• 9.370.279 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Mark Young

Met onder meer: Michael Madsen, Robert Carradine en Rider Strong

Plot Tooth & Nail

In een smerige, post-apocalyptische wereld bestaan er twee grote groepen; de Rovers en de Foragers, die in een grote oorlog al jaren met elkaar in gevecht zijn. De Rovers is een groep levensgevaarlijke kannibalen en de Foragers is een groep jonge mensen die het continu opneemt tegen deze gruwelijke menseneters.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 606

Niet al te bijzonder helaas, had een prima film kunnen zijn.

Acteren was onder de maat/

Bloed gebeuren was wel goed/

avatar van Noodless

Noodless

Gewoon slecht !

Het apocalyptische thema is ronduit zeer zwak uitgewerkt. Je merkt er maar heel weinig van aangezien de film vooral in één locatie zich af speelt. Je ziet een paar kamers en wat gangen. Daarbij heel wat saaie, inspiratieloze dialogen en matige acteurs. Madsen en Jones hebben maar kleine rolletjes. De actiescènes stellen ook al niet te veel voor. Dus er blijft weinig nog over. 2/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Eigenlijk nog best te doen.

Nee, een goede film is deze Tooth & Nail absoluut niet. Veel budget heeft dit als film namelijk niet gehad, dat mag duidelijk zijn. Toch vind ik dat regisseur Young nog best aardig weet om te springen met het concept en precies de juiste schaal uitkiest. Geen te grootse film, maar ook geen te kleine film. Het resultaat wordt er gelijk beter mee.

Young kiest ervoor diverse B-acteurs rollen te laten spelen. Neem nou een Madsen, die in het huidige tijdperk eigenlijk geen kwalitatieve rollen meer speelt. Ik moet zeggen dat hij hier wel erg goed in past. Als acteur niet slecht, maar ook niet goed. In zo'n beperkte en gekke rol als deze past hij dan ook nagenoeg perfect. Niet te veel screentime, maar wel genoeg ruimte.

Verder worden de beste acteurs in deze film als eerste afgemaakt en naarmate de slotfase van start gaat zit je klem met behoorlijk slechte acteurs en actrices. Gelukkig zien ze er wel schattig uit, en hebben een redelijke uitstraling, maar daar blijft het bij. Saaie dialogen die allemaal best ongemotiveerd worden opgetrommeld volgen elkaar snel op. De film wordt er per minuut niet bepaald beter op.

Wel is het eerste halfuur intrigerend en de locatie wordt goed genoeg ingericht. Spannend is het niet, maar de gore weet aardig door te rammen ondanks dat er niks bijzit dat heel expliciet is. Aardige actie hier en daar, en degelijk tempo en aardige gebeurtenissen. Heel slecht is deze film eigenlijk niet, ondanks dat het zeker niet zonder minpunten zit.

De eerste helft is beter dan de tweede helft, maar ik heb me aardig vermaakt met deze film die niet te lang duurt en lekker wegkijkt. Het acteerwerk is wel een minpunt, en de horror had wat harder gemogen. Qua filters mis ik ook wat kracht, maar dat neemt niet weg dat deze film een aardige wegkijker was waar ik tijdens de eerste helft met veel plezier naar heb gekeken. Daarvoor nog een gulle 2,5*.