Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Nomak
Is inderdaad gewoon belachelijk slecht gecast. Niet alleen Roshi, maar gewoon iedereen. Ik had het al in het begin aangegeven. Ze hadden beter van die cosplay mensen kunnen inhuren voor deze film.
Dit heeft gewoon niks met Dragonball zoals wij het kennen te maken. Ik laat deze film dan ook voorlopig aan me voorbijgaan. Als ik hem dan toch ooit te zien krijg denk ik niet dat ik hier een voldoende aan kan geven. Ik stem namelijk op de film en dat zal waarschijnlijk niet goed zijn.
De makers maken gewoon een soort derderangs actiefilmpje en geven het de naam Dragonball zodat het fans van de serie aantrekt.
Sasja
vind roshi echt slecht gecast. Had liever daar een oude man gezien, zoals in de manga. Was die gast van Kill Bill 2 niet beschikbaar, of mr Miyagi
David Carradine was denk ik wel beter geweest, mr miyagi is helaas niet meer onder de levenden
Miss Sway
Ik krijg na het zien van de trailer, Power Rangers associaties. En dat bedoel ik niet op een positieve manier.
Kevin13
Verwachting: Ik ga het denk ik een 1* geven.
Zal bij mij ook zoiets zijn, waarschijnlijk nog lager.
Nicholas123
Ook niet onbelangrijk, volgens mij kunnen veel acteurs en dan met name Chatwin helemaal niet vechten. De flauwe trucs (slimme shots, de onzichtbare touwen etc.) die dat proberen te verbergen zijn in de trailer al goed te zien. Dat kan bij een serie als DB, die valt of staat bij de toffe gevechten, eigenlijk niet.
Pastichio Rocker
Dat lijkt Pyro van X-Men wel op die poster!
Slynkin
Dit kun je niet serieus nemen!
Ze zijn daar in de VS een beetje laat met carnaval
Sasja
"Dragonball: Kai" is niets meer dan een geremasterd Dragonball Z.. Dus helaas geen nieuwe dragonball reeks.
ja en nee, de nieuwe sere zal worden gerre-remasterd denk ik. De boxen die nu uitzijn en waarvan er nog 1 uitkomt zijn uitgebracht door funimation, remastered en uncut. Alleen funimation die heeft de zijkanten en onderkant bewerkt zodat ze op een widescreen passen, niet echt WS dus. En dat word bij de volgende set verandert, bij DB kai, die word nu hhelemaal vernieuwd, opnieuw ingesproken, uitgebracht door toei snimstion, misschien een nieuwe theme song (ik vond het jammer dat ze niet bleven bij rock the dragon) en ze gingen het oude material gebruiken om nieuw materiaal te maken.
dumble
volgens mij moeten ze aardig wat special effects gebruiken in deze film
PrinceVegeta
oh en de film duurt 89 minuten ipv 100
das wel heel weinig
had toch liever de 100 minuten..
das wel heel weinig
had toch liever de 100 minuten..
voor een doorsnee actiefilmpje niet..
Hero-man
klopt is best weinig voor een dragoball film voor een doorsnee is dit wel genoeg maar de tijd leert ons wel
roc12345
jullie kletsen allemaal uit jullie nek eerst zien dan beoordelen
en trouwens ze hebben zoveel vertrouwen in de film dat ze al een vervolgscript klaar hebben liggen.
en over de trailer gesproken ze laten natuurlijk niet alles zien zo hebben we maar een seconde of van shenron gezien en oozaru plus een geweldige fight
ik ga naar deze film met het gevoel van waanzinnige vechtscene en ki blasts etc etc maar ja het gaat eigenlijk om het verhaal dat door elkaar is gegooid.
we zullen zien dragonball rules
Kevin13
Van AVP is er ook een vervolg gekomen dus maakt niets uit.
Dragonball rules not
roc12345
jij lijkt me een echte hater van dragonball zech maar weet je je vraagt om een hooligan fight dit is iets voor dragonball fans hooligans die de film als serie trouw blijven niet zoals jou in de steek laten
nu ga je heel veel kritiek vangen op jouw nummer 1 film
Kevin13
Ik ben Dragonball fan (serie). Ik denk wel dat de 'fans' hier niet tevreden mee gaan zijn.
nu ga je heel veel kritiek vangen op jouw nummer 1 film
Oh nee, wat erg zeg..
Nomak
Eerlijk gezegd lijkt me dit juist NIET iets voor de echte fans van Dragonball.
De makers laten de fans gewoon vallen. Als dat niet zo zou zijn, dan zouden ze tenminste de moeite hebben gedaan om de personages een beetje te laten lijken op de personages uit de animatieserie.
Nu maken ze gewoon een actiefilm met de naam Dragonball en dan verwachten ze dat de fans van de serie het geweldig zullen vinden.
leuk voor je
einde discussie en geniet van het leven verder god zegene je en
PrinceVegeta
hou het wel ff netjes he...
mening geven mag niet meer ofzo?
Sasja
Volgens mij heb ik dit al eerder gezegd maar ik denk wel dat (misschien) heel veel fans teleurgesteld worden maar misschien dat de jongere generatie hierdoor meer interesse in de serie krijgen. Volgens mij is het ook precies hetzelfde met de meeste verfilmingen die veel fans hebben: X-men, Spiderman en zelfs transformers. Hiervan kon ik de strips en de oude series niet, maar van de films heb ik wel genoten. Daarom denk ik nadat ik een aantal trailers had gezien dat deze film best te genieten zal zijn, special effects zagen er goed uit vond ik, maar volgens mij is het beter om gewoon af te wachten totdat hij in de bios speelt, te huur/koop is of te downloaden is, en tijdens het kijken niet aan de series en de manga te denken.
Als je niet veel verwacht van een film is die vaak beter dan je dacht
Een belachelijke trailer, die ik zag in de bioscoop. Ik wist niet of ik moest lachen of moest huilen...
Nicholas123
Als je niet veel verwacht van een film is die vaak beter dan je dacht
Vooral X-men en Spiderman wisten het originele gevoel van de strips en de tekenfilms echter wel eer aan te doen zonder alles compleet na te bootsen of om te gooien. Daarnaast waren het ook prima en vermakelijke films. Of DBE dit gaat doen is nog maar de vraag. De trailer stemt mij niet hoopvol, en die bevatten toch meestal de meer spectaculaire momenten van de film.
maxwevalli
de trailer is bestemd voor de mensen naar de film toe te trekken als je een trailer ziet moet je helemaal gek worden en niet kunnen wachten dat hij uit komt..! bij 300 toen der tijd werd k gek, bij dbe is het nog niet ut geval..! HELAAS
magaal
ik ga nachtmerries krijgen van deze film.
vroeger, maar nu nog steeds wel een dbz-fan, maar als ik deze ga kijken gaan al mijn goede en vreugdige herinneringen van vroeger weg
dit lijkt echt een kutfilm te worden..
Chucky92
Op YouTube zijn 2 vechtscenes gelekt..... VERSCHRIKKELIJK SLECHT.
Vavi
Stop 'ns met klagen en zagen en kijk eerst naar de film. En denk ook ns aan het feit dat je nog altijd de mange naar film moet halen en het ook kunnen verkopen aan het publiek. Ik heb heel de serie en ik ben een fan, maar ik ga het idee van de film niet afkraken to tik het geheel heb gezien.
korenbloem02
Op YouTube zijn 2 vechtscenes gelekt..... VERSCHRIKKELIJK SLECHT.
heb je misschien een linkje?
deTuinman
Nonsens. De trailer laat vrijwel altijd het beste uit de film zien om bezoekers te trekken.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video