• 9.374.560 stemmen

The Lazarus Project (2008)

Drama / Thriller | 100 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: John Glenn

Met onder meer: Paul Walker, Linda Cardellini en Tony Curran

Plot The Lazarus Project

"Cheating death is only the beginning"

Ben Newman (Paul Walker) is een crimineel die op het rechte pad probeert te geraken. Zijn jongere broer haalt hem echter over om nog een laatste overval te plegen. Met desastreus resultaat: er valt een dode, Ben wordt veroordeeld en moet vervolgens in de dodencel wachten op zijn executie. Na de executie vindt Ben zichzelf echter terug als klusjesman in een psychiatrische kliniek. Ben is zeer verward: hoe is hij daar na zijn executie gekomen? Als hem verteld wordt dat hij een tweede kans van God heeft gekregen, probeert Ben met zijn nieuwe lotsbestemming - leven zonder zijn familie - om te gaan. Weldra beginnen er in zijn omgeving echter vreemde dingen te gebeuren. Wordt hij geschaduwd? Of is dit een droom?

avatar van maus9

maus9

Het is een goede film die wat betere acteurs had moeten hebben. Het einde had wel wat spannender mogen zijn met meer actie. En die laatste 2 zinnen in de film moeten er uit of vervangen worden door een betere zin. Voor de rest een zeer goede film *4

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Hee, laat iedereen in zijn waarde man.

en het is helemaal niet normaal om geloofsredenen erbij te halen.

iedereen heeft recht op zijn eigen mening.

ik vind de film ook niet de allerbeste hoor, maar wel goed genoeg om lekker van te kunnen genieten.

arie-lex schreef:

ben jij er 1 van het soort dat om geloofsredenen nooit een film gezien hebt 5 sterren doe ff normaal joh deze film is alleen geschikt als puur tijdverdrijf op een regenachtige zondag

avatar van handelaar

handelaar

Interessante film, waarbij de toeschouwer min of meer gedurende de gehele film samen met de hoofdkarakter het mysterie willen ontrafelen. Langzame maar zeer zeker geen slechte film.

avatar van Rsp

Rsp

Best aardig film. Niet echt spannend maar ik vond het einde wel geslaagd.

avatar van Killerbert

Killerbert

mooie film, interessant hoe het mysterie wordt ontrafeld

iedere keer krijg je een stukje van de puzzel te zien

avatar van mock turtle

mock turtle

heel interessant verhaal. deze film moet het niet hebben van onvoorspelbare twists want al voordat de film begonnen is geeft de titel al weg wat er aan de hand is, maar dat heeft bij mij het kijkplezier niet weggenomen. verteltempo is niet echt snel maar film blijft boeiend. eerste half uur is zeer pakkend en ook het eindshot is erg mooi! verdient wat mij betreft 4,5 sterren.

avatar van dikkop

dikkop

Not bad, mysterieus...

avatar van ICE1907

ICE1907

Is een interessant film , vond hem wel goed.

avatar van tal1b

tal1b

het einde van de film verpest het helemaal.
komop zomaar ff terug rijden en elkaar in de armen vliegen, alsof er niks gebeurt is. yeah right.

avatar van sporthaas

sporthaas

arie-lex schreef:

Daar denk hij waarschijnlijk anders over. Hoop dat je dat goed vind.

Waardeloze, ongeloofwaardige film zonder spanning met veel hiaten. Vooral het einde slaat nergens op zo ongeloofwaardig. Je blijft na afloop met heel veel vragen zitten.

avatar van Maphesta

Maphesta

Wow. Just.... Wow.

Genoten van deze film. Hij was na het begin wat slapjes maar dat werd vanaf het midden tot het eind goedgemaakt.

Echt een fantastische film. Dit is weer zo'n goed voorbeeld dat een film niet moeilijk in elkaar hoeft te zitten om goed te kunnen zijn.

AANRADER!!!

avatar van Maphesta

Maphesta

tal1b schreef:

Heerlijk, juist.

Als jij denkt dat een film van dit genre per se moeilijk en heel realistisch moet zijn, laat me je dan uit die waan helpen. Onzin, namelijk.

avatar van renalpha

renalpha

Hele vreemde maar interessante film.

Dit is een echte hersenkraker die je op het puntje van de stoel duwt!

avatar van stinissen

Gisteren herzien en ik moet zeggen dat de film stukken beter is dan wat ik eerst dacht.

Ijzige spanning en een enge locatie doen wonderen.

avatar van mipha

mipha

korte film zeg.. na 20 minuten al afgelopen!

avatar van je-moeder

je-moeder

lagaiske schreef:
Een degelijke film maar zeker geen uitschieter.
Blijft boeien tot op het einde.
Maar veel dingen in de film kloppen toch echt niet.
Punt 1:Hij krijgt een tweede kans?
Waarom net hij en niet iemand anders.
Veel mensen waren er daar niet in die instelling.
Wie beslist daar over?En waarom zijden ze hem pas na zijn eerste ontsnapping dat zijn gezin dood was?
Punt 2:Hij kon online surfen dus een e-mailtje was snel geplaatst!!!
Punt 3:Hij kon niet bellen naar huis vanuit de instelling maar hij mocht vrij rondlopen in het dorp(stad)dus waarom niet gewoon daar even de telefoon gebruiken.
Punt 4:De zwarte man in de film is zijn vriend zegt hij maar toch laat hij hem daar achter.
Punt 5:Waar haalt hij in godsnaam die usb stick vandaan waarmee hij die files download.
Punt 6:Hij heeft de sleutels van de directeur zijn bureau waar een computer staat en deze heeft niet eens een paswoord om in te loggen?
Punt7:Hoe kon die gast in godsnaam uit zijn cel geraken?
Punt8:Als je de doodstraf krijgt krijg je dan geen begrafenis?
En ik kan nog zo een tijdje doorgaan!!!

Dus leuke film om naar te kijken maar wel kaas met gaten wat het rommelige verhaal betreft!!!

mag ik daar nog een paar dingen aan toevoegen?

- is het niet wat ongeloofwaardig dat hij de doodstraf krijgt als hijzelf niemand heeft vermoord? die agent heeft zijn maten doodgeschoten, niet hij..hij zou hooguit veroordeeld moeten worden voor dood door schuld, maar zelfs dat nog niet eens!

- als hij daadwerkelijk zo'n gevaarlijke crimineel is (ik neem aan dat je niet de doodstraf krijgt voor een chocoladereep jatten uit de supermarkt) waarom is er dan geen grootschalige klopjacht aan het einde van de film, als hij 'ontsnapt' uit de instelling...

maar verder leuke film, het concept is in ieder geval goed bedacht alleen wel wat slordig uitgewerkt

Goed verhaal, mooie film. Realistisch einde.

avatar van sofripa

sofripa

Best wel aardig. Naar mijn smaak iets te weinig spanning. Wel de beste rol van Walker. 2,5 sterren

avatar van tal1b

tal1b

Maphesta schreef:

Heerlijk, juist.

genre drama thriller, moeilijk en realistisch nemen? je hebt gelijk

avatar van leucomelas

leucomelas

Geeeeeeeeeeeeeeeuw

avatar van Cupido

Cupido

• 1910 stemmen

Ik had het idee dat de gebeurtenissen wat meer symbolisch opgevat moesten worden, ik stond echter alleen met die visie: mijn kijkgezelschap vond mijn uitleg nogal vergezocht.

Je kan het inderdaad opvatten als een rechttoe rechtaan plotje (al zou ik dat juist vergezocht vinden), maar ik vond de verwijzingen naar Hemel (Mount Angel) Hel (de demonen) meer een teken als het Vagevuur waarbij de hoofdpersoon vocht tegen zijn demonen die hem constant vast en in de gaten hielden. Zijn stervensdroom construeert het echter als een tweede kans die de hoofdpersoon gegeven wordt middels een project, breekt hij daarvan los dan kan hij vredig sterven. Op het eind wordt hij bovendien wel heel blij herenigd met zijn vrouw in een idyllische setting, in een zelfde shot zien we een slapend (dromend) kind. Is dit de hemel?

Het wordt nog vreemder als het perspectief verschuift en we aan het eind van de film de voiceover van het meisje horen en de verwikkelingen rond paps beschijft als haar droom. Is paps dood en leven kind en moeder nog? Deze zaken geven een lekker mysterieus randje mee aan de film, ook leuk voor een tweede kijkbeurt. De film heeft tevens een sinister sfeertje, we zien veel nerveus gestaar en het gebruik van point-of-view shots geeft af en toe het gevoel dat de personen in het geniep bekeken worden. Ontwikkelingen in de film verlopen vrij traag en er is een minimum aan dialoog.

Toch mist de film wel een beetje een eigen smoelwerk, ik moest bij tijd en wijlen vooral sterk denken aan Jacob's ladder. Wat sfeer betreft is die film superieur aan deze, al legt JL misschien wat meer het accent op horror. Afgezien van Paul Walker (die vaak maar weinig diepte kan geven aan serieuze rollen) en matig acteerwerk hier en daar, biedt The Lazarus Project een fijn avondje vermaak. Twijfel nog tussen 3 en 3,5 sterren.

avatar van _Daan_

_Daan_

Erg goed deze film!

Alles is aardig uitgedacht had wel iets spannerder gemogen

avatar van parapapapaap

parapapapaap

tal1b schreef:

helemaal mee eens.

avatar van N_SANE

N_SANE

Tja wat moet je zeggen van deze film. Het begint redelijk aardig, het middenstuk is wat langdradig en neigt naar saai en het einde compenseert dan al het voorgaande weer deels. Redelijke mysterie, maar ik blijf nog steeds met een wat onverzadigd gevoel achter.

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Ik dacht: "ik ga fijn een film kijken met Paul Walker er in".

Maar de film pakte mij niet.

avatar van usr14112

usr14112

Vond dit niks. De eerste twintig minuten zijn best oke. Dan wordt het pas echt saai. Met een zeer vervelende Ben die de hele tijd maar een beetje wezenloos om zich heen loopt te kijken wat wordt versterkt door een voortdurend buitengewoon irritant achtergrond muzakje. Ben, die zeker een uur lang geen enkele concrete vraag stelt. Waarom hij dat niet doet is echt onbegrijpelijk. En dan dat einde met die verplichte climax. Daarbij kan ik ook een hele lijst opsommen van zaken waar helemaal niets van klopt maar ik zie dat een aantal mensen dit al hebben gedaan. Zwaar onrealistisch. Nee snel vergeten deze film.

avatar van TimZor

TimZor

Beetje saai en simpel einde maar vondt het de 90 minuten daarvoor zeker geen verkeerde film

avatar van Jointz

Jointz

Superfilm die ik iedereen echt aan kan raden!

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Slap verhaal, slappe acteurs, korte spanningsboog (eerste halfuur is goed, daarna waardeloos), een hoop onzin, onrealistisch, en bovenal erg saai. En ook nog behoorlijk vergezocht.

Dikke vette afrader!