Komodo (1999)
Geregisseerd door: Michael Lantieri
Met onder meer: Jill Hennessy, Billy Burke en Kevin Zegers
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Komodo
"Welcome to the bottom of the food chain."
Bij een experiment worden op een klein eilandje een aantal genetisch gemanipuleerde eieren van komodovaranen geplaatst. De dieren blijken echter goed in staat te overleven en vallen een gezin aan dat op het eiland woont, waarvan alleen de zoon Patrick overleeft. Om van het daarbij opgelopen trauma af te komen, keert hij jaren later terug naar zijn geboorteplaats, waar hij al spoedig zelf aangevallen wordt door komodovaranen.
Patrick Connally
Mr. Connally
Mrs. Connally
Patrick's Grandmother
Tomaszz
ik vind dit een heerlijk film, het verhaal is misschien erg simpel maar de special effects zijn toch fantastisch voor zo'n film, de regisseur is overigens de man achter de special effects van Jurassic Park, vandaar)
ThaMovieVoter
De film begint goed maar eindigd slecht.
Gewoon té standaard.
2,5.
SOLDIERS89
ik vind het niet echt bij een horror film passen en zo goed was die niet.
alleen een beetje spannend en mooie hagedissen.
nickvanzutphen
Welk dier is nog niet genetisch gemanipuleerd geweest in een film?
effecten waren mooi maar daar houdt het eigenlijk ook wel bij op bij deze film.
JurassicPark
een 2,5. tsja er valt niet veel te zeggen
Wtf, wat zien mijn ogen nou
special effects van jurassic park ja m'n reet.
psycholamp
- 1960 berichten
Een hele mooie felrealistische film over het leven van de Komodo-varaan. Ik kon niet eens zien dat er CGI aan te pas was gekomen, dat hoorde ik later. Deze film is volgens mij gebasseerd op waargebeurde feiten. Prachtig!
Of nee..
Zwaar klote!
Minotaures
Moet deze nog zien, en nee ik ga hem niet kopen/huren. Na the Curse of the Komodo te hebben gezien, ben ik echt niet van plan 1 cent te besteden aan deze film. Hopelijk komt ie op tv zodat ik weer kan lachen
jwpriemis
Vond hem wel spannend, maar dat komt ook vooral omdat ik deze WINTER, naar Indonesie ga naar een plek waar deze "beestjes" ook rondlopen
veel beter als curse of the komodo's
acteren en verhaal slaat beter aan.
3,0 sterren
ddragon1690
Geen Topper maar zeker een leuk tussendoortje dat zeker niet verveeld.
Colombo
Gister gezien, en ik moet zeggen een barslechte film.
Hagerdissen bewogen niet helemaal soepel.
Goedkope troep
stephan73
The Curse of the Komodo was aan tenenkrommend, maar deze is nog slechter. Waar Curse nog gemaakt was door Jim Wynorski (behoorlijk bekend pulpregisseur) is dit gewoon helemaal niets.
Geen goede acteurs, slechte effecten, saai en gewoon slecht geregisseerd.
guylopez93
Geen goede acteurs, slechte effecten, saai en gewoon slecht geregisseerd.
The Curse of the Komodo vond ik anders nog slechter die komodovaranen waren daar veel nepper dan in deze film maar deze is ook slecht hoor
eltorro
Ik had een hele slechte film verwacht maar het viel naar mijn idee allemaal wel mee. De komodo 's waren gelukkig niet zo groot als in ''The curse of the komodo''. Het einde was dan wel om te janken. Maar toch nog 3* van mij.
rocco101
leuke hagedissenfilm
Ik dacht dat het een olifant was!
glimmerman2000
Jammer dat de score's bij deze film erg laag zijn uitgevallen, daar ik er zeer van genoten heb.De komodovaranen zagen er schrikbarend eng uit, en ook de spanning in de hele film was aanwezig.Ook een prachtige locatie.Het acteerwerk liet wat te wensen over, dat wel...Maar Billy Burke krikte het toch enigzins weer wat op wat het acteergehalte betreft.
Nee echt niks mis met deze horror....leuke wegkijker!, met een geweldige sfeer:)
nightbreed
Oooo, wat moest ik lachen bij de laatste paar scenes, wanneer ze met hun drietjes door die straat lopen. Dat is de slechtste scene in de filmgeschiedenis die ik me kan herinneren. Dat acteerwerk...
En dan de allerlaatste scene, mijn god, wat was dat slecht zeg.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Vriendelijke flauwekul die me beter beviel dan ik op voorhand verwacht had. De aanwezigheid van een goede kindacteur als Kevin Zegers zorgde op zijn minst dat de film mijn interesse kreeg doordat het minder cliché was dan de openingsscènes met boze wetenschapper / CEO en het idee van een PTSS vond ik leuk gevonden. Kabbelt soms wat voort zonder dat er al te veel gebeurt maar de cast - ook Billy Burke - doet het leuk en ik vond de monsters er verrassend goed uitzien,. Beter dan gemiddeld.

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij