• 9.373.522 stemmen

La Jeune Fille et les Loups (2008)

Drama / Familie | 110 minuten

Genre: Drama / Familie

Alternatieve titel: The Maiden and the Wolves

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Gilles Legrand

Met onder meer: Laetitia Casta, Jean-Paul Rouve en Stefano Accorsi

Gesproken taal: Frans

Plot La Jeune Fille et les Loups

Het ziet ernaar uit dat de twintigjarige Angèle de eerste vrouwelijke veearts wordt na de oorlog. Ze is het object van rivaliteit tussen haar aanstaande, een scrupuleuze industrieel en een eenvoudige man die in de bergen woont in de nabijheid van wolven. Angèle maakt van de gelegenheid gebruik om haar ware doel te bereiken: de wolven redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van plama

plama

Ondanks m'n verwachting vind het een topper .

avatar van Naduah

Naduah

Goeie film....hij had van Walt Disney kunnen zijn qua opzet en verhaal. Het verhaal is apart en goed uitgewerkt, goed geacteerd ook. Prachtige beelden, met name de opnames van de wolven in de sneeuw....ik vond het einde wel wat tragisch

avatar van blurp194

blurp194

Een aardige film met een mooi verhaal, erg mooie beelden van de natuur en de wolven. Wat het verhaal een extra geeft is het contrast tussen natuur en industrie, welvaart en traditie. Niet geschikt voor kinders, want de manier waarop de wolven het hoekje om geholpen worden is af en toe wat rauw. En ohja, Laetitia Casta is wel een jaartje of 10 te oud voor de rol die ze hier te spelen heeft.

Ik vond het einde overigens wel passend, niet tragisch maar meer melancholisch - de melancholie van het voorbijgaan van de tijd.

avatar van Movsin

Movsin

Avontuurlijk (familie)film over mens en dier.

Wat eenvoudig, maar toch ook een film waar genegenheid en liefde een scrupuleloos winstbejag overstijgt.

Reeds in het begin van de film wordt het accent gelegd op het profijt trekken uit oorlogssituaties terwijl de medemens op alle vlakke lijdt.

Toch harde beelden van gekwetste of gedode dieren, waarbij ik hoop dat de opnames hoe dan ook sereen gebeurden en dat zal wel.

avatar van Robi

Robi

Bij deze film moest ik toch heel sterk denken aan een regisseur als Terry Gilliam of de gebroeders Jeunet. Die hadden van dit verhaal vast een heel bijzondere en mooi vormgegeven film gemaakt. De elementen voor zo'n film waren er namelijk wel. Maar in deze film kwam dat er allemaal niet uit. Het verhaal bleef heel vlak en warrig en werd eigenlijk nergens echt goed uitgewerkt. En zo was het eigenlijk allemaal net niets, ondanks dat het er wel mooi uitzag en er ook best redelijk geacteerd werd.

avatar van Noodless

Noodless

Redelijk wat harde en brute beelden van dierenleed, ook al is het maar film....je weet dat de mens alles doet voor winstbejag. Mooie beelden van de natuur, al lijkt het soms erop dat het ook beelden van decors soms zijn. Laetitia Casta speelt haar rol goed, maar is wel ongeloofwaardig in haar rol qua leeftijd. 6/10