• 9.374.385 stemmen

The Lazarus Project (2008)

Drama / Thriller | 100 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: John Glenn

Met onder meer: Paul Walker, Linda Cardellini en Tony Curran

Plot The Lazarus Project

"Cheating death is only the beginning"

Ben Newman (Paul Walker) is een crimineel die op het rechte pad probeert te geraken. Zijn jongere broer haalt hem echter over om nog een laatste overval te plegen. Met desastreus resultaat: er valt een dode, Ben wordt veroordeeld en moet vervolgens in de dodencel wachten op zijn executie. Na de executie vindt Ben zichzelf echter terug als klusjesman in een psychiatrische kliniek. Ben is zeer verward: hoe is hij daar na zijn executie gekomen? Als hem verteld wordt dat hij een tweede kans van God heeft gekregen, probeert Ben met zijn nieuwe lotsbestemming - leven zonder zijn familie - om te gaan. Weldra beginnen er in zijn omgeving echter vreemde dingen te gebeuren. Wordt hij geschaduwd? Of is dit een droom?

avatar van nachtgekko

nachtgekko

Sorry mensen, deze komt niet in mijn top 10 voor

Vond er eigenlijk geen bal aan. Wellicht ben ik te veeleisend voor deze film

avatar van bugbig

bugbig

och veeleisend, ik heb de film net gezien, en inderdaad het einde was net een beetje te snel en er waren zeker wat momenten dat ik dacht "nou moet het echt weer op snelheid komen", maar over het algemenn heb ik er toch wel van genoten.

kortom, een 3

avatar van strunglady

strunglady

Trage iets wat saaie film. De wijze waarop het bos gefilmd werd vond ik min of meer irritant. Film leek ook maar niet op gang te komen, maar was aardig genoeg om net wakker te blijven. Zeker geen film om een 2e keer te bekijken.

avatar van INs@Ne

INs@Ne

Na het lezen van de comments hier, verwachtte ik erg veel van deze film. Helaas viel dat vies tegen. Er is een goede poging gedaan om een origineel verhaal te bedenken.....

avatar van bomari

bomari

De 2 + ers lijken mij "pluggers" van de filmbranche..

avatar van black_mesa

black_mesa

Wel een goede film voor ee avondje vermaak. Er zit niet zo veel snelheid in maar het boeiende plot maakt dit zeker goed. Ik vind het wel echt zo'n film die je maar één keer moet kijken omdat als je uiteindelijk weet wat er allemaal speelt dan is de film een volgende keer niet boeiend meer.

avatar van robinb

robinb

Ik vond het een zeer sterke film, die je inderdaad eigenlijk pas echt waardeert nadat je het einde hebt gezien.

Het is een langzame film, dus verwacht geen actie wat dit zit er zo goed als niet in. Wel laat de film je tot het eind toe in het gewisse en vallen alle puzzelstukken achteraf op zijn plaats.

Zeer knap gedaan, 4 sterren van mij !!

avatar van zjandannybob

zjandannybob

wist me compleet niet te boeien. er vaag allemaal

avatar van dennislaport

dennislaport

Film begint wat langzaam maar wel goed. Film heeft mij kunnen boeien tot het eind vond het ook zeker geen slechte film.

alleen het eind verziekt de film een beetje. heel erg afgerafeld.

de film krijgt een magere 3*

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Gisteren gekeken, best een goede film. Wel wat minpunten. Had graag het hele verhaal wat duidelijker gehad.

Het einde is inderdaad een beetje snel in elkaar gezet...

avatar van Icer

Icer

Toch niet slecht, ik stond even op het verkeerde been en dat scoort altijd...

Dat van die doodstraf kan ik niet vatten, geen schot gelost en toch ter dood veroordeeld.

Verder is het allemaal wat ver gezocht, maar toch een ruime voldoende.

avatar van cafe1900

cafe1900

Ik heb me vanavond door deze film heengeworsteld en ben van mening dat dit iets is voor 'n regenachtige EO avond.De film was veel te langdradig en had 'n boel onverklaarbare dingen waar slecht over is nagedacht. Het klopte op veel punten niet. Het einde van de film is helemaal ongeloofwaardig. Jammer, Paul Walker kan zich maar beter concentreren op actiefilms, iets waar hij wel goed in is.

avatar van cafe1900

cafe1900

Ben de Hoog schreef:

Vanwege het redelijk aantal sterren deze film ook maar eens bekeken. Ik kom niet aan het gemiddelde aan waardering, 2 sterren. Ik vond het heel simpel geregiseerd, heel standaard. Een soort Nik & Simon-niveau. Bekende sausjes en kruidjes, en scoren maar. De film is sowieso erg langdradig en traag. Maar als je de film nogmaals terugziet nadat je het plot aan het einde gezien hebt, dan zie je dat er geen éne hol van klopt. Ik was in slaap gevallen en werd bij het einde wakker. Dus maar teruggeskipt naar mijn indutmoment......wat een flauwekul zeg. Die "medepatient", met dat wapperende handje...........zo slecht als hij die rol van debiel vervulde, zo is het niveau van de hele film.

Maken Nick & Simon dan ook films ?

avatar van bartje30

bartje30

Erg sterke drama/thriller, die mij tijdens de film op het verkeerde been heeft gezet en dat gebeurd niet vaak. Goed en orgineel verhaal, goede muziek en lekkere spanning over wat er gaat gebeuren. Ook een erg goede en geloofwaardige rol van Paul Walker.

avatar van lchefa87

lchefa87

avatar van ralfsjam

ralfsjam

lchefa87 schreef:

Ik geef een 5* en mensen geloof mij hij is gewoon goed!!!!! en het vermaakt!!!

let wel, als je een 5 geeft betekent het dat dit in jou ogen een perfecte volmaakte en foutloze film is. een soort van de beste ooit gemaakt, of iedergeval 1 van de beste, mocht je andere film's ook vijven geven. ....

ben je daar zeker van dan? dat deze een 5 waard is?

avatar van Naduah

Naduah

Ik vond dit toch ook een goed opgezette film hoor...het zette mij ook op het verkeerde been. Het einde is wellicht wat ongeloofwaardig, maar goed...daar zijn films tenslotte voor. Ik vind het toch een aanrader, als je van dit soort genres houdt.

avatar van bomari

bomari

ralfsjam schreef:

ben je daar zeker van dan? dat deze een 5 waard is?

Tja, daar keek ik ook van op. Een bevestiging van hoe verschillend mensen kunnen zijn ?

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Viel mij behoorlijk tegen, ik had meer spanning verwacht. Toch wel redelijk verrassend einde, maar het eerste deel, zeg maar 2/3 van de film had ik echt de neiging iets anders te gaan doen.

avatar van lagaiske

lagaiske

Een degelijke film maar zeker geen uitschieter.
Blijft boeien tot op het einde.
Maar veel dingen in de film kloppen toch echt niet.
Punt 1:Hij krijgt een tweede kans?
Waarom net hij en niet iemand anders.
Veel mensen waren er daar niet in die instelling.
Wie beslist daar over?En waarom zijden ze hem pas na zijn eerste ontsnapping dat zijn gezin dood was?
Punt 2:Hij kon online surfen dus een e-mailtje was snel geplaatst!!!
Punt 3:Hij kon niet bellen naar huis vanuit de instelling maar hij mocht vrij rondlopen in het dorp(stad)dus waarom niet gewoon daar even de telefoon gebruiken.
Punt 4:De zwarte man in de film is zijn vriend zegt hij maar toch laat hij hem daar achter.
Punt 5:Waar haalt hij in godsnaam die usb stick vandaan waarmee hij die files download.
Punt 6:Hij heeft de sleutels van de directeur zijn bureau waar een computer staat en deze heeft niet eens een paswoord om in te loggen?
Punt7:Hoe kon die gast in godsnaam uit zijn cel geraken?
Punt8:Als je de doodstraf krijgt krijg je dan geen begrafenis?
En ik kan nog zo een tijdje doorgaan!!!

Dus leuke film om naar te kijken maar wel kaas met gaten wat het rommelige verhaal betreft!!!

avatar van Sjaako

Sjaako

Goh, ik had hier dus echt veel meer van verwacht, en het had volgens mij vééél beter uitgewerkt kunnen worden.

De film heeft mij niet kunnen verassen, en dat had ik wel verwacht. De titel en het verloop van het verhaal zorgden ervoor dat het vanaf het begin van de gebeurtenissen al duidelijk was dat het om een "project" gaat en niet om één of ander hemelse aangelegenheid.

Lichtpuntje was wel dat Paul Walker wel degelijk kan acteren. Dat heeft hji hier bewezen. Het was dan ook een redelijk zwijgzame rol...

avatar van wrist

wrist

lagaiske schreef:
Een degelijke film maar zeker geen uitschieter.
Blijft boeien tot op het einde.
Maar veel dingen in de film kloppen toch echt niet.
Punt 1:Hij krijgt een tweede kans?
Waarom net hij en niet iemand anders.
Veel mensen waren er daar niet in die instelling.
Punt 2:Hij kon online surfen dus een e-mailtje was snel geplaatst!!!
Punt7:Hoe kon die gast in godsnaam uit zijn cel geraken?
Punt8:Als je de doodstraf krijgt krijg je dan geen begrafenis?
En ik kan nog zo een tijdje doorgaan!!!

hier heb ik niets aan toe te voegen...

avatar van movieminder

movieminder

Na de ''executie'' echt moeite moeten doen om er bij te blijven.

Ik vond het erg saai allemaal, en vond Walker zoals altijd niet overtuigend.

avatar van eduwatje

eduwatje

ik vond het maar een slome film, het gebeurd niet zo vaak, maar deze film heb ik op een gegeven moment gewoon afgezet, zo saai vond ik hem.

avatar van rvp14

rvp14

Echt slecht !!!

avatar van Norma

Norma

Het verhaal heeft wel iets mysterieus waardoor de film me redelijk wist te boeien; ik bleef tot de ontknoping heen en weer geslingerd worden tussen meerdere mogelijkheden. Helaas is de opbouw (te) traag, dit was naar mijn idee voor dit verhaal niet bepaald nodig. Andere zaken gaan daarentegen wat te snel, waardoor niet alles lekker uitgewerkt wordt en één en ander nogal ongeloofwaardig overkomt.Jammer, ze hadden er veel meer mee kunnen doen.

avatar van Ottoman

Ottoman

Icer schreef:

Toch niet slecht, ik stond even op het verkeerde been en dat scoort altijd...

Verder is het allemaal wat ver gezocht, maar toch een ruime voldoende.

leuk dat je het verklikt :s

avatar van Hankieh

Hankieh

Klinkt me leuk in de oren deze film

avatar van anco12

anco12

wat een grote verschillende meningen van 0.5 tot een 5

wat moeten we hier nu mee is voor de meeste mensen heel verwarend

avatar van arie-lex

arie-lex

lchefa87 schreef:

Ik geef een 5* en mensen geloof mij hij is gewoon goed!!!!! en het vermaakt!!!

ben jij er 1 van het soort dat om geloofsredenen nooit een film gezien hebt 5 sterren doe ff normaal joh deze film is alleen geschikt als puur tijdverdrijf op een regenachtige zondag