• 9.372.468 stemmen

Les Rivières Pourpres (2000)

Thriller | 105 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: The Crimson Rivers

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz

Met onder meer: Jean Reno, Vincent Cassel en Nadia Farès

Gesproken taal: Frans

Plot Les Rivières Pourpres

"Evil rises to new heights."

Er wordt een lijk gevonden dat op een nogal vreemde wijze is vermoord en toegetakeld, hangend aan een berg. Dit voorval zorgt ervoor dat de politieagent Pierre Niemans (Jean Reno) uit Parijs overgeplaatst wordt naar het kleine stadje waar dit gebeurd is, om op onderzoek uit te gaan.

Pierre Niemans

Max Kerkerian

Fanny Ferreira

Sister Andrée

Captain Dahmane

Dr. Bernard Chernezé

Homme à la station service

avatar van Etienne U

Etienne U

We hadden in de videotheek een prive cassette binnen gekregen! Wel jammer dat je dus de hele tijd z'on teller boven in beeld heb staan maar gelukkig werd de film er niet minder door. Dit is weer eens een van de bettere thrillers die ik de afgelopen tijd gezien heb. Reno speelt weer de normale droogkloot en zijn mede politie speler doet het ook wel goed........verhaal vond ik zeker wel interresant.....alleen er zijn er natuurlijk al vele van gemaakt. 3,5 ster

avatar van Jordy

Jordy

De film is de zoveelste Se7en-kopie, en zeker niet de beste. Een paar mooie scenes en een leuke opbouw van de eerste helft van de film maken 'm nog wel redelijk te kijken. Naar het einde toe wordt het echter allemaal erg cliché, en nog eens erg verwarrend ook... 2 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Vond het wel een amusante film, beetje voorspelbaar maar goed ik heb ook zoveel films gezien .

avatar van Jordy

Jordy

wat ik wel erg komisch vond was die vechtscene met Tekken (ofzo, kan ook een andere vechtspel zijn) op de achtergrond...

*FIGHT*

*ROUND TWO*

enz.. erg geestig

avatar van Flexje

Flexje

Het was inderdaad een se7en kloon, alleen in een iets ander jasje. De sfeer is niet zo donker en af en toe een beetje humor zodat het allemaal wat frisser overkomt. Best vermakelijk.

avatar van Flexje

Flexje

nouja..sommige scene waren niet bepaalt "fris"..zo gauw de film begonnen is snap je wel wat ik bedoel.

avatar van gotti

Niet echt al te goed verhaal, maar toch aardig vermakelijk.

avatar van ichi

ichi

Hier had ik veel van verwacht, viel me een beetje tegen, Cassel en Reno waren OK. Maar dat martial arts gevecht van Cassel viel bij mij helemaal verkeerd. Wat wil deze film? Van alles wat in is een graantje mee pikken. Mooi gefilmd, maar een gekunsteld verhaal.

avatar van stinissen

deel 2 2003

avatar van Spider

Spider

Een franse film heeft standaard sex scenes.

Ik vind het vreemd dat zodra Jean Reno erin speelt deze scenes ontbreken.

(Niet dat ik sex scenes met Jean Reno wil zien..)

avatar van Sjan

Sjan

Spider schreef:

Een franse film heeft standaard sex scenes.

Ik vind het vreemd dat zodra Jean Reno erin speelt deze scenes ontbreken.

(Niet dat ik sex scenes met Jean Reno wil zien..)

Beetje aan de dope jongen?

Jammer van de anti-climax, zorgt bij mij toch voor een dikke punt aftrek. De verklaringen aan het eind van de film zijn namelijk ontzettend ridicuul.

Tot dan toe was het al op het randje van het voorstelbare, het einde is niet de druppel die de emmer doet overlopen, sterker nog, het is de emmer op z'n kop!

Maar verder een heel vermakelijke film. Reno en Cassel zijn goed op dreef. 2,5*

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Goeie, erg onderhoudende thriller met een aantal adembenemend spannende scènes, alleen jammer dat nou het einde zo matig is.

Jean Reno en vooral Vincent Cassel waren dan weer wel erg cool, en die domme agentjes zorgden voor nog voor de nodige comic relief.

Toch nog 3.5 sterren

avatar van djelle

djelle

Akkoord, en de sfeer vond ik ook erg mooi. Mooie plaatjes ook en stijlvol camerawerk. Voor de rest vind ik het een erg standaard thriller, maar erg mooi verpakt. Daarom toch een 3*

avatar van Hagele

Hagele

Te veel clichés in mijn ogen... Toch 2,5* mede dankzij J. Reno.

avatar van Freddy1953

Freddy1953

Voor mij een zeer goede film.Jean Reno op zijn best.Een spannend verhaal en mooi in beeld gebracht.

Ik heb 3,5 gegeven maar een vier was ok terecht.

avatar van savi_7

savi_7

erg goede film, zeer sterk verhaal met ook nog een sterk plot. dat het tweeling zusje de dader was vond ik zeer goed gevonden, je merkt het wel als Reno&Cassel bezig zijn met het onderzoek.Ik zelf had er niet aangedacht dat ze nog zou leven.

avatar van No-era

No-era

Ik vind Frans echt een vieze taal niet leuk om te horen maar als film liefhebber heb je bepaalde acteurs die je graag ziet en dat heb ik met Jean Reno. Bij deze film vond ik het niet erg om naar Frans te luisteren ik kon em ook in het Engels kijken maar ik dacht ik kijk gewoon hoe die orgineel is. Geweldig begin maar het einde vond ik een beetje minder leek mij net of ze die film snel wouden afmaken dat vond ik jammer maar het is wel een goeie film.....

avatar van djeebee

djeebee

Jordy schreef:

alles is tegenwoordig wel een kopie van iets ook seven zal wel ergens een goei of slechte voorganger hebben, of is dit te cliche

avatar van De GeuS

De GeuS

Film begint alleraardigst, maar zakt na een half uur enorm in. Veel clichéwerk en een zwak verhaal/plot; 2,5*

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

prachtige film, goed verhaal. 4*

avatar van rupie

rupie

matige film, sluit me aan, bij meerdere hierboven. Bij elkaar geraapt van andere films! Ook die vechtscene ging nergens over. Politie die een auto jat??! en er de rest van de film gewoon in door rijdt?!!

avatar van lil-jo

lil-jo

Van zo'n films houd ik 4* zeer goed e en spannende film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Spannende thriller met weer een goede rol van Jean Reno. Met leuke momenten en ook nog grappige: Cassel als politie die een auto steelt omdat zijn eigen auto niet meer wil opstarten en Jean Reno die nooit normaal een deur open kan doen.

Voor de rest een geslaagde thriller.

Erg fijn filmpje dit.

Normaal hoeven deze films niet zo voor mij. Doorgaans zijn deze films ook voorzien van overdreven opgeblazen soundtracks, pover acteerwerk, een veel te lange speelduur of een irritante siliconenlook ... deze doet het veel beter dan een Se7en.

Niks springt er echt uit, maar alle elementen zijn gewoon bovengemiddeld goed. Enige echt opvallende is de sterke reeks namen binnen deze film (Reno, Cassel, Nahon, Kassovitz). Ze doen het ook allen naar behoren, maar ook hier geen grote winnaars.

En zo is het een fijn filmpje, behoort tot de categorie Hollywood's beste (al komt deze dan niet uit Hollywood). Fijn sfeertje, leuke soundtrack, goed geacteerd, grappig op de juiste momenten.

Kleine 4*

avatar van moviemike

moviemike

lijkt wel uit de pen van Dan Brown te komen!

avatar van xenne

xenne

De GeuS schreef:

mee eens, na goed begin zakt de film in elkaar. had beetje de indruk dat er te veel aandacht ging naar hoe de film eruit zag en te weinig naar het script met een zwak plot als ontknoping ... zeker het eerste half uur had ik niet verwacht maar een 2½ te kunnen toekennen

avatar van cinefil18

cinefil18

Een goede film die een sterke opbouw heeft en Reno en vooral Cassel zijn zeer goed in deze film, maar inderdaad, het einde is zeer teleurstellend. Het verhaal zit zeer goed in mekaar en je verwacht je dan ook aan een geweldige climax die alles mooi samenbrengt, maar daar lijkt het alsof de schrijvers geen zin meer hadden, en het einde stelt dan ook redelijk teleur. Eerlijk gezegd snapte ik het einde niet helemaal omdat alle losse eindjes aan elkaar geknoopt moesten worden, maar voor de rest was het een zeer onderhoudende thriller die een creepy sfeer uitademt.

Maar wat dat martial-arts gevecht daar zo ineens deed, dat snapte ik ook niet. Paste helemaal niet in de stijl van deze film.

Ook leuk waren die twee agenten (vijswijven) die altijd met een droge opmerking kwamen.

Het is dus zeker een goede film, maar velen zullen op hun honger bijven zitten bij het einde.

3,5 sterren

avatar van Will U.B.

Will U.B.

een kei van een film heb ik hierin gezien waarna ik lang heb nagepraat over het einde van de film. Ook de uitleg op de extra dvd waren reuze interessant

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vond het een hele behoorlijke film. Tikkie actie, veel se7en en Franse humor. Erg leuk en sterk. Alleen het uiteindelijke plot viel mij wat tegen, waardoor ik maar op 3,5 ster uitkom. Jammer, want ik was echt aan het genieten van deze film. Al met al prima, maar nogmaals, een zwak plot uiteindelijk.