• 9.378.387 stemmen

Met onder meer: Gabriel Macht, Samuel L. Jackson en Eva Mendes

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Plot The Spirit

"My city screams."

Denny Colt (Macht) is een man die zijn eigen dood in scène zet zodat hij als een schim de misdaad kan bestrijden in Central City. Hij moet het opnemen tegen The Octopus, die wordt bijgestaan door femme fatale Silken Floss (Johansson). The Octopus heeft namelijk het plan heel de stad te vernietigen.

The Spirit / Denny Colt

Sand Saref

Plaster of Paris

Lorelei Rox

Ellen Dolan

Morgenstern

avatar van boldhead

boldhead

net gezien en heb me zeker wel vermaakt, oke sin city was beter, maar deze is me ook zeker goed bevallen

avatar van Jor123

Jor123

Huilen met de pet op!

Heb hem een uur bekeken en gebeurde niets in. Heb hem 3 dagen later terug proberen verder te kijken, ben 15 minuten verder geraakt en terug uitgezet. Heden nog steeds niet afgezien.

Bagger film.

avatar van Niino

Niino

Ongelofelijk goede fantasy-film. Zat goed in elkaar, heb vooral genoten van Octopus, vooral hij zette de beste acteerprestatie neer.

avatar van linkmaster

linkmaster

Zooooo wat is dit slecht !!!!

avatar van Lennert

Lennert

Een briljante parodie op het superhelden genre, waarbij vooral het pure absurdisme en het geniale over the top acteerwerk van Samuel L. Jackson uitstekend werken. De voor mij nog onbekende Gabriel Macht leverde overigens ook een zeer sterke prestatie af, in een film waar veel acteurs zichzelf moeilijk staande zouden kunnen houden.

Ik begrijp de kritiek van veel mensen ergens wel, maar denk dat zij met verkeerde verwachtingen de film ingingen. Dit is geen vervolg op Sin City, al is het wel in dezelfde stijl gefilmd en ziet er daardoor behoorlijk goed uit, maar een in mijn ogen briljante satire op een film als Sin City (al dan niet onbedoeld). The Octopus (die in iedere scene een ander soort boef nadoet, van Mexicaanse bandiet tot nazi) is een heerlijk over the top en memorabele boef met een rare obsessie voor eieren, terwijl The Spirit met zijn zwakheid voor mooie vrouwen de lachers ook goed op te handen werkt.

De vrouwelijke rollen zijn iets minder overweldigend dan de mannelijke (vooral Eva Mendes' rol deed me niks), maar Scarlett Johansson's vertolking van de ietwat onverschillige handlangster van The Octopus was toch zeker sterk te noemen.

Voor de mensen die kunnen genieten van een avondje goed geschoten superhelden satire is The Spirit wat mij betreft een absolute aanrader.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

OMG!

"From the creators of Sin City and 300". Van die mensen zou je toch wel stukken beter verwachten. Wat een slechte film is dit. Het enige lichtpuntje is Samuel L. Jackson. Die schijnt nog pret te hebben in deze film. Voor de rest: Gabriel Byrne vond ik maar waardeloos acteren. Ook Eva Mendes en Scarlet Johansson vielen mij zwaar tegen in deze film, ondanks er goed uitzagen.

Het verhaal ging gewoon nergens, en dan ook echt nergens over. Bagger!

1,0 ster, omdat het visueel gezien nog netjes in orde is, maar voor de rest, verschrikkelijk! Dit maakt een film als Sin City ten schande. (BTW, "Sin City" was geniaal).

avatar van AHWA

AHWA

Mooie film.

In de stijl van Sin City, dus visueel heel indrukwekkend. De scenes lijken zo uit de comic of graphic novel (dat weet ik niet) te komen, dus daarmee zit je bij mij al goed. Ook kon ik Samuel L. Jackson na lange tijd weer eens waarderen in een film.

Acteerwerk was dik in orde, die dikke Edgar uit 24 zorgt voor veel komische taferelen en ook de actie is dik in orde, vooral het eerste gevecht in de modder is werkelijk hilarisch. Die badkuip

Ook met de dames is niets mis

Kleine 4.0*

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Filmfreaker schreef:

OMG!

Het verhaal ging gewoon nergens, en dan ook echt nergens over. Bagger!

Gabriel Byrne?

avatar van Obbie

Obbie

Slecht slechter slechtst... en in de laatste categorie past deze film. Sinds lange tijd een film niet afgekeken. Kan in de verste verte niet tippen aan Sin City. Bah!

avatar van Dunder Mifflin

Dunder Mifflin

Heb me best vermaakt met deze film. De vergelijkingen met Sin City zijn logisch, maar inhoudelijk is dit gewoon een heel andere film. Zoals hierboven is opgemerkt is het meer een parodie die zichzelf absoluut niet serieus neemt en vol humoristische scènes zit.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

In stijl van Sin City, alleen was Sin City wel even wat beter.

Deze film miste bijna alles. Het is een mix van, slechte acteerprestaties, slechte plot en waardeloze dialogen.

Enige twee plus punten van de film zijn: Je ziet de blote kont van Eva Mendez en het is visueel best leuk gedaan.

Nee, niks voor mij. Het ziet er leuk uit, maar is het niet. Een slechte aftreksel van Sin City.

avatar van nachtbraker

nachtbraker

Best een leuke film maar niet indrukwekkend.

Met een dikke knipoog kijken en dan is het vermakelijk.

Ik vind die poster hierboven van de film vetter dan de film zelf.

avatar van maus9

maus9

Ik weet dat dit een actie film moet zijn, maar in mijn ogen was het meer een komedie. The octopus word erg sterk gespeeld door Samuel L Jackson, die in mijn ogen alle slechteriken op de hak neemt. Maar toch kan ik deze film echt niet in een bepaalde categorie plaatsen. Ik weet gewoon niet wat ik ermee aan moet.....

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Waardeloze film!

Ik heb hem na 30 minuten uitgezet.

avatar van Yesterday

Yesterday

shelle-bel schreef:

Waardeloze film!

Ik heb hem na 30 minuten uitgezet.

Ik vond de eerst 30 minuten ook waardeloos, maar bleef toch afkijken. Uiteindelijk vond ik 'm wel de moeite waard.

Eerlijk is eerlijk: ik heb 'm met een zeer grote dikke knipoog gekeken.

avatar van Opportunist187

Opportunist187

103 minuten zwart beeld met afentoe een rode vlek erdoorheen..

Nee serieus echt een bagger film uitgezet na 25 minuten.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Waardeloze film, heb 'm uitgezet voordat 'ie begon.

avatar van mrwhite

mrwhite

als julie de film niet uitkijken lijkt me 0,5* toepasselijker

avatar van mandy7

mandy7

Filmfreaker schreef:

Dit maakt een film als Sin City ten schande.

leg eens uit.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Frank Miller heeft prachtwerken afgeleverd met 300 en Sin City. Maar met deze Sin City-achtige film laat hij het afweten. De film is bagger. Het is een samenstelling van allemaal gebeurens en de film weet simpelweg niet wat het wil zijn. Ook al is het goed gemaakt en zijn de visuele effecten ook erg mooi, blijft het geen geweldige film, naar een verhaal moet je er niet zoeken en de dialogen zijn ook teleurstellend. De film heeft zo z'n momentjes, en Samuel L. Jackson zit bijzonder goed in z'n rol van gestoorde 'comic-type villain' (maar in Unbreakable was al te zien dat hij wel geschikt zou zijn voor zo'n rol).

Er was nog een gerucht verspreid dat dit niet de echte Scarlett Johansson zou zijn die hierin speelt, maar een 'kloon'. Kant en klare onzin natuurlijk..

Al bij al raad ik aan gewoon sin city te kijken en deze film achterwege te laten.

avatar van Betamax

Betamax

Wat een tegenvaller.

Slap verhaal en regelmatig slecht geacteerd.

Met Sin city is deze niet te vergelijken.

Was vroeger gek op de strips van The Spirit maar dit is echt niets.

Toch iets meer dan een halve ster ivm de aardige beelden en Eva Mendes.

Meevaller!

Wel zo'n film waarbij je bij voorbaat weet dat velen hem niet leuk gaan vinden. Stilering mag dan erg lijken op Sin City, de toon van de film is compleet anders. The Spirit is niet stoer, eerder wat belachelijk en zwaar over-the-top.

Slecht acteerwerk (Samuel L Jackson uitgezonderd) en niet echt grappig, maar de toon van de film zit wel perfect, met geweldige mugshots bijgestaan door ontploffende achtergronden enkel bij het openen van een kistje. Dat soort film is het.

VIsueel ook lichtjaren vooruit op Sin City. Technisch zeker niet perfect maar de film zit wel bomvol mooie plaatjes. Miller troeft Rodriguez volledig af.

Erg toffe film, zo mogen ze er meer laten komen uit het land van de 50 sterretjes.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Zeer genoten, je moet er van houden, de sfeer, de donkere humor, de donkere wereld... ik hou daar dus wel van !!

Lekkere babe's, redelijk geacteerd, bijzondere typetjes.. Super !!

4 is zeker verdiend!

avatar van belchinees

belchinees

Pastichio Rocker schreef:

Waardeloze film, heb 'm uitgezet voordat 'ie begon.

Prrrauline

Jammer van de lage beoordelingen. Ik had gehoopt op weer een fijne Miller, Sin City staat hoog in mijn favorieten. Blijkbaar is de hoop tevergeefs, maar ik ga hem toch eigenwijs kijken.

Prrrauline

Toch best aardig! Met name de beeldtaal, die er voor zorgt dat je de strip door de film heen ziet, is geslaagd. Minder verrassend (want minder nieuw) dan bij Sin City, maar 'it does the trick'.

Het verhaaltje is een beetje recht-toe-recht aan. Weinig ingenieuze plot, doch vermakelijk genoeg. En het acteerwerk; ach...

Een fijne film voor de liefhebber van het verfilmde strip genre, zonder al te hoge verwachtingen.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond gekregen als Sinterklaassurprise, met het idee van:

wanneer Thunderball films als Batman en Watchmen goed vindt, dan zal ie deze ook wel leuk vinden... tja, goed bedoeld......

The Spirit is een niet al te beste superheldenfilm.

Qua visueel plaatje is hij schitterend. Werkelijk ieder shot is raak en je waant je meteen in een duister comicverhaal.

Echter qua verhaal, opbouw, karakterontwikkeling is het huilen met de pet op.

Miller weet goede comics af te leveren met originele verhalen, echter van een film regisseren heeft hij totaal geen kaas gegeten.

Qua goede timing en spanningsopbouw slaat hij kompleet de plank mis, want van beiden is geen enkele spraken.

De film is een hol, leeg vat, met mooi geschoten plaatjes, maar met nietszeggende dialogen en scene's, die totaal niet werken.

Als primaire actiefilm is het ook niet veel, daar er nauwelijks iets wat voor actiescene's zou kunnen doorgaan, in de film aanwezig is.

De hoofdpersoon, the Spirit, is eerder een onhandige, regelmatig op de lachspierenwerkende supernerd, dan een superheld.

Jackson is ontzettend aan het schmieren en lijkt steeds meer een parodie op zich zelf aan het worden. Wanneer heeft hij nog een goede rol in een goede film gespeeld?

Verder zitten er een aantal bloedmooie vrouwen in deze film, waarvan Eva Mendes en Scarlet Johansson, de belangrijksten en lekkersten zijn, maar veel beter wordt het daardoor uiteraard niet.

Kortom: mooie plaatjes maken nog geen goede film.

Een vier, ofwel twee sterren.

avatar van elhamlalila

elhamlalila

moviemeters kom op man... dit is een goede film...een zeer goede film zelfs.

Ik zeg.. laat je dogmatische blik los.. en kijk.. geen waardering tot de film afgelopen is.. oordeel/bedenkt daarna pas.. ipv wat ik hier veel lees...... constant analyseren/bedenken... je moe een film voelen.. ... dehum moviemeters.

p.s neemt nie weg dat ik ook bepaalde films verkeerd beoordeeld heb en nog doe.

avatar van Reinbo

Na 10 minuten uitgezet. Wat een vreselijkheid, vast nog slechter dan Sin City en 300. Ik was natuurlijk gewaarschuwd, maar dacht, ik geef het een kans. Geen enkele behoefte om hoer nog 90 min naar te kijken om wel een 0,5 te mogen geven.

Reinbo schreef:

Geen enkele behoefte om hoer nog 90 min naar te kijken

Nou, nou, om dan meteen te gaan schelden...