• 9.375.099 stemmen

Met onder meer: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot Sex and the City

"Get Carried away."

Sex and the City volgt de levens van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Columniste Carrie (Sarah Jessica Parker), advocate Miranda (Cynthia Nixon), zakenvrouw Samantha (Kim Cattrall) en de brave Charlotte (Kristin Davis) zouden genoeg aan zichzelf moeten hebben, maar in plaats daarvan verdiepen de dames zich voortdurend in de levens van elkaar en proberen samen de juiste weg te vinden.

Samantha Jones

Charlotte York Goldenblatt

Miranda Hobbes

Louise, Carrie's assistant

Harry Goldenblatt

Smith Jerrod

avatar van Nielojram

Nielojram

Vrouwen die bij elk vorm van tegenspraak boos weglopen....

Kort samengevat waar deze film over gaat...

Ik heb de gehele serie op tv gevolgd, en dat was leuk. De film is te langdradig, te wijverig, verhaal is te voorspelbaar..

avatar van Hubertien

Hubertien

Ik heb de serie niet echt gevolgd. Ik heb een paar afelveringen gezien. De vergelijking die iedereen dus met de serie maakt, kan ik niet maken. De film vond ik goed. Ik lees hier dat hij minder was dan de serie, maar daar had ik dus geen last van. Gewoon een lekkere meidenfilm om met je vriendinnen te kijken.

avatar van soom

soom

Ik heb zo nu en dan best wel een aflevering van SatC gezien, al volgde ik het niet intensief/vaak. Ik herinner me dat ik ooit bij Lilja 4-Ever geschreven heb, dat ik het einde van die film toen niet kon zien, omdat ik zo dommig was om SatC toen in te stellen, zodat ik helaas toen niet het einde van Lilja 4-Ever zag. Videobanden, he, dat doet de deur dicht, ghehe.

Eigenlijk echt te lang, al waren de belevenissen van Carrie en Co. wel mooi om te zien, en vond ik vooral Samantha een heerlijk personage. De kleren, de setting, dat was allemaal even geweldig. Mooie 3,5*.

avatar van rose

rose

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Mogen de films tegenwoordig eerder op tv verschijnen?

avatar van K*D

K*D

Serie is geweldig, film lekker om naar te kijken, hij krijgt van mij gewoon een voldoende. Het is geen film waar je veel moet denken maar waar je gewoon op de bank lekker relaxed naar moet zitten kijken.

*3,5

rose schreef:

Ben ik 1 van de weinige die de serie ook niks vond?

de serie was briljant. wel goed dat het stopte. film was flut vergeleken met de serie.

avatar van Delvenaartje

Delvenaartje

laundromat schreef:

Na een keer de film te hebben gezien, weet je waar 'ie over gaat en hoef je 'm niet na een week nog een keer te kijken, omdat je bepaalde punten niet begreep.

De serie daarintegen, blijft leuk om te kijken.

Blijf elke keer kijken als hij in de zoveel tijd word uitgezonden op Net 5.

Dus dat is een kwestie van smaak, denk ik

laundromat

Ik vind het wel wat zeggen dat ik zo positief over de serie ben in tegenstelling tot de film. Heb alle 6 seizoenen meermaals gezien. Je zou denken dat je als liefhebber de filmversie wel kan waarderen, hoe slecht-ie ook is. Nou niet dus. Film duurde zo lang en ja was gewoon een afknapper. Als ik hem nou thuis had gezien, maar heb 'm in bios gezien. Deel II ga ik wel op tv kijken ofzo over paar jaar.

En ja smaken verschillen...

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Ik verwachtte echt helemaal niks van deze film en heb er dus ook nooit een cent aan willen uitgeven. En dus ging ik kijken vanavond en heb me best vermaakt.

Was ooit een fan van de serie maar vond het laatste seizoen erg slap. Herhalingen van de serie vind ik altijd heel saai en/of herinner me het niet meer zo goed? SJP's gesleutel aan zichzelf vind ik niet zo goed geslaagd zacht uitgedrukt. Maar dat is meer geleuter voor fashion blogs etc. Whatever....ik had een leuke avond.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Vond dit een heel vermakelijke film. Kijkt lekker weg. Feel good movie.

*** en een half

avatar van Dk2008

Dk2008

De eerste aflevering van de serie gezien maar verder af en toe alleen maar gedeelten. Deze film ook gewoon weer uit nieuwsgierigheid gezien. Die vrouwen zijn ook helemaal niet zo knap, wat dat betreft heb ik Cynthia Nixon altijd nog het aantrekkelijkst gevonden. Verder is het modegedoe in de serie en nu dus in de film ook altijd wel een pluspunt, want kleren maken de vrouw (man). Het glamour en glitter-achtige heeft ook wel wat.

Overdreven lange speelduur en ik ben toch al niet zo'n liefhebber van lange films. Erg veel saaie gedeelten erin die sporadisch worden afgewisseld door komische gedeelten zoals, bijvoorbeeld met die bos bloemen, het hondje en de sushi . Maar ik vind het gezien de lengte toch allemaal veel te weinig. Had de eerste helft echt wel een heel stuk korter gemogen. De tweede helft zit wat het romantisch komische betreft beter in elkaar. Was hij een uur korter geweest had ik hem waarschijnlijk hoger gewaardeerd, zet hem nu op 2.0.

laundromat

Grappig dat mensen details noemen van de film die ik me totaal niet herinner. Het is dan ook 2 jaar geleden dat ik 'm gezien heb, maar dat zegt wel wat.

avatar van Dk2008

Dk2008

Wat zegt dat dan?

Ik heb wat details genoemd om mijn bericht wat kracht bij zetten. Niet dat het veel uitmaakt want zo'n film hoef ik niet nog eens te zien. Maar bij goede films ben ik even goed het meeste na een paar maanden kwijt, dus een bericht kan geen kwaad.

laundromat

Mijn bericht is meer algemeen, niet op jouw bericht gericht. Ik weet van goede films nog zeker wel veel details. Sommige films kan ik helemaal dromen. En dat zijn in mijn geval toppers. SATC vind ik niet de goed en ik herinner me er heul weinig van. Alleen die leuke buurman van Samantha Dat vind ík wel wat zeggen....

avatar van Melkor

Melkor

In de stem van Comic Book Guy uit the Simpsons: Worst movie ever!

Na zo goed als verplicht te worden deze gruwel volledig uit te zijn moest ik mijn kotsreflex sterk onder controle houden. Oké, ik ben duidelijk aan het overdrijven. Meer to the point echter: saaie film, weinig overtuigende dialogen en erbarmelijk acteerwerk. Dit moet echt iets voor vrouwen zijn, want ik zie niets goeds in deze film. Het hielp ook niet echt dat ik bijna steeds meer begrip had voor de mannen in deze film dan de vrouwen die op alles overdreven en irrationeel reageerden. C'est la vie, I guess.

avatar van maxo922

maxo922

Toch vervelend dat het simpelweg gewoon te lang duurt.

Het eerste uur is erg aanstekelijk. Daar vinden de meeste grappen plaats en komt het nog allemaal fris en luchtig over. Het stuk met de mislukte trouwerij van Carrie vond ik eerlijk gezegd prachtige dramatiek. Zeer pakende scene.

Nadat de dames uit de lollige scenes van Mexico terugkeren gaat het bergafwaards. De meeste grappen komen slecht uit de verf en het begint allemaal erg langzaam te worden. De scenes zijn niet echt meer boeiend. Hier en daar wel een sprankje hoop, maar teveel melodrama.

Laatste twintig minuten zijn gewoon een Pain In The Ass aangezien de scenes in herhaling vallen. Het uiteindelijke Happy End van 1 minuutje ('hadden ze daar 2 uur over moeten doen?') was teleurstellend en erg cliché.

Heb de serie nog nooit gezien, maar vond deze film wel grappig. Ben stiekem wel een beetje benieuwd naar de tweede aangezien die volgens mij een stuk luchtiger is.

* 2,5 sterren

avatar van killer13

killer13

rose schreef:

Ben ik 1 van de weinige die de serie ook niks vond?

nee hoor, ik vond de serie ook nix!

Elineloves

Nee, ik vind de serie ook niet leuk. Zet het ook direct af als het op TV is. De films daarentegen vielen wel reuze mee.

laundromat

serie was fantastisch! film 1 niet.

Film 2 is beter.

laundromat

Dat kan makkelijk, maar aan de ratings te zien scoort-ie nog lager. Ga hem ook niet kijken. Hij duurt weer zo lang! Ik heb nu nog de serie in mijn geheugen. Film 1 verdrongen (:

avatar van lugia

lugia

ik vond het niet veel van film, ik hou zelf meer van actie en horror.

Elineloves

Constant S.J.P. in beeld is toch ook best een dosis horror hoor..

Elineloves

'' The good ones screw you, the bad ones screw you, and the rest don't know how to screw you. ''

Helaas blijft dit eerste deel toch stukken minder leuk dan het tweede deel. Kan natuurlijk aan het feit liggen dat ik deze op DVD heb gezien en het tweede deel in de bioscoop heb gekeken met vriendinnen, dat doet toch wel iets aan het ''gevoel'' wat je er bij krijgt.

Ik ben nooit een fan van de serie geweest. Ik vind Sarah Jessica Parker een onaantrekkelijke vrouw en zelfs een beetje vervelend om naar de kijken. Toch is het een leuke vriendinnengroep, en de verschillende vrouwen zijn zeker interessant. We kennen ze natuurlijk binnen no-time wel, want je ziet direct wat voor een vrouwen het zijn.. Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte. Met name Samantha is een zeer uitgesproken persoon. Zij is dan ook wel een beetje mijn favoriet.

Verder is het natuurlijk allemaal groots, duur en vooral zeer opvallend. De dames lopen in kleding rond waarin menig vrouw niet eens dood gevonden zou willen worden, maar het hoort bij het totaalpakket. Hoewel ik begrepen heb dat het hier in de serie vooral om draaide, vond ik dat deze film meer de nadruk legde op de verschillende problemen die de hechte vriendinnen hebben, en hoe ze hier mee om gaan. Er komen verschillende thema's aan bod, zoals vreemdgaan, angst voor het huwelijk, relatieproblemen, kinderproblemen en ga zo maar door. Dit maakt het dan ook voornamelijk een echt vrouwenfilmpje, máár.. wat de humor betreft zit het soms best goed. Er worden een aantal harde -mannelijke- grappen gemaakt die het geheel wat vlotter maakt.

Een film over vrouwen, sex, liefde en mode. Leuk dat Jennifer Hudson ook te zien is, wat een prachtige verschijning is het toch! En ze doet het nog leuk en overtuigend ook.

Hoewel ik de serie bewust altijd links heb laten liggen, moet ik bekennen dat het best prettig vermaak was. De one-liners van Samantha zijn moeilijk uit je hoofd te krijgen: '' Hey dick-wad, I'm speaking. '' en '' She's married and she's not growing a national forest. ''

You go, Samantha!

avatar van KW2

KW2

cannot unsee

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Nooit zo een saaie langdradige film gezien. WAARDELOOS!

avatar van Thera.

Thera.

Lekkere film wat mij betreft, de film sluit prima aan op het einde van de serie. Het is alweer een tijdje geleden dat ik 'em heb gezien, dus gedetailleerd kan ik er weinig over zeggen, maar wat ik me wel kan herinneren is dat ik de Big & Carrie-verhaallijn erg typerend vond voor de relatie van de twee zoals die in de serie ook steeds was. Wat wil Mr. Big nu ècht? Gaat-ie voor Carrie, helemaal? Want dat hoopten we toch na de finale (al was Aidan eigenlijk altijd mijn favoriet, het móest toch Big worden)...

Fijne film, lekker luchtig en ik vond 'em ook niet te lang.

avatar van dinal12000

dinal12000

prima te pruimen

avatar van Pafnes

Pafnes

Als groot fan van de serie moest ik deze film natuurlijk zsm zien!

En ik vond 'm super!!

Snap ook dat mensen het helemaal niets vinden, het moet je wel liggen natuurlijk.