• 9.413.191 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie

Releasedatum: 11 september 2008

Plot Wanted

"Choose your destiny."

Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

avatar van mike2006

mike2006

Aardige over the top actiefilm die zichzelf geen enkele keer serieus neemt. Het ene actiemoment nog overtreffender dan het vorige. Het jammere is dan dat de film na een 45 minuten dan een kopie van zichzelf begint te worden en niet echt boeiend meer is. Een soort overkill zeg maar. Morgan Freeman hoort niet thuis in films als deze, en Jolie doet wat ze altijd doet, prachtig ogen en dodelijk zijn. Jammer dat ze er niet meer een who`s done it van hebben gemaakt, maar enkel voor de special effects gingen. Al met al toch een aardige actiefilm.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Gewoon zonder twijfel een voor de nominatie van actiefilm van het jaar net als Dark Knight en Iron Man. Niet te veel proberen te verklaren, tis lekker over the top.

avatar van Linde_

Linde_

Top actie film!

Beetje onrealistisch maar, dat maakt het juist spannend. Licht voorspelbaar maar, ongelooflijk acteerwerk!

avatar van The Godjoshi

The Godjoshi

Hi People,

Oke weer zo'n lekkere film waar ik me best wel op verheugd had........en dan kom je de bios uit en dan denk je YES gewoon vett harde en supergruwlijke actie geen moeilijk verhaal...maar gewoon super vermakelijk.......niet elke film hoeft een super verhaal of een realisme gehalte te hebben om een leuke film te zijn......en dit was er zo 1........je zag de meest onmogelijke ongeloofelijke dingen gebeuren......maar het zag er gewoon te vettt uit allemaal voor het genre geef ik deze film een dikke vier........jammer van mcvoy geen groot fan van maar ja jolie een tijdje bewonderen is ook geen vervelende optie...........jongens en meisje

latersszzzzz Joshi

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1928 berichten

Linde_ schreef:

Top actie film!

"Beetje" onrealistisch??? er zit geen enkel realistisch moment in de hele film.

Daarom dus ook totaal GEEN spanning, althans, ik vond het niet spannend in ieder geval.

Acteerwerk is echt belabberd, en inderdaad niet "licht" maar ernstig voorspelbaar.

Maar goed dat is hoe ik persoonlijk er tegenaan kijk, jij mag het natuurlijk helemaal geweldig vinden.

Normaal ben ik niet zo'n afkraker maar deze film verdient het gewoon!

avatar van Film Pegasus

Een heerlijke actiefilm die vrij origineel uit de hoek komt. Vrij want, uiteindelijk is alles al een keertje gedaan. De film zorgt voor een kruising tussen The Matrix en de opleiding van Spiderman in de eerste film met Tobey Maguire.

De film schenkt geen aandacht aan de personages. Enkel Wesley Allan Gibson krijgt de nodige aandacht, de rest is puur behangpapier voor de talrijke actiescenes. Die zijn gelukkig boeiend genoeg om te kunnen genieten van deze film. Echte spanning is er niet, omdat je weet wat er komt, maar de actie is er voldoende om de boel recht te houden.

The One Ring bracht het al aan: de belachelijke plotwendingen zoals het gedoe met de ratten en het feit dat heel dat broederschap boodschappen leest in een weefgetouw. De film moet natuurlijk geen enkele rekening houden met realiteit zodat voor veel onverklaarbare zaken een andere onrealistische oplossing wordt voorgeschoteld. Denk maar aan het helende bad.

Ik heb eigenlijk wel genoten van de film. Echt saai is hij niet echt en de plotholen neem ik er gerust bij. Een klassieker is het verre van, maar voor een gezellig avondje film is het best wel een aanrader. Maar dan ook niet meer dan dat.

avatar van rebjuh

rebjuh

Dat verhaal, serieus.

avatar van thunderball

thunderball

Tja, wanneer zelfs Spongebob het verhaal slecht vindt......!

avatar van Meggie

Meggie

Het eerste deel was helemaal wat ik verwacht had (in positieve zin) na de trailer gezien te hebben dan kwam er naar het einde toe nog een zeer verrassende plot-twist en dacht ik dat de film nóg beter werd, maar spijtig genoeg hebben ze deze twist daarna op een zeer bizarre en onaangename manier uitgespeeld.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Heerlijke over the top actie film. En ja, hij is onrealistisch, maar zo'n actie film op zijn tijd, moet kunnen. Ik heb ervan genoten. Effecten zagen er bruut uit en Jolie doet het prima als actieheldin. Dat het verhaal flinterdun is, had je ook wel in elke resentie kunnen opmaken. Die "plottwist' zag ik ook al van mijlenver aankomen, maar dat kon voor mij de pret niet drukken.

Lekker film, goede actie en ik vind tóch óók een aardig verhaal. Als het alleen om realisme gaat dan kan je elke actie film en zekr elke SF film bij voorbaat al afschrijven. Mooie special effects en aardige plotwending(en). Dikke 4 punten.

avatar van predator

predator

• 1956 stemmen

Kan me niet herinneren dat ik ooit zo'n overdonderende actiefilm over me heen heb gehad. Voor de rest weinig verhaal, maar heel erg gemist heb ik het niet.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Damn, wat een butje, echt te ernstig, de rest was echt tof maar omdat het zo'n dikke but was haalde dat voor mij een groot deel van de score weg!! Beetje jammer ook hij schiet, in de trein had hij ook gewoon kunnen zeggen dat hij zen pa was.

Angelina vond ik erg sexy!!

avatar van jessinha

jessinha

In het begin dacht ik, wat een vreemde film en snapte ik het verhaal niet echt, maar ineens werd het duidelijk. Vond het een erg spannende film, vol spectaculaire actie etc. Mag van mij alleen iets minder bloederig zijn.

avatar van Skilgannon

Skilgannon

Heb er van genoten, niet teveel nadenken en gewoon lekker kijken.

avatar van GuiTo

GuiTo

Leuke film op zich met een onrealistisch verhaal. De omschrijving als actie hier op MM mag dan ook wel aangevuld worden met science fiction wat mij betreft.

Voor de rest een leuk verhaal en Angelina Jolie vrolijk de film enigszins op. Leuke wegkijker maar had er meer van verwacht.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Sommige films zijn over the top, deze film hoort daar echter niet bij, over the top is namelijk te licht uit gedrukt.

Na de trailer gezien te hebben was het natuurlijk al duidelijk dat er best wat leuke actie in deze film zou zitten, maar al dat geweld wat de regisseur hier op het beeld weet te toveren overtreft echt elk verwachtingspatroon.

Gelukkig zit er in al die actie ook nog genoeg zelfspot en humor om de film kijk baar te maken, bij zon film jezelf te serieus nemen kan hele ernstige gevolgen hebben.

Zelfs het plot is interessant en leuk genoeg om de complete film te blijven boeien maar toch steelt de spectaculaire erg knap gemaakte actie de show.

Voor de mensen die alsnog durven te zeggen dat deze film onrealistisch is, no shit! Mensen die spinnenwebben uit hun hand schieten, groen worden of vliegen als de beste getuigen van veel realisme!

avatar van Robin0

Robin0

Het is precies wat ik ervan veracht had, snelle actie, mooi camera werk, al met al een goeie film. Het einde was natuurlijk wel gedeeltelijk te voorspellen, maar een beetje drama kan geen kwaad .

ik vind het wel een 4 waard.

avatar van J_Velsink

J_Velsink

Ik vond de film een 3 waard, ik hou persoonlijk meer van realistische films maar ik kan goed begrijpen dat andere mensen dit een hele goede film vonden.

Mijn mening is: een leuke film om thuis te kijken maar niet de moeite waard om in de bios te kijken.

avatar van grandpa

grandpa

kan eigelijk niet meer toevoegen

ik ga mee met de 4*

heerlijk om naar te kijken

avatar van Martijnnn

Martijnnn

J_Velsink schreef:

Nou dat heb k precies andersom, niet dat het absoluut niet de moeite waard is om thuis te kijken, maar deze actie verdiend toch een groot scherm!

avatar van something_else

something_else

Martijnnn schreef:

Ja dat begrijp ik ook niet, dat mensen deze film slecht vinden omdat die zogenaamd onrealistisch is. Net of de meeste actiefilms zo realistisch zijn...

avatar van corleone26

corleone26

Zeer vermakelijk actiefilm, die mij van begin tot eind wist te boeien.

Ook vond ik Angelina Jolie weer een lust voor het oog en Goed spel van James McAvoy. En al die mensen die zeggen dat deze film onrealistisch is dat is die ook maar hebben jullie dan nog nooit een actiefilm gezien hetis gewoon een goede film met goede actie en of dat nou realistisch is of niet als het leuk wordt gedaan maak dat niet uit. Volgens mij weten deze mensen ook niet dat dit gebaseerd is op een stripboek ik ken niet zoveel realistische stripboeken hoor. Je moet gewoon genieten van wat je ziet en niet gaan afkraken op het onrealistische als je niet van de film houdt okay maar geef dan niet alle schuld aan de onrealistische momenten.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1928 berichten

Nou zo moeilijk is het niet hoor, deze film bevat geen enkele seconde wat ook maar iets met realisme te maken heeft, tuurlijk is iedere film nep, dat snapt een kind.

Maar je kan het natuurlijk ook TE bont maken wat dus het geval is met deze film.

Ik zit nou niet echt op dit geneuzel te wachten eerlijk gezegd, het is zo verschrikkelijk nep dat ik een aantal keren gewoon in lachen uitbarste vanwege de zwaar debiele acties.

Terwijl het volgens mij helemaal niet "komisch" bedoelt is.

avatar van something_else

something_else

FunkStarr schreef:

quote]

Terwijl het volgens mij helemaal niet "komisch" bedoelt is.

Daarbij komt het trieste verhaaltje en het slechte acteerwerk (alleen die kantoor gast doet het aardig) en heb ik de film niet eens afgekeken omdat ik me gewoon bont en blauw zat te ergeren vanwege de bizar slechte actiescenes die zich achter elkaar opstapelde, dat er nou 2 van die acties in de film zitten, maar niet alleen maar, dat gaat mij gewoon veels te ver.[/quote]

Dat was ook juist het uitgangspunt van deze film om het te bont te maken, wat verwacht je dan van een film waarin het lot van mensen van een weefgetouw afhangt? Verwachten de mensen dan een realistische actiefilm met niet te overdreven acties en effecten, omdat dat de geloofwaardigheid van de film zou kunnen aantasten?

avatar van dikkenek

dikkenek

Film erg nep. Wel mooie special effects maar absoluut geen " heb" film. Een om snel te vergeten.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Wat een onzin film,werkelijk niets kan in deze film,vond er echt geen ene fuck aan.En dan die opleiding lol,leek wel een soort van rocky,muziekje derbij en ineens kan meneer alles.

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

Goeie actiefilm, erg mooie special effects natuurlijk vooral als die kogels op elkaar uitspatten!

Alleen waar ik een beetje moe van werd is de maar eeuwig terugkomende vertragingen als hij dan zogenaamd 400 hartkloppingen krijgt en die overal supersnel op kan reageren..

Ik heb me toch erg vermaakt in de bios en vooral die laatste scene vond ik geniaal en had ik niet zien aankomen!

avatar van Obbie

Obbie

Schromelijk overschatte film met een werkelijk belachelijk verhaal waarmee de schrijvers denken weg te komen (opdrachten van een weefgetouw?????). Film en acteurs nemen zichzelf veel te serieus met die Angelina voorop. Normaliter heb ik niet zoveel moeite om mijn verstand op nul te zetten bij dergelijke films, maar dit ging mij te ver.

avatar van Flipman

Flipman

Kent iemand het Batman-verhaal Batman: Sword of Azrael? Doet de synopsis van deze film me behoorlijk aan denken.