• 8.843.720 stemmen

Boku Wa Imôto Ni Koi O Suru (2007)

Romantiek | 122 minuten

Genre: Romantiek

Alternatieve titels: My Sister, My Love / 僕は妹に恋をする

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hiroshi Ando

Met onder meer: Jun Matsumoto, Nana Eikura en Yuta Hiraoka

Gesproken taal: Japans

Plot Boku Wa Imôto Ni Koi O Suru

In deze op een manga van Kotomi Aoki gebaseerde romance worstelt Yori met zijn verliefdheid op zijn tweelingzus Iku. Hij probeert haar van zich af te stoten, maar als ook dit niet helpt, bekent hij haar zijn liefde.

logo tmdbimage

avatar van Bura

Bura

Een film over een verboden liefde tussen (tweeling) broer en zus.

Voor deze film had ik de anime al bekijken, die wel oke was al was ik niet erg comfortabel met het concept 'incest'. Maar goed, deze film had Matsumoto Jun dus ik besloot deze film te kijken.

De dialogen duurde ontzettend lang, vooral de pauzes tussenin. Een personage vroeg bijvoorbeeld wat aan een ander en het duurde wel een paar minuten voor deze een antwoord had. Heel vervelend.

Verder vond ik het allemaal wat snel gaan. Op dezelfde avond dat broerlief zijn liefde voor zijn zus bekend aan dr, lagen ze al met elkaar te vrijen... XD

Beetje saai dus, dit had beter gekunt.

avatar van Fransman

Fransman

• 2085 stemmen

Ik vond dit een wonderschone film. Die worsteling tussen wat je wilt en wat kan en mag vond ik prachtig in beeld gebracht. Ik leed mee met die twee jonge mensen, maar ook met die vriend van die jongen en dat meisje dat op hem verliefd is. Die begrijpen wat er aan de hand is, proberen een uitweg te bieden, maar slagen daar evenmin in. Film is ook zeer verzorgd gemaakt en de muziek, het thema past perfect. Die beelden van die twee in dat klaverveld, op het einde, als ze hun kinderspelletjes spelen en tegelijkertijd afscheid van elkaar nemen , kippenvel.
Ja, de dialogen duurden soms wat lang. Ik vond dat geen probleem. Ze wisten vaak ook niet precies wat ze moesten zeggen. Maar je moet ook wel wat gevoel hebben bij een Japanse film. Die is doorgaans een stuk trager dan een westerse film. Gestileerder ook, verzorgder vaak. De omgangsvormen tussen mensen zijn veel indirecter, formeler, meer ingehouden, zelfs tussen man en vrouw en naaste familieleden. Dus ook in dit geval. Veel naar Japanse en Koreaanse films kijken leert je dat wel.
De film is gemaakt naar een bestaande manga. Dus volgt hij dat voor Japanners herkenbare verhaal. Ook dat maakt het voor ons wat lastiger te begrijpen. Met mijn westerse kijk vraag ik me af waar die liefde tussen broer en zus precies vandaan komt. De film maakt dat niet duidelijk. Geen gebroken gezien, begreep ik, al schenen broer en zus een tijdlang van elkaar verwijderd te zijn geweest. Dat blijft onduidelijk. Moeten het verhaal dus maar nemen zoals het ons verteld wordt.