Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Robert Luketic
Met onder meer: Jim Sturgess, Kevin Spacey en Kate Bosworth
Releasedatum: 26 juni 2008
Plot 21
"They proved the Vegas Blackjack System was beatable...by beating the hell out of it."
Om zijn collegegeld te betalen, gaat de verlegen maar briljante Ben Campbell (Jim Sturgess) samen met een selecte groep topstudenten elk weekend naar Las Vegas. Het doel: hun kennis gebruiken om de uitkomsten van blackjack naar hun hand te zetten. Onder leiding van de onorthodoxe wiskundeprofessor en statistiekgenie Micky Rosa (Kevin Spacey), kraken ze de code en verslaan ze de casino's keer op keer. Verleid door het grote geld, de Vegas levensstijl, en zijn sexy teamgenote Jill Taylor (Kate Bosworth), zoekt Ben de grenzen op. Maar hij moet zijn hoofd bij de kaarten houden en de casinobewaking van Cole Williams (Laurence Fishburne) te slim af zijn. Anders kunnen de gewonnen miljoenen ze wel heel duur komen te staan.
Ben Campbell
Terry
Miles
Cam
zwijgplicht
Tja wat kun je erover zeggen?! Heb hem net gezien.
Toch wel 3*. 2.5* was weer net te laag. Het is wel weer zo'n standaard Happy Ending filmpje, He gets the hottest chick in school,Loads of cash, Hij krijgt zijn vrienden weer terug en The Bad Guy is de lul Maar ja toch wel leuk in beeld gebracht. Het feit dat Spacey goed acteert en Ik wel van Las Vegas en een beetje gokken houd dit cijfer. Leuk voor Zondags
mnrk
Net gezien, aardige film. Alleen ervoor naar de bios zou ik niet doen.
Sluit ik me bij aan, alleen "aardig" is wat te weinig voor deze film, acteurs zijn goed, Spacey speelt weer goed.
Fastboy
Vond het een leuke film om naar te kijken. Geen moordzucht en wraak maar gewoon een film waar jong en oud naar kan kijken.. Niet iedereen houdt van films die je 3 keer moet zien voordat je hem snapt..
Van mijn dus zeker een 4.5!
thomzi50
- 1991 berichten
Voorspelbaar, compleet onrealistisch en ondoordacht, visueel beperkt en eenzijdig, maar toch nog prima hap-slik-weg-vermaak
Spacey blijft sowieso altijd een sterke aanwezigheid, die tilt zijn scènes dan ook naar een hoger niveau.
Nubis
Ik vond de eerste helft wel spannend en vermakelijk. Maar toen hij ongeveer op de helft van de film ging gokken ben ik nogal afgehaakt. Het werd erg onrealistisch en dus was het voor mij een beetje klaar.
Op zich wel jammer moet ik zeggen.
Weet niet zo goed of ik 't nou 2,5* of 3,0* waard vind.
bibibaplo
een superleuke film, heb me prima kunnen vermaken. een aanrader om hem lekker in de bios te zien, thuis eveneens straks..
joko16
Onderhoudende film met verrassende wendingen.
Spacey is weer erg goed, zoals altijd.
Jim Sturgess overtuigt ook.
Aanrader.
Diederik58
Leuk vermaak. Drama klnkt wel erg zwaar voor deze film.
Geen film voor iemand die lang blijft ztil staan bij ongeloofwaardige momenten.
ArcovandenBroek
Ik vind het ook geen drama, maar weet ook niet in welke categorie ik deze moet zetten..
Quaest
Hmm Het is gewoon leuk om te kijken. Vond vooral Spacey leuk om te zien acteren.
J1981W
Aanradertje, qua verhaal niet echt een hoogvlieger, niet erg orgineel maar toch echt wel een heel leuk verhaal. Het feit dat het allemaal echt is gebeurd speelde in mijn achterhoofd een beetje mee en maakte het net allemaal wat beter. Goed geacteerd door de voor mij nog vrij onbekende cast. Beetje jammer was wel dat het door de gebaren die men naar elkaar toe gebruikte soms een beetje over de top was. Toch heb ik genoten daarom 3,5 ster!
Sjaako
Leuke film, leuk geacteerd, leuke plotwisselingen.
gewoon leuk. Aanrader!
enne de categorie vindt ik persoonlijk ook lastig drama/actie?
Livefree70
Helaas niet zo heel hoog, en vooral omdat ik het overal net iets "te" vond, maar van de andere kant ook zeker niet slecht.......het happy end ging mij iets te ver omdat dat volgens mij niet echt realistisch is.
Desondanks zeker het kijken waard.3*
ArcovandenBroek
Bij weggelopen. Verbaas me over de hoge stemmen. Wat een sof.
Tja, als je dit geen leuke film vindt, dan snap ik het ook niet meer hoor..
the terminator
Erg leuke film, viel mij echt mee. Dat komt mede door Spacey en Fishburne, geeft de film naar mijn mening net iets meer..
Macmanus
Kijkt weg.
Maar daar is dan ook alles mee gezegd.
2.5 sterren.
susan**
lijkt mij geen leuke film waarom niet nou lees maar.
-het is een drama film er zit geen aktie in.
-ze zitten maar een beetje achter een taveltje black jack te speelen.
-het lijkt me ook geen lach film.
-het is gewoon 1 saai fiasco.
ik heb de making of gezien op mtv de film lijkt me niks aan (mijn oordeel.
nou daar klopt dus helemaal niks van.
ten eerste kan je niet ook niet oordelen als je hem niet gezien hebt.
ik vond het een geweldige film.
alles wat jij denkt dat er niet in zit, zit er wel in;
ik moest lachen, en er zat juist veel actie in.
dus voordat je oordeelt zal ik hem eerst gaan bekijken
realpino
Vraag me af of tegenwoordig iedreen dislecties is.
Film was leuk voor op de bank.
Biosguru
@Arco. Waarom ik er bij wegliep:
-slecht acteerwerk hoofdrolspelers( Spacey & Fishburn ok )
-te traag
-voorspelbaar
-cinematografisch leeg
-alles wordt helemaal voorgekauwd
De film laat zeer weinig aan de fantasie over. Zo weinig dat ik me begon te vervelen. Normaal helpen mooie beelden dan wel, of puik acteerwerk of een ijzersterk verhaal. Als er niks van dat alles is....
Het blijft over smaak twisten. Ik zou hem niet aanraden aan arthouse liefhebbers in ieder geval.
Mushroom
Trage,vervelende film waar eigenlijk maar niets wil gebeuren.
2 uur voelde bij deze film aan als 4 uur.
Fabke
is een goede film.
de acteurs spelen goed.
Redelijk spannend, al had ik het einde niet zo verwacht..
jeroenATA
Aardige film als je het boek (Bringing down the House) kent. Het boek was zeer vermakelijk om in 1x uit te lezen. Jammer dat de film op sommige onderdelen hiervan afwijkt. Vooral het einde klopt voor geen meter, wel jammer. Toch zeker wel 3,5 sterren voor het (waargebeurde) verhaal. Viva Las Vegas
kyanne
Ik heb me heel goed vermaakt bij deze film, hij duurde ook lang zag ik achteraf, de tijd vloog voorbij.
Een lekkere snelle film, niet gericht op special effects maar wel goed gefilmd. Leuke cast ook.
Jim Sturgess is een acteur om in de gaten te houden, komen een paar nieuwe films aan, ben benieuwd.
decsss
De film kijkt lekker weg. BTW Spacey had toch een jaar geleden aangekondigd niet meer te gaan acteren in films? Ik vind het niet erg dat hij terug is op het witte doek, alleen kies je scripts dan wat beter uit zoals we van hem gewend zijn.
Bobbejaan
Ik vond het een vermakelijke film. Heb toch wel met een lach op mijn gezicht gekeken. Acteerwerk was bij vlagen goed. Met name Kevin Spacey en onze Morpheus. Verhaallijn enigsinds voorspelbaar, maar dat heeft toch ook wel iets bevredigends. Al met al leuke film maar geen film waar je over een week nog lyrisch van bent. 3 sterren.
Ik zit al de hele tijd met een vraag. Kon nergens antwoord vinden dus ben hier maar even aangemeld. De scene waar onze hoofdpersoon in de wiskundeklas van spacey zit. En waarbij hij de Quizzmaster probleemstelling krijgt over de 3 deuren met 1 auto en 2 schapen of iets dergelijks. Wie kan mij daar de wiskunde van uitleggen? Ik kan op geen enkele manier bedenken waarom de kans van 33% naar 66% zou stijgen naar deur 2. Je zou toch zeggen dat het gewoon 50% is. Misschien zie ik iets belangrijks over het hoofd, ik weet de scene immers niet meer 100%.

Adams Æbler
Komedie / Drama, 2005