• 9.379.095 stemmen

Geregisseerd door: Robert Luketic

Met onder meer: Jim Sturgess, Kevin Spacey en Kate Bosworth

Releasedatum: 26 juni 2008

Plot 21

"They proved the Vegas Blackjack System was beatable...by beating the hell out of it."

Om zijn collegegeld te betalen, gaat de verlegen maar briljante Ben Campbell (Jim Sturgess) samen met een selecte groep topstudenten elk weekend naar Las Vegas. Het doel: hun kennis gebruiken om de uitkomsten van blackjack naar hun hand te zetten. Onder leiding van de onorthodoxe wiskundeprofessor en statistiekgenie Micky Rosa (Kevin Spacey), kraken ze de code en verslaan ze de casino's keer op keer. Verleid door het grote geld, de Vegas levensstijl, en zijn sexy teamgenote Jill Taylor (Kate Bosworth), zoekt Ben de grenzen op. Maar hij moet zijn hoofd bij de kaarten houden en de casinobewaking van Cole Williams (Laurence Fishburne) te slim af zijn. Anders kunnen de gewonnen miljoenen ze wel heel duur komen te staan.

avatar van rotem

rotem

Best een spannende en leuke film.

Het einde is wel een klein beetje rommelig en een beetje zo'n standaard "wending" van het verhaal.

Toch wel veel plezier gehad.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Wat een ongeinspireerde, fantasieloze troep zeg. Een bijzonder triest scenario, bijzonder zwak spel van verschillende acteurs (in het bijzonder Spacey en Fishburne, maar dat was te verwachten; die presteren al jaren niets meer), een soundtrack die wel erg willekeurig lijkt en echt vreselijk irritante, zogenaamd 'trendy', shots van fiches. Brr. Gelukkig hebben we lekker om deze film kunnen lachen, anders was het echt een vreselijke avond geweest.

avatar van aerts007

aerts007

Beter dan de gemiddelde hedendaagse troep.

Goed geacteerd en amusement waarde oke!

avatar van Gioia221

Gioia221

wat een geweldige, geweldige film

Goeie acteurs, Goed verhaal...

Perfecte film, geen minuut verveeld

4,5 voor deze geweldige film

avatar van darkjaap

darkjaap

ik had er weinig van verwacht hollywood standaard crap dacht ik

maar hij was erg tof

goed geacteerd goed uitgewerkt verhaal dus kortom erg vermakelijk !

* * * *

avatar van lyn.theresa

lyn.theresa

Het concept van de film vond ik heel tof.. het is een heel stoer waargebeurd verhaal. maar de uitwerking viel me echt tegen door alle standaard cliche's die gebruikt werden en het einde dat zo snel afgeraggeld werd...ze hadden er echt veel meer uit kunnen halen. maar al met al is het een vermakelijke film (ik heb me niet verveeld iig).

avatar van Jordaeh

Jordaeh

Celluloid Dreams schreef:

Trieste avondjes hebben jullie dan

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Jordaeh schreef:

Trieste avondjes hebben jullie dan

hahahaha.Wijsneus. Als ik een avond naar de bioscoop ga en ik krijg een flutfilm voorgeschoteld dan heb ik inderdaad een vreselijke avond in de bioscoop. Of zie jij graag flutfilms? Gezien je beoordeling voor deze film wel.

avatar van darkjaap

darkjaap

avatar van MrEd

MrEd

Celluloid Dreams schreef:

Iets overdreven maar ik ben het er wel deels mee eens. De hoge score (±3.50*) begrijp ik dan ook niet helemaal. Wat vinden mensen hier nou zo goed aan? Of zijn het voornamelijk pubers die zo hoog stemmen. Was voor mij een 13 in een dozijn film met een mager plot en een einde die je al een half uur van te voren zag aankomen.

avatar van luckycharm

luckycharm

waarschijnlijk omdat ik niks van deze film had verwacht is het me tog nog meegevallen. ik vond het verhaal wel erg cliché maar het acteerwerk vond ik wel goed en het einde vond ik erg verassend.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

mooie film, goed geacteerd

avatar van J. Courbois

J. Courbois

Geen slechte film. Vermakelijk en vlot lopend. Maar ja, er zaten geijkte dingen, die je van mijlenver ziet aankomen. Gewoon lekker wegkijken op een regenachtige zondagmiddag op dvd...

avatar van kwiebje

kwiebje

Goede film met leuke slot.

avatar van Carolaah

Carolaah

Ik vond hem ook zeer vermakelijk .

Wel minder goed dan ik had verwacht.

Eerlijk gezegd snap ik nog steeds weinig van het kaarten tellen zelf, ondanks dat het daar niet om draait natuurlijk.

Mooi verhaal, ook leuk dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.. Maakt films toch altijd nét iets beter.

Goed geacteerd, maar geen superieure film.

Gewoon leuk

avatar van mkok

mkok

Goede film, viel mij echt mee. Ik vond het niet een van de beste optreden van Fishburne. Spacey had ik nog nooit in zo'n rol gezien.

Mooie scenes in de casino's.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Leuke film!

avatar van Snaaf

Snaaf

Leuk, maar niet heel goed ofzo. Je moet echt een black jack/ kaartfanaat zijn om vier of vijf sterren te geven. Goede rol van Spacey, leuk einde maar de film in z'n geheel zou ik nog wel eens bij het genre kinderfilm (vanaf 15jaar tot 18) kunnen indelen.

avatar van Maaltje

Maaltje

Leuke film joh! helaas lichtelijk voorspelbaar... maar dat was niet erg.

avatar van ehuurman

ehuurman

Snaaf schreef:
... maar de film in z'n geheel zou ik nog wel eens bij het genre kinderfilm (vanaf 15jaar tot 18) kunnen indelen.

Eens, een verhaal dat al zoo vaak verfilmd is met alleen een andere setting. Nerd krijgt succes, wordt arrogant, verliest vrienden, valt in diep dal, realiseert zich wat 'echt' belangrijk is, gaat met hangende pootjes terug naar oude nerdvrienden, happy end..

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Super film. Spannend verhaal dat naar het eind toe steeds spannender wordt. Ik vond het extra interessant omdat ik ook van pokeren hou en zo'n Casino verhaal is toch echt wel een ultieme droom.

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

Teleurstellende film, aangezien ik er behoorlijk veel van verwachtte. Het hele Las Vegas gebeuren spreekt me namelijk nogal aan en zeker als het ook nog eens waargebeurd is. De film boeide me echter niet veel. Dit komt voornamelijk door de slechte uitwerking van het verhaal en de voorspelbaarheid van de film. Nee, 21 is een leuk filmpje om eens gezien te hebben, maar indruk heeft de film zeker niet gemaakt. Heel erg jammer!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Bobbejaan schreef:
De scene waar onze hoofdpersoon in de wiskundeklas van spacey zit. En waarbij hij de Quizzmaster probleemstelling krijgt over de 3 deuren met 1 auto en 2 schapen of iets dergelijks. Wie kan mij daar de wiskunde van uitleggen? Ik kan op geen enkele manier bedenken waarom de kans van 33% naar 66% zou stijgen naar deur 2. Je zou toch zeggen dat het gewoon 50% is. Misschien zie ik iets belangrijks over het hoofd, ik weet de scene immers niet meer 100%.

Het is wel logisch, want de presentator weet waar de auto zit. Het kan zijn dat je het eerst goed hebt, die kans is 33,3%. De kans dat je het fout hebt, is 66,6%. Als je het fout hebt, weet je zeker dat in het andere vakje wél de auto overblijft, want de presentator haalt sowieso één foute weg. En dus is de kans groter dat je het goed hebt als je wisselt

avatar van Mat_

Mat_

thomzi50 schreef:

Stel dat je eerst deur 1 kiest. Je hebt 33,3% kans dat het juist is. Er is dus 66,6% kans dat de auto zich bevindt achter deur 2 of deur 3. De quizmaster laat zien dat deur 3 leeg is. De kans dat de auto zich bevindt achter deur 3 is dus 0%. Aan de kans dat de auto zich bevindt achter deur 2 of deur 3 is niks veranderd, die is nog steeds 66,6%. Aangezien de kans op deur 3 0% is, is de kans dat de auto zich bevindt achter deur 2 66,6% geworden. Dat is logisch aangezien de kans op deur 1 gewoon 33,3% is geworden

avatar van unknown

unknown

''Did I dazzle you?''

Hehehehe, geweldig..

Ik vond het een topfilm, goed verhaal etc.

Sommige zeiden voorspelbaar maar daar ben ik het niet mee eens.

avatar van missl

missl

best een spannende en vermakelijke film.

alleen zijn er ook veel dingen net niet goed, zoals het acteerwerk, de laatste helft van de film is heel rommelig, voorspelbaar.

avatar van snip

snip

top film!

goed verhaal en vermakelijk !

avatar van gotti

Een ietwat rommelig scenario (waar zo 20 minuten uit had gekund) en de duidelijke videolook zorgen voor een matige presentatie. Gelukkig zit het met de montage en de cast wel snor; beiden redden de film net...

avatar van J filmrecent

J filmrecent

Orgineel goed verhaal, met acteurs met de juiste rollen.

De spanning loopt op tot het eind.

Hier wordt je vrolijk van; toppertje

avatar van maddux

maddux