• 9.374.720 stemmen

Alternatieve titel: Delmer Daves' Drum Beat

Geregisseerd door: Delmer Daves

Met onder meer: Alan Ladd, Audrey Dalton en Marisa Pavan

Plot Drum Beat

"Only the fierce Modocs knew the terrible meaning of each beat of the Drum !"

President Ulysses S. Grant geeft de indianenbevechter Johnny MacKay opdracht te onderhandelen met de Modoc-stam, die in het noorden van Californië en in het zuiden van Oregon leeft. Johnny moet op weg naar de Modocs, Nancy Meek begeleiden, die naar haar oom en tante onderweg is. Nancy en Johnny komen in een hinderlaag terecht van Captain Jack, de aanvoerder van een groep verstoten Modocs. Het zal tot een man-tot-man gevecht moeten komen tussen Johnny en Captain Jack.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Een teveel aan domme en soms zelfs kinderlijke dialogen, en een aantal benedenmaatse acteerprestaties verknoeien helaas deze visueel zeer overtuigende western.

Met de historische feiten en personages als basis, en het zo te zien niet geringe budget, had er een veel betere film uit de bus kunnen komen.

Charles Bronson ziet er indrukwekkend genoeg uit als Captain Jack.

De kleinere en fysiek veel minder overtuigende Alan Ladd zou in werkelijkheid geen partij voor Bronson zijn in een gevecht van man tot man, maar Ladd was natuurlijk een grote ster, en Bronson niet eens een kleine destijds, dus...

De natuuropnames en een aantal actiescènes blijven het bekijken waard.

avatar van mr rumson

mr rumson

Met Alan Ladd heb ik niet zoveel mee maar vond hem in deze western goed uit de verf komen .

Ook Bronson doet het goed met zijn verschijning als Captain Jack .

Hij zou zonder meer goed gepast hebben in een Blueberry strip .

Al zou het mij niet verbazen als Jean-Michel Charlier en de Franse tekenaar Jean Giraud Captain Jack hebben gebruikt voor inspiratie voor hun strip de Eenzame Adelaar .

Het verhaal in deze film zien we in meer indianen films terug .

Een paar goede blanke en indianen proberen voor vrede te zorgen maar er is meestal wel een slechterik tussen die dat probeert te verstoren om de een of andere reden .

Zo ook hier in deze western deze zorgen weer voor de nodige vuurgevechten.

De vuurgevechten die zich veelal op de rotsen afspelen zien er goed uit.

Er word toch al dankbaar gebruik gemaakt van het overweldigende landschap ( sedona arizona).

Zo zien we dan ook de rotsformatie cathedral rock regelmatig voorbij komen.

Al met al vond ik dit een prettige western om te volgen.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Vanavond deze mooie western maar eens uit mijn collectie gevist. Had deze, net alsnog heel veel andere films uit de Golden Oldie classic Hollywood tijd, al jaren in bezit. Gepresenteerd in WarnerColors, Charles Bronson als indiaan, wel goed vertolkt. Maar zie hem toch liever als een izervreterde gangster cq avenger. Al met al voldoende actie en schitterend gefilmde locatie. Victor Young leverde een voortreffelijke muzikale omlijsting.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Moet toch echt graven in mijn geheugen Bronson als gangster te hebben zien geacteerd. Kan er

niet zo gauw op komen. Hij zette overigens ook meermalen een goede rol als cowboy neer. Maar

natuurlijk ook vooral goed in politie films of als wraaknemer (Death Wish). Als indiaan vond ik hem

in deze Drum Beat ook weer charismatisch present.