• 9.377.411 stemmen

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Ryan Combs

Met onder meer: Ving Rhames en Vicellous Reon Shannon

Plot Animal 2

James 'Animal' Allen, zit een levenslange straf uit voor moord in de Folsom gevangenis waar 'The Hispanics' en 'The Blacks' op gewelddadige wijze de dienst uitmaken. Het geweld tussen de twee rivaliserende bendes loopt zodanig uit de hand dat ze, na een opstand in de gevangenis, de controle hebben overgenomen en de gevangenisbewaarders gijzelen. Als de opstand door een SWAT team is neergeslagen wordt 'Animal' overgeplaatst naar een andere gevangenis. In deze gevangenis wordt hij dusdanig onder druk gezet dat hij, om zijn familie te beschermen, in zijn oude rol als prijsvechter wordt gedwongen. Nadat hij in zijn eerste gevecht zijn tegenstander doodt, wordt 'Animal' noodgedwongen de leider van 'The Blacks'. Wat hij echter niet weet is dat zijn volgende tegenstander zijn voormalige 'Hispanic' rivaal 'Uno' is, uit de Folsom gevangenis. Het blijkt een vooropgezet plan van de leiding om de twee bendes tegen elkaar op te zetten met als doel de uiteindelijke ondergang.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film had genoeg spanning. Aan de ene kant was het verhaal niet echt origineel: de "goeie" advocate die het opneemt voor de broers. De verloofde die er achter blijkt te zitten. Het is allemaal redelijk voorspelbaar. Wat het verhaal wel spannend maakt zijn alle complotten die er omheen heersen van de "gevangenispastoor". Daardoor werd de film toch net even iets anders en spannender.

Het mindere aan deze film vind ik het ontzettende abrupte einde. Je ziet niet hoe de broers reageren als James Jr onschuldig word verklaard. Ik had heel graag het gesprek in de kamer van de rechter willen zien en ik vind het gewoon een groot gat in de film. Ik denk dat als ze deze scene wel in de film hadden gevoegd, het einde niet zo rauw op je dak zou komen.

Dit deel vind ik trouwens beter dan deel 1.

avatar van Elineloves

Elineloves

Goede film, goede opgebouwde spanning, maakt je nieuwsgierig naar het einde. Jammer van de oudste zoon, vond hem een irritant hoofd hebben en ik 'miste' de acteur die in deel 1 deze rol neerzette.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ook deze herzien, blijft een redelijk vervolg alleen niet meer dan dat omdat een vervolgdeel niet geheel gewenst was en ook de cast er op achteruit is gegaan.