Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Robert Luketic
Met onder meer: Jim Sturgess, Kevin Spacey en Kate Bosworth
Releasedatum: 26 juni 2008
Plot 21
"They proved the Vegas Blackjack System was beatable...by beating the hell out of it."
Om zijn collegegeld te betalen, gaat de verlegen maar briljante Ben Campbell (Jim Sturgess) samen met een selecte groep topstudenten elk weekend naar Las Vegas. Het doel: hun kennis gebruiken om de uitkomsten van blackjack naar hun hand te zetten. Onder leiding van de onorthodoxe wiskundeprofessor en statistiekgenie Micky Rosa (Kevin Spacey), kraken ze de code en verslaan ze de casino's keer op keer. Verleid door het grote geld, de Vegas levensstijl, en zijn sexy teamgenote Jill Taylor (Kate Bosworth), zoekt Ben de grenzen op. Maar hij moet zijn hoofd bij de kaarten houden en de casinobewaking van Cole Williams (Laurence Fishburne) te slim af zijn. Anders kunnen de gewonnen miljoenen ze wel heel duur komen te staan.
Ben Campbell
Terry
Miles
Cam
campodellarana
Gebaseerd op het (non-fictie) boek "Bringing Down The House" van Ben Mezrich. Kaarten tellen bij blackjack is zeker een interessant uitgangspunt voor een film. Benieuwd of dit wat wordt..
Cloud
Het is lang geleden dat ik een film echt af vond. Er was niks wat nog toegevoegd hoefde te worden. Geen vragen of acties die nog uitgelegd hoefde te worden. De sfeer in de film is zeer goed weergegeven en er is leuk met de tijdlijn gerommelt. Het acteerwerk is zeer goed en er zijn geen overdreven neppe acties of scenes.
Het verhaal is zeer goed en ging dan ook met een voldaan gevoel naar huis.
Aan het einde kreeg deze film zelfs een applaus. Iets wat ik nog niet vaak heb gedaan in een bioscoop
4.5* omdat hij echt af was.
blitze810
Hij komt 26 juni 2008 in de bioscoop net gelezen,lijkt mij ook een leuke film eindelijk weer eens iets van Spacey.....ik ben benieuwd.
red bull
ik ben ook heel erg benieuwd, we gaan er zeker naar toe als hij uit is !
BrainErp
Gebaseerd op het boek 'De val van het kaartenhuis (Bringing Down the House) van Ben Mezrich?
grovonion
Ik ben de laatste tijd nogal "into" texas hold'm en andere kansspellen waar er iets met "kans" te doen valt. Toevallig hadden we het vandaag op werk nog over het systeem van voorspelbare rijen, exact hetzelfde waar Spacey aan het begin van de film over had. De film heeft heel mooie acteurs (Kate hmm), lekker not-so-nerdy nerds, glitter & glammer, kortom alles om van deze film een hit te maken. Maar spijtig genoeg faalt hij op een erg voorspelbare wijze: de plot is letterlijk zelf op te schrijven en de glitter-scenes die in flash-stijl langsflitsen zijn zo fake als wat. Ik zou 'm eigenlijk een onvoldoende moeten geven maar voorlopig houdt de lijpe face van Spacey hem nog nipt boven water. Eens kijken wat de kaarten morgen doen.
Johnny Cashem
Eindelijk weer een film waarbij ik niet hoef voor uit te spoelen omdat ik me verveel tijdens het kijken. De film bevat genoeg actie en wendingen hierdoor voor mij een hele goede spannende film.
Het einde is redelijk voorspelbaar maar toch ook niet slecht al met al krijgt ie een 4.5 van me.
desteven007
Is hij pas in 26 juni in de bioscoop in Nederland ?
Hier in België al in 16 april
Malick
Naar Legally Blonde, Win a Date with Tad Hamilton! en Monster-in-Law eindelijk een film waarmee Robert Luketic enigszins trots op kan zijn. Voor de mensen die helemaal into kaarten zijn zal deze film een must zijn. Ik heb niet zoveel met kaarten maar toch vond ik dit een aardige film die zichtbaar geschikt is gemaakt voor het hele gezin. Waarom, waarschijnlijk vanwege hogere inkomsten. De twee betere rollen zijn weggelegd voor Kevin Spacey en Laurence Fishburne de laatste komt er wat bekaaid af. Vooral vanwege de screentime. Het verhaal is heel simpel gehouden het gaat zich over MIT-studenten die zichzelf trainen in het tellen van kaarten. Dankzij deze telmethode weten ze behoorlijk wat geld uit de casino's van Las Vegas te halen. Dat moet een keer fout gaan? Vrij voorspelbare film die vol zit met clichés maar toch lekker wegkijkt. Alleen jammer dat de regisseur op het einde slimmer wil doen dan hij is want dat schuurde behoorlijk. Dus vermakelijk filmpje, dat behoorlijk leeg is maar gelukkig al beter zijn dan de voorgangers van de regisseur.
jedje
Saai standaard en voorspelbaar filmpje, waarvan al tig gemaakt zijn. 1,5 voor de moeite
CyraX
inderdaad, dat gevoel had ik ook volledig jedje. nothing to see here peeps!
Paskaal
Waarom moeten we nou weer helemaal naar België om de film nu al te zien. Nederland wordt weer eens zwaar achtergesteld.
Jaxxx
Net gezien in de bios. Het is leuk en aardig gebracht, maar ook niet meer dan dat. Kevin Spacey en Laurence Fishburne dragen de film een beetje. Zonder die twee was het volgens mij helemaal nix geweest. Op veel punten voorspelbaar en weinig spanning in de film.
Fargo78
Begreep ik het nu goed dat telkens wanneer er een plaatje (high card) tevoorschijn kwam, dat je één moest optellen? Achteraf in de auto leek ik namelijk 100% zeker dat dit de methode was. Maar als dat zo was...dan klopte het niet. Omdat de Big Player telkens kwam wanneer de 'count' op +15 of hoger stond. Wat zou betekenen dat er al heel veel plaatjes uit het kaartenpak zouden zijn. Bovendien is deze methode (of een plaatje nou +1 is of niet) nooit waterdicht te krijgen, want de bank kan de hoge kaarten net zo goed krijgen. En hoe hoogbegaafd moet je in godsnaam zijn om de kaarten te volgen en er steeds één bij op te tellen of af te trekken?!?
Verder wel een prima film in een aantrekkelijke sfeer. Maar of de kaart-tel-methode nu ook daadwerkelijk op iets is gebaseerd (op deze manier althans) of compleet uit de lucht gegrepen...ik zou het niet weten!
arshad
Gisteren gezien. echt leuk om een film te zien die spannend is zonder actie of horror ook leuk dat het hele film gaat over blackjack die samen met poker m'n favoriete kaartspel is 4,5*
IceTigerGhost
Veel clichés (zoals met dat geld op de luchthaven - "Hé jij daar" - natuurlijk was het omdat ie zijn koffer vergeten had), een lang uitgerekt verhaal en een einde dat je al van kilometers ver zag aankomen. Nog een geluk dat er schone vrouwen in mee speelden.
Djeckson
Dit vond ik ook, ook een beetje rommelig gefilmd op het einde. Maar dingen die onduidelijk waren: Doet hij nog steeds kaarten tellen? en is het niet gevaarlijk om zoiets te zeggen voor een interview.
De sfeer in de film was wel leuk, het studenten leven sfeertje maar ook de sfeer in Vegas.

Adams Æbler
Drama / Komedie, 2005