• 9.218.441 stemmen

Geregisseerd door: Jérôme Salle

Met onder meer: Sophie Marceau, Yvan Attal en Sami Frey

Gesproken taal: Engels, Frans, Pools en Russisch

Plot Anthony Zimmer

François is op vakantie op de Côte d'Azur. Hij ontmoet er Chiara, het soort meisje dat hij meestal enkel op magazinecovers ziet. Een waar sprookje, tot men Chiara probeert te vermoorden...

avatar van Arkadi.

Arkadi.

De remake schijnt er aan te komen met Cruise en Carlize Theron in de hoofdrollen.

avatar van Katharina

Katharina

Leuke, luchtige thriller. Vreemd dat niet meer mensen m gezien hebben.

avatar van blurp194

blurp194

Arkadi. schreef:

De remake is er, maar niet met Cruise en Theron maar met Depp en Jolie en heet The Tourist (2010). Ik vind deze versie beter - maar daar is het ook wel zo'n beetje mee gezegd. Het verhaal is ietsje beter ingevuld in dit origineel, maar nog steeds weinig overtuigend. En de chemie tussen Attal en Marceau is ver te zoeken - net zo ver als die tussen Depp en Jolie.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet slecht in beeld gebracht maar met gaten in het verhaal. Moeilijk te geloven dat de inspecteur geen vermoeden had ten aanzien van Taillandier op het einde, die plots verdwenen is om zijn liefje te redden en dan nog eens door een flik betrapt wordt met Marceau op zijn schoot. Dat Taillandier en Zimmer één en dezelfde persoon waren vermoedde ik al van in het begin en het bleek nog te kloppen ook. Weinig verrassend, wel onderhoudend en de beeldmooie Sophie Marceau is altijd leuk om te zien. Verder geen bijzonder solide thriller. Ik ben benieuwd wat The Tourist te bieden heeft maar van wat ik ervan heb gelezen voorspelt het weinig goeds

avatar van gauke

gauke

Verrassend sterke, boeiende en vlotte Hitchcock-achtige thriller met de ingrediënten misleiding en manipulatie, een gecompliceerd verhaal, een femme fatale (niet blond maar brunette), onverwachte wendingen en voortdurend onbewust werkende en onderhuidse spanning. Het aantrekkelijke en kleurrijke decor van de Côte d'Azur deed de rest. Er werd uitstekend gespeeld.

avatar van Movsin

Movsin

Een niet te geloven plot, zekerlijk wanneer de kijker begint te doorzien hoe de vork eigenlijk in de steel zit. Aldus verrassende wendingen in de slotfaze en zo zie je maar : cherchez la femme en wat zelfs een topgangster er voor over heeft.

Prettig filmpje eigenlijk. 'k Heb al gekkere actiethrillers gezien, zelfs met veel hogere scores.

2005. Sophie Marceau krijgt al "kraaienpootjes" maar het blijft een lekkere verschijning. Yvan Attal, perfect als in het avontuur meegesleurde "onschuldige" en Sami Frey, als gehaaide politieman, zijn opperbest terwijl Gilles Lellouche te weinig aan bod komt;

avatar van david bohm

david bohm

Bijzonder vermakelijke film die ondanks dat het plot voor mij al gauw duidelijk was onderhoudend blijft. Mooie reclamespot voor de TGV met prima acteerwerk.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Op zich een net product op vele vlakken. Echter wordt het verhaal nogal mat gebracht, soms zelfs wel wat langdradig. Marceau is een lust voor het oog, de cast doet het aardig. Met een beetje logica vogel je het al snel uit, en dat is een minpunt. Ach leuk voor een keer.

3**, een 6,5/10.