zag deze film poster op de achtergrond bij Spider-Man 3
Theatertje
Wat ik hier dan zo vreemd aan vind is de tagline op de poster. 'She learned about men from him' vind ik alles behalve feministisch klinken. De poster past verder sowieso totaal niet bij de film, vind ik.

Theatertje
Dat de tagline 'She learned about men from him' helemaal niét feministisch is
Silvio Dante
Heerlijk cynische komedie. 3,5*
Cary Grant is gewoon geweldig.
olivier
Hilarisch moment wanneer Walter verwijst naar Burns als naar "That guy in the movies, Ralph Bellamy." of sprekend over "Archie Leach" (Crant's echte naam). Teveel grappen en grollen om bij te houden en blijkbaar ook voor de acteur toen een heuse opdracht. Hawks drong aan dat er ongeveer dubbel zo snel werd gesproken als in gewone spreektaal.
Tegenwoordig misschien niet helemaal meer up to date, zoals 'to have and have not', 'The Big Sleep' en 'Rio Bravo', maar toch nog altijd een erg fijn staaltje Hawksiaanse seks-komedie, met veel dubbelzinnigheden en fijne acteurs. 'Bringing up baby' of 'his girl friday'? Het zou toch een moeilijke keuze zijn.
Cosoco
Flinke tegenvaller.
Had eigenlijk een komedie vol scherpe dialogen verwacht, maar ik vond het merendeel aan grapjes erg flauw. Kan djelle's kritiek ook voor een groot deel volgen.
De schoonmoeder die wordt weggedragen en een prop in d'r mond krijgt om niet verder te praten, Bruce die om de 5 min gearresteerd werd, de domme vent die wordt omgekocht en steeds over z'n vrouw begint, Bensinger die zich compleet laat inpalmen door wat lovende woordjes, het angstvallig proberen te verbergen van de moordenaar terwijl er mensen binnen blijven komen. Nou haha.
Het supervlotte tempo vond ik nog wel wat hebben. Ik heb ook nog wel een paar keer geglimlacht, maar ben eigenlijk al weer vergeten waarom.
Niet mijn humor helaas.
gauke
Een klassieke komedie met scherpe en grappige dialogen. Hilarisch en onberispelijk spel van en chemie tussen Grant en Russell.
Metalfist
Voor een euro is deze te vinden in de grabbelbakken van Media Markt. Heb hem maar rap meegenomen
wwelover
Erg leuke komedie. Weer leuke dialogen zoals in Bringing Up Baby, maar ook de toch nogal pijnlijke momenten tussen Walter en Hildy zijn geweldig.
Ik moet zeggen dat ik de oudere films steeds meer begin te waarderen en dat had ik niet zo snel verwacht, zeker de komedies niet.
Maar ik heb genoten,zeker van de leuke cast.
danuz
His Girl Friday is een geslepen babbelfilm. Het verhaal zelf deed er wat mij betreft niet heel veel toe, keek ook niet erg uit naar de ontknoping. Wel vond ik de dialogen best plezierig om te volgen, maar had wel het gevoel dat de rek er naar het einde toe wat uit was. Niet helemaal mijn ding vrees ik, mij iets te snappy.
Vinokourov
Mên, wat een tempo! De dialogen vliegen om je oren, mij iets te snel eerlijk gezegd. Het plot vond ik ook niet bijster boeiend.
Apollinisch
In je laatste zin kan ik me overigens wel vinden.
Goldenskull
Flinke tegenvaller.

Niet mijn humor helaas.
Eens met het spoiler gedeelte en ook over het vlotte tempo. Alleen niet met het cijfer, want zo slecht vond ik het verder niet. Gewoon middelmaat filmpje, wel leuk om een keertje te kijken imo ondanks het matige plot. 2.5*
Friac
Eindelijk ook deze klassieker kunnen bekijken en ik vond het heerlijk, al moest ik er even inkomen: de 'machinegeweerdialogen' lukten me prima om te volgen, maar zoals hierboven reeds enkele keren werd gezegd waren vele grappen eerder flauw dan geslaagd te noemen. Het grappige en aantrekkelijke van de film zijn de 'running gags' zoals Bruce die telkens weer in een andere gevangenis belandt en de manier waarop er wordt gelachen met de media als 'vierde macht. Grant zit erg goed in zijn rol, zijn gedrevenheid draagt absoluut bij tot het kijkplezier.
Legan
Een vermakelijke film met 'n razendsnel tempo qua dialogen. De 'grapdichtheid' is ontzettend hoog. Echt super. De hoofdrolspelers doen het uitstekend en vullen elkaar prima aan. Zowel Grant met zijn sarcastische en ironische humor, als Russell die uitstekend tegenpartij biedt. De film is heerlijk humoristisch, lekker sfeervol en vol charme en charisma. In no-time komt de film op gang en al snel wordt de glimlach steeds groter en groter. Een leuke screwball-komedie.
AHWA
De cover doet anders vermoeden, maar wat is dit een fantastische film. Rosalind Russell (en ook Cary Grant) spelen de sterren van de hemel en vuren een salvo dialogen op je af waar je bijkans moe van wordt, maar voor een fan van snelle dialogen is deze film om te smullen. Je verwacht dat de film halverwege inzakt en het tempo niet hoog kan houden, maar na de ontsnapping van Williams en de zelfmoord van z'n vriendin schakelt de film zelfs nog een tandje hoger.
Prachtig hoe journalisten toch neergezet worden in die films uit de jaren '30 en '40. Je zag het al in Mr Smith, maar ook in Platinum Blonde, en ook hier doen ze weer alles voor een verhaal. Alle scenes in de perskamer met die oude telefoons zijn om te gieren, zo snel wordt er gebrabbeld.
Las hier ergens dat iemand liever Jean Arthur in de hoofdrol had gezien, dat zou ik ook wel graag gewild hebben, maar na het zien van de film neem ik m'n pet af voor Rosalind Russell. Toch maar eens meer films met haar proberen te zien.
4.5* Schitterend.
Mads Smikkelsen
Ik heb hem niet uitgekeken, de afkorting ADHD kwam bij mij op, ik vond het tempo ronduit storend.
Super acteerwerk en een film maet een hele hoge tempo.
Leuk verhaal en verschillende grappen.
NarcissusBladsp.
1940?
"Don't bother Bruce you find out lot of things missing"
De nieuwsgieren draaien rondjes hoog in de lucht. Fasten your seatbelts. Je begeeft je in een intens turbulente omgeving...een hurry...hurricane aan dialogen...met wolkbreuken van woorden...een plot uitgediept in een 'actuele' vette kop...waar manipulerende slurfen als losse eindjes alle stof doet opwaaien. Een scoop op de voorpagina is het hemelse oogmerk van dit cynische koufront dat een warm nest als supercel ontmoet. Omdat een hoge druk druk hoofdredacteur, donderstralend als aardschudder Zeus, wereldse complotten toepast op zijn mislukt liefdesleven. Resultaat: "doe Hitler maar bij de stripverhalen". Wat een enorme hufter is die krantenman....maar wat een heerlijke rol. Alles voor zijn kordate Hittepetit, Godin van de Nieuwsjacht, met door roem en liefde gevoed soft spot ....voor Zijn vak. En dat weet hij. Nietwetend is de waarheidslievende verzekeringsman met zijn moeder, die licht als veertjes, worden meegezogen in een leugenachtig wild la la la waaiend persleven zonder zekerheden. De verslaafde boodschapper heeft het weer gedaan..
Ach, wat maakt die cinematografie uit in een orgie van dialogen die je kortademig maken. Wie van een journalistieke klucht vol pikdonker onweer houdt mag dit hardnekkig komisch meesterwerk niet missen. Met dank aan de regie van macho Havik!
Geëngageerd? Wantrouw de insteek van die bliksemse persmuskieten!
Leuke film, die het moet hebben van de dialogen en dat zijn er veel, ondanks dat de film maar anderhalf uur duurt, want het tempo is namelijk razendhoog. Grant en Russell zijn een leuk ingespeeld koppel en doen het beiden erg goed. Verder is het gewoon leuk om te zien hoe het er destijds aan toe ging in zo'n journalistenkantoor en is het af en toe best lachen geblazen als iedereen weer eens steeds harder gaat praten, omdat ze anders degene met wie ze aan het bellen zijn niet meer kunnen verstaan. Niet elke dialoog is even leuk, maar er zijn meer dan voldoende goede en leuke grappen die deze film meer dan de moeite waard maken.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Ascenseur pour l'Échafaud
Thriller / Film noir, 1958

Krótki Film o Zabijaniu
Drama, 1988
zelfmoordgevangenisjournalistjournalistiekgebaseerd op toneelstuk of musicalvoortvluchtigewagerscrewball-komediecorrupt politiciannewspaper editorinsurance agent fiancé fiancée relationshippress room political corruptionrolltop deskreprievebride-to-beex spousesimminent executionconvicted murdererdialogue driven