Genre: Animatie / Familie
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 19 november 2009
Plot A Christmas Carol
"Season's greedings."
Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerst- verleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.
Scrooge / Ghosts of Christmas (stemrol)
Bob Cratchit / Marley / Tiny Tim (stemrol)
Fred (stemrol)
Fan / Belle (stemrol)
Portly Gentleman / Dick Wilkins / Fiddler / Business Man (stemrol)
Fezziwig / Old Joe (stemrol)
Apprentice / Caroler / Beggar / Peter Cratchit (stemrol)
Funerary Undertaker / Topper (stemrol)
Tattered Caroler (stemrol)
Tattered Caroler / Well Dressed Caroler (stemrol)
Ducoz
Ik vond het een erg leuke film! De boodschap is bekend, maar geeft toch steeds weer een goed gevoel
Hauer_Paul
Een geweldige en sfeervolle animatiefilm met prachtige effecten en een prachtig Kerstverhaal. Score: 3,5
dvdfreak123
visueel pracht van een animatiefilm maar film vond ik echt saai.
flyer
Wat een tegenvaller. Beeld is wel mooi maar de rest is niets. Denk dat disney snel geld wil verdienen en meer niet
SnakeDoc
Ik ben een beetje Christmas Carol moe. Elk jaar weer die muppet versie op tv en dan nu het hele gebeuren in animatie. Toch het verhaal weer een kans gegeven, en weinig verrassingen natuurlijk. Het verhaal kan ik inmiddels dromen dus het was even de vraag of er genoeg moois te zien was 96 minuten lang. Eerlijk is eerlijk, het zag er heel sprookjesachtig uit. Gaf een echt kerstgevoel, maar vooral omdat het eigenlijk EXACT het zelfde is als alle andere versies niet bijzonder genoeg en vooral een beetje vermoeiend.
2,5 sterretjes voorlopig!
Keane1983
Persoonlijk heb ik nog nooit een versie van Christmas Carol gezien (ik weet het, een beetje slecht).
Natuurlijk heb ik wel eens van het verhaal gehoord over de 3 geesten enzo maar goed....ik ben dus echt de film zonder voorkennis kunnen zien.
De sfeer wordt goed neer gezet en de animaties zien er gewoonweg schitterend uit.
De film geeft je echt een kerstgevoel.
Toch moet ik zeggen dat sommige dingen behoorlijk beangstigend kunnen zijn voor kleine kinderen. Met name natuurlijk met de geesten.
De film was gewoon heerlijk om naar te kijken en heb me geen enkele minuut verveeld.
Van mij een dikke 4.0*
IcU
Teleurstellende film. Buiten de animatie, was ik vooral benieuwd naar de nieuwe visie de het door iedereen wel bekende, en oververfilmde verhaal zou bevatten. Er moest iets origineels over het geheel liggen om niet als overbodig gezien te worden. Dit mislukt totaal door het misplaatste 'spektakel'. We hebben een vallende, vliegende en met als dieptepunt krimpende mini Scrooge. Het verhaal weet geen diepte aan- of andere kijk op het Dickens verhaal te geven. Daarnaast heeft het scenario te lijden aan gemakzucht en wordt er veel ingeleverd aan humor. De lafheid van de scenario schrijver druipt er van af, en er wordt netjes binnen de Disney lijntjes gekleurt. Wat deze film ook mist is een 'eigenheid' en open kerstsfeer. Dat de animatie mooi is mag duidelijk zijn. Maar ook op dit vlak voegt het niets toe. De personages waar veel aandacht aan besteed is kun je er zo uithalen, de overige karakters zijn vooral hol en plat. Daarnaast doet de animatie niet onder aan de games die tegenwoordig uitkomen op de PS3 of Xbox 360, dus voelt het niet vernieuwend of 'mind blowing' waar ik wel op gehoopt had. Wat rest is de herkenbaarheid van de acteurs in de personages. Gary Oldman was leuk te herkennen en Jim Carrey deed zijn best. Maar dat dit soort acteren beperkingen met zich mee brengt wordt weer pijnlijk duidelijk. Jim Carrey doet lollig met een handrem er op. Vind hem dan ook niet de aangewezen persoon voor dit personage.
extremezz
Mooi gemaakt,had het verhaal wel iets anders verwacht,iets meer avontuur ofzo maar viel albij al goed mee:)
Leland Palmer
Best apart filmpje en totaal anders dan verwacht. Deze Christmas Carol lijkt regelmatig net één of andere horror-film zeg. Ik had een vrolijk, geinig kerstfilmpje verwacht... krijgt je zo'n duister iets.
Nou wil ik ook niet erg overdrijven, want echt eng is het niet en de film is best geschikt voor ''de jeugd'', maar de allerkleinsten onder ons kunnen deze kerstfilm maar beter laten liggen. Kwa animatie weet Zemeckis wel wat-ie doet; het ziet er mooi uit, een aantal scénes zijn zelfs best geniaal.
Zo'n moment dat Scrooge naar de maan vliegt bijvoorbeeld, érg mooi. En daarnaast nog genoeg moois. Helaas kon het verhaal me niet altijd boeien, waren sommige personages, waaronder Scrooge zelf en die ''lach''-geest, regelmatig wat irritant en kon de humor me helaas ook niet altijd bekoren.
Over het algemeen best leuk en vermakelijk - geen ''echte'' kerstfilm, maar aan de andere kant ook weer wel natuurlijk. Heb 'm op 1080p gezien, dus dat zit met deze animatie altijd wel goed.
intezar
totaal anders dan verwacht..
Het verhaal is gewoon een letterlijke verfilming van andere verfilmingen. Zo anders was het ook weer niet.
Leland Palmer
Wie zegt dat ik het over het verhaal heb? Gaat me juist om de donkere stijl van de film - dat zeg ik daarna ook nog.
intezar
Ik vond The Muppet Christmas Carol veel donkerder en enger. Brrrr.
Melvin Udall
Zemeckis en kerst.... again.
Het overbekende en al vele malen verfilmde Dickens verhaal maar dan met de 'Zemeckis techniek'. Visueel is de film behoorlijk overweldigend met veel oog voor detail en ook de sfeer is wat mij betreft best goed getroffen. Het is allemaal wat on-Disneys waar in principe niks mis mee is maar door zijn rating gaat de film toch aan een behoorlijk grote doelgroep voorbij terwijl het voor de grotere kinderen en volwassenen dan weer net niet spannend genoeg is. Oldman is geinig in zijn rol maar Carrey verliest meer en meer aan geloofwaardigheid. Er zal ongetwijfeld een reden zijn geweest om hem zo onherkenbaar te maken maar wat was er mis geweest met wat meer herkenning zoals bij Oldman en Firth of bijvoorbeeld Hanks in The Polar Express. Deze Carol had zich met een typische Carrey saus (of je er nou van houdt of niet) kunnen onderscheiden van zijn voorgangers, ondanks de briljante productie-design is het nu slechts 1 van velen.
jippie2010
bekend verhaal, leuk gedaan,
maar niks vernieuwends.
Niet super goed, niet slecht, dus 2,5
davy jones
Ik ga beginnen met een bekentenis, dit is de eerste verfilming die ik zag van A christmas carol. Maar ik heb wel het boek gelezen en Zemeckis blijft zeer dicht bij het originele boek, wat een pluspunt is. Ik stoorde mij helemaal niet aan de animatie, dit is prachtig gemaakt, en ook Jim Carrey speelt zeer goed, wat ik niet verwacht had. Maar de grootste troef is de echte kerstsfeer dat deze film uitstraalt, mede door de score van Alan Silvestri.
Nooit echt zin in deze gehad en lag al een jaar stof op te doen, maar nu in dit seizoen toch maar eens bekeken.
Ondanks dat je het verhaal natuurlijk van haver tot gort kent valt het zeker niet tegen. De animatiestijl is leuke gedaan en met name Carrey doet het toch wel prima.
Corcicus
Bijzonder goeie - ik zou zelfs zeggen: hartverwarmende - animatiefilm.
Uitstekend en uiterst gedetailleerd gemaakt.
artwarrior
ik heb eerlijk gezegd nog nooit van dit verhaal gehoord, dus ook geen film gezien over dit verhaal. het is een mooi verhaal maar de film was niet zo mooi. ik vond de animatie niet echt overweldigend zoals je zou verwachten van een animatiefilm van 2009 en de film liep ook niet echt lekker. hier had disney meer uit kunnen halen, het leek er nu vooral op om meer geld uit je zak te halen. jim carrey was niet slecht vandaar 2 sterren. nee deze film ga ik niet meer kijken en zijn voorgangers waarschijnlijk ook niet
Film Fan
Nog nooit van dit verhaal gehoord?
Ik denk dat er al tien films van het zelfde verhaal zijn gemaakt!
Je wordt er elk jaar op tv mee dood gegooid.
hedrick
alhoewel ik mijn twijfels had over weer een Christmas Carol, is deze film toch een
aangename verrassing door vooral de indrukwekkende animatie. Dat gaf het Dickens verhaal
wel een geloofwaardige vibe en leuk om naar te kijken
Vond af en toe dat de film wat doorschoot naar de 12+ leeftijd door wat scenes, die niet
geschikt zijn voor minderjarigen, terwijl het toch ook leuk geweest zou moeten zijn voor jonge kinderen. Zullen wellicht wel last hebben van enige nachtmerries
De geesten van het verleden en het heden vond in iedere vertellingen van Christmas Carol wat beter tot zijn recht komen, maar al met al krijgt hij in het rijtje Christmas Carols de tweede plek
De onbetwiste Scrooge film blijft voor mij de film/musical uit 1970 met Albert Finney in de hoofdrol en gelukkig is MM het ermee eens.
Drs. DAJA
Ondanks de lelijk poster is A Christmas Carol van Robert Zemeckis op de nummer 1 van de Top 25 met de beste kerstfilms ooit terecht gekomen. Dit is na de Top 25 met beste horror films van de nieuwe jaren '00 mijn 2e lijst waarin dagelijks wordt afgeteld naar de nummer 1 positie die dus vanavond is bekent gemaakt. Check it out: Kerst Top 25: nummer 1 | MovieSense - Online filmmagazine
Derde film op een rij van Robert Zemeckis waarbij hij gebruik maakt van motion capture. Ditmaal heeft hij gekozen voor het al vele malen eerder verfilmde A Christmas Carol (niet een bijster originele keuze dus). De film ziet er werkelijk prachtig uit en door de techniek blijft er bijzonder veel van de originele performance van de acteurs over. Als je nog niet bekend bent met het verhaal van Charles Dickens dan is dit een aangename kennismaking.
kobe bryant fan
Leuke film prachtige animaties en een goed ingesproken Ebenezer!
Tof verhaal ook ook de eerste keer dat ik een A christmas Carol bekijk.
Sommige beelden waren niet echt voor kerst maar toch zeer leuke scenes.
Verdiende 3.5*
Filmkriebel
God Bless us... Everyone...
Dickens' Victoriaanse sprookje blijft hartverwarmend, ook met Zemeckis. Het verhaal kwam tot stand in een periode waar eenzaamheid en armoede de mensen vaker trof, en de rijken beweerden dat ze het "zelf hadden gezocht". De sociaal bewogen schrijver heeft bijgedragen om van Kerstmis een feest te maken van voornemens en familiale warmte en is het kerstverhaal bij uitstek. Op het einde denk je : zoals Scrooge wil ik niet worden, en je lijkt opnieuw kleinere dingen te waarderen. Blijft zeker wel in het hart hangen. De film berust volledig op hoogtechnologische animatie en is een visueel prachtig en prikkelend festijn met een indrukwekkend kleurenspel. Ook niet het duistere verhaal dat ik verwachtte. Tip top in orde op alle vlak, met een eerder vrolijke dan emotioneel-sentimentele inhoud. Ben gek op dit soort films.
missl
Film duurt echt te lang, is in het begin redelijk grappig maar kakt op een gegeven moment totaal in en is dan zelfs saai te noemen.
Scrooge klinkt als een brombeer uit India, al was dat waarschijnlijk niet geheel de intentie.
Jessen0wnt
Vermakelijk animatie-filmpje. Had geen verwachtingen voor deze film, dacht een heerlijk feel-good filmpje te krijgen, was het min of meer ook wel, alleen de film was echt best wel eng. Of, griezelig eerder. Toch wel een leuke film, die gelukkig wat lichter word hoe verder de film vordert. Genoeg diepgang in karakters en hele mooie animatie. Lekker kerstfilmpje voor tussendoor, wel anders maar geen hoogvlieger. 3 sterren
IcU
Dat deze zielloze versie op nummer 1 staat is een smet op de mooie, goed variërende top 25 en onwaardig aan alle kerstfilms die ooit uitgekomen zijn. Ben liefhebber geweest van de lijst, en vooral van de kennis en het enthousiasme, maar dit kan ik totaal niet plaatsen. Jammer!!
Ralf81
Sfeervolle versie van de christmas carol! Ondanks dat het verhaal na al die jaren niet verrassend meer is, is het hier toch weer op een boeiende manier verteld. Kwam er lekker van in de kerststemming, en dat was wat ik ervan had verwacht!

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

El Norte
Drama, 1983

A Single Man
Drama, 2009
vakantielonden, engelandgebaseerd op boekhebzuchtvictoriaans engelandgeldgeestlesson charles dickenschristmas musicmoneylender kerstmis19e eeuwscrooge christmas evenatalizio genigeni - natalizioxmas eve