- Home
Met onder meer: Gabriel Macht, Samuel L. Jackson en Eva Mendes
Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch
Plot The Spirit
"My city screams."
Denny Colt (Macht) is een man die zijn eigen dood in scène zet zodat hij als een schim de misdaad kan bestrijden in Central City. Hij moet het opnemen tegen The Octopus, die wordt bijgestaan door femme fatale Silken Floss (Johansson). The Octopus heeft namelijk het plan heel de stad te vernietigen.
The Spirit / Denny Colt
Morgenstern
Liebowitz
Uier
- 2006 berichten
Een complete ripoff van Sn City, maar dan uiteraard zonder het goede dat Rodriguez erbij bracht. Het mag dan wel de stijl van Miller zijn, maar er is niets anders te ontdekken dan in Sin City, behalve een waardeloze hoop stront. Bagger van de bovenste plank.
Een ster voor de kleurtjes. 1.0*
Leland Palmer
De stijl van de film (zwart/wit en rood) kan ik wel waarderen, maar Miller denkt waarschijnlijk dat na zijn succes met Sin City dit hét belangrijkste is in z'n film. Visueel is de film dan ook wel aardig in orde, maar voor de rest stelt het allemaal niet zoveel voor. De humor is maar zelden geslaagd, actie stelt niet zoveel voor en voor de rest is het vaak té flauw allemaal en een goed verhaal is niet te bekennen.
Eigenlijk gewoon één grote gatenkaas, waar The Spirit het onrecht bestrijd. Dit brengt een paar leuke, vermakelijke scénes met zich mee, maar is toch ook bij vlagen behoorlijk saai en veel te simpel, vooral ook op visueel vlak. Een getekend muurtje, een zwarte achtergrond, wat voorbijvliegende rook en klaar is Kees. Natuurlijk heeft de film ook mooie beelden te bieden en gelukkig maar, want dat is dan hetgene wat de film nét wat omhoog haalt. Het is echter allemaal niet genoeg voor een voldoende.
Zandkuiken
Sin City light, zo kwam deze film op me over. Miller schept een gelijkaardig duister universum, maar de toon is een pak luchtiger.
En net daar wringt het schoentje wat voor mij: de noir-sfeer van The Spirit verdampt een beetje omdat de tong wel érg diep in de kaak zit geduwd. De film vervalt soms in complete "sillyness" en wat mij betreft mocht daar best wat spaarzamer mee worden omgesprongen.
Niettemin zorgen de visuele flair en de theatrale dialogen voor een fijne filmervaring.
Inland Rabbit
Oef, wat eeen verspild talent!
Niet alleen Frank Miller, maar het is zonde van deze sterrencast.
3 kwartier in de film, tot zover heb ik het gered, dat moet erbij gezegd worden. Ik zal hier dus ook geen cijfer bij zetten.
Visueel echt prachtig! Prachtig, maar vaak niet eens zo heel moeilijk. Dat hoeft niet, minimalisme kan mooi zijn, mits goed uitgevoerd. Het sneeuwt heel veel, tegen een zwarte achtergrond. Dat ziet er gewoon sfeervol uit. Dat met gebleekte kleuren en het veelvuldig gebruik van rood zwart en wit, geeft de film wel een heel eigen tintje. Je kan dus wel zeggen, dat Miller langzaam aan een eigen visuele stijl aanhet werken is, als hij dit soort films door zet.
Des te meer jammer, dat ik er geen touw aan vast kon knopen. Ik word in de film gegooid, alsof ik naar een vervolg kijk. Geen backstory, weinig inleiding, nee gelijk hop, beginnen met die hap. Snel is me al duidelijk dat ik alles niet zo serieus moet nemen dus dat doe ik dan ook niet. Na 20 mins heb ik zo'n idee, dat komt nog wel goed met die backstory, het begin is gewoon wat onconventioneel geweest. Ja, dan lijkt het er inderdaad op, dat we tijdelijk even wat informatie krijgen. Vervolgens schieten we alweer naar de volgende gebeurtenis toe, waarbij ALWEER niet laten zien word waar het allemaal naar toe gaat en voor je het weet, zit je alweer in de volgende scene.
Mijn probleem ligt hem er vooral in, dat ik niet ewet hoe ik deze film moet opvatten. Visueel is de film prachtig donker en sfeervol en grimmig. Qua toon en plot is de film echter totaal niet serieus te nemen en acteurs lopen erbij emotieloos bij. Ze lopen maar een beetje de clown uit te hangen.
Sfeer, plot en toon gaan regelrecht tegen elkaar in en ik kan er gewoon helemaal niks van maken. Het is me dan ook een raadsel dat Miller deze grote acteurs bij elkaar heeft gekregen voor deze film, al weet ik zeker dat ze samen de grootste lol van de wereld hadden.
Zoals ik al eerder zei, talent wasted. Visueel soms echt super. De sfeer zit echt meer dan goed. Om er dan zo'n circus van te maken, met een verhaal waar ik zelfs niet eens de moeite doe om in te komen...
JAMMER. Geen cijfer dus!
Leuk filmpje.
Omdat ik werkelijk het gevoel had een stripboekje te hebben gelezen. Omdat ik het over-de-top-acteren zeer kon waarderen. Omdat mijn ogen wel van een klein feestje houden. Omdat de grapjes mij konden bekoren. Natuurlijk is deze mix van noir & comic niet een ieders kopje thee, maar bij mij was de smaak precies voldoende.
Goed.
Zuzuu
Zoveel bekende acteurs en nog zo weinig inbreng. Beetje zonde.
De acteurs doen het nog wel goed en het verhaallijn mag zich niet slecht noemen ook. Het enige nadeel van deze film is dat het slecht is uitgebracht.
Ik weet het ook niet.. Misschien lag het wel aan de lage budget?
Dat zal het wel zijn.. Wat blijft er van het budget over als je zoveel bekende acteurs in je film zet. Zij gaan er in ieder geval met het geld vandoor.
Gabriel Macht
Jaime King
En ga zo maar door..
rokkenjager
Gewoon slecht.
Miller mag dan visueel zo nu en dan weten te scoren, echter zijn zijn regietalenten vrij nihil. De actiescènes stellen geen drol voor, montage is zeer brak met geen enkele vorm van kunnen. Onnodig veel cuts en geen gevoel voor ritme. Vele shots oogden ook gewoon erg goedkoop.
De acteurs doen het degelijk. Mendes is wonder boven wonder de uitschieter van hen allemaal. De voor mij volkomen onbekende hoofdrolspeler zet zeer en zeker een fijne rol neer, met genoeg charisma en een kille stem. Wat de rest betreft, weinig tot geen noemenswaardige vertolkingen/personages te bespeuren. Samuel L. Jackson in zijn zo'n beetje slechtste acteerprestatie ever, erg vervelende personage ook. Johansson stelt evenzo teleur als femme fatale. En van die aanhangers van L. Jackson kreeg ik werkelijk hoofdpijn.
Wat het script betreft heb ik een paar keer moeten lachen, niet vanwege de humor, maar eerder die lachwekkende dialogen. Het verhaal (voor zover het op leek) vormt geen logische vorm, is saai, ongrijpbaar en zit vol met personages zonder ziel en hart. Gelukkig maakt miller niet geheel een zooitje van weet hij nog paar interessante scènes te creëren. Dat is vooral te danken aan Mendes en de hoofdrolspeler. Voor de rest mag je deze wel overslaan.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ik houd van dit soort films, dat moet worden gezegd. Door de reacties die ik hier al had gelezen ben ik wat voorzichtiger gaan kijken, maar mijn conclusie is dat veel mensen hier te zwartgallig zijn over deze film.
Oke, Sin City is een stuk beter, maar liefhebbers van Sin City gaan met dit in het achterhoofd ook genieten van deze film. Het lekker vage, overgeacteerde werkte voor mij weer. Hier en daar heb ik ook flink kunnen lachen om bepaalde absurde scenes. Samuel L. Jackson kon weer heerlijk gebruik maken van zijn stem in zijn dialogen (of kun je beter spreken van monologen).
Na het kijken van deze film heb ik ook weer nog meer zin gekregen in de vervolgen op Sin City uit 2005. Echter wordt dat nog een lange zit: 2011.
Vervelende film. Misschien moet je een fan zijn van deze visuele stijl, al betwijfel ik dat.
Een Sin City lag redelijk in het verlengde en hoewel dat ook zeker niet 1 van mijn favorieten is, had die tenminste nog een bij vlagen aardig verhaaltje.
Deze brengt echt niks. Soms een leuke losstaande scene, maar de rest is dom en vooral saai.
M.Goodkat
Bezien en redelijke flop. De Spirit probeert er iets van te maken maarja, het heeft geen fatsoenlijk dialoog en als je het vergelijkt met Sin City is het al helemaal lachwekkend.
Gabriel Macht als The Spirit probeert zijn best te doen maar wordt in feite in een kooi vol leeuwen gegooid en moet maar zijn weg zoeken.
Samuel Jackson, de hulpjes en Paz Vega als franse buikdanseres vallen zwaar tegen, spijtig Samuel maar hier suck je megazwaar.
Scarlett en Eva Mendes zijn smoking hot (scarlett in een nazi kostuumpje is mega geil maar das persoonlijk) maar bakken in feite er ook niet zoveel van.
Het hele verhaal geeft een vleuge Max Payne (Commisaris, setting, rivier etc...)
Ik heb hem in feite uitgezien, met wel moeite maar om hem nog een keer te zien binnen een aantal jaar en gratis bijvoorbeeld? Nee bedankt
2,0* toch voor de setting, de sfeer die het toch uitstraalt en de acteerprestatie van Gabriel Macht die in feite helemaal alleen ervoor staat. Je zag dat Samuel,Eva en Scarlett gewoon voor het geld deden en totaal geen swhung erin brachten.
En vaan iemand die stripjes tekent moet je ook niet veel verwachten (Frank Miller)
"ja maar hij heeft toch ook Sin City en 300 gedaan??"
Bullshit: Sin city is gedaan door Robert Rodriguez en Quentin Tarantino (bepaalde scene): Frank Miller heeft alleen de sfeer bedacht (film noir)
300 is ook alleen gedaan door Zack Snyder, zelfde verhaal voor Frank Miller die de sfeer bedacht heeft.
Ik zou Frank Miller (met alle respect) alleen inhuren als art supervisor
Conclusie: Teleurstellende film die in de genre van Sin City wilt komen maar niet eens in de buurt kan komen
Matig tot zwak
Maykel_vM
Absoluut geen genot voor de geest. Slecht scenario.
Maar wat een genot voor het oog! Prachtige film, wat een eigenzinnige humor en de perfecte opnames. Een dikke vette plus voor die creativiteit die opnieuw gelukt is.
En een dikke kus voor de personage Octopus. Wat is hij een beest.
Lennert
Een briljante parodie op het superhelden genre, waarbij vooral het pure absurdisme en het geniale over the top acteerwerk van Samuel L. Jackson uitstekend werken. De voor mij nog onbekende Gabriel Macht leverde overigens ook een zeer sterke prestatie af, in een film waar veel acteurs zichzelf moeilijk staande zouden kunnen houden.
Ik begrijp de kritiek van veel mensen ergens wel, maar denk dat zij met verkeerde verwachtingen de film ingingen. Dit is geen vervolg op Sin City, al is het wel in dezelfde stijl gefilmd en ziet er daardoor behoorlijk goed uit, maar een in mijn ogen briljante satire op een film als Sin City (al dan niet onbedoeld). The Octopus (die in iedere scene een ander soort boef nadoet, van Mexicaanse bandiet tot nazi) is een heerlijk over the top en memorabele boef met een rare obsessie voor eieren, terwijl The Spirit met zijn zwakheid voor mooie vrouwen de lachers ook goed op te handen werkt.
De vrouwelijke rollen zijn iets minder overweldigend dan de mannelijke (vooral Eva Mendes' rol deed me niks), maar Scarlett Johansson's vertolking van de ietwat onverschillige handlangster van The Octopus was toch zeker sterk te noemen.
Voor de mensen die kunnen genieten van een avondje goed geschoten superhelden satire is The Spirit wat mij betreft een absolute aanrader.
brabusRUS
In stijl van Sin City, alleen was Sin City wel even wat beter.
Deze film miste bijna alles. Het is een mix van, slechte acteerprestaties, slechte plot en waardeloze dialogen.
Enige twee plus punten van de film zijn: Je ziet de blote kont van Eva Mendez en het is visueel best leuk gedaan.
Nee, niks voor mij. Het ziet er leuk uit, maar is het niet. Een slechte aftreksel van Sin City.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Frank Miller heeft prachtwerken afgeleverd met 300 en Sin City. Maar met deze Sin City-achtige film laat hij het afweten. De film is bagger. Het is een samenstelling van allemaal gebeurens en de film weet simpelweg niet wat het wil zijn. Ook al is het goed gemaakt en zijn de visuele effecten ook erg mooi, blijft het geen geweldige film, naar een verhaal moet je er niet zoeken en de dialogen zijn ook teleurstellend. De film heeft zo z'n momentjes, en Samuel L. Jackson zit bijzonder goed in z'n rol van gestoorde 'comic-type villain' (maar in Unbreakable was al te zien dat hij wel geschikt zou zijn voor zo'n rol).
Er was nog een gerucht verspreid dat dit niet de echte Scarlett Johansson zou zijn die hierin speelt, maar een 'kloon'. Kant en klare onzin natuurlijk..
Al bij al raad ik aan gewoon sin city te kijken en deze film achterwege te laten.
Meevaller!
Wel zo'n film waarbij je bij voorbaat weet dat velen hem niet leuk gaan vinden. Stilering mag dan erg lijken op Sin City, de toon van de film is compleet anders. The Spirit is niet stoer, eerder wat belachelijk en zwaar over-the-top.
Slecht acteerwerk (Samuel L Jackson uitgezonderd) en niet echt grappig, maar de toon van de film zit wel perfect, met geweldige mugshots bijgestaan door ontploffende achtergronden enkel bij het openen van een kistje. Dat soort film is het.
VIsueel ook lichtjaren vooruit op Sin City. Technisch zeker niet perfect maar de film zit wel bomvol mooie plaatjes. Miller troeft Rodriguez volledig af.
Erg toffe film, zo mogen ze er meer laten komen uit het land van de 50 sterretjes.
4.0* en een uitgebreide review
Prrrauline
Toch best aardig! Met name de beeldtaal, die er voor zorgt dat je de strip door de film heen ziet, is geslaagd. Minder verrassend (want minder nieuw) dan bij Sin City, maar 'it does the trick'.
Het verhaaltje is een beetje recht-toe-recht aan. Weinig ingenieuze plot, doch vermakelijk genoeg. En het acteerwerk; ach...
Een fijne film voor de liefhebber van het verfilmde strip genre, zonder al te hoge verwachtingen.
thunderball
Deze vanavond gekregen als Sinterklaassurprise, met het idee van:
wanneer Thunderball films als Batman en Watchmen goed vindt, dan zal ie deze ook wel leuk vinden... tja, goed bedoeld......
The Spirit is een niet al te beste superheldenfilm.
Qua visueel plaatje is hij schitterend. Werkelijk ieder shot is raak en je waant je meteen in een duister comicverhaal.
Echter qua verhaal, opbouw, karakterontwikkeling is het huilen met de pet op.
Miller weet goede comics af te leveren met originele verhalen, echter van een film regisseren heeft hij totaal geen kaas gegeten.
Qua goede timing en spanningsopbouw slaat hij kompleet de plank mis, want van beiden is geen enkele spraken.
De film is een hol, leeg vat, met mooi geschoten plaatjes, maar met nietszeggende dialogen en scene's, die totaal niet werken.
Als primaire actiefilm is het ook niet veel, daar er nauwelijks iets wat voor actiescene's zou kunnen doorgaan, in de film aanwezig is.
De hoofdpersoon, the Spirit, is eerder een onhandige, regelmatig op de lachspierenwerkende supernerd, dan een superheld.
Jackson is ontzettend aan het schmieren en lijkt steeds meer een parodie op zich zelf aan het worden. Wanneer heeft hij nog een goede rol in een goede film gespeeld?
Verder zitten er een aantal bloedmooie vrouwen in deze film, waarvan Eva Mendes en Scarlet Johansson, de belangrijksten en lekkersten zijn, maar veel beter wordt het daardoor uiteraard niet.
Kortom: mooie plaatjes maken nog geen goede film.
Een vier, ofwel twee sterren.
Naomi Watts
Qua vormgeving is het best cool gedaan, doet veel eer aan de comics van Eisner. Macht is wel op zijn plaats als Spirit, jammer dat Spirit zo'n kleurloos figuur is (no pun intended
). Leuke vrouwelijke cast ook met Scarlett Johansson, Paz Vega en Eva Mendes. Sowieso wel een top cast, opvallend dat juist zo'n cast zich aandient bij één van de mindere comicverfilmingen van de laatste jaren.
Het stijltje is eigenlijk het enige wat de boel draaiende houdt. Want het plot is één grote warboel. Het voelt allemaal een beetej aan als los zand en weet maar geen geheel te worden. Al wil ik dit Miller niet aanrekenen, want in de comicwereld is dit toch wel een grootheid. De fout kan gewoon niet bij hem liggen. Ik heb me best vermaakt, mede door de vormgeving en wat leden van de cast.
blurp194
The Spirit is op zichzelf wel een aardig filmpje, maar als je 'm direct na Sin City kijkt is het toch wel een teleurstelling. Leuk gedaan, mooi in beeld gebracht, goeie acteurs bij elkaar gehaald, verkeerde verhaal gekozen. Net niet helemaal.
special1964
Een zeer matige film. The Spirit komt bij lange na niet in de buurt van het succes van Sin City. Een slap verhaal en goed acteurs met slechte rollen, maken van The Spirit een film om snel te vergeten. Het enige echte positieve aan deze film zijn de special effects. Net zoals in Sin City prachtig gemaakt, maar had mooier geweest als het ook een goed plot had. Zeker niet aan te raden, ga dan eerder Sin City of 300 kijken. Hopelijk worden de vervolgen daarop een stuk beter.
wendyvortex
In vergelijk met Sin City niet een trede lager, dit is gewoon keihard van de trap naar beneden denderen.
Wat bij Sin City fantastich werkte gaat hier zo ongeveer allemaal mis.
Plot, geloofwaardigheid, mooie karakters: nee, nee, nee.
Verder ziet het allemaal ook nog uit alsof ze geen budget hadden, veel mist dus maar om te verbergen dat er geen goede decors zijn.
Een paar losse scenes waarin nog iets van talent doorschemert behouden het tenauwernood voor een volledige afgang.
otherfool
Jammer dan, dit had best wel wat kunnen zijn met een iets leuker verhaal en betere bad guys. Nu komt het stripachtige vooral geforceerd flauw en kinderachtig over en blijft buiten de bij vlagen prachtige cinematografie niet veel over. Komt vooral over als gemiste kans. Ik vond Sin City trouwens ook al niet geweldig, maar die zou ik denk ik wel eerder herkijken dan deze Spirit.
2*.
Gang_Star
Wat een saaie film. De film heeft uiteraard visueel gezien het één en ander weg van Sin City. Maar deze films zijn echt totaal niet met elkaar te vergelijken. Echt een actiefilm vond ik The Spirit ook niet. Er zat te weinig actie in en constant werd de film volgestopt met conversaties. Dit zorgt ervoor dat ik het gevoel kreeg dat ik niet naar een actiefilm aan het kijken was, maar meer een soort van saaie detective. Verder zitten er teveel saaie personages in deze film en is dat personage dat gekloond word ofzo en alleen aan het grijnzen is, bloedirritant.
K. V.
Deze film heeft weer de typische visuele touch van z'n voorgangers (zwart-wit en roodtoetsen) en doet dit met verve. Het zag er weer geweldig uit.
Qua verhaal vond 'k het iets minder. Niet altijd even boeiend en de humor in deze film was toch maar zozo. De cast deed het zeker niet slecht.
De film moet het dus vooral van z' visuele kant hebben en toch iets minder van z'n verhaal. 'k vond hem zeker niet slecht, maar ook niet waw.
Decec
Een matig actie/misdaad/fantasie/thriller film...
Saai verhaal...
Matig acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Niet te moeite waard...
Het begin deed me wat afschrikken. Weinig inhoud en vooral een film die de verwachting deed opwekken van meer op dezelfde trein van Sin City te willen springen zonder zelf echt te vernieuwen. Maar gaandeweg komt het verhaal toch naar boven en zijn de personages over het algemeen zelfs kleurrijker (figuurlijk dan) dan die van Sin City. Het kleurgebruik is hier ook een pak functioneler en past beter bij de comicsfeerwereld. Al is het geheel soms op het randje, toch hoort dat wat bij het genre en is de film een goeie actie/comic/film noir/komedie geworden. Best vermakelijke film, al zal de stijl veel mensen afschrikken.
Dit blijft een moeilijk film om te beoordelen. De figuren zelf zijn kartonnen borden en het verhaal is niet zo speciaal. Bovendien begin ik meer en meer een hekel te krijgen aan Samuel L. Jackson die ook altijd maar het zelfde blijft doen in de filmwereld. Langs de andere kant hou ik wel van de stijl die hier zelfs nog beter uit de verf komt dan bij Sin City. Een gemiddelde film dus met uitersten.
Shadowed
Mwa.
Niet een al te bijzondere film van Miller, die hier overduidelijk dezelfde stijl als in Sin City gebruikt. Alleen dat Tarantino en Rodriguez niet meer van de partij zijn is maar wat duidelijk, want dit is puur Miller. Dat wil niet zeggen dat het gelijk beter is.
Een YouTube kanaal bekritiseerde de schurkenrol van Jackson, en daar zet ik wel vraagtekens bij neer. Ik vond hem de beste van de hele film, een groot lichtpunt in de acteerprestaties. Een goede cast, maar houterige prestaties van de rest. Mendes ziet er dan wel knap uit, en op Paulson en Lauria kan ik ook weinig mopperen.
Echter is er bij Macht wel wat houterigheid te spotten hier en daar, maar het is vooral Johansson die hier ver ondermaats speelt. Ze past ook niet echt in deze rol hier. Waar deze film ook een beetje in faalt, is de actie. Waar is die actie toch? Hier en daar wat slapstick achtige elementen en een bombastische maar te korte finale. Meer kogels hadden het goed gedaan.
Ik hou dan wel weer van die Miller stijl. Weer alsof je recht in een stripboek bent belandt. Al is het niet zo serieus en grof als Sin City, meer met humor en wat belachelijke slapstick elementen. De humor werkt zo af en toe wel gelukkig, alleen Miller gaat soms te ver over de rode lijn.
Voor de rest lang niet zo heel slecht, maar ook niet zo heel goed. Wel leuk om eens te zien, wie van de stijl houdt, kan dit misschien wel waarderen. Alleen moet je geen volbloed actiefilm verwachten.
Tarkus
Ik houd wel van filmen die op deze manier zijn opgenomen, net zoals dat in Sin City het geval was.
Alleen was die laatste film wel een stuk beter, zeker wat het scenario betreft.
Maar ik vond de vertolkingen best aardig, alleen Samuel L. Jackson viel me wat tegen, ik vind niet dat de man geschikt is om dingen als dit te doen, maar ja, da's ieder zijn mening.
En natuurlijk zijn de dames zeer verleidelijk in beeld gebracht, wat mooi is meegenomen.
Ik heb me wel kunnen vermaken met deze film, en dat is tenslotte toch de bedoeling... niet ??
Opnieuw bekeken, en blijf bij m'n eerste mening. Jackson past niet echt in deze film al heeft hij ondertussen wel meer gelijkaardige dingen gedaan.
En de dames blijven uiteraard aantrekkelijk.
Lovelyboy
We have to have people over more often. Ik like this.
Als fan van Sin City, en met name de stijl, alle kritieken en matige beoordelingen aan de kant gezet om toch maar eens te proberen.
Wat opvalt is een verbluffend mooie visuele stijl. Waar Sin City wat 'gritty' oogde, en A dame to kill for te gelikt, valt de visuele stijl van The Spirit op als tussenweg en als erg mooi. De film is op dat vlak een voltreffer, met de vele eyecandy als fijne extra. Johansson en Mendes krijgen de meeste aandacht, maar King mag zeker genoemd worden en ik persoonlijk vind Stana Katic en Paz Vega ook erg prettig.
Het verhaal komt nogal warrig over mede door soms wazige en onsamenhangende flashbacks. Niet dat dit overigens een groot probleem is, de koddige soms naar het flauwe neigende sfeer wel. Daarbij is Macht niet echt in staat iets extra's aan zijn rol mee te geven behalve de gladde ladiesmen. Opvallend is juist dat Jackson zelfs in dit niet bijzondere verhaal met soms erg matige grappen toch als beste voor de dag komt en zelfs enkele grappen laat slagen.
The spirit slaagt op visueel vlak wonderwel maar moet qua verhaal en toon zijn meerdere erkennen in beide Sin City's puur omdat de 'grappige' over the top sfeer niet voldoende aanslaat. Althans, bij mij dan tenminste niet. Eindoordeel is dan ook, aardig voor een keer en over een paar jaar wellicht weer eens. Hoewel de film geen hoge score verdient zou hij wel ietsjes hoger mogen zijn dan nu.
Herkijk die toch meer dan vier jaar op zich heeft laten wachten maar er dan gisteravond van kwam samen met een kameraad. En eigenlijk hoef ik niet zoveel aan mijn vorige verhaal toe te voegen qua plus en minpunten, maar beviel de film me toch iets beter.
Wat Frank Miller precies in gedachten had komt er niet uit in deze mix die veel ingredienten heeft maar gewoonweg een beetje mank loopt. De stijl en het visuele is uitstekend te noemen, sterker nog, ik hou wel van deze stijl en is daarmee een reden waarom ik Sin City fantastische vind. De soundtrack mag er ook zijn en is best een breuk met de sleazy en jazzy track van Sin City en gaat juist de wat dromerige western-achtige kant uit. De cast zoals bekend met de vele prachtige vrouwen met Stana Katic als lekkerste is ook prima en de humor waar ik mijn vorige comment overviel valt nu ook iets beter met name het vooral koddige gevecht tussen Spirit en Octopus in het water. En ja, dat verhaal hé, het is het gewoon allemaal net niet, en zoals gezegd is de mix niet in balans en Gabriel Macht als acteur met zijn karakter en 'lady'sman' wel grappig maar vooral een beetje licht. Ach het is allemaal best geinig maar een topwaardering verdient dit toch allemaal net niet.

De slechste superheldenfilms aller tijden: 'Ik hem heb net gezien en ik schaam me diep'

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003