• 9.369.869 stemmen

Les Femmes de l'Ombre (2008)

Oorlog / Drama | 120 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Alternatieve titel: Female Agents

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jean-Paul Salomé

Met onder meer: Sophie Marceau, Marie Gillain en Julie Depardieu

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Plot Les Femmes de l'Ombre

Het verhaal van Louise, een Française, die zich in de Tweede Wereldoorlog nadat haar echtgenoot is vermoord aansloot bij het Franse verzet. Ze wordt vervolgens gerekruteerd door de spionagedienst SOE in Londen. Haar eerste missie houdt in dat ze samen met een door haar samengesteld team gespecialiseerde vrouwen een Engelse speciaal agent uit handen van de Duitsers moeten zien te houden.

Louise Desfontaines

Maria Luzzato

Lieutenant Becker

avatar van fritsy

fritsy

waargebeurd verhaal volgens de zeer MOOIE trailer via IMDb link.

avatar van Fabke

Fabke

een goede film.

spannende momenten.

aanrader.

(normaal vind ik de franse films van de laatste jaren slecht, maar deze is goed.)

avatar van Quentin

Quentin

Klinkt interessant, zou een serieuze, vrouwelijke variatie op The Dirty Dozen zijn.

avatar van gotti

Leuk idd. Staat genoteerd...

avatar van strunglady

strunglady

Prachtige film. Absoluut geen the dirty dozen overigens. Ik vind de film intenser dan eerder genoemde. (die ik zeker als 1 van de betere oorlogsfilms zie overigens) De kwetsbaarheid van de vrouwen word mooi in beeld gebracht, zonder dat je de hele film je ogen uit je kop jankt overigens. (daar hou ik helemaal niet van) Na alle NL, USA en Engelse films over de oorlog, vind ik deze film daar prima bij aansluiten. Mooi camerawerk. Film tikje rauw geschoten, wat een extra geeft zoals bij oorlogsfilms hoort. Het geheel krijgt van mij een dikke 4.0

avatar van kluys

kluys

prima film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Topfilm........jammer dat er frans gesproken word, pluspunt de duitsers spreken duits. 4,0

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg indrukwekkende film. Goede oorlogsfilm en goed dat hij in het frans is.

avatar van Waku

Waku

Meeslepend oorlogsdrama/thriller die naarmate deze vordert steeds

meer en meer de kijker weet mee te sleuren in het verhaal.

Geloofwaardig en overtuigend.

Goed acteerwerk.

Zal geen werelwijde kaskraker worden omdat het een franse film is maar wanneer Hollywood hier een remake inziet dit geheid zal worden

avatar van Killerbert

Killerbert

goede film

spannend en mooie scènes

verhaal is ook goed uitgewerkt

avatar van Noodless

Noodless

Waku schreef:

Meeslepend oorlogsdrama/thriller die naarmate deze vordert steeds

meer en meer de kijker weet mee te sleuren in het verhaal.

Geloofwaardig en overtuigend.

Goed acteerwerk.

Inderdaad, de kijker wordt meegesleept in het verhaal en het acteerwerk is sterk. Ook boeiend tot het einde.

Ik denk dat Hollywood hier weer gebruik van gaat maken. Pfff

Voor mij een 7,5/10.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Weinig overtuigende WOII film met een op papier spannend verhaal, echter bij de overgang van papier naar film is nagenoeg alle spanning verdwenen. Na een fris begin sleept de film zich vervolgens door een saai middenstuk om af te sluiten met een redelijke finale. Het camerawerk is goed verzorgd evenals de prima spelende cast maar het blijft allemaal wat aan de vlakke kant.

avatar van james_cameron

Tegenvaller. De film weet niet de juiste toon te treffen en het verhaal wordt nogal van de hak op de tak verteld. Aktiescenes missen opbouw en van spanning is slechts zelden sprake. Jammer, want de cast is redelijk, het camerawerk sfeervol en de production design voorbeeldig. Hier had absoluut meer ingezeten.

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Mooie film, goede sfeer, een meer dan uitstekend acterende Sophie Marceau. De personages worden goed uitgediept en het camerawerk is ook goed en snel. De acties zijn wat minder en ook weinig geloofwaardig (niveau A-team).

Ik was in de veronderstelling dat het een gebeurd verhaal was maar helaas dat is niet zo. Dat is wel en soort van jammer.

wat overblijft is een zeer goede en verassende film.

avatar van Remyke

Remyke

oorlog drama's zijn nu niet mijn favoriete films maar op aanraden van vrienden heb ik hem toch gezien en ik moet zeggen . . . een aanrader . . .

avatar van sjoeke2

sjoeke2

dit vind ik een zeer mooie verzetsfilm .ja echt een aanrader 4*

avatar van Flavio

Flavio

Buitengewoon matig. Het scenario zit tjokvol onlogica:

Als de groep- na een behoorlijk omslachtige (go go girls ) actie- de geologist bevrijd heeft weten de Duitsers toch dat ze op t goede spoor zitten? Waarom zou de geologist anders met zoveel risico gered worden als hij niet inderdaad de spion was waar ze hem voor hielden? Ook was de Nazi al op de hoogte van D-Day, hij moest alleen de puntjes op de i nog zetten. t Moest alleen nog even met Rommel besproken worden.
Dan het tweede plan. dezelfde groep moet opeens de Nazi vermoorden omdat hij D-Day op het spoor is. Maar ook weer ongelooflijk omslachtig, met z'n ex nota bene. Tjongejonge wat een verhaallijn was dat...

Dan had je nog een Franse collabarateur die opeens een verzetsman wordt, Sophie die cyaankali uitdeelt aan iemand die volgens mij alles wat ze wist inmiddels al verteld had, een paar nogal bedenkelijke zelfmoordscenes, en dan vergeet ik nog een hoop andere dingen die nergens op sloegen. Ook het acteren hield niet over en de muziek is allesbehalve gedenkwaardig. Zeer teleurstellend kortom, de gouden jaren van de Franse cinema liggen duidelijk ver achter ons.

avatar van Toontje35

Toontje35

Mooi realistisch oorlogsdrama. Boeiend. Meeslepend

Ik heb er van genoten

avatar van Tarkus

Tarkus

Normaal ben ik geen liefhebber van de Franse film, maar uitzonderingen bevestigen de regel, en dit is zo'n uitzondering.

Omdat het onderwerp, W.O. II, me altijd wel interesseert, heb ik deze prent maar eens gehuurd.

En ik heb er geen spijt van gekregen, dit is een uitstekende en zeer goed gemaakte oorlogsprent.

Spannend van begin tot einde met voortreffelijke vertolkingen.

Ook het Parijs tijdens W.O. II is goed in beeld gebracht, het zal hen veel moeite hebben gekost om het verkeer, in de zo drukke stad, tijdens de opnamen weg te krijgen.

Ook is alles zeer realistisch in beeld gebracht en toont men de SS-praktijken wel duidelijk, zonder de echte gruwelen in beeld te brengen evenwel, maar het laat niets aan de verbeelding over.

Ik zou nooit een Franse film kopen voor m'n verzameling, maar deze prent hoort er eigenlijk wel bij...

Het enige minpuntje, het "Engelse" Frans van de Britse personages, afschuwelijk.

avatar van Norma

Norma

De film deed me een beetje aan Zwartboek denken: vrij vlakke personages in een verhaal dat het eerder van de spanning moet hebben dan van een rauwe en echt aangrijpende weergave van het oorlogsleed.

De vaart zit er redelijk in, en hoewel niet altijd compleet geloofwaardig wordt er een redelijk portret neergezet van enkele dames die (zij het onder enige druk) hun levens in de waagschaal stelden voor het vaderland.

avatar van erpunited

erpunited

Deze film heeft me positief verrast. Ik vond hem leuk om te kijken. Had er persoonlijk minder van verwacht. Het was een goed verhaal en redelijk geacteerd. Maar heb me zeker vermaakt. Goede oorlogsfilm om een keer te kijken

avatar van b00ts

b00ts

Film met heel veel uppers en downers. Het verhaal is prima, is ook waargebeurd. Soms prachtige beelden, afgewisseld met mooie muziek. Helaas een shot later weer om te huilen. Ongeloofwaardig echter hoe sommige stukken in elkaar zijn gezet. Dan snap ik wel dat de Duitsers de 2e WO verloren hebben.

avatar van Scholes

Scholes

Deze film heeft me werkelijk verbaasd. Ik vind Franse films over het algemeen, überhaupt al niet echt fantastisch. Maar dit vond ik een prachtfilm. Voor mij 5 sterren waard. Het zou mijn waardering hiervoor niet mogen beïnvloeden, maar mede omdat het nauwelijks bekend is.

Een aanrader...

avatar van Katharina

Katharina

Film waar ik niets van verwachtte, maar die erg mooi bleek te zijn. Goed geacteerd, mooi verhaal.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Nogal matig. Zonder al te veel aandacht te besteden aan de diepgang van de oorlogsthematiek mikt Les Femmes de l'Ombre eerder op spanning en hier en daar wat explosiviteit. Van spanning kwam jammer genoeg niet al te veel in huis. De film heeft dan wel weer een goed verhaal afgeleverd bij de kijker, alleen komt dit niet altijd even geloofwaardig over en ontbreekt de meeslependheid, emoties, overtuiging en intensiviteit. Overigens kwam ik niet zo ver terug in de tijd, en is de artistieke waarde zeer miniem.

avatar van Timmy757

Timmy757

Sterke film die mijn verwachtingen ver wist te overtreffen. Aanrader!

avatar van schaper

schaper

Wat een topfilm, helemaal niet verwacht. Dat zal wel een soort banditas zijn. Maar goed acteerwerk, mooi gefilmd en en blijft boeien tot het eind! Top!

avatar van scorsese

Vakkundig gemaakte oorlogsfilm over een groepje vrouwen in het verzet. Film komt wat traag op gang, en het duurt even voor je wat binding het met de personages. Echt geloowaardig wordt het niet maar er is genoeg actie en (vooral de scene in de metro), waardoor dit een verder onderhoudende film is.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een van de betere verzetsfilms, veel beter dan ik verwacht had. Spannend verhaal, dat blijft boeien en prima acteerwerk (vooral door Julie Depardieu). Wat wil je nog meer?

avatar van Humphrey

Humphrey

Film die compleet verrast in de positieve zin. Goed acteerwerk en uitstekende opgebouwde spanning naar het einde toe. 4*.