Het Verlangen (2017)
Genre: Komedie
Nederland
Geregisseerd door: Joram Lürsen
Met onder meer: Chantal Janzen, Gijs Naber en Alex Klaasen
IMDb beoordeling: 5,9 (605)
Gesproken taal: Nederlands
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Het Verlangen
Als de onontwikkelde Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn, directeurs van een noodlijdende familie-uitgeverij, direct mogelijkheden. Met het oog op de media laten ze haar van rol wisselen met de stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning.
Brigitte Hooijmakers
Nienke Goudemondt
Jeanne van Schaik
Aaron Golsteijn
André
Vanaf 16 februari 2017 in de bioscoop (September Film)
EDIT: release verplaatst naar 30 maart 2017
jarno1975 (moderator series)
Mishnicole
Mijn collega viel in slaap en moesten wij, de overige 4, helaas blijven zitten.
Langzaam en niet 1 moment hard gelachen (anders was collega wel wakker geworden en waren wij waarschijnlijk gegaan). Alle 5 waren wij het een keer met elkaar eens "dit was een saaie film".
pierre18
Viel niet tegen, sterker nog, deze film had wel wat sterke punten. Laat ik beginnen bij het geluid. He he eindelijk was eens echt elk woord te verstaan. Hoe vaak is dit wel niet anders geweest in andere Nederlandse films. .De acteerprestaties zijn meer dan goed te noemen. Jelka zet weer een ijzersterke rol neer en van Bram vdr Vlugt en Anne Wil Blankers acteren zoals we dat al jaren gewend zijn, sus gewoon uitstekend. Maar ook de rest speelt prima en zet hun eigen rol prima neer. Het uitgangspunt van de film is leuk, maar begint naar verloop van tijd aan kracht in te boeten. Waar deze film voor mij in uitblinkt zijn die kleine bewegingen, opmerkingen, fratsen, blikken, en wendingen aan het eind van vele scenes. Dat schrijf ik op het conto van de regisseur, zeer goed over na gedacht. De film pretendeert niets en dat maakt dat deze sympathiek overkomt en lekker wegkijkt.
De beelden zijn prima geschoten en de montage is vlot en onderhoudend.
Tot slot, jammer dat Cynthia Abma niet meer met het andere boek kon doen....
bart007bond
Sympathieke film.
Eindelijk eens geen zoete romantische komedie, op 1 of 2 minuten na.
Aardige twists.
Chantal ziet er leuk uit, maar Jelka is echt giga aantrekkelijk
Leuker dan Chantal.
Leuke film en gelukkig geen onderbroekenlol.
Flat Eric
Best aardig.
Leuk uitgangspunt om met een slimme marketingtruc een paar mensen succes te laten hebben en uiteindelijk voelt dat dan toch niet goed zodat er min of meer ellende van komt.
Vlot verhaal, redelijk geacteerd en met een goed gekozen ontknoping.
Het GTST-gehalte waar ik bij NL films altijd zo'n bloedhekel aan heb was gelukkig minimaal door de aanwezigheid van gevestigde acteurs.
Enige minpunt was Chantal Jansen. Met een wel erg geoefend nep Amsterdams accent was het pijnlijk om aan te horen. Jammer.
Black Math
In het vliegtuig gekeken. Genoeg kwaliteitsfilms in het aanbod, maar die kijk ik liever op een groter scherm en dan is een film als deze best geschikt voor de gelegenheid.
De film heeft natuurlijk weinig om het lijf, zowel qua inhoud als qua filmisch gehalte, en veel meer valt er ook niet over te zeggen. Veel cameo's van BN'ers, die blijkbaar elke gelegenheid aangrijpen om hun ijdelheid te strelen. Toch is de film ook weer niet een absolute ramp, want het uitgangspunt is best grappig, en Jansen zet overtuigend een domme bimbo neer, waardoor het allemaal wel vlotjes wegkijkt. 1,5*.
missl
Wat zit Naber slecht in zijn rol zeg, verder word ik een beetje flauw van dat constante verbeteren als iemand iets zegt. (Terwijl als en dan tegenwoordig niet meer uit maakt) nou ja, niet boeiend.
Afgekeken alleen al door een verrukkelijke Chantal Janzen
93.9
Chantal Janzen.... over het paard getilde pre-Linda. Hoe meer men zegt dat ze goed, hoe meer ze het nog gaat geloven ook.
bart007bond
Vind haar erg leuk ?.
Gijs naber vind ik 1 van de slechste acteurs.
In penoza 3 was ie goed, maar nu ziet ie er te dom uit met zijn snor .
Vond klaassen wel op dreef.
En jelka is voor mij het hoogtepunt ?
coumi
- 11960 stemmen
Met weinig verwachtingen aan begonnen en wellicht daarom dat het best meeviel. Als Janzen meedoet word ik automatisch wat argwanend. De blonde nimf heeft een abonnement op middelmatige films en speelt zelf vaak erg krampachtig, maar het is een pak van mijn hart om te kunnen stellen dat dit dan verhoudingsgewijs een meesterwerkje is. Kritisch als altijd kun je wel zeggen dat Het Verlangen voor een komedie eigenlijk net wat te ingetogen is, maar ondanks het gebrek aan durf en echte hoogtepunten kijkt deze film toch lekker weg. Voorspelbaar tot en met(raad eens wie elkaar krijgen op het eind?) en dit verhaal is vast en zeker eerder en beter verteld maar Lürsen treft wel geregeld de juiste toon. Hij word daarbij geholpen door de oudere jongeren uit de cast want Blankers, Bolhuis en zeker Van der Vlugt spelen vol overtuiging en met zichtbaar plezier. Kan niet gezegd worden van Klaasen en vooral Naber die wel erg vlak blijven als de beide broers. Chantal krijgt voor haar bijdrage van mij, net als de film in totaliteit, een kleine voldoende. Ze zag er nog nooit zo mooi uit en doet erg haar best maar het 'wat kan die meid goed acteren' komt nog steeds niet over mijn lippen. Had de film trouwens een nog iets hogere beoordeling gegeven, als men die ongeloofwaardige stijlbreuk aan het einde achterwege had gelaten: Om van Brigitte en mevrouw Goudemondt vrouwen met moordneigingen te maken vond ik tamelijk bespottelijk en niet goed passen bij de rest van de film .
blurp194
Beter dan ik gedacht had.
Wel weer wat erg Nederlands in de dictie van de acteurs (echte mensen praten niet zo!) en in de manier van vertellen. Maar dat stoorde me nog niet zo erg. En Janzen met haar bimbo rol ging ook nog vrij goed. Sterker, ik dacht bijna dat dit dan een van de weinige uitzonderingen zou worden - een Nederlandse film die ik kijkbaar vind.
Maar de voiceover in de laatste minuut en het volstrekt stompzinnige einde draaien die hoop wel de nek om. Verschrikkelijk, wat slecht.
schumacher
2 punten omwille vd mooie dame , de film zelf was niet mijn ding.
Is natuurlijk niet bepaald een hoogstaande arthouse of zo, maar een klein, eenvoudig en enorm voorspelbaar verhaaltje.
Maar eerlijk is eerlijk, het is best aardig gedaan en de film pretendeert nooit meer te zijn dan het is.
Aapje81
Bijzonder sympathieke film die tot in de kleinste bijrol prima is uitgewerkt. Het scenario is leuk en interessant genoeg en de personages zijn cliché maar wel vertederend. De beoordeling van deze film valt of staat met de beleving over Chantal Janzen.
Zelf vond ik dat ze het erg leuk deed maar als je een hekel hebt aan Chantal Janzen dan hoef je hier niet aan te beginnen. Verder moet gezegd worden dat het einde nog best verrassend was en dat Gijs Naber steeds een beetje beter gaat acteren.
Boven verwachting
Goed
BBarbie
Matige komedie met te weinig humor en te veel drama. Ik vind de “Alles is…"-films van Joram Lürsen best leuk. Deze is helaas een stuk minder met een nogal suf verhaal, dat onnodig lang uitgerekt wordt. Het acteerwerk is niet om over naar huis te schrijven.
Ste*
- 1995 berichten
Echt wtf. Wat een vreemd script heeft deze film.
Op zich is het best vermakelijk om te kijken doordat het onderwerp wel aardig is en door de leuke vertolking van Chantal Janzen (die haar accent duidelijk heeft geleend van Britt Dekker), maar verder wordt dit echt hoe langer hoe gammeler.
Die voice-over is al redelijk misplaatst in het geheel, maar dan krijg je in het middenstuk ook nog eens die hele wisselsituatie die veel te lang uitgesmeerd wordt over de speelduur waardoor je eigenlijk heel de tijd zit te kijken naar een film die niet verder komt. En naar het einde toe wordt alles echt een beetje belachelijk. Alsof men echt niet meer wist welke kant het op moest met het scenario. Dat moordplan met die rare kickbokser ging echt nergens over (nee, ook niet binnen het universum van deze film), en dan doet de film daar nog eens een schepje bovenop met de uiteindelijke onthulling van die moeder. Ook de allerlaatste scène is zo vaag als het maar kan en gaat qua 'eindconclusie' echt nergens over. Gekunstelde bende.
Vreemd genoeg heeft het wel 'iets' waardoor je enigszins geamuseerd blijft kijken (het hele stijltje is wel grappig gedaan, DWDD en Boulevard mogen weer eens komen opdraven bijvoorbeeld), waardoor ik het niet superlaag wil beoordelen, maar een wat vreemd filmpje is dit verder wel.
Jammer trouwens dat het boek niet echt is, ben er nu eigenlijk wel benieuwd naar
kleine 2,5*
Earth
Het is enigszins onderhoudend, maar eigenlijk ook niet zo best. De film krijgt een 1,5 en een bonus 0,5 voor Chantal (je kijkt een film met je ogen )
Roger Thornhill
Eigenlijk is er met deze film niet zoveel mis, want met het script kun je veel kanten op, de vertolkingen zijn goed en de twist (de inbreng van de moeder) is heel aardig. Toch wordt het nooit ergens echt goed of spetterend, en de voice-over slaat de film vaak dood: het lijkt wel alsof de eerste versie 120 minuten duurde, en in een poging om het daaropvolgende wegknippen van scènes te maskeren werd er dan maar een voice-over toegevoegd om de onderbroken plotlijntjes weer aan elkaar te naaien. Als er dan ook nog een happy-end met de haren wordt bijgesleept blijf ik uiteindelijk toch met een lichte teleurstelling zitten, en dat is jammer, want op zich vond ik dit best een sympathieke film, en van Gijs Naber ben ik sinds De Heineken ontvoering en vooral Aanmodderfakker eigenlijk wel een fan.
Ebenezer Scrooge
- 2074 berichten
Nog nooit zo hevig naar het einde verlangd als bij deze film. Blije Chantal Janzsen, brr... Een verhaaltje van niks, voorspelbaar, niet grappig, teveel BN'ers.. Next!
BlueJudaskiss (moderator films)
Sympathieke onzin die beter was dan ik had verwacht - net zoals Huisvrouwen Bestaan Niet vorige week trouwens. Chantal Janzen is onweerstaanbaar als altijd en krijgt prima tegenspel van de - hoewel wat ingehouden - Gijs Naber, de altijd wondermooie Van der Vlugt en Blankers, en Bolhuis in een toch wat ondergewaardeerde rol. Leuke sneren naar het literaire wereldje ook. Niets verheffends, maar voor een vlot anderhalf uurtje absoluut de moeite waard.
Simon Smith (crew films)
Totaal overbodige voiceover verpest de film een beetje. Verder kijkt t prima weg, al zou er meer te lachen kunnen zijn.
Superboy
We hebben ons redelijk goed vermaakt ! Voor een komedie had de grapdichtheid hoger gemogen
cantforgetyou
Best een leuke film. Verhaal is grappig verzonnen. Iedereen speelt uitstekend. Fijn om te zien dat Alex Klaasen geen 'over de top nicht speelt, maar gewoon een normale homo neerzet.
Chantal Janzen doet ook goed haar best. Het accent had van mij niet gehoeven. Gijs Naber speelt ook deze keer weer sterk. Leukste rol is toch wel van Anne-Will Blankers. Heerlijke vrouw om naar te kijken en luisteren.
Filmreiziger
Chantal viel niet tegen en draagt uiteindelijk de hele film voor mij. Met haar wat geforceerde nep accent (waarom doen filmmakers dat toch???) kreeg ik associaties met de rol van Tatjana Šimić in de eerste Flodder film. Verder acteert de cast als een typische Nederlandse 13 in een dozijn film alsof ze in een toneelstuk spelen (perfect ingestudeerde dialogen die aanvoelen als perfect ingestudeerde dialogen). Daar was de film bij mij nog met 3 sterren mee weggekomen, ware het niet dat het verhaal gewoon écht te dun is om 1,5 uur mee te vullen. Zeker de eerste helft duurt te lang en er gebeurt te weinig. Of eigenlijk: helemaal niets. Ik snap dat je de film niet onder de 90 minuten wil laten duren (wie gaat er dan nog een bioscoopkaartje voor kopen), maar dan waren er toch betere oplossingen te bedenken door wat extra verhaallijnen te introduceren of verder uit te werken. De 2e helft is duidelijk beter. Jammer van de volstrekt overbodige voice over en het tenenkrommend slechte einde. Het genre 'komedie' moet je overigens niet te serieus nemen. Het is een luchtige onderhoudende film waar je bij kunt glimlachen. Verwacht geen film waarbij je de buren zult wakker lachen. De titel van het boek 'Het Verlangen' is wel briljant gekozen en slaat perfect terug op beide hoofdpersonen. En de twist rondom de bibliothecaresse is ook geniaal gevonden. Maar dit alles kan de film helaas niet naar een voldoende redden. Prima tijdverdrijf als je zin hebt in een luchtige Nederlandstalige film als je uitgeput op de bank wil ploffen naar een lange werkweek, als de tijd op het vliegveld moet doden of als je gewoon zin hebt om 1,5 uur naar Chantal te kijken. Twee sterren.
Bloedstollende actiefilm 'Kong: Skull Island' keert deze week terug naar Netflix
Eerste beelden nieuwe horrorfilm 'Until Dawn' lijken eigen draai te geven aan videospel
Massaal gestreamd: vermakelijke actiekomedie 'Back in Action’ met Cameron Diaz staat meteen bovenaan de Netflix-lijsten
Werkloze acteurs voeren Shakespeare op in gewelddadige game, 'Mr. K' is aangekocht door Amerikaanse distributeur | MovieMeter Recap
De Groeten van Mike!
Familie / Drama, 2012