• 9.375.093 stemmen

Met onder meer: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot Sex and the City

"Get Carried away."

Sex and the City volgt de levens van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Columniste Carrie (Sarah Jessica Parker), advocate Miranda (Cynthia Nixon), zakenvrouw Samantha (Kim Cattrall) en de brave Charlotte (Kristin Davis) zouden genoeg aan zichzelf moeten hebben, maar in plaats daarvan verdiepen de dames zich voortdurend in de levens van elkaar en proberen samen de juiste weg te vinden.

Samantha Jones

Charlotte York Goldenblatt

Miranda Hobbes

Louise, Carrie's assistant

Harry Goldenblatt

Smith Jerrod

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik vond het echt een super film. Heb me de 2 en alf uur dat de film telt geen minuut verveeld.

De soundtrack was erg leuk, en er zaten zeer veel leuke (grappige) scenes in.

De film is eigenlijk niet meer and een super lange aflevering, maar dat mag de pret zeker niet druken want ik was allang blij dat er eindelijk eens een film zou gaan komen.

Wat me wel echt opviel is dat ze "oud" zijn geworden. Dat viel me vooral op toen miranda alleen zat tijdens oud op nieuw. Ze maakte een flinke close-up van haar gezicht en je zag gewoon echt dat ze ouder zijn geworden. Niet dat dat erg is, maar voor mij was dit wel een teken dat dit ook wel echt het laatse woord moet zijn geweest wat er is gezegt tussen de dames.

Ik vond het een mooie afsluiter van alle afleveringen die ze gemaakt hebben.

(maar wat hebben mijn oren nu weer gehoord....er blijkt dat de dames er zoveel plezier in hebben gehad om deze film te maken dat ze zitten te denken aan een deel 2!!! Please laat dat niet gebeuren, genoeg is echt genoeg).

De film krijgt van mij 4.5 ster.

De kleding was super (zoals altijd)

De muziek was geweldig en meeslepen

De dames waren eindelijk weer eens bij elkaar

• 2023 stemmen

Ik ga hem kopen op DVD, leuk voor in mijn collectie. Vind hem echt goed.

avatar van felixmartini

felixmartini

voor de liefhebber van de serie is dit echt de leukste film van 2008, en als hetero die door deze uitspraak niet meer serieus word genomen, leukste feel-good movie van 2008! Ik was ook trouwens de enige hetero man die in de bioscoop zat, voor mijn gevoel(A)!

felixmartini schreef:

Dus je bedoeld dat deze film vooral mikt op meiden en homomannen?

Een feel good movie is voor iedereen en kan echt niet geloven dat je de enige heteroman in de zaal was, ben je het dan aan alle mannen persoonlijk gaan vragen?

avatar van Angel25

Angel25

Echt een super leuk film! Heerlijke feel good movie . Er waren bij ons in de zaal 2 jongens met hun vriendin mee! dus... nog 2 jongens die hem ook wilde zien (of onder zwaaare dwang van hun vriendin dat heb ik dan weer niet gevraagd )

avatar van Morgan

Morgan

Wat een heerlijke pretentieloze film...prachtige schoenen, kleding, lekkere vrouwenpraat en shots van yammie mannen!;-)

Ik heb genoten en hoop dat ze gewoon doorgaan met een vervolg en laten zien dat vrouwen van 40+ ook heerlijk kunnen leven, lachen en genieten...

avatar van superred

superred

Heerlijke film! En zo'n buurman wil ik ook wel .

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Als fan van het laatste seizoen was ik al hevig teleurgesteld in deze film toen hij werd aangekondigd, seizoen 6 eindigde voor mij perfect en een film leek me vrij overbodig. Dat is dan ook wat de meeste verhaallijnen waren voor mij; overbodig. Desondanks heb ik bijna twee en een half uur genoten van puur Sex And The City zoals we dat gewend zijn, met als enige grote minpunt; Smith en Sam zijn uit elkaar. Maar misschien dat deel 2 daar iets aan kan doen...

avatar van Katharina

Katharina

Heb niets van de serie gezien, maar ik vond de film leuk!

Hij duurt lang, maar ik heb me geen moment verveeld.

En de kleren...mmmh!

avatar van lila

lila

Heerlijke serie, maar ergerde me aan deze film. In het begin is alles leuk, blij en ineens BOEM. Voorspelbaar, aan de andere kant, was het ook fijn wegkijken.

Vind het zelf geen toevoeging eigenlijk.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

puur en alleen omdat ik met Kim was geweest. anders was dit een dikke onvoldoende geworden.

avatar van abberline

abberline

hoe oud is die kim cattrall?

avatar van matthijs_013

matthijs_013

52.

avatar van abberline

abberline

52 dat kan niet!!!!

avatar van Zinema

Aardige bioscoopfilm als vervolg op de gestopte, succesvolle TV-serie. Herkenbare relationele feitjes en een klein beetje humor om het dramawerk wat te verlichten. Het mierzoete einde haalt de film echter ietwat naar beneden. Redelijk.

avatar van Thomas83

Thomas83

Als jongen kan ik de serie Sex and the City wel erg waarderen om de soort humor en toon van de film, en om een enkele leuke personages (Miranda en Kim dan vooral, en absoluut niet die irritante Carrie), dus ik wilde me best aan de film wagen, ook al zijn verfilmingen van series vaak niks bijzonders. En in dit geval duurt de film ook maar liefst 148 minuten, dus zou je denken dat het vooral een film voor de echte fans is.
De introductie aan het begin is snel maar duidelijk (leuk vormgegeven, die flashbacks naar de serie), en mensen die niks van de serie hebben meegekregen kunnen in principe zo inhaken.
Net als in de serie zit er ook in de film weer een hoop "gezeur" over relaties, en mensen met een belangstelling voor mode en (dure) merkjes kunnen weer hun hart ophalen. De film gaat verder ook wel verder op dezelfde manier als de serie, tenminste zoals ik me deze herinner, en dat is zeer positief natuurlijk.
Verder is het vooral ook erg jammer dat de echt scherpe humor, vooral het cynisme van Miranda, een beetje ontbreekt.
Het plot is wat simpel, maar op zich wel effectief. Voor de meisjes-meisjes zal het vast allemaal erg leuk zijn. De film is een beetje een orgie van romantiek en mooie perfecte bruiloften en kleding en andere materialistische dingetjes. En natuurlijk moeten er de nodige crises overwonnen worden in het plot. Het plot is ook wel erg simpel soms. Af en toe ergerde ik me ook kapot aan de oppervlakkigheid en het eeuwige geneuzel over de relaties en de het-spijt-me-scènes enzovoort enzovoort, iets wat ik in de serie nooit echt heb gehad, of alleen korte momenten. De scène in de eenrichtingsstraat na een uur of zo was trouwens wel erg heftig. Daar speelde Sarah Jessica Parker wel goed. In andere scènes was ze weer een heel stuk minder. In elk geval vond ik haar sowieso al wat minder irritant toen ze haar haar verfde en vanwege haar gebroken hart niet heel de tijd vrolijk deed en zich gedroeg als een knap meisje van in de twintig, wat ik altijd een beetje gênant heb gevonden aan de serie omdat ze niet bepaald een jong en fris gezicht heeft en ook helemaal niet zo knap is, naar mijn smaak.
Helaas is er in de film relatief weinig aandacht voor "het personage" New York. Wat weinig plaatjes van de stad etc. Een ander nadeel is dat er wat teveel geforceerd sentimentele stukjes in de film zitten. Al werken de scènes soms desondanks toch prima. Maar andere keren is het weer tenenkrommend gewoon. De cliché's worden ook bepaald niet geschuwd.
Hoe het allemaal uiteindelijk afloopt is natuurlijk erg makkelijk te voorspellen.
Al met al een redelijke verfilming. Het mist de echte scherpe humor van de serie (het cynisme en de erg grappige situaties en hoe de mannen bijna allemaal worden afgeschilderd in de film), en de film duurt ook veel te lang voor wat het biedt, en is volgepropt met gekunstelde romantiek en cliché's, maar voor de rest is het allemaal goed te doen en best vermakelijk. Een 2.5 lijkt me een prima cijfer.

avatar van RickZ

RickZ

Ruim 2 uur gezeur over trouwen en aanverwante zaken, een echte vrouwenfilm dus (en absoluut geen mannenfilm)

avatar van Ellis85

Ellis85

was en ben nog steeds gek van de serie, en ook van de film heb ik zeker en vast genoten

een 4.5*

avatar van Rowen

Rowen

Lovelly

avatar van otherfool

otherfool

Toch maar een kans gegeven, al vond ik de serie vreselijk. Misschien dat er nog wel een frisse film van te maken valt, maar...

...bleeh, wat een suffe troela's! Zelfzuchtig en leeghoofdig gezeur, gegil om niks, soapachtige verwikkelingen en dat dan 2 en een half uur lang! Die vreselijke oppervlakkigheid is voor de modeliefhebbers misschien nog wel te verhapsnappen maar daar val ik dus totaal niet onder. Het zelfbeklag gaat feitelijk al na een minuut irriteren en dan moet je nog 2 en een half uur!

Waar zijn de grappen, waar is de pit, de romantiek, de spunk? Nee, dit is vlak, saai, lang (2 en een half uur!), dom, vol nietszeggende karakters, vervelende muziek, een waardeloze Hudson, neppe emoties, the lots. En hij duurt 2 en een half uur! De enige die me nog een beetje kan bekoren is die donkerharige, de rest is zoooo eng...

Dit is geen romantische film. Dit is een film over schoenen van 525 dollar en kussens van 300 dollar. Een film over leeg materialisme dat als levensdoel wordt verheven, en daar dan 2 en een half uur over doet.

Haha, een scheetgrap, 2 en een half uur, hihi een man met roze hakken, 2 en een half uur, die oervervelende voice over, 2 en een half uur, 2 en een half uur, 2 en een half uur...

Ik *haat* deze personages. 0,5*.

avatar van Edotje

Edotje

een echt vrouwen film:) moest het net kijken met me vriendin:) bijna in slaap gevallen, ik ga deze film ook niet beoordelen ik als man:)

enige leuke was dat scheetje:)

• 2023 stemmen

Amaaaai, de laatste dagen niets dan lage stemmen. Beslist geen sex and the city fans.

avatar van rvh76

rvh76

Met m'n vrouwtje meegekeken. Niet onaardig, niet in slaap gevallen. Maar niets bijzonders een gewone voldoende

avatar van moviemeterman

moviemeterman

Echt. Mijn vriendin is gek op de serie .. maar deze rommel kon zelfs zij echt niet waarderen... Wat een zootje gegooi met lelijke rare kleding en die stomme tasjes. Af en toe een grappig momentje waarbij je nostalgisch maar gaat lachen...De humor uit de serie was er niet in te vinden.... Verwachtingen waren gewoon te hoog denk ik.

avatar van lyn.theresa

lyn.theresa

De series vind ik geweldig, maar de film was ronduit een tegenvaller... Poephumor, mensen waar zijn we mee bezig..!!.en dat gezeik constant...en goh, krijgt carrie BIG tóch wel op het einde? ahh anders hadden ze echt een probleem gehad hoor...

Het is dat ik de personages al jaren met mee draag en de series tof zijn dat ik nog *2,5 geef.

avatar van little_lOve

little_lOve

Michael Patrick King en crew zijn bezig met deel II. De acteurs zijn er ook voor in, maar ze zijn nu nog bezig met een verhaal te verzinnen wat goed genoeg is voor een vervolg. Persoonlijk ben ik van mening dat ze het niet moeten doen. De serie en deze film is voldoende, een vervolg is volgens mij echt álleen maar voor het geld...

avatar van aire.

aire.

otherfool schreef:

Maar tis natuurlijk wel een beetje zo. Als levensdoel gaat misschien wat te ver. Maar iedereen in de westerse samenleving is een materialist. Ik vind dat ook niet meteen iets negatiefs?

avatar van deTuinman

deTuinman

op zich is het wel negatiefs, je bent minder maatschappij en levens bewust

avatar van bakkertje

bakkertje

het is zeker geen mannefilm, ik vond er niks aan.

mijn vriendin vond het een erg leuke film.

zij zou zeggen een 3.5

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

wss ga k hem wel een keer huren:Pmja kw8 nu al btje op friends ( als die nog komt??)