• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Baltasar Kormákur

Met onder meer: Hilmir Snær Guðnason, Hanna María Karlsdóttir en Victoria Abril

Gesproken taal: Engels, IJslands en Spaans

Plot 101 Reykjavík

Hlynur vult zijn dagen met internet en lamlendige dranksessies in de buurtkroeg. De grens van zijn leefwereld is postcodegebied 101 Reykjavík. Totdat hij wordt gedwongen de veilige omgeving van zijn moeder te verlaten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van vic

vic

vond het een hele leuke film. de makers van de film filmden in een bepaalde kroeg maar dat duurde zo lang dat ze gewoon maar de kroeg opkochten omdat dat goedkoper was dan het blijven huren

avatar van jay73

jay73

Zeer grappige film inderdaad.

avatar van gotti

Erg coole film. Zeer sterke humor, als hij die kamer binnenkomt waar ze het aan het doen zijn en daar dan gewoon een sigaret opsteekt.
Erg goed geacteerd en zeer stoer gefilmd. dat beginstukje waar ze het aan het doen zijn en dat je dan de camera op en neer ziet gaan is erg grappig bedacht Beter dan ik had verwacht! Voorlopig 4 sterren, maar ik ga hem binnenkort zeker nog een keer kijken, want ijslands is niet bepaald een taal wat je goed kan volgen

avatar van neo

neo

Hilmir Snær Guðnason vond ik erg goed zijn rol spelen.de film zit vol (zwarte) humor en bevat goeie dialogen.4 sterren

avatar van EmDee

EmDee

Heerlijke film met prachtige uitspraken.

avatar van Goodfella

Goodfella

Klein, komisch en erg vermakelijk filmpje. De hoofdpersoon is een soort IJslandse versie van 'The Dude', hij steelt de show met een paar geweldige, cynische opmerkingen. De humor is af en toe wat platvloers (veel seksgrappen etc.) maar dat heeft in dit filmpje juist wel z'n charme eigenlijk. 3,5*

avatar van sydney

sydney

Het verhaal over een halve zool die toch behoorlijk wat sympathie van de kijker weet op te bouwen. Bij vlagen is deze film zeer vermakelijk. Het deuntje in de film (gebaseerd op het nummer van Lola van the kinks) blijft nog wel even in je hoofd nadreunen.

Overigens ook prachtige shots van de ijslandse natuur!

FisherKing

Ondanks humor blijft de film toch heel erg leeg.
Zat eerst aan Abel van Alex van Warmerdam te denken maar dat bleek fout. Weinig vernieuwends, bleke film vond ik het.

Ik had ook het gevoel te moeten kunnen scoren via Lesbischheid en zo, en dan nog wel via moeder,

Bovendien vind ik het irritant dat je acteurs niet moet laten roken als ze niet roken ! Maakt de film erg ongeloofwaardig. Doe dan geen sigaretten erin... laat ze dan niet roken.

avatar van gotti

Goeie film met Jiskefet-achtige humor. Iedereen die hem nog niet gezien heeft gauw gaan kijken vanavond!

avatar van De Knip

De Knip

Ik zie hier toch enkele dingen in mezelf terug, wat een loser zeg

Leuke, aparte film met veel humor waar ik wel van hou.

***1/2

avatar van homerjay

homerjay

Erg leuke film. Paar keer flink dubbel gelegen. 4*

avatar van wackyboy

wackyboy

Het blijft grappig om mensen te zien die totaal niets uitvoeren, op de zak van een ander teren en daar totaal geen moeite mee hebben. Zeker als je je dat zelf nooit zou toestaan.

Verder balanceert het af en toe wel op het randje van grappig en ergerlijk maar het blijft meestal wel aan de goede kant zitten. Leuke film om te zien, maar ik moet ook zeggen dat ik hem volgende week waarschijnlijk wel weer vergeten ben.

avatar van mstoffer

mstoffer

Ik heb dit soort films nu wel gezien; Het heeft ook iets heel erg nederlands anno de avonden en zo.

Het einde vond ik een merkwaardige breuk met al het voorafgaande overigens. 2*

avatar van GerwinF

GerwinF

Had er zelf wat meer van verwacht. Er komen wel wat grapige/vreemde situaties in voor maar het kon mij niet echt boeien. Mischien kwam dat omdat de film pas om 00:20 s'nachts begon.

2.5 sterren.

avatar van Yak

Yak

Fok! Vergeten op te nemen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Leuke film met veel geslaagde grappen die af en toe hilarisch wordt. Het moment dat hij de kamer binnenloopt waar 2 mensen aan het neuken zijn en dan gewoon blijft zitten was echt heel erg grappig. Om de een of andere reden moest ik ook erg lachen bij zijn zogenaamde zelfmoord. Sympathieke film 4*.

avatar van Maus1972

Maus1972

Leuke film

Heb erg gelachen....

Ik ben blij dat ik hem thuis heb liggen

avatar van starbright boy

Wel aardig. Begon vooral wel leuk. Toen er meer plot in het verhaal kwam, dat gedoe met die lesbische moeder en die zwangere vriendin, verloor de film veel van zijn kracht. Maar door een paar erg sterke scenes (zoals op dat familiekerstfeest, dat stuk had veel langer gemogen) toch bovengemiddeld.

FisherKing

3 sterren vind ik niet bovengemiddeld, maar dat zal wel aan mij liggen.

avatar van starbright boy

Nèt bovengemiddeld. 2.5 staat bij mij voor grauwe middelmaat, nog net geen onvoldoende. 3.0* voor net iets meer. Vanaf 3.5* noem ik een film goed.

FisherKing

Blijft staan dat dit gewoon een fikse tegenvaller is.

avatar van SpyCow

SpyCow

avond mensen, waar kan ik zoeen dvd halen?

kan namelijk geen goeie torrent vinden die aansluit op m,n ondertitels.

avatar van Dr.Ob

Dr.Ob

Mmm, ik had eigenlijk wel wat verwacht van deze film, maar vond 'm behoorlijk tegenvallen. Van de hak op de tak, slecht geacteerd en erg leeg. Natuurlijk, er zaten enkele leuke passages in, maar dat vond ik dat ook het enige aardige aan deze film. 2,5*

Vond het wel een meevallertje.

Toch opvallend weinig stemmen voor een bekend "alternatief" filmpje als dit. Vond de humor wel droog, beetje verdoorgedreven en redelijk pervers naarmate de film vorderde.

In dit opzicht deed het verhaal zeker zijn duid in het zakje. Zoon met vriendin van moeder het bed in en vader van hun kind. Voegt toch net dat extra beetje toe

Leuk geacteerd verder, ijskoud en daaraan typisch gekoppelde humor. Wel wat hipper dan ik gedacht had al was dat Lola melodietje er wel nét over.

Fijn filmpje om een keer gezien te hebben. Niks groots maar fijn tussendoortje en weer lekker net wat anders.

mayhemblik

Is er iemand die mij aan deze film kan helpen?

Ik zou u zeer zeer dankbaar zijn en u ook rijkelijk belonen.

avatar van Quentin

Quentin

Toch niet in IJslandse kronen mag ik hopen?

mayhemblik

Hoe je het maar hebben wilt, niets is mij te dol, maar Quentin kan ik hier uit opmaken dat je in het bezit bent van deze film?

mayhemblik

Hoera, ik heb hem eindelijk gezien, ik vond hem idd erg leuk maar ik had toch nog meer gekkigheid verwacht.

Evengoed 4**** voor het wel hele leuke verhaal en de leuke mensen.

Geen seconde verveeld.

avatar van Chromeo

Chromeo

Leuk donker filmpje over (de zinloosheid van) het bestaan. Ik heb het boek ook gelezen en dat was - zoals steeds - nog sterker.

En wat is Victoria Abril toch een heerlijke vrouw...

avatar van gauke

gauke

De eerste film die ik ooit van IJslandse bodem heb gezien. Een leuke zwarte komedie, openhartig, vrolijk en vol losbandigheid. En met wonderschone opnames van IJsland.