Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot Sex and the City
"Get Carried away."
Sex and the City volgt de levens van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Columniste Carrie (Sarah Jessica Parker), advocate Miranda (Cynthia Nixon), zakenvrouw Samantha (Kim Cattrall) en de brave Charlotte (Kristin Davis) zouden genoeg aan zichzelf moeten hebben, maar in plaats daarvan verdiepen de dames zich voortdurend in de levens van elkaar en proberen samen de juiste weg te vinden.
Carrie Bradshaw
Steve Brady
Harry Goldenblatt
Smith Jerrod
missl
Wat een heerlijke film! Ik heb de serie nooit echt gekeken, alleen als ik er toevallig langskwam dan kon ik me er wel mee vermaken. Deze film is echt plezier en verveeld geen enkel moment. Bij vlagen wel een beetje dramatisch maar enkele seconden later was het dan weer grappig. Een heerlijk beeld van een prachtig NY en een goede vriendschap.
Child in time
Ik moet zeggen, voor een film zonder enig enkel verhaal (buiten een rode draad kun je niet echt van een verhaal spreken vind ik) heb ik toch genoten.
De omstandigheden voor een film als Sex and the City waren dan ook ideaal. Examens net achter de rug en dan met de vriendin naar een romantische komedie. Hoewel merkkledij, schoenen,...me niet fantastisch veel zeggen kon ik toch genieten van de passie en het plezier waarmee de actrices er mee showden.Plus, ik heb, wat ik niet verwacht had, een paar keer spontaan écht moeten lachen.
Leg de rozenblaadjes en massageolie maar al klaar op het bed om de romantische avond na deze topper gepast af te sluiten.
Chrisjuh
Als groot fan van de serie, heb ik ook van de film zeker wel genoten! Op zich vond ik het verhaal niet zo super in elkaar zitten; dingen werden niet echt goed uitgewerkt (soms te langdradig, en dan weer ineens afgeraffeld. En de "bijverhalen" kregen ook naar mijn mening te weinig aandacht), en ook de dialogen vind ik minder "scherp" dan in de serie.
Daar staat van de andere kant wel tegenover dat de film mij 2,5 uur heeft weten te boeien, ik het ontzettend leuk vond om het vervolg op de serie te zien, de personages nog steeds even leuk zijn en ik het ook weer prima geacteerd vind allemaal! Jammer dat vooral het verhaal en de verdeling ervan een beetje haperde af en toe, maar voor de rest best een waardig vervolg als je het mij vraagt! 3,5*
klinkvan
Gisteren gezien en genoten!!! Lachen maar ook hier en daar een traantje wegpinken.
Allemaal heel herkenbaar wat in de film weer terugkomt. Al met al een zeer mooie afsluiting van de serie!
ghislaine
Dit was echt een superfilm! Woow! echt veel beter dan verwacht. 2 uur lang dik vermaak, ik had het gevoel dat ik gewoon 2 uur lang afleveringen van de serie aan het kijken was! Als je van de serie houd een echte aanrader! :d
MissyNador
Net Gezien! Een erg leuke film. Kheb de serie nooit echt gezien. Ik vond alleen beetje teveel sex in de film. Het verhaal was erg leuk. Heb genoten
kokoinwonderland
een leuke film. een teveel sex? er kwam nou eerlijk gezegt niet erg veel sex in voor. niet dat dat hoeft. maar wel een geweldige film. en die kleren!
Lynda
Superfilm!!
gelachen en gehuild!!
Jammer dat het nu echt afgelopen is
tamara74
Ik ga er vanavond heen met wat vriendinnen. Ik heb helemaal geen SATC achtergrond, nooit naar gekeken. Ik ben benieuwd of deze film voor een SATC leek als ik ook vermakelijk is en te volgen..
- 2023 stemmen
Er zat zeker niet te veel seks in. Ze hebben bewust gekozen om niet over dildo's en trio's te spreken zoals in de serie om zo een groter publiek te bereiken.
En van de enkele seksscenes die je hebt gezien? Het is nog steeds SEX and the city
tamara74
Ik denk dat ik een van de weinige vrouwen ben die deze film heeft gezien zonder dat ze ooit een aflevering van de serie heeft gezien. Ik was met 3 vriendinnen, En ik kan niet anders zeggen dat het ook als SATC leek meer dan goed te volgen is. Ik vond het een geweldige film. Hij duurde meer dan 2 uren, maar hij verveelde geen minuut daarvan. De senes zijn grappig, meeslepend, verdrietig en hilarisch. Kortom een heerlijke chickflick (schrijf je dat zo?) IK geef 4 *.
Kadafi
Ik ben man. Ik vind de serie wel lache. De film was te veel verhaal, en góede humor was schaars, bullshitfilm dus.
Romana
Na het lezen van de reacties ben ik met een gemengd gevoel naar de film gaan kijken. Hij was bijlange niet slecht, maar kon volgens mij wel iets korter gemaakt worden. Sommige personages verliezen wel degelijk hun persoonlijkheid. Ook lijken dergelijke reacties me niet echt 'realistisch'. Al bij al een leuke en aangename film om naar te zien.
girl in the moon
De serie was lekker en ontspannend om te kijken. Bij de film kreeg ik het gevoel dat de serie afgeraffeld werd... beetje jammer. Misschien hadden ze toch beter een nieuw seizoen kunnen maken...
Niet slecht maar had beter gehoopt!
Respekked
Voor de fans van de serie kan deze al bijna niet misgaan, en ik ben een stiekeme fan. Hoewel het tempo hoog ligt, komen alle ingrediënten die de serie zo leuk maakten ook hier weer aan bod. De bijna 2,5h vlogen voorbij, veel makkelijk verteerbare dialogen over weinig en ook het drama is niet over the top. Een waardig afsluiter van een fijne serie.
geronimo
- 1955 berichten
Twee sterren voor de kwijl-opwekkende-outfits!!
Maar de serie was zooooooo-veel beter.
Het leek wel 'n verplicht nummertje voor de dames.
Charlotte die ineens 'n heel ander personage leek dan in de serie En Mr. Big zonder wallen onder z'n ogen?? Nee, het voelde allemaal niet echt vertrouwd. Jammer.
_Lieke
Gewoon een geweldige feelgood-movie voor een avondje met je vriendinnen
Huilen bij herkenbare, ontroerende 'wat zijn mannen toch klootzakken'-scenes
en dromen bij de 'alles komt toch weer goed en wat is liefde toch iets moois'-scenes
maar ook bij de kleren, schoenen en cocktails
missl
Ik heb ergens gelezen dat er een deel 2 aan zit te komen, wegens succes van de eerste.
Norma Jean
Heerlijke flashback van deze geweldige serie.
Jammergenoeg iets minder expliciet, maar ik heb me
kostelijk vermaakt.
Robbb
Hele leuke film!.
Vooral omdat het net gewoon een lange aflevering lijkt van één van die vele die op tv verschenen;)
Super!
En natuurlijk veel gelachen.
-Casper
Ik vond het een grappige film.
Ging zonder verwachtingen erheen, eerst rekening houdende met mijn vriendin.
Uiteindelijk blijkt het totaal geen echte vrouwen film te zijn.
Wat me echter wel opviel is dat mannen alles fout leken te doen.
Goed verhaal en acteerwerk, maar er is meer nodig voor mijn 5 sterren. 3,5 van mij!
nele
Helemaal anders dan de serie, maar dat is logisch natuurlijk, maar daarom niet minder leuk.
Een echte aanrader!
- 2023 stemmen
Klopt , alleen Kim Catrall doet nog moeilijk. Ze vind dat ze onderbetaald wordt en dat Sarah jessica Parker met de grootste cheque gaat lopen;
Nu ik moet zeggen, ik vind Kim Catrall een absoluut goede actrice. Ik vind haar niet het leukste personage, maar wel het best acteren. Ook zij is de enigste die zoveel naaktscenes doet, in tegen stelling tot Sarah Jessica Parker. Ik vind het niet meer dan normaal dat ze haar goed betalen hiervoor.
missl
Ik vind Kim Cattrall juist wel het leukste personage! Ik zou het echt niet leuk vinden als zij niet mee gaat doen in deel 2. Eigenlijk zouden ze gewoon iedereen gelijk moeten betalen, maar volgens mij wil iedereen zijn slagje slaan uit dit succes.
- 2023 stemmen
Je hebt echt gelijk, iedereen moet gelijk betaald worden. Maar ja het gaat over Carrie Bradshow en haar vriendinnen, Dus die vriendinnen krijgen natuurlijk de minste vergoeding.
Ik vind ook Samantha erg leuk natuurlijk, maar ik kies toch iets meer voor het cynische van Mirranda
etherman
Deze film is mij behoorlijk meegevallen.Geen minuut verveeld en mijn vriendin.......die is nu helemaal blij! hahahah 3.5 sterren
KAZj33
Hele leuke film. Ik ben al altijd een fan geweest van de serie!
Er zaten hele leuke stukjes in, die op het einde met die hakken.
Geweldig!
En al die mooie kleding!!!
Materny
Nog nooit een aflevering van gezien, maar gister me er dan toch maar aan gewaagd met een vriend.
Weggegooid geld ? : nee, zeer zekers niet.
De eerste romantische komedie die ik in de bios zag, en alhoewel ik totaal niet wist wat ik kon verwachten viel het best reuze mee. Zaten enkele leuken stukken tussen, maar de zeer lange speelduur begon uiteindelijk zijn tol te eisen.
3.0 *
Dianaa`
Geweldige film! Ik heb vaak erg moeten lachen. Je hoeft de serie niet te hebben gevolgd, want iedereen wordt op een prima manier geintroduceerd. De verhaallijn vindt ik erg leuk in elkaar gezet.
Love designers!

Coco Chanel
Drama / Romantiek, 2008

Sex Drive
Komedie, 2008
new york citycity portraithoteloudjaarsavondforgivenessfashion journalsaint louis vrouwelijke vriendschapfashion designermalibuloss of libidobotoxcouples therapy romantische komediebeste vriendinbruiloftuitmakenmodemanhattan, new york citydesire to have childrenfemale sexualitymuseum of modern art new york