Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Mabrouk El Mechri
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Zinedine Soualem en François Damiens
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot JCVD
"The Biggest Fight of His Life!"
J.C.V.D. is een lichtelijk uitgerangeerde filmster die bezig is met de opnames van alweer een straight-to-video actiefilmpje. Hij heeft pas het afkickcentrum verlaten en de voogdij over zijn dochtertje verloren. Hij reist naar zijn geboorteland België om daar de rust te vinden die hij in Amerika niet heeft. Tevergeefs uiteraard.
J.C.V.D.
Avocat ex-Femme
Assistante JCVD
Client Video Club
seanpuffy
dit is een ander soort film van jcvd het ins ogeloofelijk hoe hij hier zijn ware ik in toont.
belgie mag trots zijn op hem.
3.5
- 2005 stemmen
Verwachtte je dan een standaard Van Damme film?
hahah jah eigenlijk wel:P ik d8 lekker knokken enzow.. mja dat viel tegen.. hij had die overvaller echt een hoeks mogen verkopen.. jammer dat hij dat niet deed..
- 2005 stemmen
Jij begrijpt de film en JCVD dus niet, erg jammer.
nja het is niet dat ik het niet begrijp, mja het was gwoon te moeilijk voor mij om de film af te kijken.. wat ik niet begreep (moet ik eerlijk zeggen), was die bankoverval.. en waarom hij in de gevangenis wordt gezet.. of hoorde dat gewoon bij het verhaal? hij speelde overigens prima hoor dat ontken ik niet..
Iron Maiden
Hij word daar neergezet omdat hij met dat geld zijn rekeningen wou betalen.
Van Damme is een openbaring in de hoofdrol, maar de film zelf is helaas niet zo heel bijzonder. De bankoverval waar hij tegen wil en dank bij betrokken raakt duurt veel te lang en kent te weinig ontwikkeling. De beste scenes zijn de uit één lange take opgebouwde openingsscene en de scene waarin van Damme letterlijk en figuurlijk de film ontstijgt om een bizarre monoloog af te steken tegen zijn publiek. Op die momenten wordt het echt iets heel speciaals, maar helaas zeurt de rest van de film een beetje door. De overbodige flashback-structuur en de overdreven belichting helpen ook niet echt. Jammer, want van Damme is nog nooit zo goed geweest en regisseur El Mechri heeft zeker talent.
Hier ben ik het volledig mee eens. Leuke Dog Day Afternoon variant. Ik vond de monoloog erg mooi en oprecht. En mocht het niet oprecht zijn geweest dan was het in ieder geval erg sterk geacteerd. Ik snapte alleen de veroordeling niet, dat leek me niet reeel en ook zag ik de meerwaarde er niet van. Waarschijnlijk wilden ze een anti helden eind. Maar op deze wijze vond ik het wat te geforceerd.
3,5* ben positief verrast.
Mr_White
- 2067 berichten
De veroordeling kwam voort uit het feit dat hij de overval gebruikte om geld voor zichzelf weg te zetten, wat gewoon een strafbaar feit is.
Ja maar, daarvan had hij toch eenvoudig kunnen aangeven dat het onder dwang gebeurde of anderzins omstandigheden die heb vrij pleitte.
- 2005 stemmen
jah klopt maar waarom weer zo'n bankoverval film? hij speelt zichzelf, maar dit is niet echt gebeurd neem ik aan? en het doel van de film is wss dat hij in meer serieuze films wil spelen.... mja waarom op deze manier?
lykathea
Het OM is een bitch. Blijkt ook al uit de rechtzaak over z'n dochtertje.
rocco101
Voordat ik deze film heb gezien natuurlijk de reacties gelezen op www.moviemeter.nl
Nadat ik de film heb gezien kan ik niets meer zeggen dan dat ik na 'the wrestler' in geen tijden geen meer een film heb gezien die alles heeft wat een film moet bevatten...
een 4*en
Absoluut verdient!
Mr_White
- 2067 berichten
De film is een parodie op zijn imago, zelfspot. Natuurlijk is het niet echt gebeurd maar dit plot zorgt ervoor dat ze op verschillende manieren JCVD kunnen neerzetten op een komische manier, zoals de bankovervaller die helemaal fan van hem is.
Van Damme maakt de film de moeite waard. Irritant belichte film, trouwens. En van die kleine vlinderopening werd ik ook gek.
- 2005 stemmen
Ok ik snap.. Ik vond hem ook prima spelen hoor.. mja de film kon mij niet overtuigen,m ja kan gebeuren..
acdc 16
sorry ik zie hem graag spelen maar ik vondt het echt een stomme film
cap01
Verrassende film van hem, belichting was inderdaad irritant.
Fictie en realiteit door elkaar vond ik aardig gevonden.
Normaal let ik er niet zo op wat ie te zeggen heeft in z,n films maar deze maakte dat ruimschoots goed.
pako
Van Damme is al niet een al te goede acteur, als hij zijn genre aanhoud is het wel leuk maar hier slaat hij mijns inziens de plank geheel mis.
MovieHolic
"Jammer" dat is toch wel wat er als eerste naar boven komt. Allereerst snap ik niet waarom deze film onder het kopje "komedie" valt aangezien dit alles behalve een komedie is, eerder een drama zowel het genre als de film op zich.
Ik sluit me bij Pako aan... JC slaat hiermee de plank "volkomen" mis.
Een langdradige afrader. Helaas.
MovieHolic
En inderdaad dit vond ik ook al vrij zwakjes...
Lennert
En precies wat vond je mankeren aan zijn acteerwerk hier dan?
Lennert
Ik sluit me bij Pako aan... JC slaat hiermee de plank "volkomen" mis.
Een langdradige afrader. Helaas.
Komedie is erg breed, het subgenre zwarte komedie lijkt me toch behoorlijk goed gekozen.
brabusRUS
Voordat ik deze film ging kijken wist ik absoluut niet wat ik moest verwachten van deze film.
Hele aparte film voor JCVD, maar wel aangenaam!
Vond juist dat deze film bewijst dat ie het echt kan.
SanderSander88
Deze film heeft me leven veranderd, EPISCH.
Erwinner
Inderdaad weer eens een andere kant gezien van Van Damme.
Het meest positieve aan dit alles is dat het merendeel niet in gebrekkig
engels wordt gesproken en daarnaast maakt Van Damme er nog een drama/grapje van, erg lollig allemaal. Niet dat jullie straks gaan denken dat het lachen geblazen wordt, integendeel zelfs, gewoon een dosis zelfspot maakt deze film tot een fijn tussendoortje. Volgens mij ook Van Damme's eerste overtuigende rol gezien.
Aparte belichting wordt er gebruikt in grauwe kleurtjes, goede montage,
zonder storende Hollywood strijkers, meer op een Frans/Belgische manier eigenlijk.
Dialogen waren er genoeg, had nochtans wel wat indringender en scherper gemogen.
Leuk entertainment voer, en nu maar hopen dat hij zijn rollen dichtbij blijft uitzoeken en niet op de manier zoals hij dat in die taxi deed
mayhemblik
Zéér aangenaam verrast door dit filmpje, met die monoloog over zijn leven kreeg ik het zelfs effe te kwaad en toen ik het later nog eens terug keek kreeg ik weer kippenvel.
Absoluut Van damme's beste film (maar dat kan al gauw natuurlijk
JDSsmetje
Is dit die film dat Van Damme tekende om te tonen dat hij ook andere films kan acteren ?

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011