• 9.374.496 stemmen

Met onder meer: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot Sex and the City

"Get Carried away."

Sex and the City volgt de levens van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Columniste Carrie (Sarah Jessica Parker), advocate Miranda (Cynthia Nixon), zakenvrouw Samantha (Kim Cattrall) en de brave Charlotte (Kristin Davis) zouden genoeg aan zichzelf moeten hebben, maar in plaats daarvan verdiepen de dames zich voortdurend in de levens van elkaar en proberen samen de juiste weg te vinden.

Samantha Jones

Charlotte York Goldenblatt

Miranda Hobbes

Louise, Carrie's assistant

Harry Goldenblatt

Smith Jerrod

• 2023 stemmen

Ik wil hem ook zien, was verzot op de serie !!

avatar van Sol-

Sol-

imdb. mannelijk deel bevolking 3.5 . vrouwelijk deel 7.3

Laat het mannelijk deel van preuts Amerika zich hier enorm kennen of is de film werkelijk zo slecht?

avatar van little_lOve

little_lOve

56.8 miljoen in het eerste weekend in Amerika. Hoogste bedrag ooit wat een romkom heeft opgeleverd!

avatar van Nadia Z

Nadia Z

Ik heb hem afgelopen maandag ook gezien en hoewel ik altijd een grote fan ben geweest van SATC, vond ik de film helemaal niet zo super. Heel voorspelbaar en in het begin van de film zelfs veel te overdreven geacteerd.

Eerlijk gezegd vond ik het min of meer een overbodige film. Sommige scènes hadden helemaal geen meerwaarde en totaal overbodig. De typische sfeer van SATC vond ik toch wel ontbreken en het lijkt wel alsof ze allemaal echte softies zijn geworden. Het scherpe randje typisch aan de serie is gewoon niet terug te vinden in de film. Alles bleef nogal oppervlakkig.

Meer een thuisfilm en zeker geen bioscoopfilm.

avatar van alouette

alouette

Nadia Z schreef:

Meer een thuisfilm en zeker geen bioscoopfilm.

Hee, ik wilde ff vragen wat nou het einde was:-P

Want ik moet voor school een verslag maken erover...Alleen ben nog niet naar de film geweest...Helemaal uitverkocht...:-S

avatar van Lennert

Lennert

Hoe kun je nu stemmen op iets wat je niet gezien hebt?

Stem verwijderd.

avatar van sannedepmann

sannedepmann

Gisteren deze film gezien. Ik ben altijd een groot SATC fan geweest, maar deze film is een regelrechte tegenvaller! Compleet geen sfeer, verhaallijn ontbreekt en alle, in de serie scherpe, typetjes zijn afgebroken. De uitgesproken karaktereigenschappen van de hoofdrolspeelsters zijn in deze film verdwenen. Erg jammer!

• 2023 stemmen

Ik ken weinig films die 2,5 uur kunnen blijven boeien. Sex and the city doet dit zeker wel. In het begin krijg je een samenvatting van de serie te zien, heel goed voor de mensen die de serie niet echt volgden.

De typetjes zijn zeker nog wel aanwezig. Alhoewel sommige mensen dit ontkennen. Mirande is nog altijd even cynisch, of wordt terug cynisch beter gezegd. Samantha blijft de grote seksgodin, Charlotte de lieve vriendin en Carrie.....ja Carrie blijft Carrie.

En wat zo prachtig is aan deze film? Je komt buiten en je voelt je helemaal weggenomen door de film. Je waant jezelf in the big apple.

Decadente feestjes, veel seks, tequila's, cocktails, mode, schoenen, york shires en vier vriendinnen die het geheim van het echte leven proberen te verhalen vindt je allemaal terug in deze film.

Prachtig !! 5 !!

avatar van kerrie

kerrie

Ik ben heel benieuwd naar hoe de film is. Keek ook altijd naar de serie, dus mijn verwachtingen zijn hoog. Ik had al een paar stukjes gezien bij Oprah en dat beviel me wel.

avatar van gotti

2 1/2 uur, mijn god wat een lengte...

avatar van rupie

rupie

het verhaal is een beetje aan de dunne kant. Vond het allemaal wel mee vallen. Uiteindelijk best wel aardig, maar had de recensies van imb gelezen, dus ging met weinig verwachting naar de film.

De typetjes zijn nog wel hetzelfde, vooral samanta deed het weer erg goed.

avatar van little_lOve

little_lOve

Als grote fan van de serie kon ik natuurlijk deze film niet aan me voorbij laten gaan, dus zat ook ik gisteravond in de bioscoop! In eerste instantie schrok ik een beetje van de lengte van de film, maar al kijkende merkte ik het niet.

Om het simpel te zeggen, de film was één lange episode, maar dan met iets beperktere verhaallijn. De rode draad was zoals we het kennen uit de serie, maar ik miste de "bij-verhalen".

Gelukkig was de film net zo grappig als de serie en heb ik kunnen genieten van alle mooie kleding, tassen, schoenen etc.

Over de acteerprestaties valt niet zo heel erg veel te zeggen, de hoofdrolspeelsters, Chris Noth en de andere vaste personages deden het net zo goed als altijd. Jennifer Hudson deed het ook gewoon erg goed, ze had geen bijster diepgaand rolletje, maar het was leuk genoeg.

Ach, als fan van de serie geniet je erg van de film...

Ik geef de film daarom toch maar gewoon 3.5 sterren, het zag er gewoon allemaal prima uit!

avatar van Carolaah

Carolaah

Na al dat negatieve commentaar hier en daar had ik niet zulke hoge verwachtingen meer..

Gelukkig vond ik de film een genot, ik had van een vriendin begrepen dat de film 1 uur en 50 min. zou duren, toen die tijd bijna verstreken was dacht ik ook echt van "Oh nee, dat kan niet, ik wil meer zien" en gelukkig kwam dat goed, want de film duurde immers 150min en dus 2,5 uur.

Wat een twisting plot hier en daar, zelf vond ik dat de typetjes nog wel gewoon aanwezig waren, de film vond ik een goede afsluiter van de serie. Het einde had van mij wel iets anders gemogen..

Hmm een hele dikke 3,5

avatar van Oka

Oka

Ik heb deze film gister in de bioscoop gezien en kan niet anders zeggen als dat ik 2,5 uur echt genoten heb.

Oke, de verhaallijn was filterdun en ook zeker zeer voorspelbaar maar dat mocht de pret absoluut niet drukken.

Ik heb gelachen, medelijden gehad met de personages en uiteindelijk de bioscoop verlaten met een: "wat een leuke film was dit" gevoel.

Wanneer je een fan was van de serie vind ik deze film zeker een aanrader.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Ik was erg benieuwd naar deze film en heb er lange tijd naar uitgekeken.. twee weken terug was het eindelijk zo ver!

Ik was bang dat hij niet aan mijn verwachtingen zou kunnen voldoen.. en dat hij me tegen zou vallen.

Maar het tegendeel bleek.. ik heb me bijna 2,5 uur lang heel erg vermaakt. Van tranen in mn ogen het ene moment tot een lachbui een paar minuten later..

Natuurlijk bleef het een typisch amerikaanse film en eindigde het toch wel een beetje te mooi.. maar als aflsuiter van de serie vond ik dat niet erg.

Jennifer Hudson vond ik alleen niet zo geweldig.. en vooral haar rol vond ik niet geloofwaardig. Zij had net zo goed weggelaten kunnen worden.

Maar verder vond ik alle personages prima neergezet.. de 4 hoofdpersonages waren wat ouder geworden en ook wat volwassener.. maar dat is ook logisch aangezien Sam in de film al vijftiger is! Ik vond dit verder dus ook niet storend.

Conclusie.. het is een heerlijke feel good movie! En ik ga hem zeker nog een keer bekijken.

Psyché et Amor schreef:

maar als aflsuiter van de serie vond ik dat niet erg.

Dacht dat ik gelezen had dat er nog een sequel komt.

Inderdaad Jennifer Hudson acteerde erg dramatisch. Ik vond haar erg geforceerd overkomen.

Zelfde conclussie bij mij. Een film die ik mij ga kopen en nog heel veel ga terugzien.

avatar van latrat

latrat

Het was een soort flauwe aaneenschakeling van poging tot tearjerkers. Een ontroerende modeshow van 2 uur kan me echt niet boeien, sorry.

Ik heb me zelfs meer dan eens beledigd gevoeld, als vrouw dan.

Ik kan me ook niet herinneren dat ik gelachen heb. Wel dat ik me gestoord heb aan de vrouwen naast me die wederom begonnen snotteren als een een louis vuitton bovengehaald werd.

avatar van valerio2003

valerio2003

Friday the 13 th schreef:

Prachtig !! 5 !!

helemaal mee eens

avatar van The Contender

The Contender

WOW!

Wat een geweldige film. Laat de vervolgen maar komen. Ipv een serie, 1x per jaar een geweldige film lijkt me super.

*5*

avatar van Psygothic

Psygothic

Om te beginnen is mijn vriendin helemaal gek van de serie en heeft deze dus ook allemaal op dvd...(zijn trouwens 6 seizoenen en geen 7 Koerok...) En voor een vrouwenserie is SATC zeer de moeite waard: ook voor mannen. Ik heb alle afleveringen nu dan ook minstens al eenmaal gezien...

Dan de film: alle leuke en scherpe stukjes ontbreken in de film.

Wat de serie leuk maakte voor de mannen was toch vooral het cynisme, af en toe toch ook wel leuke verhaallijnen en de genante momenten over en met mannen... Bovenstaande pluspunten uit de serie zijn niet terug te vinden in de film!

De film is vooral erg slecht uitgewerkt: de verhaallijnen zijn flinterdun of raken totaal geen emotie: geen lach of traan.

De verhaallijnen die er toe doen worden maar half/zijdelings verteld.

Er wordt erg slecht geacteerd: over-the-top, slechte timing, slechte dialogen.

De film is eigenlijk alleen bedoeld voor de echte fashion-lovers.

De film draait om de mode, terwijl in de serie mode vaak bijzaak was: als "eigenschap" van de personages. Daar komt bij dat de meeste kleding in de film ook nog eens erg lelijk is....

Maar het irritantste was waarschijnlijk wel dat er bij bijna elk kledingstuk die Carrie droeg, er even werd gezegd welk merk het kledingstukje droeg.... De film is gewoon een groot reclameblok voor dure merkkleding....

Jammer... want er had veel (meer) in deze film kunnen zitten,(als niet alleen het verhaaltje over Carrie was uitgewerkt) vooral als de verhaallijnen van Miranda en Charlotte, met hun bijbehorende partners, meer ruimte hadden gekregen. Dan was er misschien nog wel een traan weg te slikken geweest...

avatar van kerrie

kerrie

Ik heb de film net gezien, en ik vind hem helemaal leuk. Het is totaal in de stijl van de serie. Mensen die er te veel kritiek op hebben, hebben waarschijnlijk nog nooit naar de serie gekeken. Ik vond alleen inderdaad Jennifer Hudson wat minder, maar verder was de film helemaal goed. Dus vandaar een 4,5

En ik gs hem zeker op dvd kopen, want ik vind hem wel waard om nog een paar keer terug te kijken. plus dat mijn satc collectie dan compleet is.

avatar van Kiralona

Kiralona

Niemand hoeft hier te gaan zeuren, want als je een SATC fan bent dan hoor je deze film ook leuk te vinden. Het is precies zoals de serie. Vond hem grappig en leuk in elkaar gezet. Ook was het niet zo voorspelbaar als ik had gedacht.

Was een leuk avondje uit en zeker de moeite waard om vaker te zien!

avatar van Verdronkenvis

Verdronkenvis

Wat een enorme crap... Ben na 30 min de zaal uitgelopen.

avatar van Schoppie60

Schoppie60

Wow, geen emotie´s lees ik hier en daar? Hebben jullie geen gevoel dan?

Ik heb gelachen en gehuild en vond die film helemaal geweldig!

Ik kan niet wachten tot er meer komt.

avatar van Ejerika

Ejerika

Minimaal al 4 sterren vanwege mijn fascinatie voor de serie.

Het ga terug naar 3,5 ster. De film was fijn, tis een mooie aanvulling op de serie. Meerdere malen vloog er een stofje in mijn oog maar dat waarschijnlijk omdat ik de personages al ken.

Liefhebbers van Big komen ook aan hun trekken. Chris North speelt erg goed en erg Big. Ik vind het verhaal minder prettig eindigen voor het personage Jones overigens.

Jennifer Hudson: Wat een slechte actrice vind ik dat.

Verhaallijn is te dun.

Ja. 3,5.

avatar van Parisa

Parisa

Een flinke 3,5*. Van deze film kan een 'Bridget Jones' of een 'Alles is Liefde' nog iets leren, ondanks dat de karakters iets minder sterk naar voren komen als anders. Ik heb de serie ook niet helemaal tot het einde gevolgd, dus ik weet niet hoe ze daar waren.

Het is wel een film gemaakt voor een groter publiek dan alleen voor de SatC-fans, wat ook beter te doen is als er niet steeds over sex, dildo's en weet ik het wat wordt gepraat. Hoewel ik dat juist grappig vind. En ik denk dat het Nederlandse publiek er in ieder geval geen moeite mee heeft. Aangezien buitenlanders vaak hun ogen uitkijken als ze in Amsterdam zijn.

Er zat een man bij ons in de zaal en ik heb hem niet gehoord, dus ik ga ervan uit dat dat een goed teken is.

Het is een lange film, maar ik heb me geen moment verveeld. De samenvatting in het begin is een hele snelle. Dus kenners hoeven niet te denken dat ze het eerste kwartier in de chipszak moeten duiken omdat ze zich anders vervelen. Wel handig voor de mensen die de 4 vrouwen niet kennen, hoewel dat ook weer niet zo kort verteld kan worden.

Het was inderdaad net een lange episode, en ik heb ook gelachen en met een vuiltje in mijn oog gezeten zoals eerder al werd gezegd. Erg fijne film. Nou de shoebox nog ergens scoren.

avatar van Mheo

Mheo

Wat een heerlijke film...

Gezellig avondje uit met de meiden, helemaal in een deuk liggen...

Gewoon leuk, lekker genieten!

avatar van Kisje

Kisje

Leuke vrouwen-film . Heb de serie nooit echt gevolgd maar kon aan de hand van wat reviews op het internet toch volgen.

Wel een beetje langdradig maar met een happy end (waar we van houden )

avatar van *San*

*San*

Voor mensen die commentaar op deze film hebben: Wat hadden jullie dan verwacht? Een Oscar-film?

Je gaat naar deze film voor de plezier en voor een ''good-feeling''. Wat je ook zeker krijgt van deze film! net als in de serie.