Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Christian Alvart
Met onder meer: Renée Zellweger, Jodelle Ferland en Ian McShane
Releasedatum: 18 maart 2010
Plot Case 39
"Some cases should never be opened."
Emily Jenkins is een sociaal werkster voor families met problemen. Ze heeft allerhande soorten van ellende wel gezien, maar haar ontmoeting met de 10-jarige Lilith is wel erg bijzonder. Het meisje wordt mishandeld door haar ouders en Emily is bang dat ze haar zullen vermoorden. Emily probeert van alles om het meisje uit huis te plaatsen en neemt haar ondertussen zelf in huis, maar na verloop van tijd ontdekt Emily dat de zaak wellicht iets gecompliceerder ligt.
Emily Jenkins
Nancy
Diego
Javier
lotteke_ik
Dat kind is echt heel eng en raar. Goede spanning. Gewoon echt creepy.
Aapje81
Op zich een hele aardige film ware het niet dat Renee Zellweger hier in rondloopt. De meest waardeloze actrice van dit moment weet ook deze film weer vakkundig om zeep te helpen. Het zal wel aan mij liggen maar ik moet haar eerste goede acteerprestatie nog zien. Jammer van de rest.
Doorsnee
_Moonwalker
Doorsnee
Misschien eens "cold mountain" gaan zien? Daar heeft ze namelijk een oscar voor gewonnen. Heb ik persoonlijk ook nog niet gezien, maar ik vind haar in tegenstelling tot jou helemaal niet slecht acteren. Vond haar juist een erg sterke rol neerzetten.
Smaken verschillen nou eenmaal.
Mambanda
Opzich geen heel ongeslaagde film van Alvart, maar Case 39 doet mij te veel denken aan Orphan. De film heeft nauwelijks een introductie, en als kijker word je meteen in het diepe gegooid. Zellweger acteert ongelooflijk onvolwassen en irritant, en ook het meisje weet op mij niet heel veel indruk te maken. Ik had er niet veel van verwacht, maar toch niet onaardig.
2,5 *
*film fan*
Meer een spannende thriller.
Wel een aardige film!
Ook leuk dat Renée een serieuze kant heeft qua acteren
Shar
Goeie film! Heb er van genoten. Vond Rene helemáál niet slecht acteren. Geen spijt van!
Nickske1912
Behoorlijk scary!
Lekkere wegkijkfilm wel. Al had ik in het begin al wel een sterk vermoeden waar het op uit zou lopen.
Simoensk
Ik ging wel mee in de film, wat zeer goed is. Film is spannend en eng, maar bij het einde had ik wat m'n twijfels. Ik vond de acteer prestaties zeker niet ondermaats. Het heeft wel wat weg van
Orphan die toch wel nog een pak beter is. Maar het is zeker wel een aanrader om eens te zien.
*3 verdiend
puckb96
Klint spannend. Maar is het nou een horror of thriller?
GuyB
Het meest misselijkmakende aan de film is de kop van Zellweger, dan pas het thrillergedeelte.
Haar acteren is niet geheel slecht maar gewoon een lelijk vrouwmens. De film kleurt netjes binnen de lijntjes en bezorgt je wel wat rillingen maar slaap ga je er niet voor laten. Alles netjes gedoseert.
Gelukkig dat ik de beschrijving op voorhand niet gelezen heb, haalt altijd de verrassingsfactor naar beneden.
Redelijke film.
boozebelly
- 1908 stemmen
Een tijdje geleden bekeken en ik weet nog wel dat de film mij niet heeft verveeld doordat er een gezonde dosis spanning aanwezig is om te blijven boeien.
Toch heerst er een gevoel dat je alles al eens eerder hebt gezien en zoals zo vaak gezegd hier is Zellweger met haar dadelmondje toch ook wel een mankement aan de film. Ze is gewoon te monotoon qua gezichtsuitdrukkingen en wekt soms wat ergernis op.
Met een andere actrice in de hoofdrol had ik wel een voldoende gegeven.
Te doen voor een keertje. 2,5*
SlasherMovieMan
Zullen we Case 39 heropenen of blijft het een onopgeloste zaak?
Het werd eens tijd... Het meest demonische kind dat er is: Case 39. De film moest eigenlijk al zijn uitgebracht in 2006. Zijn de studio's compleet gek geworden? Breng films gewoon uit en gooi ze niet op een lopende band en blijven denken van: ohhh... ooit wordt ie er wel afgehaald. Want wat ze deden met Trick 'r Treat was zo oneerlijk. In plaats van een bioscooprelease geven ze de film een waardeloze direct-to-dvd release. In Case 39 hebben we een all-star cast zoals Renée Zellweger en Bradley Cooper maar ik bedoel: zulke films bevatten geen verhaal en verdienen dan tenminste nog een direct-to-dvd release maar toch is deze film in de bios verschenen. Zoals ik al zei de acteurs/actrices zijn Renée Zellweger, Bradley Cooper en dat enge meisje van Silent Hill en het verteld het verhaal van een sociaal werkster die te maken krijgt met een zaak waarbij een misbruikt kind bij betrokken is (de ouders probeerde het kind zelfs te vermoorden!) en de werkster voelt zich emotioneel betrokken bij de kleine meid dus laat ze die kleine meid bij haar intrekken en dan komt de emotionele connectie maar dit is een horrorfilm. Er moet wel iets meer in gebeuren! En dan komt het zo van: ik heb deze film al ooit eerder gezien. Welke was het ook al weer? Oh ja... Orphan! Eigenlijk was Case 39 eerder gemaakt dan Orphan dus oké, ik mats deze film! Maar de volgende die moet eraan geloven, want Orphan was een geweldige film! Maar ik kan je eerlijk zeggen: je mist niet veel bij deze film. Er is niks echt speciaals aan. Misschien is het dan een oké film met een aantal thrills erin maar helaas een snel tempo, af en toe saai, het is ook kort (persoonlijke mening), ik bedoel en ik vond het redelijk genietbaar maar op het einde van de maand ben je het allang weer vergeten (to be honest!) Maar ik denk dat het probleem is dat de film af en toe een beetje voorspelbaar is en het einde is nogal overhaast. Maar het goeie aan deze film is het stijlvolle en vlotte regisseurwerk. En de cast maakt ook veel goed, waardoor het redelijk genietbaar blijft. Maar toch geef ik deze film 3 sterren! En nu nog een tip aan de studio's: BRENG THE POUGHKEEPSIE TAPES UIT!!!!!!
u.alreadyknow
Het einde van de film is het enige dat ik een klein beetje teleurstellend vond. Jammer dat het zo een happy end is. Sowieso een beetje vreemd dat je een demoon zomaar kan verdrinken. Gelukkig heb ik ook het alternatieve einde bekeken en dat vond ik al een stuk beter. In het alternatieve einde worden Lilith en Emily gered. Lilith komt bij een pleeggezin terecht en Emily wordt vastgezet in een instelling/gevangenis. Moest ik de regisseur zijn, dan had ik het nog anders opgelost. Ik zou na de brand ermee stoppen op het moment dat Lilith weer naast Emily staat. Dat zou een ideaal duister en mysterieus einde zijn.
Ik heb de film vorig jaar in de bioscoop gezien tijdens een horror night, waarbij we 4 enge films achter elkaar bekeken.
Voor zover ik het me herinner, ging het einde zoals jij beschrijft wat je het ideale einde zou vinden, maar ik weet het niet meer zeker! Op het einde dacht ik dat ze dood was maar ineens stond ze weer voor Emily's neus, volgens mij!
De film was net op Film1 en ik zag een stukje er van, maar ik durf het niet af te kijken want dan ben ik weer 3 dagen bang!
Van mij krijgt de film een 4* Ik vond hem heel goed
Psolitsa
Een lelijk vrouwmens?
smaken verschillen zullen we maar zeggen.
Zou wat zijn, als het acteervak alleen voor "mooie" mensen zou zijn.
xDauNx
Goeie horror, af en toe eng maar geen slape loze nagten een 3,5 voor my voor dat enge kind en goede acteerwerk
komerad
Geen topper, zeker niet slecht. Film weet het verhaal en de spanning zeer goed op te bouwen. Bij momenten beetje voorspelbaar maar niet tot in detail. Goed kijkplezier voor wie een demonenfilm lust maar leg de lat niet te hoog
clockwork72
Minder als Orphan, verhaal is echt filterdun. Irritant kind ook zeg. Neemt niet weg dat ik me er nog best mee heb vermaakt.
thuisteler
Aardige film, leuke rol van Renee Zellweger. Weer eens wat anders dan die mierezoete komedies..
kauwstaaf
Oke. Ik heb deze gezien... maar was het weer vergeten totdat ik de recensies erop na las. Renee ziet er niet meer zo schattig uit als vroeger (heeft ze dezelfde lelijke facelift gehad als Linda de Mol?). Ik snap waarom men haar irritant vind, omdat ze kinderlijk is/speelt. Zelf vind ik het kinderlijke heerlijk en zie dit ook graag bij Georgina en andere actrices.
De film zelf kijkt lekker weg, maar blijft niets van hangen. Het is allemaal een beetje voorspelbaar. Vergelijking met Orphan is ver gezocht, anders trek ik er De Reddertjes en Annie bij
Absoluut leuk om één keertje gezien te hebben. Regenachtige dag, zakje chips, vriendin naast je. Je moet absoluut met een vrouw ernaar kijken.
MoviefreakRob
Gisteren bekeken... heel eng is de film nou ook weer niet.
Er zaten wel goede schrikmomenten bij! De film doet me ook een beetje aan Orphan denken.
3,0
rox91
Een sterke film met een goed verhaal erin. Het acteerwerk komt ook realistisch over behalve dat geval met die auto die in het water beland, wanneer Lillith een soort van monster wordt.
Aardige film waarin een meisje, dat mishandeld wordt door haar ouders, opgevangen wordt door een maatschappelijk medewerkster. Na een vrij sterk begin wordt het verhaal een stuk clichématiger (zoals wanneer niemand het hoofdpersonage gelooft als ze zegt dat er wat mis is met het kind). Ook is het al snel duidelijk dat de ouders het kind niet voor niks probeerden te vermoorden. Maar de film is zeker wel onderhoudend. En Renée Zellweger doet het niet slecht in een a-typische rol voor haar. Ook de jonge Jodelle Ferland is meer dan overtuigend in de rol van het meisje.
steefke
Zeer goede en mooie film. Ik vond hem toch ergens onrealistisch. Ik ben zelf maatschappelijk assistent en het is ONMOGELIJK om als 'pleegouder' goedgekeurd te worden vanuit dit beroep. Dat vond ik wel een raar aspect... Of sommige feiten nu waargebeurd of niet zijn, de film kan er de spanning zeker inhouden.
Renee Zellweger is wel niet echt goed voor de rol die ze speelt. Daarin hadden ze beter jodie foster of sandra bullock kunnen zetten.
movie-edje
Niet echt een redelijk vermaak.
De film begint erg belovend, maar het verhaal wordt steends meer ongeloofwaardiger.
Het meisje wordt meer irritanter dan bedreigend voor mijn gevoel!
sorry..............ik heb niks met deze film!
AmazingPP
Een verrassend goede horror/thriller. Heel langzaam vouwt voor je ogen het verhaal van deze film open en hield daarbij mij gekluisterd aan de buis. Zellweger zet zeker een goede rol neer, maar soms vond ik haar stem iets te "iel" voor deze rol, iets te lief. Ferland zet haar rol echter perfect neer en zeker als je op haar gezicht let zul je die mening met me delen. ZIj was echt gewoonweg eng te noemen. De scene met de wespen gaat wat mij betreft verder als de meeste "klassieke" scene van de film. Die zal ik niet snel vergeten, gatver! 4 *
Spookje
Prima thriller die me boeide, omdat ik heel veel van dit soort films ken en ook doorheb, was ie voor mij soms een beetje voorspelbaar.. De mooie Jodelle Ferland steelt de show met haar acteerwerk, erg onschuldig en mysterieus tegelijk..Erg knap gedaan...Zellweger bleef ook prima overeind, ondanks dat ik toch een paar keer moest denken aan Bridget Jones Diary, blijft toch vreemd om haar in een andere rol te zien
Montorsi
Doordeweeks.
Kon er maar niet warm voor lopen, teveel standaard horrorgebeuren met schrikmomenten die alleen werken omdat je er voor op je hoede bent (je weet nl. dat het een horrorfilm is). Zeker in het begin was dat heel erg. De trailer ooit eens gezien, en dat was ook niet zo'n goed idee achteraf. Je kent het verhaal namelijk gewoon al, zeker het eerste stuk is gewoon letterlijk uit de trailer te halen. Aardig dommige scenes ook, Zellweger wil dat kindje eerst niet in huis nemen, daarna shot van haar met een kopje thee op de bank (zie de omslag), om vervolgens dat kind gewoon op te halen. Je vraagt je soms af waarom die Hollywood scriptschrijvers een loonsverhoging eisten een paar jaar terug, niet omdat ze nou zulke briljante dingen afleveren.
Verder vrij schrijnend om te zien hoe dat meisje haar oudere tegenspeelster volledig wegspeelde. Zellweger en Cooper waren matig en op de automatische piloot bezig (of zouden ze echt niet beter kunnen), Ferland was daadwerkelijk best creepy zo nu en dan. Eigenlijk het enige wat nog de moeite waard was als zo alles wel vast lag, want als de clou er al snel doorheen is gejast biedt de film barweinig interessants meer.
Eerste uurtje was wel aardig, de klad kwam er aardig snel in. Al waren sommige scenes, met die insecten bijv nog wel de moeite waard.
Halcyon
Standaard horrorfilm over een "evil child" dat haar pleegmoeder terroriseert. Geen al te origineel idee dus, al kan ik dit subgenre op zich wel waarderen. Deze schoot echter op alle vlakken te kort, maar vooral van het kind gaat te weinig dreiging uit. En dat is nu eenmaal een vereiste wil je met dit soort films succes oogsten. Nee, dan kijk ik liever nog een keertje The Omen of het recente Orphan.
Edit: ik zie net dat mijn mening als 39ste werd aangevinkt. Tum-tum-tuuuum.....

Eerder dit jaar een Netflix-hit: 'Case 39' verdwijnt binnenkort uit het aanbod

Horrorfilm 'Case 39' met Bradley Cooper wordt goed bekeken op de Nederlandse Netflix

Netflix voegt binnenkort de horrorfilm 'Case 39' toe aan het aanbod

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010

Butterfly on a Wheel
Thriller / Drama, 2007
kindermishandelingdetectiveofficesocial workerbovennatuurlijkmoordmental institutionjeugdgewelddangercityscapedrawnfalling elevatorpier superkrachtpsychologicaldeadlymind and soul