Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Barbet Schroeder
Met onder meer: Mickey Rourke, Faye Dunaway en Alice Krige
Releasedatum: 4 februari 1988
Plot Barfly
"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Henry Chinaski is dichter en alcoholist, en spendeert zijn dagen in de kroeg. Op een dag ontmoet hij Wanda. Zij is ook alcoholist, en Henry wordt verliefd op haar. Even lijkt het erop dat Henry's gedichten succesvol worden, maar zijn beroemdheid is van korte duur. Het wordt de twee duidelijk dat ze eigenlijk maar één doel in hun leven hebben, en dat is drinken en de buitenwereld laten voor wat die is.
Henry Chinaski
Lilly
Grandma Moses
Ben
FisherKing
Mickey Rourke speelt zichzelf en dat gaat hem dus goed af; en Faye fladdert wat rond..
Toch is dit Mickey's beste. 3*
rzasa
Het scenario is geschreven door de Amerikaanse cult-schrijver Charles Bukowski, die ook in zijn boeken Henry Chinaski als zijn alter-ego gebruikt. Leuk is dat Bukowski zelf een rolletje heeft als kroegtijger, je kan hem zien zitten aan de bar. Over het tot stand komen van deze film, heeft Bukowski een boek geschreven: Hollywood. Een zeer vermakelijk boek, net als de film, waarbij de lezer de kans krijgt een blik achter de schermen te werpen. Lees over gesneuvelde scenes, problemen met de financiering en het zoeken naar de juiste acteurs. Mickeys beste rol inderdaad, let op zijn loopje, maar Faye doet ook goed haar best!
Jos2
Mickey Rourke speelt zichzelf
Hoe kom je daar bij? Hij speelt Bukovski. Rourke is (was) toch heel wat anders.
FisherKing
Nou Jos2 laat ik het dan zo zeggen Mickey en Bukowski zijn een en dezelfde persoon
FisherKing
Nou ik bedoel dat ie niet kan spelen maar dat kan ie eindelijk etaleren... en er is een bar
En we bedoelen dus hetzelfde..
narva77 (crew films)
Is dit soms die film waarin die vent in een heel klein smerig appartementje woont en rijk probeert te worden met gedichten en de hele dag in de bar zit en zit te vechten?
vic
vond zijn beste rol toch wel in homeboy waar hij een hele stomme boxer speelt.
El Duderino
In deze film ja. Omdat Rourke namelijk zo goed níet zichzelf speelt.
dat laatste klopt. Ga het boek "Hollywood" van Bukowski maar eens lezen. Hij wou voor de opnames met Rourke even op kroegentocht (hij wou weten of Rourke een beetje kon zuipen).
Rourke reactie hierop was: "Alleen als geen alcohol hoef te nuttigen(of zoiets).
Waarop Bukowski zei: "Laat dan maar zitten"
Dus neen, deze twee heren zijn in het echte leven niet eender!!
Toch is dit Mickey's beste. 3*
Wat een onzin fisherking! Mickey drinkt in real life niet eens dus deze statement slaat nergens op.
bisse
En we bedoelen dus hetzelfde..
Deze man heeft talloze hele uiteenlopende goede rollen neergezet en zeggen dat ie niet kan acteren slaat nergens op alleen omdat zijn carriere in een slop is geraakt.
as
Er is wel een reden dat zijn cariere in het slop is geraakt, anders. Heb je het prul wat hij de laatste tien jaar heeft gemaakt wel eens gezien?
bisse
Bij mijn weten heeft ie in de laatste tien jaar nog in een heleboel gedaan en daar zaten idd veel prullen bij(ook een aantal hele sterke rollen trouwens).Maar een acteur wil toch geld verdienen en is naar mijn weten niet verantwoordelijk wanneer een regisseur zijn vak niet verstaat.De goede films waarin hij speelt zet hij altijd een ijzersterke rol neer dus ik heb geen idee wat je nu precies wilt met je opmerking.
as
Je kunt niet alles afschuiven op een regisseur natuurlijk. De man is zelf ook verantwoordelijk welke rollen hij aanneemt. En dat was eenvoudiweg niet best de laatste jaren. En een acteur als Rourke hoeft het niet echt meer voor het geld te doen, natuurlijk. En ik wil niets met mijn opmerking....
bisse
Ik heb begrepen dat met geld omgaan niet zijn beste kwaliteit is dus hij speelt gewoon wat ie kan spelen.daarnaast als je populariteit op is en je wilt toch blijven acteren heb je weinig keus.Met dat laatste bedoelde ik eigelijk, over welk prul had je het nou aangezien hij de laatste jaren nogal wat rollen heeft gedaan? Ik hoop dat hij(nogmaals) je het tegendeel kan bewijzen in sin city.
as
SFW-Double team-point blank- exit in red......ga maar door. Luister, hij heeft onvergetelijke rollen gespeeld in Barfly en Angelheart maar de laatste jaren maakt hij er een potje van.
bisse
Iedere keer als ie toch in een goede film opduikt vind ik hem weer geweldig. Rainmaker,spun bijvoorbeeld. het is vooral dat ie moeite heeft zijn persoonlijke leven te controlleren. Desondanks is het een van de grootste!
Jopa
grappig dat ik hierboven lees dat hij niet met geld kan omgaan, dat zal best in Barfly maakt hij ook al zijn geld op aan rondjes, als hij een keer geld heeft. Hij speelt dus wel in zekere zin zichzelf.
MR heeft wel een manier van praten waar ik eigenlijk nog steeds niet van weet of het me ongelooflijk irriteerde of er van kon genieten
3,5 *
berth135
Goeie humor ("A jail has the wrong kind of bars").
en die intonatie van iedere zin van Rourke die hetzelfde is; erg grappig.
Dr.Strangelove
De geur van alcohol druipt zo van je tv af de kamer in. Ik ga vanmiddag 3x proosten op Bukowski.
orbit
- 12092 berichten
Beetje de eerste aanzet tot andere zuipfilms en slemp verkleedpartijen. Waar deze nog amusant is, slaat ironweed bijvoorbeeld de plank helemaal mis (nicholson en Streep), in leaving las vegas wordt het allemaal meteen inkzwart en somber.. Leuke rol weer van Dunaway (een van mijn favoriete actrices).
Erg leuke film!
Mickey Rourke is een alcoholist met superhero trekjes; hoe ver hij ook gaat, hij kan alsmaar door blijven gaan zonder in te storten of verder af te takelen. Hij zou niet misstaan in The Young Ones.
Het is erg maf hoe hij beweegt en zijn mimiek is ook supercool.
Faye Dunaway is ondanks het verlepte personage nog erg hot. Vind ik dan.
Het verhaal is niet erg diepgaand en er gebeurt niet zoveel, maar daar gaat het niet om hier. De dialogen hadden van mij nog wat scherper gemogen, maar soit, ik heb me erg vermaakt.
Joyy
wat mij betrefd nummer 1 (als ik een top 10 zou hebben:)
geweldige film, meer is er niet over te zeggen, enige in zijn soort
verhaal 3 keer niks maar oh wat heb ik plezier gehad bij het kijken naar de film
rourke in perfecte rol
wat uiteraard meespeelt is dat ik de film gezien in een studentikoos achterafkamer waar het 1 grote puinzooi was, vol met drugs-en- alcoholgebruikende lieden
WanderingStar
Kan iemand me vertellen waar/hoe ik deze film kan vinden?! (Wil 'm erg graag zien!)
citizen
Tja, dat wordt pindakazen ben ik bang. Er zwemt nog wel ergens een **** rond over het net...
Joyy
ik zou um ook wel wilen hebben op dvd
zon 15 jaar of wat niet meer gezien
(verwijderd)
Soms vallen acteur en het personage dat ze spelen samen; zoals Nicholas Cage in Leaving Las Vegas. Maar Mickey Rourke overtreft alles in Barfly. Laatst beluisterde ik enkele gesproken teksten van Charles Bukowski en de gelijkenis met de stem van Rourke als Henry Chinaski was perfect. Rourke is Chinaski is Bukowski....
Een man, de drank, de goot, (zelf)destructie en de liefde. Barfly zet daar nog scheppingkracht tussen, maar Leaving Las Vegas voert de destructie door tot het onvermijdelijke eind verenigd met de onvoorwaardelijke liefde.
Deze films dringen door tot in je porien.
speranza
Dit is een document van mijn jeugdjaren. Eigenlijk wilde ik hetzelfde leven, zoals Xav hierboven zo mooi beschrijft. Deze doelstelling heb ik niet kunnen realiseren. Deze droom is altijd blijven bestaan. Is het leven aan de zelfkant van onze samenleving eigenlijk niet veel interessanter en echter dan ons eigen leven?

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Boogie Nights

24 Hour Party People
Komedie / Muziek, 2002

Dark City
Thriller / Sciencefiction, 1998
prostituerenbarstrijdbartendercarrièredichteralcoholismeonafhankelijke filmgeldlos angeles, californiëalcohol abusevisitparamedicboyfriend girlfriend relationshipstreet fightbarflies unemployedmale writerbrawlerbrawlersus writerbarfly