• 9.373.651 stemmen

Met onder meer: Marianne Sägebrecht, CCH Pounder en Jack Palance

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 17 november 1988

Plot Out of Rosenheim

"Off Route 66 between Vegas and nowhere a little magic's going on..."

Een vrouw blijft achter bij een cafeetje in de woestijn bij Las Vegas. Ze wordt aanvankelijk met argusogen bekeken maar ze weet de sfeer tussen de mensen te verbeteren en ze wordt geliefd bij alle aanwezigen.

Sympathieke film met een origineel doch eenvoudig plot.

Marianne Sägebrecht is een aparte verschijning... Zij verandert van min of meer ongewenste gast naar meest geliefde gast.

Mooie locaties en tot op zekere hoogte ook best sfeervol.

Vermakelijke film, die naar het einde toe net wat te lang voortkabbelt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Director's Cut

Goed voor een keertje. Droefgeestige en minimalistische film over een Duitse vrouw die het vuile ingedommelde Bagdad Cafe nieuw leven inblaast. Maar voor de gekwetste Jasmin betekent dit ook het terugvinden van een nieuwe thuis waar ze opnieuw gelukkig kan zijn. Het wordt allemaal gekleurd met maffe personages, zoals de bittere eigenares (irritante rol van Pounder) de sheriff, die kan meedingen voor prijs van leukste haartooi, en de lokale bohemien (Palance) die een boontje voor Rubensiaanse types met Boeddha-uitstraling heeft.

Het duurt wel erg lang voor de film eindelijk van start wil gaan maar eens de stemmingen wisselen wordt de sfeer iets meer hartverwarmend en vrolijk. Ik vond het net in het begin iets te lang voortkabbelen. Calling you vind ik maar een zeurplaat, wat meer variatie in de soundtrack was meer dan welkom geweest.

avatar van BBarbie

BBarbie

Geinige film over een gestrande toeriste, die een uitgewoond chauffeurscafé in de Mojave woestijn nieuw leven inblaast. Had best wat compacter mogen zijn. Geen topper, maar toch wel leuk voor een keer.