• 9.378.090 stemmen

Geregisseerd door: Christian Alvart

Met onder meer: Renée Zellweger, Jodelle Ferland en Ian McShane

Releasedatum: 18 maart 2010

Plot Case 39

"Some cases should never be opened."

Emily Jenkins is een sociaal werkster voor families met problemen. Ze heeft allerhande soorten van ellende wel gezien, maar haar ontmoeting met de 10-jarige Lilith is wel erg bijzonder. Het meisje wordt mishandeld door haar ouders en Emily is bang dat ze haar zullen vermoorden. Emily probeert van alles om het meisje uit huis te plaatsen en neemt haar ondertussen zelf in huis, maar na verloop van tijd ontdekt Emily dat de zaak wellicht iets gecompliceerder ligt.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Geen originaliteit en een slappe casting. Er klopt maar bar weinig van het verhaal en verrassend is het nooit.

Ondanks dat Lilith een soort duivels gebroed schijnt te zijn, blijft het bovennatuurlijke nog vrij veel op de achtergrond. Nooit word duidelijk wat ze nou werkelijk wel en niet kan. Dit vind ik erg teleurstellend en maakt de finale met de auto in het water wel heel simpel.

Verder heb ik nog een paar vraagjes voor de schrijver van het verhaal; Waarom overleeft Lilith een brandend huis wel, maar een zinkende auto niet? Waarom heeft ze geen telefoon nodig om haar ouders in het gesticht te terroriseren, terwijl ze dat wel nodig heeft bij anderen? Wat was nou exact het doel van het duivelse kind? Wat wou ze bereiken? Waarom schiet de agent zichzelf dood? Fysiek was hij makkelijk in staat om die hond door de kop te schieten ipv zichzelf.

Verder vind ik Zellweger niet overtuigend als maatschappelijk werkster, en Bradley Cooper lijkt absoluut niet capabel als kinderpsychiater.

Dan waren de special effects van de wespenscéne ook nog eens niet heel geweldig, en was de scene met de bus in de regen wel leuk, maar sloeg werkelijkwaar nergens op?

avatar van WanderingStar

WanderingStar

namingway24 schreef:

Eén scène was nog wel erg goed: de film in de badkamer met Cooper en de wespenwas een sterk staaltje van special effects en spanningsopbouw.

Haha zo zie je maar weer dat meningen verschillen.
Ik vond dit juist de allerslechtste, allernepste en meest voorspelbare scène uit de hele film.

Ik ben sowieso echt géén fan van dit genre en ik vind het verbazingwekkend om te zien hoe afgestompt sommige mensen hier zijn.
Ik heb een groot gedeelte van de film met ingehouden adem en opgetrokken schouders zitten kijken.

En ik vond het juist leuk om te zien dat Renée Zellweger eens een andere rol speelde. Ik vond haar helemaal niet ongeloofwaardig (in tegenstelling tot die Cooper kerel).

Okee het is niet echt een origineel verhaal, maar dat weet je voordat je de film gaat kijken (als je dat stukje hierboven leest) al.. Voor een niet-origineel verhaal, vond ik het heel aardig gedaan.

Normaal gesproken zet ik dit soort films al voor de 1e helft uit.
Deze heb ik helemaal uitgekeken.

Die hand uit de achterlamp en dat afgrijselijke muziekje maakten het einde wel een beetje teleurstellend..

avatar van xxL.aura

xxL.aura

Heb de film van het weekend gezien!

Het verhaal is niet echt origineel maar vond dat Jodelle Ferland het goed speelde. Renee Zelweger was ook wel goed al krijg ik nog steeds een 'Bridget Jones' gevoel bij elke film waar ik haar in zie.. Wel leuk om haar eens anders te zien dan lief, verlegen meisje!

Om terug te komen op de film: goeie special effects en schrikmomenten. Vooral de scene waarin de verbrande vrouw in het raampje van de isolatiecel verschijnt en waarin de verbande vrouw uit de kast springt .
De spanning wordt in principe goed opgebouwd al vond ik het einde te langdradig.. Er wordt ruim van te voren verteld hoe het meisje is elkaar zit en hoe ze van haar af moet komen maar er moeten eerst nog 2 mensen dood en een paar schrikmomenten voordat de 'grande finale' daar is. Ook het einde vond ik wat zwak.. een demon die doodgaat door water?! Niet echt erg spectaculair.. Natuurlijk is een kruis door het hart of kwaadaardige spreuken een beetje overdreven maar had toch wat meer spectakel verwacht Bradley Cooper speelt ook leuk.. De scene met het intervieuw met het meisje was ook erg creepy!

Goeie film, Kijken dus!

avatar van people

people

Wacht even ik snap iets niet, *spoiler* hoe hebben die ouders Lillith bijna kunnen vermoorden? Daar was ze precies enorm weerloos... Ook had ze schrik voor haar ouders, of was dat schijn om die maatschappelijk werkster te lokken??

avatar van Poppe

Poppe

Prima horrorfilm!, met een dito soundtrack. De film vond ik ietwat voorspelbaar, maar toch zorgde de film voor een goed aantal schrikmomenten..

Zellweger deed het prima, en ook Jodelle Ferland (Lily) had een paar goede momenten, (de dialoog met de kinderpsycholoog)..

Niks op aan te merken!

avatar van Poppe

Poppe

people schreef:

Haar ouders probeerden haar te vermoorden in haar slaap, iets wat het meisje nauwelijks deed, daarom ook dat je in het begin ook vaak zag dat de ouders op het meisje haar slaapkamer keken. De schrik van haar ouders is indd bedoelt als schijn zodat de maatschappelijk werkster haar in huis zo nemen[/spolier]

TrickySmalls

Verhaal is voorspelbaar als wat, maar ondanks dat toch een aantal schrikmomenten. Juist datgene waarvoor ik graag naar dit soort films kijk.

Verder speelde Zellweger bar slecht, haast irritant.

avatar van hoek

hoek

Echt een goede en spannende film.heb steeeds op het puntje van mijn stoel gezeten,goed acteer werk en is zeker het kijken waard,kreeg echt een hekel aan dat kind haha.

Q Jones

Ik vond het echt een slechte film, ik heb me lopen ergen aan een irritante Zellweger (die meestal wel goede films af levert) ze zette de hele tijd z'n irritant rot stemmetje op, en als ze er dan nog sexy uitzag oke, maar ook dat was niet het geval. Veder was het verhaal bar slecht en niet echt orgineel te noemen. De schrik effecten waren dan misschien nog wel aardig, al waren die op 1 hand te tellen. Houd je van zwake horror films met geen verhaal en slecht acteerwerk, dan is dit de perfecte film voor jou, is dit niet het geval. Dan zou ik deze film skippen

avatar van Elineloves

Elineloves

Geen verhaal, really? Er zat toch wel duidelijk een verhaallijn in deze film hoor. Origineel tsja... Het gegeven is al vaker gebruikt, maar ik vond het toch op een andere manier in beeld gebracht dan ik gewend ben.

Kwestie van smaak, oké... maar om nou te zeggen dat alles slecht was, geloof ik niet zo.

Elineloves schreef:

Ik vond Ian McShane goed spelen maar zijn rol was veel te kort.

avatar van Elineloves

Elineloves

Klinkt voor mij als nog iets wat slecht of minder goed is in jouw ogen...

Is er niks gewoon goed, zonder een 'maar'? Acteerwerk van onze jonge actrice bijvoorbeeld? (Just curious)

Elineloves schreef:

Klinkt voor mij als nog iets wat slecht of minder goed is in jouw ogen...

Ja daar heb je al weer gelijk in de jongste telg speelt wel overtuigend al zie je in haar ogen dat ze af en toen niet snapt wat ze aan het doen is, maar dat valt alleen op als je echt gaat mierenneuken in film. Ik heb hem ook twee keer gezien in de bios want een vriend van mij wou hem nog een keer zien. hahaha Nu heb ik weer een 'maar'

Q Jones schreef:

Zellweger was absoluut een miscast. Maar buiten dat heb ik eigenlijk weinig te klagen. Nadat je in de gaten kreeg hoe de vork in de steel zat, heb ik alleen maar op het puntje van mijn stoel gezeten.

Natuurlijk was het verhaal zo voorspelbaar als wat, maar dat maakte het kijken er niet minder om.

avatar van TimF

TimF

Leuke horrorfilm, die af en toe wat voorspelbaar is. De hoofdrolspeelster is irritant, maar gaandeweg de film vond ik dat ze haar rol goed oppakte. Het kleine meisje speelt heel sterk!

3 sterren!

TrickySmalls schreef:

Het verhaal bevatte te veel gaten en was gewoon niet boeiend kijk dan een andere film met het zelfde thema want dit was gewoon drie keer niks.

Q Jones schreef:

Mwoah, dit zullen we maar afdoen als een meningsverschil.

Als jij mij zou kunnen helpen aan films met hetzelfde thema, zou je mij een groot plezier doen!

avatar van BB1991

BB1991

TrickySmalls schreef:

Mwoah, dit zullen we maar afdoen als een meningsverschil.

*kuch* The Orphan *Kuch*

BB1991 schreef:

*kuch* The Orphan *Kuch*

Ja ok, maar dat is meer een thriller dan een horror lijkt me.

Q Jones

Nee joh, en heb je What lies beneth al gezien.

TrickySmalls

Nee, nou moet ik je wel vertellen dat een zekere vriend mij deze film heeft aanbevolen. Ben erg benieuwd.

Q Jones

Oke die vriend heeft smaak dan, ik las net in de veronica gids dat hij 4 sterren kreeg

avatar van BB1991

BB1991

sinds de veronica 4 sterren voor the wolfman en 3 sterren voor clash of the titans gaf, neem ik dat blad niet meer serieus......

Q Jones

De Wolfman was zo heel slecht nog niet hoor al is 4 sterren wel erg overdreven. Veronica rules en die gaf Case 39 ook maar twee sterren dus een beetje verstand hebben ze wel

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ben je nu echt zo dom als dat je jezelf voor doet

Q Jones

Wat wil je daar mee zeggen

avatar van rep_robert

BB1991 schreef:

Ach ik neem niet alle recensies in de gids serieus, maar vind het wel altijd leuk om doorheen te bladeren. Ze onderbouwen hun mening ook altijd op een goede manier, waardoor ik het sowieso geen onzin waarderingen vindt van hun. Ongeacht hun scores...

Q Jones

Kijk deze man heeft er verstand van

avatar van tevelenco

tevelenco

Een vrij standaard filmpje dat me toch wel wist te boeien.

De film kent geen grote verrassingen maar wordt toch wel goed en sfeervol in beeld gebracht.

En wordt naar het einde behoorlijk spannend.

Ik vond Renee Zellweger een verrassende keuze voor een horrofilm maar heb me niet gestoord aan haar akteerprestaties.

Kortom gewoon een leuke film in zijn genre.

Q Jones

Zelweger was gewoon irritant op zijn zachts gezegd