• 9.372.316 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Kevin Kline en Salma Hayek

Releasedatum: 29 juli 1999

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Wild Wild West

"It's a whole new west."

In het "wilde westen" wordt er op een dag een bekende wetenschapper dood aangetroffen. Speciaal Agent Artemus Gordon moet samenwerken met James West, een schietgrage cowboy, om achter de daders aan te gaan. Het onderzoek leidt naar Dr. Arliess Loveless, die de beste wetenschappers uit het land ontvoerd heeft.

Capt. James West

avatar van gotti

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Yuma Q. schreef:

Ik zie liever de billen van hayek dan van kline of smith eigenlijk...

Het verhaal stelde niet veel voor en het was slecht geacteerd, maar ja wat wil je met deze cast?

ik ook

en het verhaal sloeg eigenlijk nergens op.

**½

avatar van film_kaza

film_kaza

gotti schreef:

Snel eens meer Westerns gaan kijken dan.

Ik vind de rol en humor van Will Smith gewoon leuk. Dances With Wolves, Desperado, Silverado, Hidalgo vind ik eigenlijk niet zo leuk. Ik hou niet zo van Western.

avatar van euroburger

euroburger

Moeilijk te plaatsen film, qua entertainment wel in orde, echter verprutst door vergezocht en oubollig plot. Niet voor niks allround underdog onder de Smith kluchten

doet verder niets af aan de x-factor van Salma....

Beste Western die ik gezien heb (blah blah, zeik zeik).

Vooral omdat het eigenlijk geen Western is, meer een lekker steampunk (geen cyberpunk) verhaaltje. De film vertoont dan ook best een aantal gelijkenissen met Steamboy.

Wel zo dat de film faalt op nogal wat vlakken. Kline en Smith zijn erg slecht, de humor is erg slecht, Hayek is lelijk.

Maar de film neemt zich ook niet serieus verder, en de designs vond ik atypisch geweldig. Nu hou ik sowieso van die "oude" werelden met moderne equipment. Van de prutsjes in de trein tot de grote spin, genoten heb ik. Ook simpele zaken zoals de luidspreker. Heerlijk weelderig gedesigned.

En de film zit vol met zulke geinigheden. Wat het voor de rest niet zo erg maakt dat de humor niet boeit vind ik. Of dat de acteurs maar kut zijn. Genoeg te zien de hele film lang, laat het debiele verhaaltje dan maar een kapstok zijn voor de leuke speeltjes.

3.5*, erg vermakelijke film. Al het negatieve is zwaar overdreven vind ik.

PS: Ook extra credit voor de erg mooie opening credits.

dutchtuga

Heb af en toe moeite met je beoordelingen en ik denk dat dit het hoogtepunt is geworden. Helemaal als ik je eerste zinnetje lees. Erg moeilijk om dat serieus te nemen.

Want ? ...

dutchtuga

Dat je dit wanprodukt zeven keer beter beoordeelt dan een Good/Bad/Ugly is iets wat ik verbazingwekkend vind. Ik ga er verder niet al te diep op in want het heeft toch weinig nut.

Zo verbazingwekkend is het toch echt niet. WWW is een western met een steampunk inslag. Iets waar ik stevig op kick. Daarbij duurt deze film ook geen 3 uur. En verder vind ik cowboys nogal idioot, dus mij best dat ze de draak steken met het hele gedoe.

Erg logisch dus.

dutchtuga

Ik vond die Will Smith en Kevin Klein behoorlijk idioot. Denk niet dat ze opzettelijk de draak steken met westernklassiekers, daar is deze film veel te simpel voor. Eerder een paar mafkezen die denken dat ze erg cool en hip zijn.

Ik vond Smith en Kline ook idioot. Doet voor mij weinig af aan m'n waardering (iets wat jij met je fascinatie voor goedkope B horror toch enigszins zou moeten kunnen begrijpen).

Of ze specifiek de draak steken met het genre weet ik niet, maar je kan moeilijk ontkennen dat deze film het serieus meent. Er wordt erg luchtig omgesprongen met conventies en genreclichés. Ik ben verder niet echt heel vertrouwd met het westerngenre, maar zijn er zoveel zwarte cowboyhelden in de filmgeschiedenis, om iets simpel te noemen ?

dutchtuga

Kom op zeg. Smith speelt hierin niet omdat hij zwart is maar omdat hij naam heeft en dus veel kinderen naar de bios trekt. Als je een leuke cowboyspoof wil zien zou ik je eerder Blazing Saddles aanraden. Daar wordt dus echt de draak gestoken met westerns en ja, met een zwarte cowboy.

Nee ik wil geen leuke western spoof zien, geef mij maar een western met een stevige scheut steampunk (zoals al twee keer eerder gezegd).

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Domme western als je het een western mag noemen, kon die science-fiction erin niet uitstaan.

Wel een mooie bolhoed van Smith en ik moest lachen met 'we got ourselves a shy nigger'

avatar van happie

happie

Ik vind dit niet echt een western ofzo. Meer een fantasie film. Dit viel me echt tegen van Will Smith.

avatar van Mescalino

Mescalino

wat een crap!!

1 ster

avatar van fabbyke

fabbyke

Het enige wat deze film nog een beetje goed maakt is dat hij snel voorbij is en hij soms toch een beetje vermaakt.

Voor de rest is dit de slechtste western die ik ooit gezien heb.

Zelfs de reacties van onderhond kan mijn gedacht niet veranderen over de film . Geef mij dan maar the good the bad and the ugly en niet deze twee sukkels die proberen een grappige western te maken.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

film_kaza schreef:

Ik zeg ook niet dat hij slecht is. Dit is nog wel de leukste (beste) western die ik ken.

avatar van QueenBitch

QueenBitch

Ik vind hem nog steeds leuk vanavond denk ik weer kijken.

avatar van Nielskie

Nielskie

film_kaza schreef:

Zeker Once Upon a Time in the West nog niet gezien?

In mijn herinnering is Wild Wild West een baggerfilm. Jammer van Kevin Kline dat hij hier aan meedoet, maar ook hij is een acteur die niet veel gevraagd is tegenwoordig, en de bankrekening moet ook aangevuld blijven worden.

Ik ga vanavond lekker genieten van La Meglio Gioventù! Dat is de moeite waard om meer dan 1 x te zien.

avatar van D-ark

D-ark

Opgehypte western niks aan en een ongelofelijk flutverhaal.

0,5

avatar van Najim

Najim

erg SAAIE film, ik DACHT will smith speelt erin dus dan wordt het vast een grappige film.

1 ster

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Onderhond schreef:

Beste Western die ik gezien heb (blah blah, zeik zeik).

3.5*, erg vermakelijke film. Al het negatieve is zwaar overdreven vind ik.

PS: Ook extra credit voor de erg mooie opening credits.

Daar sluit ik mij helemaal bij aan.

avatar van Waku

Waku

Vreselijke film.

Absurd verhaal en dito Actie.

Smith duidelijk in een van zijn mindere rollen.

Kline kan de boel ook al niet redden.

Bah.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

gotti schreef:

hahaha erg leuk gezegd

avatar van murtcelP

murtcelP

Redelijk komische 'western', maar meer eigenlijk ook niet. De film blijft niet hangen, slecht verhaal en een mindere rol van Will Smith. Leuk idee om in 1999 weer 's een western te maken maar helaas pakt het toch niet zo goed uit. **1/2

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Hoe kan ik nou nog niet op deze film gestemd hebben?! Ik heb de film minstens drie keer gezien en vond hem als kind helemaal geweldig (erg indrukwekkend die machine op het einde vond ik toen). Eigenlijk is het natuurlijk gewoon een vreemde film, maarja ik vond hem toen geweldig dus brengt helemaal jeugdherrineringen op (had zelfs een poster van de film opgehangen).

*2,5

avatar van veron35

veron35

Triest een van de ergste films die ik gezien heb. En dat terwijl westerns en Science-Fiction mijn lievelings genres zijn.

avatar van shahad

shahad

Toen ik nog klein was wou ik die film zo graag zien, maar het was boven de 16 :s, dus nu pas heb ik het gezien, die film is DOM!!!! niet te geloven

2/5

avatar van dafoefan