Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
The Repairman
Mr. X
The Butcher
Hayabusa
De vergelijking met The Day the Earth Stood Still begrijp ik niet helemaal, de rest kan ik nog enigzins inkomen, alleen met als enige verschil dat Jumper gewoon Crap met een grote C is.
Nou, die film was dus ook crap, net als deze film, alhoewel deze film iets makkelijker wegkeek.
L0sT_R3B3L
Fuck You
Overdreven hersenloos actievehikel dat zeer vlot wegkijkt, maar twee keer niets aan te bieden heeft. Het verhaaltje is één al formulewerk. Het toekomstvoorspellend weefgetouw vond ik nog wel lachen. Wie bedenkt überhaupt zoiets? De verdere invulling daarentegen was zeer matig. Net als de storende voice-over.
De effectjes zien er allemaal nagenoeg feilloos uit, maar zijn lang niet doeltreffend. Idem voor de acteerprestaties. Freeman is zoals meestal een acterend stuk karton en valt eigenlijk nog het best te vergelijken met een decorstuk. Jolie ziet er al lang niet meer zo heerlijk wulps uit als vroeger en McAvoy lijkt precies heel de tijd rond te lopen met een dikke staaf in z'n reet.
Ja idd en dan die zoon van die assasin lol wat een tjappie is dat.
Even paar keer oefen en hij schakeld heel de firma uit
Don MN
Niet realistisch nee, geloofwaardig? Nou ik weet zeker dat veel in deze film niet echt kan. Maar daarom is het film, in deze film kan het gewoon! het word op een overtuigende manier gebracht waardoor je het als kijker accepteert, mits je er voor open staat natuurlijk.
Heeft ook helemaal niets met science fiction te maken, gewoon een fantasierijke actiefilm.
Ik denk dat je met deze post nog het beste weet te zeggen wat ik steeds met het verschil tussen realisme en geloofwaardigheid bedoel. Ketsende kogels, met een curve-shot iemand vermoorden vanaf het dak van een trein, Wesley Gibson kan het! Het is maar waar je voor open staat. Mede door de geweldige effecten en het goed in beeld brengen van de over-the-top actie ga je zelf geloven.
Deepdish
'Wanted' kondigde zich vooraf aan als een no-nonsense actievehikel, geheel ontdaan van alle subtiliteit en gestileerd naar de wil en wetten van de hedendaagse jongerengeneratie. Uiteindelijk ontbeert het 'Wanted' echter aan een gezonde dosis ritmiek, ironie én efficiëntie om uit de eerstgenoemde beloftes een geslaagde prent te distilleren. De adrenaline gaat zelden tot nooit de hoogte in en dit geheel ten verdienste van de abominabele regiecapaciteiten van Bekmambetov, die meermaals pijnlijk worden blootgelegd door de resem aan technische cameracapriolen. 'Wanted' is met andere woorden een oversensationeel, identiteitsloos product, dat enkel nog gratie kan vinden in de wulpse verschijning van Angelina Jolie.
Leg je woordenboek eens terug in je boekentas....
Deepdish
Al dat gezeur over onrealistisch! het is gewoon een heerlijke over de top actiefilm, waarbij Timur Bekmambetov zijn fantasie de vrije loop heeft gegeven en het schitterend in beeld heeft gebracht!
Grote bak popcorn erbij en genieten van een bijna 2 uur durende adrenaline rush.
4***
snuiter5
4***
Jij snapt het!
Deze film is niet eens gemaakt om realistisch te worden bekeken. Dit is gewoon een heerlijke actiefilm. En het verhaal is lekker origineel en gaat niet vervelen.
bild
Inderdaad snuiter, tuurlijk is deze film niet gemaakt om realistische bekeken te worden maar het moet nog steeds geloofwaardig overkomen, en dat heb ik hier toch gemist. Het verhaal is zeer matig maar het acteerwerk is dan wel weer goed.
lamalord
1- Zet je verstand op 0.
2- Pak chips en cola.
3- Kijk de film.
4- Zeg maar niet dat hij niet goed was!
Pastichio Rocker
Waarom moet het geloofwaardig overkomen als het niet realistisch is?
JacoBaco
1- Zet je verstand op 0.
2- Pak chips en cola.
3- Kijk de film.
4- Zeg maar niet dat hij niet goed was!
1. Zet je verstand op acceptabel.
2. Neem geestverruimende middelen en sterke drank
3. Kijk de film.
4. Beste film ooit. 5,0*
Deepdish
1. Zet je verstand op acceptabel.
2. Neem geestverruimende middelen en sterke drank
3. Kijk de film.
4. Beste film ooit. 5,0*
LOL
benodigdheden voor een film als Wanted:
1. Een berg fantasie.
2. Een pistool met kromme loop.
3. 200 potten pindakaas.
4. 10 Dode varkens.
5. een lekker wijf met tattoos.
6. een zooi ratten.
7. en een idiote rus als regiseur.
Ik kijk uit naar deel 2 die ze al aan het maken zijn en deel 3 die zich in de Development hel bevindt.
Best aardig.
Bekmambetov is blijkbaar z'n best aan het doen om een beter regisseur te worden, maar zit nog steeds een beetje met dezelfde problemen.
Het is duidelijk dat de man wel wil. Ik hou wel van films waar de camera doorheen het hele decor suist, op elk klein voorwerpje de achtervolging inzettend. Dan zou je bij deze film dus best aan het goeie adres moeten zijn, maar het getuimel is zo "wel willen maar niet kunnen" dat je steeds met een onvoldaan gevoel achterblijft. Beetje makke uitwerking van wat erg leuk zou moeten zijn op papier.
De actiescenes komen daardoor ook niet al te goed tot hun recht, hoewel er best veel fijne momenten inzitten. 't is ook zeker niet rampzalig, daarvoor zijn het merendeel van die ideetjes wel tof genoeg. Hoewel het kogels op elkaar schieten best wel saai werd na een tijdje. Het cirkelschot van Jolie was dan wel weer sterk gevonden.
En zo blijft de film de hele tijd als net niet verdergaan, terwijl het toch wel vermaakt. Volgens mij mist Bekmambetov gewoon een team aan competente mensen, ofwel mensen die ervoor zorgen dat hij zelf wat competenter wordt. Aan leuke ideeën geen gebrek, maar de uitwerking verdient wat meer aandacht.
Leuk, maar had véél en véél leuker gekund. 3.0*
Edit: en die soundtrack ... wat een onnozele muziekjes
Unforgiven Jacob
Na ongeveer 10/15 minuten al uit gezet.
realisme was heel ver te zoeken.
de zogenaamde humor was totaal niet grappig.
toen Angelina met die rode viper die gozer in de auto slingerde was voor mij de maat vol. Uit met die troep.
ik had hier een iets meer realistische actie film in gezocht. Jammer.
AHWA
Had je niet uit die 36 meningen op kunnen maken dat deze film totaal niet realistisch is? Onbegrijpelijk.
Vascago
Na ongeveer 10/15 minuten al uit gezet.
realisme was heel ver te zoeken.
de zogenaamde humor was totaal niet grappig.
ik had hier een iets meer realistische actie film in gezocht. Jammer.
Maar wel Boondock Saints op nr 1 in je top 10. Over realisme gesproken.....
kimberlyVD
Over-the-top actiefilm die toch net boven z'n genre uitsteekt en zeker weet te vermaken.
De voice-over vond ik vanaf het begin zeer goed (in tegenstelling tot in sommige andere films). Ook het acteerwerk van McAvoy, Freeman & Jolie is goed, niets op aan te merken.
En het verhaal is lekker over-the-top zoals ik het graag heb.
Rua
Een van de coolste scenes ooit in een actiefilm!
chanel34
Ik heb me prima vermaakt met deze film. Niet echt de beste film, maar was leuk om naar te kijken. In ieder geval een verademing na drie flops te hebben gekeken.
Prima film!
chanel34
quote][/Vascago"][quote]Unforgiven Jacob schreef:
Na ongeveer 10/15 minuten al uit gezet. realisme was heel ver te zoeken.
Het is maar een film, hoor. Hahaha....Het is zo bedoeld, joh.
movie acteurs
Deze film heeft als pluspunt: Freeman en Jolie. Voor de rest ben ik teleurgesteld in deze film
maar het is nu ook weer geen bagger. Dus 2,5 sterren.
Justinw
Niet te seruis denken bij deze film, gewoon een leuke actiefilm en leuke details als:
Als hij het toetsenbord tegen Barry zijn hoofdaanslaat staar er fuck you met toetsen en de laatse letter U is een tand van hem
zulke details maken de film wel leuk, acteerprestaties waren redelijk alleen kwam cross zelf niet vaak aan het woord.
al met al een leuke actiefilm
lilB
Wauw, wat voorspelbaar. Ik had op de 1 of andere manier direct door hoe het zat. (Dat Cross helemaal niet de 'bad guy' is, maar Sloan en z'n clan). Het enige wat ik niet had gedacht was dat Fox op het einde dood ging
Maar ach, wel een leuke actie film
Movielicious
Heerlijke over the top film met prima camerawerk en stunts. Dit is echt een film waarbij je niet moet nadenken (en zeker geen realistisch verhaal moet verwachten) maar gewoon lekker van moet genieten. De humor die af en toe voorbij kwam kon ik ook wel waarderen. Van de acteurs vond ik vooral James McAvoy zeer goed acteren. Hij oogt als een nerd, maar die mimiek, geweldig! 3,5*
theike
had totaal geen verwachting bij deze film
maar wat hij is goed of mag ik dat hier niet zeggen ?
zoals de meeste al zeggen verstand op 0 en gaan met die banaan
MNV2
- 1900 stemmen
Weer typisch zo'n Amerikaanse Hollywoodproductie die bedoelt is om big-time geld binnen te rijven door middel van een overdosis special effects, een goedkoop verhaal en een paar bekende acteurs/actrices. Ik ben aan deze film begonnen met lage verwachtingen in de hoop nog eens verrast te worden en zelfs die heeft deze film niet kunnen waarmaken. Het verhaal blijkt niet meer te zijn dan een kopie van de gemiddelde Marvel-film, Morgan Freeman overtuigde me niet als 'badguy' en James McAvoy vond ik een weinig memorabel hoofdpersonage neerzetten. Alleen de coole shoot-out op het einde weet deze film nog een beetje te redden.
1.5 sterren
Meister
Leuke film zit van alles in, actie, geweld, verhaal, fantasie en natuurlijk de hete Angelina Jolie.
Had iemand anders haar rol gekregen zou die film niet meer als een 2 kunnen krijgen.
Maar zij maakt het gewoon een hele toffe film, ongelooflijk wat 1 vrouw kan betekenen voor een film.
Geknipt voor de rol en ze is echt sexy.

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father