Meet Dave (2008)
Geregisseerd door: Brian Robbins
Met onder meer: Eddie Murphy, Elizabeth Banks en Gabrielle Union
Releasedatum: 21 augustus 2008
Plot Meet Dave
"There's a whole other world going on inside of him."
Om haar eigen planeet te redden neemt een ruimteschip de levensvorm aan van een man (Eddy Murphy). Problemen doen zich echter voor wanneer er een vrouw (Elizabeth Banks) in het spel komt die het hart van die man verovert. De kapitein van het ruimteschip voorziet hierdoor vele problemen tijdens het redden van zijn eigen planeet.
Dave Ming Chang
Engineer
Mark
Doctor
Snelkookpan
Erg leuke vermakelijke film. Je moet wel van het genre houden. Maar daar buiten gewoon de perfecte komedie.
Mondragon
Sorry hoor, maar ik vind dit toch een van de slechtste films die ik de laatste jaren heb gezien. Werkelijk zeer kinderachtige en domme grapjes die niet eens een grijns op mijn gezicht bracht.
Verspilde tijd als je het mij vraagt. 2 sterren voor de moeite.
SalsaLover
Puur amusement met een origineel en grappig concept.
Een opluchting tussen het opkomend horror geweld van de laatste tijd.
Je komt met een smile op je gezicht uit de cinema
scapolo
Als je van kinderfilms houdt moet je hem kijken, weet niet wat de gemid. leeftijd is van de stemmers maar ik vond zeer kinderlijk.
IcU
Ik had nauwelijks verwachtingen bij deze film, waardoor hij wel leuk uitpakten. Veel afwisseling en alles ging in een aardig tempo. Murphy was wel ok, niet bijzonder. Er zaten wel geslaagde dingetjes in. Leuk voor een keertje.
PKlijnstra
'Meet Dave', is een echte Eddie Murphy film.
Het is een zéér origineel en gewoon goed uitgewerkt concept.
Eddie Murphy is toch altijd een ster in komedie films, zo ook in deze.
Er zitten erg grappige scenes tussen en ook het verhaal is gewoon leuk om te volgen.
Deze film zal bij menig mens in de smaak vallen.
freekoz
Het was geen geweldige film, maar hij was wel leuk!
Origineel verhaal, eerste helft van de film zat flink wat humor in later werd het het wat minder.
Maar de film is absoluut niet zo slecht als men in Amerika beweert.
basta
leuke wegkijker
eerste helft gelachen om de vernieuwende humor en orginaliteit
later voorspelbaar.
al met al toch een leuke film 3.0
J. Clouseau
'
Het is een zéér origineel en gewoon goed uitgewerkt concept.
Origineel? Dat verhaal is één grote ripp-off van dit hilarische filmpje van Alles kan Beter !
PKlijnstra
Was ik niet echt van op de hoogte, desondanks blijft de film gewoon iets voor zichzelf hebben. Waarschijnlijk omdat Eddie Murphy zijn rol ontzettend goed vervuld.
Slynkin
Sorry hoor, maar ik vind dit toch een van de slechtste films die ik de laatste jaren heb gezien..... Werkelijk zeer kinderachtige en domme grapjes die niet eens een grijns op mijn gezicht bracht.
Dat is meestal zo bij zulke familiefilms. Had je vantevoren kunnen weten, right?
Dit is wel duidelijk 1 van de betere in het genre.
Stefman
Ja de meningen blijken nogal verdeeld.
De enige humor die ik had tijdens de film was dat na een half uur de pc op slaapstand sprong (iets wat ik hem niet kwalijk kan nemen).
Ik heb ook verder niet meer de moeite genomen om hem verder af te kijken.
Nee dit is een film denk ik voor echte Murphy fans.
Ik ga ook niet stemmen
happigop
Na alle kritieken hier vond ik het zeer de moeite waard om deze film te bekijken. Alhoewel het geheel in een modern jasje is gestoken zou je deze film eigenlijk moeten bekijken met de oudere films van Murphy in je gedachten. In het begin van deze film kan ik me vinden in de kritieken die zeggen dat Murphy wat hoog van de toren blaast maar naarmate de film vordert werd ik meer en meer gegrepen door het totaal. Verder niet te veel nadenken en je laten leiden door de film dan wordt hij toch behoorlijk amusant. Uiteindelijk toch een vermakelijke film.
syno
Dit is na een paar flops toch weer 1 van de betere films van eddy murphy!
Welke flops zijn die dan?
Pluto Nash vind ik zelf.
N_SANE
Tjah, film bevat veel flauwe humor en is op bepaalde momenten zeer kinderachtig. Toch heeft het me kunnen vermaken gezien het verhaal, de sfeer en een leuk einde.
Maar deze film is niet voor herhaling vatbaar!
kwakie08
ik heb er stiekem toch wel om moeten lachen...best vermakelijke film. Het verhaal gaat eigenlijk bijna nergens over maar de humor (apart, je moet er van houden) beviel me wel
notorious_kim
voor mij heeft eddy murphy zijn beste gehad, ik vind hem niet meer grappig.
Anjin
Heb eigenlijk nergens om gelachen.
Achterhaalde humor van de onderste plank.
Leuk om een keer gezien te hebben maar that's it.
Geen verrassingsfilm
grovonion
Eerste half-uur heb ik wel degelijk gelachen. Daarna is het standard-kost. Standaard vermaak is echter nog steeds beter dan speciale prut.
JooGee
Wat een melige film. Flauw, afgezaagd.
Vroeger (lang geleden) was Mrphy leuk, maar deze film.
Laat maar
GGG
Geweldige leuke film! Iedereen waarmee we waren gegaan lagen krom van het lachen. Een aanrader voor mensen met humor...
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Leuke film van Eddy. Beetje voor de kids maar toch heb ik me wel vermaakt.
Horrordude
wat hebben we hard gelaggen
hele leuke film met een aantal zeer leuke grappen.
Katharina
Ik heb ook enorm moeten lachen aan het begin, en verder was de film okay. Ik mag Murphy absoluut niet, maar wat kan hij acteren...
finalman
heh??? hier 3,25 op 5 ipv 3,5 op 10 op imdb? Gekker moet het niet worden zeg
Maar ja, ik weiger deze film te zien want ik hou absoluut niet van den Eddie.
alec
Gewoon een leuke comedy. De special effects waren soms simpel maar kwamen wel goed over. Het verhaal is prima, Murphy speelt voor de verandering eens niet zoveel verschillende rollen tegelijk zodat hij puur als 'zichzelf' ouderwets kon uitleven.
Een *3.5
johnrambo
Originele en grappige film die in mijn ogen meer geschikt is als kinderfilm.
De inmiddels 47-jarige Eddie Murphy speelt zoals we van hem gewend zijn een goede rol.
Het ging eigenlijk nergens over, maar ik vond hem tot en met de laatste minuut boeiend genoeg.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Karol, un Uomo Diventato Papa
Drama, 2005